26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

TÉMA DNE: Daň z nemovitosti

Protože se v posledních dnech o zvýšení daně z nemovitosti hovoří, měli bychom být velmi ostražití. V žádném případě bychom neměli sednout na vějičku nějakému vykukovi, který by začal veřejnost uklidňovat a vymýšlet možnost finanční kompenzace těm, kdo by na vysokou daň z nemovitosti neměli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Křivan 8.2.2023 9:48

A proč by měla mít obec bytový fond ?

P. Nemec 8.2.2023 9:47

co zaplatíte ne DPH můžete ovlivnit snížením spotřeby, toto ovlivnit nemůžete...a pokud máte potřebu přisívat na válku, posílejte tam své peníze, ne moje

M. Grundmann 8.2.2023 9:46

Pravděpodobně by spíš byl zastřelen majitel nemovitosti, pokud by na svých právech příliš trval.

K. Křivan 8.2.2023 9:45

Nový president musí mít nové auto. Nejlépe nejdražší audinu. K čertu s novým presidentem !

M. Grundmann 8.2.2023 9:44

Ve středověku by Váš majetek nechránil nikdo, musel byste o něj neustále bojovat se zbraní v ruce. Ve starověku bylo hlavní starostí člověka nebýt někde chycen a nestat se otrokem. I César se musel vykoupit z otroctví.

K. Křivan 8.2.2023 9:43

Bez státu by by byl někdo, kdo toto právo (vlastnictví nemovitosti) neuznává velice rychle zastřelen. Při momentálním dvacetinásobném přelidnění světa - žádná škoda.

J. Veselý 8.2.2023 9:41

Výnos z daně z nemovitosti je příjmem obce. Daň by podle návrhu měla zůstat obci v současné výši, co bude navíc, schlamstne stát a naloží s tím jako obvykle - v lepším případě to utratí za blbosti, v horším se to rovnou rozkrade.

P. Pepax 8.2.2023 9:35

Daň z nemovitosti prosazuje vláda, která žádnou nemovitost nepostavila, takhle se chovají zloději.

M. Grundmann 8.2.2023 9:35

Poslední ruský car byl přesvědčen, že má nárok na trůn od Boha a že o něj nemůže přijít. Žádné právo není od Boha, ani ochrana majetku. Bohatší lidé si musí uvědomit, že o svůj majetek mohou kdykoliv přijít a pravidla ochrany majetku mohou přestat platit, pokud budou tato pravidla pro příliš velkou část ostatních lidí příliš nevýhodná.

Lepší společenské a ekonomické postavení jsou výhody, o které může každá skupina lidí kdykoliv přijít, pokud si nedá pozor a poštve si proti sobě lidi z jiných společenských vrstev. A poštvat si je může hlavně svou nenasytností a bezohledností.

Udržet si vyšší společenské postavení než velká část společnosti je velmi obtížné a je otázka, zda to je vůbec dlouhodobě možné.

P. Sura 8.2.2023 9:35

Je to sice takový polosocanský povzdech, ale tady s Vámi zase souhlasím...;-)

P. Sura 8.2.2023 9:29

To byla ale naprosto ojedinělá a jedinečná šance díky obchodnímu nadání špiček ČSSD !!

K. Křivan 8.2.2023 9:28

Problém je v tom, že politici nemají strach páchat zločiny a svinstva. Je nutné jim strach nahnat.

I. Polák 8.2.2023 9:26

To by ovšem stát, potažmo soudy ,musely reagovat poněkud svižněji než je nyní v kraji zvykem. Dostat neplatiče z pronajatého bytu je martyrium, které nazývat ochranou majetku je nebetyčná drzost.

P. Sura 8.2.2023 9:26

NE "Zkupovali".... ale "Skupovali" ....- z povrchu PRYČ !!

M. Hoblík 8.2.2023 9:24

Daň z nemovitosti? Komu jako dlužím za svůj majetek? Zlatí komunisti!!!

I. Polák 8.2.2023 9:21

Nezapomeň te na Bakalu...podnikové byty jen tak přihozené jako bonus

V. Petr 8.2.2023 9:21

Stát lidem brání v ochraně svého majetku. Ve středověku se zloději věšeli a vrahové lámali kolem! Zluste dnes zastřelit zloděje, který se Vám vloupá do baráku.

S. Rádl 8.2.2023 9:21

Přejal jste argumentaci vlády, ještě byste měl dodat, jaký podíl nemovitostí to je. Oni totiž nemovitosti nejsou jen byty. Jinak ten váš návrh je zase způsob, jak mít rozepsaný majetek na příbuzenstvo, k ničemu jinému to nepovede. Pokud se to schválí, on pan Sanjura pak jistě poradí, jak to na někoho jiného přepsat.

Když jsem byl v USA, platil jsem za byt státu New Jersey daň, jelikož jsem ale měl příjem, mohl jsem si celou výši daně odečíst od základu federální daně z příjmu. Kdybych tam nepracoval a měl nemovitost jen na rekreaci, tak by celý náklad daně zůstal na mne.

P. Nešvara 8.2.2023 9:17

To zkuste vysvětlit v Itálii těm, kterým se do nemovitosti vlámali imigranti a odmítají odejít a policie s tím odmítá cokoli dělat. Předpokládám, že tam se daň z nemovitosti vymáhá od majitele a ne od těch, co se vloupali.

J. Franke 8.2.2023 9:08

Vzpomínám si, jak za Špidlovy vlády připravovali socani výpočet daně z nemovitosti podle tržní ceny. Zvedl se takový odpor, že tato myšlenka naštěstí zapadla, protože by vlastně stát potrestal ty, co se o nemovitost řádně starají a majitel mnohem větší ruiny, který na opravy léta kašle by platil méně, než ten, co do své nemovitosti investuje. Byla to hlavně ODS, která proti tomuto záměru bouřila a dnes ta partaj autorem dalšího zvyšování. Inu chlapci, zkuste to a jste bez mého hlasu.

K. Křivan 8.2.2023 9:05

Co takhle zastropit platy politiků, poslanců, ministrů a jejich poskoků, ..... výší platů středoškolských učitelů ? Když ti s tím musí vyjít, tak ať s tím vyjdou i politici !

K. Křivan 8.2.2023 9:02

.. daň spotřební, a hlavně daň z alkoholu !

K. Křivan 8.2.2023 8:59

Jednoho krásného dne se obnoví trest smrti a bude se dávat za politické zločiny jako je tahle daň. Doufám, že se ministr Zbyněk Stanjura tohoto dne dožije.

J. Kalina 8.2.2023 8:56

Daň z nemovitosti je zrůdnost Její zvýšení tuplem. Až stát zruší dotace na kdejakou blbost a různé neziskovky pojedou za své, pak by se možná vidělo jak je to snadné. Jako bývalému voliči ODS je mi na blití, když slyším Stanjuru a ty jeho plky. A to jsem ho ještě před časem mohl poslouchat. Otřesná otočka.

Důl vám nikdo neukradne, je to díra v zemi a dům vám taky nikdo neukradne, na to je moc těžký. Z historie známe, že lze obé.

Svět se mění a kde jsou dnes ti poradci co radili, abychom si šetřili na stará kolena!! Na úspory máme inflaci a na nemovitost budeme mít vyšší daň??

V. Mokrý 8.2.2023 8:53

!!R^

V. Machálková 8.2.2023 8:32

Přesně jste to vystihl.

R. Meišner 8.2.2023 8:26

autorko, po revoluci to bylo zhusta tak, že obce byty prodávaly, aby se teď mlátily do hlavy, že nemají žádný bytový fond. a prodávaly je pouze a jen proto, aby měly penízky na jiné požitky, zejména na platy úředníků. no a až se vše krásně projedlo, tak se musí zvýšit daně,--to dá rozum, ne? 8-o

R. Gramblička 8.2.2023 8:22

asi tak

R. Gramblička 8.2.2023 8:17

Já jen, že Fialovci v opozici a před volbami kritizovali navyšování daní a vykřikovali, že oni daň z nemovitosti zvedat nebudou. No a přešel rok jejich bačování a najednou je to prý nutné, ty daně zvyšovat. Protože Putin a sankce a já nevím co. A před tím byla epidemie a pak bude zase něco.

Čili všímat si, co kdo říká, abychom pak mohli správně volit je zcela zbytečné. Ať už tam bude rudej modrej či fialovej, dopadne to dycky stejně: blbě

T. Diblík 8.2.2023 7:52

Daň z nemovitostí je pokuta za to, že někdo uložil peníze do nemovitosti místo toho aby je propil a zaplatil tak daň spotřební.