19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

SVĚT: Jak Putin může dobýt Evropu

Staré burzovní pořekadlo praví, že cenné papíry je nejlépe nakupovat, když na ulicích teče krev. Pořekadlo pochází z doby povstání Pařížské komuny a zřejmě na něm něco bude.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vlach 9.3.2014 11:52

Re: Velká pravda.

Jediné řešení je masivní zkrouhnutí byrokracie, tak o 70 procent, dobře 50.

Na tyto lidi vytvářející pouze nové a nové agendy nemá kdo dělat!!!!!!!!!!

P. Vítek 9.3.2014 15:48

Re: Velká pravda.

Oni si na sebe vydelaji:uplatky.

P. Vítek 9.3.2014 15:47

Re: Velká pravda.

Tech lidi je uz vetsina,takze v obecnem referendu by dopadlo katastrofalne pane Cech.Oder?

P. Vítek 9.3.2014 15:41

Re: Velká pravda.

Baaby u nas na vsi by v obecnem referendu hlasovaly pro zvyseni mandatornich vydaju,a zvyseni poctu uredniku,aby uhlidali ty kapitalisticke zlodeje.A jimy zvolene "zastupce"bych uz vubec nechtel videt.

P. Vítek 9.3.2014 15:44

Re: Velká pravda.

Pane Cech znate program Svobodnych?Ale pravdu

P. Čech 9.3.2014 16:16

Re: Velká pravda.

Znám, pane Vítku. Dokonce jsem se rozhodoval, zda je volit. Došel jsem k názoru, že je bude volit málo lidí na to, aby měli naději se dostat do sněmovny. A víte proč? Přestože mají program dobrý, je napsán tak, že mu málokdo rozumí. Za prvé. Je příliš rozsáhlý a dlouhý. Svobodní si totiž asi neuvědomují, že před volbami musí hovořit k běžným občanům a ne k intelektuálům. Styl, jakým je jejich program napsán mi poněkud připomíná program ODA. To byla také strana intelektuálů, která neustále vědecky diskutovala a řešila nesmtelnost chrousta, ale když přišlo na věc, nedokázala se na ničem dohodnout. Proto také zanikla nedlouho poté, kdy byl z politiky odejit Jan Kalvoda, jediný člověk v ODA, který něco dokázal.SSO také nic nedokáže, pokud se bude utápět v nekončících diskusích, které nikam nevedou. Pokud chtějí uspět ve volbách, a to platí obecně, musí být populističtí tak, aby jim rozuměl běžný občan. A to nejsou a proto se také do sněmovny nedostali. Nepomohl jim ani pan Pavel Kohout, který měl raději zůstat v blízkosti a nebo lépe přímo v hnutí Úsvit přímé demokracie. Osobně také pana Okamuru nemusím, protože si plete pojmy. Nicméně jedno se mu musí přiznat. Dokáže sehnat voliče, což Petr Mach nedokáže ani s podporou pana Kohouta.

J. Chaloupka 8.3.2014 10:00

Ale ten přístup k tvoření státního rozpočtu by stálo za to

od Ruska převzít. Jen tak se naše finance časem (a to dost dlouhým) vzpamatují. Žádná rodina si nemůže podobný přístup k rozpočtu dovolit, nebo jen za cenu exekučního zabavení a osobního bankrotu. Ty státy, co tohle zadlužování nezastaví, jednoho dne do bankrotu spadnou a s nimi všichni, co jsou na ten stát přisátí, ať už formou dotací, nebo dávek.

L. David 8.3.2014 9:27

Copak jste si nevšimli, že Putin tohle už dávno nastartoval?

Přes svoji hlavní buňku KGB z Brusele !

T. Kočí 8.3.2014 8:49

Jak Putin může dobýt Evropu

Základní výhoda Putina je v tom, že rusáci spolknou všechno.Jim stačí mávat imperiální vlajkou a žrát shnilé brambory. Zajímalo by mně kolik % lidí má teplou vodu a kolik rodin žije v jednom bytě. V 80-tých letech zcela běžné.

Stačí trocha vodky a pocit velmocenství.

V. Vlach 8.3.2014 10:13

Re: Jak Putin může dobýt Evropu

hehehe,odject vlakem na Bajkal.Teplou vodu ohřeješ nad ohýnkem a spát můžeš v chaloupce, kteru si sám uděláš....možná budeš 1000krát spokojenější než se stresovat bez vyhlídky v nějakém městě

T. Kohout 8.3.2014 4:29

prostá logika

Ta základní logika je daleko prostší: když má stát určitou sílu, tak jí prostě používá. Když Bush vtrhl do Iráku, měl pro to daleko méně důvodů (vlastně reálně žádné), než když Rusy obývaný Krym chce k Rusku, notabene když ho kdysi /ale nedávno/ jeden z šílených vůdců jakoby daroval někomu jinému.

M. Kosejk 8.3.2014 0:43

:)))

Na programu Prima Zoom běží pseudodokumentární seriál "Vetřelci dávnověku". Autoři tohoto seriálu si vytkli za cíl demagogicky poskládat dílčí pravdy s mýty za účelem interpretovat téměř vše v dějinách jako dílo mimozemšťanů. Tuto metodu demagogickou používá i pan Kohout, když chce něco "dokázat".

Rusko může být tak bezohledné, protože téměř nic neprodukuje a prd vytváží (a na Západ skoro úplné kulové). Jediné, na čem to zbídačené hospodářství Ruska stojí, je vývoz nerostných surovin - a tady u toho Rusku odběratelé nemohou jen tak vypovědět smlouvy. Kreml se tedy moc nemusí zabývat názorem západních obchodních partnerů.

Ale Kreml se může taky pěkně přepočítat. Břidličný plyn a nové metody přepravy zkapalněného zem. plynu můžou udělat Kremlu pěknou čáru přes rozpočet. A i tu ropu lze odebírat i jinde než v Rusku. Pokud se Rusko bude takhle chovat dále, může uspíšit už tak probíhající proces, kdy se Západ pokouší omezit energetickou závislost na Rusku - a nové plynovody a ropovody Rusko na východ nepostaví ze dne na den a jen tak rychle tam na východě nesežene nové odběratele, kteří by nahradili ty solventní západní odběratele. A Rusko fakt neumí nic jiného než vyvážet nerostné suroviny a vydírat jimi.

P. Čech 8.3.2014 10:28

Re: :)))

Až na první odstavec sice máte pravdu, ale. Ale ostatní Evropa je na tom přírodním bohatství, dováženém z Ruska, docela závislá. A zejména je na něm závislé rozcapené obyvatelstvo ostatní Evropy. Zatímco Rusové jsou na nízkou životní úroveň zvyklí, obyvatelé zemí západní Evropy by si na ni zvykat dozajista nechtěli. Zásadně však je to všechno jen o tom, že Rusko je země zcela soběstačná zatímco Evropa ne.

M. Kosejk 8.3.2014 10:37

Re: :)))

Když nerozumíte, co píšu, tak nereagujte. Jasně jsem se k tomuto vyjádřil. A hlavně jsem vás opakovaně žádal, ať už na mne nereagujete. A prdíte na to, vtěrko neslušná... Jak už Vám jinak tohle říci? Zkoušel jsem to slušně, zkoušel jsem to vulgárně, ale furt se mi s těmi vašemi žvásty vtíráte.

P. Čech 8.3.2014 10:43

Re: :)))

Víte čím to asi bude? Už jsem na to přišel. Já totiž reaguji na příspěvky, nikoliv na jejich autory. U příspěvku si přečtu nadpis a text. Ne tak již jméno jeho autora. V tom to asi vězí.

M. Kosejk 8.3.2014 10:49

Re: :)))

Asi ani ten text nečtete - viz vaše první reakce, která vypadá, jako byste nic z mého textu nepochopil.

R. Brzák 8.3.2014 10:52

Re: :)))

Pane Kosejk,

přestože s Vámi uváděnými náhledy zčásti souhlasím, Vy je svým arogantním postojem k oponentním znevažujete. Toto místo je určeno k diskuzi, není Vaše, ale kohokoliv, kdo se dokáže smířit s tím, že jeho názor nebude brán jako svatý - odměnou mu může být, že v rámci diskuze podrobí svůj názor srovnání, ze kterého může vyjít jako silnější, přesnější, argumentačně lépe podložený. I vulgarity zde padají, máte pravdu - kdo se jich dopouští, má své vlastní důvody, které mi nepřísluší hodnotit - ale jistě nijak nenapomohou tomu, o co v diskuzi jde - tříbení názorů. Pokud svůj názor "tříbit" nechcete, nezbude Vám, než si na svůj dům dát transparent - "Já mám pravdu". Tak dosáhnete zhruba toho, co svým přístupem zde.

M. Kosejk 8.3.2014 10:59

Re: :)))

Já prostě si prostě nechci psát s panem Čechem. Nemám o to zájem. Myslím, že na toto mám právo. A je otázkou, zda-li není sprostější a arogantnější, když dotyčný pan Čech na mé opakovné prosby o ignoranci mé osoby  kašle.

P. Čech 8.3.2014 11:08

Re: :)))

Díky za názor, pane Brzáku. Toto však pan Kosejk nikdy nepochopí. Dosáhnete jedině toho, že Vás  požádá, abyste na jeho příspěvky nereagoval. Když ovšem jeho žádost budete v rámci demokratické diskuse ignorovat (k jeho příspěvkům obvykle nelze mlčet), bude vyskakovat jako čertík z krabičky. On totiž asi nesnese oponenty a diskusní příspěvky jiných si představuje jako : "Máte pravdu, pane Kosejk".

M. Kosejk 8.3.2014 14:31

Re: :)))

Pochopte, že mám problém přímo s Vámi a s Vaší bájnou žvanivostí. A ano, lidi, co se takhle chovají, nesnesu. A proč bych to neřekl, když si to myslím?! Téhle politické korektnosti mám plné zuby. Nejsme tady v nějakém diskusním společenském klubu z 19. století.

P. Čech 8.3.2014 19:31

Re: :)))

Dáte-li, pane kosejku nějaký svůj názor všanc demokratické diskusi, o jakou se zde zatím stále ještě jedná, nemůžete zároveň vyhlásit, že někdo se té diskuse nesmí zúčastnit. V diskusi nelze říci "fuj, fuj, nehrám", když mi dojdou argumenty.

M. Mařák 8.3.2014 0:36

Kohout --- nula, nic, věštec z kávové sedliny,

není ekonomická krize, žádná nebude...

http://virtually.cz/archiv.php?art=17404

Klaus, guru, velký národně socialistický vůdce: "Musíme se vypořádat s jen pomalu odeznívající ekonomickou krizí"

http://www.klaus.cz/clanky/2705

Ehmm ;-)

M. Kosejk 8.3.2014 0:47

Re: Kohout --- nula, nic, věštec z kávové sedliny,

A před očekávanou intervencí ČNB radil klientům nákup korun, "génius" jeden... :)))

M. Mařák 8.3.2014 1:01

Kohout...

:-O

M. Stuchlik 8.3.2014 10:30

Re: Kohout --- nula, nic, věštec z kávové sedliny,

jenže tu pitomost udělala ČNB, ne Kohout.

M. Kosejk 8.3.2014 10:42

Re: Kohout --- nula, nic, věštec z kávové sedliny,

a) Pitomost? Nejsem si jistý. b) Kohout radil tohle klientům, i když mohl vědět, co se bude dít. Ale asi nevěděl, proto je vůl. Já i to očekával a zařídil jsem se podle toho - ČNB o tom hovořila už dlouho.

M. Stuchlik 9.3.2014 23:35

Re: Kohout --- nula, nic, věštec z kávové sedliny,

Kohout to nemohl vědět. Narozdíl od Kelnera není Singer jeho spolužák.

J. Vyhnalík 8.3.2014 15:53

Re: Kohout --- nula, nic, věštec z kávové sedliny,

ČNB pouze logicky reagovala na dlouhodobou nestabilitu napříč eurozónou, kdy je kurz eura určován průměrnými inflačními tlaky za celou eurozónu, ale náš zahraniční obchod se odehrává převážně s Německem, které je i v rámci eurozóny kritizováno za "příliš velkou konkurenceschopnost", kterou likviduje jižní ekonomiky. Pokud by ČNB nezasáhla, následovali bychom osud jižního křídla eurozóny, ČNB nám naopak umožnila přežít vedle silného Německa, pro které je kurz eura silně podhodnocený.

M. Stuchlik 9.3.2014 23:38

Re: Kohout --- nula, nic, věštec z kávové sedliny,

Ale, a co ekonomické teorie, že trh si poradí? Nebo ony až tak moc neplatí?

J. Vyhnalík 10.3.2014 2:53

Re: Kohout --- nula, nic, věštec z kávové sedliny,

Trh si sám o sobě neporadí. Trh slouží pouze jako arbitr efektivnosti. Pokud je ovšem trh deformovaný uměle spojenými ekonomikami v rámci eurozóny a intervencemi ECB, tak je jeho regulativní funkce vypnutá a je potřeba adekvátně reagovat.