10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Dvojí kvalita piva

Představte si, že vlastníte malý pivovar. Někde na venkově, třeba ve statku na samotě. Svou produkci prodáváte do hospody v Dolní Lhotě a do hospody v Horní Lhotě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Štěpánek 5.2.2018 8:08

o to je škoda

já myslel, že pan Jakl konečně řekne, jak to bylo s abolicí a kolik fufníků to hodilo a on na nás s pivem. Tak to jó. Pěkný příměr, hlavu a patu to má, myslím, že to bude komentovat více lidí, tak už mlčím. Čest!

Z. Rychlý 5.2.2018 7:32

Různé vsi, různá piva.

To určitě ano, ale ať různým pivům neříkají Plzeňský Prazdroj. V tom spočívá jádro pudla. Váš příměr je blbý, pane autore.

T. Kubín 5.2.2018 7:07

blábol

Pane Jakle, zkuste si jednou připustit, že opravdu ale opravdu nerozumíte úplně všemu na světě. To, co jste napsal, je tak hloupoučký a infantilní pohled na trh, že by vás s tím vyrazili od tabule na střední ekonomce.

M. Šurgot 5.2.2018 6:35

"Moudro dne"?! Kdepak, hloupost dne....

Uz dlouho jsem necetl tak hloupy primer skutecneho stavu. Primer, ktery je na hony vzdaleny tomu, co je vlastne kritizovano......

Rozdilna kvalita potravin neni dana tim, ze by zapadni Evrope prestal chutnat kureci separat a proto se do konzervy zacalo pridavat veprove maso. Opak je pravdou - pro zapadni Evropu je dodavana konzerva vyrobena v souladu s tradicnim receptem, tedy z veproveho, pro vychod Evropy byla vyrobena z nahrazky, tedy z kureciho separatu.

A jeste z nas delaji hlupaky, ze pry nam to tak chutna....

A podruhe z nas dela hlupaky pobocnik byvaleho prezidenta Ceske republiky, tedy clovek, ktery mel v dobe vykonu sluzby na Hrade v popisu prace blaho obcanu CR. Je pravda, ze nektere kroky hradni posadky v tehdejsi dobe smrdely vsim moznym, jen ne blahem pro obcany CR.

Stejne tak mi smrdi dnesni primer s pivem. Urcite neni napsany pro blaho obcanu CR.

J. Kovaříček 5.2.2018 5:23

Moderní ekonomika

Ano, dnes nevládne ruka trhu ale marketing. Když najmete dobrého odborníka na reklamu tak můžete úspěšně prodávat i kravské chcanky jako pivo. (To už se v Americe děje, jejich pivo jsem jednou okusil!) Důležitý ovšem bude obal. Vařit dnes pivo je zbytečný rozmar, stačí pár kraviček. Nevěříte mi? Tak mi vysvětlete proč se nožem rozřezané džíny prodávají více a dráže než ty normální?

To někoho v Americe napadne taková hloupost a hned se celý svět opičí. Já teď sbírám kravince, jako investici lepší než Bitcoin. Určitě někoho v Americe brzy napadne dát si na hlavu kravinec! A kšefty se budou hýbat.

Z. Lapil 5.2.2018 8:51

Re: Moderní ekonomika

Protože džíny se nerozřežou zadarmo?

S. Sedlák 5.2.2018 1:56

Řešení je snadné

Ať dodává pivo Horňák a Dolňák. Kdo se dozví za kolik? Navíc cena se odráží od marže, takže tam, kde pijí více, má hostinský nižší cenu.

Je hnusné prodávat v jednom obalu různé výrobky, zlášť pokud ten levnější je lepší a ten dražší je šmejd. Jaký je to rozdíl oproti situaci, kdy místní mají v hospodě nebo v taxíku menší cenu než cizinci??

P.S. Pivo z pípy stojí v hospodě více než dvojnásobek nákupu.

Z. Lapil 5.2.2018 8:50

Re: Řešení je snadné

Pivo z pípy stojí stejně, jako nákup, ale připlatíte si pronájem židle, stolu, sklenice, pípy, sklepa, hospody, topení, mytí nádobí, donesení ke stolu a sklizení špinavého nádobí a taky mi není jasné, proč by tohle všechno měl někdo organizovat ve svém volném čase neboli zadarmo.

T. Kohout 5.2.2018 1:00

české pivo do USA se nedodává horší

Když Prazdroj prodává své pivo do USA, tak ho cíleně nehorší, aby se přiblížilo všeobecně horšímu standartu US značek (zejména u velkopivovarů). Mohlo by, s odvoláním na to, že Američani "milují" Bud Light, což fakticky je jen nápodoba piva, a že oni tudíž nemusí dodávat svůj originál, ale ošizenou americkou verzi. Myslím ale, že to nedělají, že naopak do USA dodávají svoji exportní verzi, a že to je správný marketink.