Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
POLITIKA: Dvojí kvalita piva
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Ś. Svobodová 5.2.2018 13:19Celá slavná dvojí kvalita je umělý problém Není dvojí kvalita. Je jen jiná kvalita. Jiná pro Německo, jiná pro Česko a jiná třeba pro Čínu. Chcete mít stejnou kvalitu jako Němci? Dojeďte si do Německa. Nebo volte Více Evropy s vidinou stejných platů, stejných důchodů, stejných pravidel pro všechny. Nebo nekupujte lančmítovou ságoru z dovozu a dejte o pět korun navíc za kvalitnější český výrobek. |
M. Prokop 5.2.2018 13:38Re: Celá slavná dvojí kvalita je umělý problém Máte pravdu, je ale zajímavé, kolik lidí zřejmě není schopno samostatného života, s jeho svobodou (ubývající) a zodpovědností. |
M. Mikulec 5.2.2018 19:25Re: Celá slavná dvojí kvalita je umělý problém To víte, pane Prokope, když se do nich hustí horem-dolem, že život bez Evropské unie není možný. Podívejte se jen, jak politici s vydatným mediálním povykem plivou na brexit. |
Š. Hašek 5.2.2018 16:33Re: Celá slavná dvojí kvalita je umělý problém Souhlas. A opětovně připomínám rozdíl mezi slovy -kvalita- a -složení-. Mě už nebaví někomu vysvětlovat, že bábovka od babičky není nekvalitní, jenom proto, že má jinou recepturu!!!! Už mě to nebaví. Další nářek nesamostatných, pletoucích si pojmy s dojmy - který dá vyrůst dalšímu ouřadu. Jourová asi už nemá co dělat a zjistila, že oveček vyjukaných z těch stohů zboží (na mnohé nemají, tak prskají) bude vždycky dost. Víc a víc jich bude. |
O. Mayer 5.2.2018 20:51Re: Celá slavná dvojí kvalita je umělý problém .. jenom na okraj, "kvalita" a "složení" jsou co do významu prakticky totožné pojmy /akorát že z různých jazyků) PS: když vás to už nebaví, tak se tím neobtěžujte |
Š. Hašek 5.2.2018 21:17Re: Celá slavná dvojí kvalita je umělý problém Já jen, že kvalita je "o plesnivosti směsi". A složení je o tom, že místo stehna z prasete se tam do salámu dají oškrabky. Oškrabky budou mít certifikát, že nejsou plesnivé. A někdo si to i rád koupí, protože nemá na parmskou šunku. Jde mu o to, aby to nebylo plesnivé. Vy se těmito rozdílečky asi nezabýváte. |
O. Mayer 5.2.2018 21:45Re: Celá slavná dvojí kvalita je umělý problém .. a nejpřijde vám, že ty neplesnivé oškrabky z prasečí kosti jsou přece jenom trochu předražené, zejména s ohledem na fakt o pár kilometrů dál za stejnou cenu dostanete tu parmskou šunku (když použiju vašeho podobenství)? A je racionální aktivně vystupovat, aby tento paradox přetrvával i nadále, když je snaha ho odstranit (byť jistě nikde nemůže být stoprocentně úspěšná)? |
J. Schwarz 5.2.2018 18:30Re: Celá slavná dvojí kvalita je umělý problém Kdo nechce chápat, tak nechápe, že, paní Šárko! Jasně, můžu si na zahradě pěstovat fazole a za domkem králíky, vše kvalitní a "bio". O tom ale řeč není. Jde o fakt, že se prodává různé zboží ve stejném nebo grafikou k nerozeznání podobném obalu!!! Pak po tom, pokud to znáte z Německa nebo Rakouska automaticky sáhnete a ouha - koupili jste předražený šmejd. A na to vám chytráci vašeho typu řeknou, noste si do krámu lupu a studujte složení, a furt znova protože nemůžete tušit jestli v konzervě, ve které byl včera tuňák nebude zítra - za větší peníze - nabarvená drť z tresky. Protože pokud by ten u nás prodávaný šmejd byl oproti výrobku prodávanému v německu za polovic dalo by se říct co chcete při takové láci. Ale ony ty šmejdy byly u nás DRAŽŠÍ než v Německu! Nikdo v politicky korektní Evropě by si nedovolil nacpat do konzerv pro Afriku separát smíchaný s jílem s vysvětlením, že "jim to tak chutná". A to v určitých zemích opravdu jedí - jakýsi žlutý jíl jako přílohu k masu. |
J. Kavalír 5.2.2018 11:17Řešení je jednoduché Piva mají trochu odlišnou recepturu, takže je nazveme například Horňácký ležák a Dolňácký ležák a každý si může vybrat, které mu chutná lépe. Stejně tak nevidím problém v tom, aby se prodávala Coca Cola CZ vedle CC se standardním složením. Každý ať si vybere. Obchod se podle toho jistě rychle zařídí. |
M. Gavlák 5.2.2018 11:13Jakl je prostě exot. Nic jiného o něm nelze říci... |
R. Tesařík 5.2.2018 13:17Re: Jakl je prostě exot. rozveďte to trochu, ať je legrace. |
L. Novák 5.2.2018 14:28Re: Jakl je prostě exot. Píše o věcech, které s původním problémem nesouvisí. Zvolil nesmyslný příklad. Jourová: Proti dvojí kvalitě potravin umožníme hromadné žaloby, začnou intenzivnější kontroly http://jdem.cz/dtgkp2 |
M. Vondráček 5.2.2018 11:00koukám že tu je spousta lidí, co potřebují vrchnost k tomu , aby se dokázali najíst :-) :-) |
Š. Hašek 5.2.2018 11:18Re: koukám Přesné. Bez normovačky Jourové nemůžu/nesmím na nákup! |
G. Mýtič 5.2.2018 15:02Re: koukám Já vím. Nepochybně jíš jenom samé české, "nešizené" potraviny. Mnoho z nich by třeba na západě nedali ani psovi ;). Ale vem si případ, žes v Německu (Francii, Itálii...) koupil něco, co ti chutnalo, pak si koupíš "to samé" - stejný výrobek, stejnou značku a rozhodně ne levněji v Česku a málem se pobliješ. Jistě, najíš se, ale nebudeš si připadat podvedený? Jistě - výrobce může třeba prodávat pro "fajnšmekry" tvého typu EE (east european) verzi, pak by to ale mělo být na výrobku na první pohled poznat! |
L. Novák 5.2.2018 18:22Re: koukám Vám se TOHLE už někdy stalo? 8-O |
I. Širůček 5.2.2018 10:36Soudruh Jakl si nevšiml že u nás jde o něco přesně opačného. Asi jakoby v té Dolní Lhotě řešili věc tak, že pivo zdražili a snížili jeho kvalitu. |
M. Prokop 5.2.2018 10:55Re: Soudruh Jakl si nevšiml Hlavně to nenapsal tak, aby pochopil soudruh Vermis. |
L. Novák 5.2.2018 11:13Re: Soudruh Jakl si nevšiml Jakl přistoupil k téma hodně demagogicky už tím nesmyslným výběrem příkladu. |
I. Polák 5.2.2018 10:25Zákon drzosti a blbosti Oni drze vysadí cenu a my ... dále netřeba pokračovt. Po mén soukromém "objevu" tohoto zákona jsem si chvíli myslel, že je to něco jiného než zákon nabídky a poptávky, než mi rychle došlo, že jde pořád o tentýž "přírodní" zákon. Jinak pan Jakl si vybral jenom jeden možný scénář z mnoha jiných možností. Což takhle místo více chmele tam přidat nějakou návykovou látku - no pro začátek třeba jen zvýšit procento alkoholu... A samozřejmě, proč prodávat v Dolní a Horní a stejnou cenu, že. Atd., atd. |
A. Alda 5.2.2018 10:01Celé to Jourové žvástání má jen dva cíle: 1. udržet Jourovou na extrémně výnosném a zcela nezodpovědném fleku 2. vytvořit dojem potřebnosti EU pro běžného občana, živícího se vlastní prací Fuj! Jakl má pravdu. Nepotřebujeme žádnou EU, abychom se sami rozhodli, co kupovat budeme a co nikoli. |
J. Svoboda 5.2.2018 10:08Re: Celé to Jourové žvástání Vždyť vy se ani nedozvíte, co kupujete za srágory proti Němcům a navíc často za vyšší cenu. Pěkný den. |
M. Malovec 5.2.2018 10:54Re: Celé to Jourové žvástání Proč bych se to nedozvěděl? Stačí brejle a trochu ochoty číst, ráčí-li pochopit. |
M. Prokop 5.2.2018 10:57Re: Celé to Jourové žvástání Musíte ovšem být schopen vyhodnotit přečtené, což 169 zřejmě není. |
G. Mýtič 5.2.2018 15:05Re: Celé to Jourové žvástání Jistě - ty nosíš v kapsách na nákup srovnávací tabulky, že bambulo :D |
M. Prokop 5.2.2018 16:07Re: Celé to Jourové žvástání Na rozdíl od vás nosím hlavně hlavu. |
J. Svoboda 5.2.2018 11:02Re: Celé to Jourové žvástání A jak se dozvíte složení téhož v německém krámě? |
A. Alda 5.2.2018 11:32No prostě si to přečtu. V Německu nakupujeme pravidelně - tedy hlavně moje paní. Jen něco. Nemáme problém přečíst si něco v němčině. A do Německa do máme blízko. |
J. Svoboda 5.2.2018 11:35Re: No prostě si to přečtu. Jste vyjímka, to se týká zlomku spotřebitelů. Ostatní jsou v háji a baští za stejné prachy klidně 50% vody v mase. |
A. Alda 5.2.2018 12:05A vy si vážně myslíte, že hospodyně nepozná, když se jí maso na pánvičce smrskne nad obvyklou míru? A že si příště koupí stejné od stejné firmy? |