10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Dvojí kvalita piva

Představte si, že vlastníte malý pivovar. Někde na venkově, třeba ve statku na samotě. Svou produkci prodáváte do hospody v Dolní Lhotě a do hospody v Horní Lhotě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 5.2.2018 14:22

Re: No prostě si to přečtu.

Celé je to jen velký humbuk.

G. Mýtič 5.2.2018 15:09

Re: No prostě si to přečtu.

No vidíš, my to máme , stejně jako velký zbytek republiky na nákupy do Němec trochu z ruky, takže zkus pochopit, že tenhle zákon není pro ty, co si pro kvalitnější potraviny stejně značky zaskočí za čáru, ale spíš pto ty, kteří tuhle možnost nemají a proto by měli snad žrát separát namísto masa?

M. Prokop 5.2.2018 16:09

Re: No prostě si to přečtu.

Hlupákům nepomůže ani svěcená voda, natož jourokomisařka. Taky nebydlím u hranic, ale požadovanou kvalitu si z dostupných údajů umím najít i sám.

Žere-li někdo separát, tak buďto na víc nemá, nebo neumí číst.

Š. Hašek 5.2.2018 10:32

Re: Celé to Jourové žvástání

Přesné, pane Aldo!

Dále viz moje připomínky zde.

Spotřebitelé sjednoťte se pod vedením Jourové a nemontujte se do života zákazníkům!!!

G. Mýtič 5.2.2018 15:12

Re: Celé to Jourové žvástání

Ono Hašku - pokud bys byl bystřejší, možná by sis všimnul, že tebe, jakožto konzumenta, se zákon dotkne akorát tak, že si v konzervě doneseš kus masa, namístko hroudy separátu, tak nevím, proč pyskuješ? Ale možná ti ty předražené hnusy vážně chutnají ;)

D. Stirský 5.2.2018 9:59

Za režimu bývalého, bohužel,

byla kvalita některých výrobků podstatně lepší než dnes. Snad proto, že existovaly státní normy. Úděsné byly obaly a pak to, že kvalitního zboží nebyl dostatek. Co mně vadí dnes, je vych..anost různých podnikatelů, kteří "dělají byznys." Mělo by se obvnovit máchání v koši v řece nebo tělesné tresty. Příklad? V sámošce měli u poklady CD s velkým nápisem: "Hity J. Nohavici", cena asi 20,- Kč. Tak jsem to hodil do košíku, proč ne. Pro kamráda, co jej zbožňuje. Teprve doma jsem zjistil, že to vůbec není Nohavicou nazpíváno, ale to bylo droboučkým písmem kdesi vzadu. Koupíte ve staniolu zabalenou figurku a zjistíte, že to není čokoláda ale nějaká srágora. Nebo klobása "bačajka": Babička bez brýlí si myslí, že kupuje čabajku.

L. Novák 5.2.2018 10:35

Re: Za režimu bývalého, bohužel,

Bačajské klobásy vyrábí jakýsi pražský masokombinát a název je důsledkem zásady, že klobásy nazvané čabajské se mohou pod tímto názvem prodávat pouze tehdy, jsou-li maďarským originálem (Csába).

Takže pražáci trapně přechytračili EU legislativu.

Proč to píšu. před pár lety jsem hledal nějaké slušné klobásy ve vyšší cenové skupině. No a tyhle už si nikdy nekoupím. Česká podvodná uzenářská klasika s flaksami.

J. Svoboda 5.2.2018 9:58

Blbost, Jakle.

Naředěné pivo vodou nebo 4 decky za cenu 0,5 litru - to je dvojí kvalita potravin.

Nebo jahodový džem z jablek ochucených jahodovou trestí - to je dvojí kvalita potravin.

Nebo včelý med vyrobený "fermentací", to je dvojí kvalita potravin.

Nebo 50% vody v rybím mase je dvojí kvalita potravin.

Pěkný den.

M. Klas 5.2.2018 10:05

Re: Blbost, Jakle.

To není dvojí kvalita, to je podvod - pokud je to v totožném obalu a není tam složení uvedeno.

M. Klas 5.2.2018 10:09

Re: Blbost, Jakle.

Ještě jsem si vzpomněl na detektivku "Vražda potřebuje reklamu", tam to hezky popisovali, bylo to nějak takhle: "Jahodový džem" musí být z jahod, "Džem s jahodami" může být z tuny jablek a kila jahod. Dnes by k tomu ještě přibyl "Džem s chutí jahod", ale to v té době ještě neznali. Musíte etikety číst.

J. Svoboda 5.2.2018 10:10

Re: Blbost, Jakle.

Co vám je platné uvedené složení, když neznáte složení v Německu?

R. Langer 5.2.2018 10:29

Re: Blbost, Jakle.

Tam ho nepíšou?

J. Svoboda 5.2.2018 10:45

Re: Blbost, Jakle.

Tam si ho přečtete jak?

R. Tesařík 5.2.2018 13:16

Re: Blbost, Jakle.

Vy kupujete mražené rybí prsty? Co tu vlastně řešíte..dobrou chuť.

Š. Hašek 5.2.2018 10:29

Re: Blbost, Jakle.

Kvůli složení budeme dostávat brožuru. Stejně to je marné, marné, marné.

Znám v okolí plamenné bojovnice proti nekvalitě ........., čučej na Jílkovou, imrvére nadávají, .......... a potom .... no, přeci koupějí "válečnou náhražkovou srágoru", protože ta cena!!!!!!!

Všiml jste si, kolik pomocných, kontrolních orgánů vzniká kvůli těm, co chyběli ve škole??

A též kvůli posedlým tím, že všude bude "všechno stejný". Hlavně a by v regále nebylo něco, na co nemám. A Plznička jednotně za 8.30.

Jsem spokojen, vyberu si, chodil jsem na nákupy od dětských let, i za Novotného (moc se mi ani nestýská) a Jourovou nechci platit. Ostatně sama přiznala, že tři roky sjednocovala svíčky! No neber takovej šolich!

J. Svoboda 5.2.2018 10:43

Re: Blbost, Jakle.

Jak se dozvíte, že rybí maso je proti Německu naředěno vodou?

M. Klas 5.2.2018 10:42

Re: Blbost, Jakle.

K čemu je mi složení v Německu? Buď chci kupovat separát, nebo ne.

J. Svoboda 5.2.2018 10:43

Re: Blbost, Jakle.

Jak se dozvíte, že je rybí maso proti Německu naředěno vodou?

M. Klas 5.2.2018 11:23

Re: Blbost, Jakle.

Tak znovu, buď chci kupovat rybí maso naředěné vodou, nebo ne. Tuto volbu mi etikety umožňují.

Promiňte za přirovnání se separátem, ale přišlo mi to podobné.

J. Svoboda 5.2.2018 11:37

Re: Blbost, Jakle.

Kecáte, v regále rybí maso ředěné pro ČR šetřílky a v německé kvalitě vybírat nejde.

L. Novák 5.2.2018 14:58

Re: Blbost, Jakle.

Člověče, přestaňte blbnout. Každý soudný člověk dokáže zjistit, jestli to, co si koupil v obchodě, odpovídá ceně, kterou zaplatil. Pro mě je dost varující skutečnost, že nebyly zveřejněny výsledky testů konkrétních potravin, takže vlastně ani nevíme, jestli Jourová řeší skutečný problém nebo vytváří pseudoproblém, aby vykázala nějakou činnost (v souladu s Parkinsonovými zákony).

Š. Hašek 5.2.2018 10:53

Re: Blbost, Jakle.

Zde přesné!!

Kupovači náhražek/levnějšího zboží, jiného zboží (každý nemá na parmskou šunku) mi obecně nevadí! Zbystřím pozornost, když někdo s plným vozejkem levného a definovaného (etikety, normy) sajrajtu je nespokojen a křičí, "aby s tím konečně někdo udělal konec"!

Já si vyberu. Spálím se tak jednou za rok. To je dobrá statistika.

M. Prokop 5.2.2018 13:43

Re: Blbost, Jakle.

Jenže uvedení složení je povinné.

Navíc, když mi něco ne/chutná, ne/kupuji to bez ohledu na detaily složení.

Š. Hašek 5.2.2018 10:36

Re: Blbost, Jakle.

Pane Svobodo,

to není ani dvojí kvalita, ani podvod!!! Sakra!

Moje sousedka to přečte na obalu, koupí, namaže na chleba. Ale potom ječí, že je to jako lumpárna. A když něco poznamenám - tak by mě vyškrábala oči. No nic, ona je taková jednodušší. Tu Jourovou ona platit nebude, ona si myslí, že spadla z nebe do kanceláře brusele zadarmo.

M. Šejna 5.2.2018 9:31

hodně pitomý článek

Předpokládám, že až pojede pan Jakl například do Itálie a koupí si tam plzeňský Prazdroj, tak bude předpokládat, že to je opravdu plzeňsšký Prazdroj a nikoli sr@čka uvařená v některém tamním pivovaru. A o tom je ten současný spor. Tedy o tom, že když si chci koupit kdekoli v EU Prazdroj, tak to bude chutnat jako Prazdroj. A pokud by to jako Prazdroj nechutnalo a ani se to v Plzní nevyrobilo, tak se to musí jmenovat jinak - třeba "Milánský Novozdroj".

O tom se teď jedná.

Š. Hašek 5.2.2018 9:50

Re: hodně pitomý článek

Nemyslím si to, pane Šejno.

Neberu totiž článek doslova. Dnes nejde o kvalitu značkových výrobků, výrobků známých a vyhlášených po světě!! Mimochodem - u té Plzničky mnohdy taky jde o várku a ošetření na místě - u hostinského.

Jde o to, že krom výrobce, obchodníka, zákazníka, konkurence, širokého místního sortimentu (do kterého nebude kecat nikdo, krom výše vyjmenovaných) celkem jednoduché ČOI (nebo tak nějak) - aby se světem nepoflakovali gauneři typu Jourová (plat, kancelář, auto, asistenti, mašinerie), kteří budou jen čmuchat "co má jinačí recepturu" a buzerovat, a sjednocovat, a lhát, že receptura je kvalita. Nikoliv mezi složením a kvalitou není přímá závislost.

Ta Jourová a podobní (štrasbrusel) nás určitě stojí desetník z každého výrobku, já to nepčítal, ale oni ze vzduchu ani zadarmo nežijí, že. A jsou k ničemu, sjednotí i dýlku sirek!! Zadarmo.

J. Svoboda 5.2.2018 10:05

Re: hodně pitomý článek

Jaká receptura je naředit rybí maso 50% vody?

Š. Hašek 5.2.2018 10:20

Re: hodně pitomý článek

Nečetl jste mě pozorně.

Stejně jako nečtou "mnozí domácí bojovníci za práva spotřebitelů" u regálů při svém nákupu. A potom koupí "erzatz válečný náhražkový výrobek". A chlubí se "Máňo, já ušetřila! Mám šunku za polovic".

Přeji Vám tedy, aby jednoduchou inteligenci těch chamtivým spotřebitelů nahradil další ouřad. Budete/budeme ho platit.

A ještě jednou napíšu - náhražková surovina (mojí sousedce nevadí) je notoricky v televizi uváděna jako nekvalitní. Mouka v salámu bude třeba dvounulka! Co je Jourové do toho, že se o to "moje sousedka popere s ostatními u regálu" - pro mýho starýho dobrý a ta cena!!!!!!

Jo, pane Svobodo, mě stačí základní škola, peněženka a ČOI-ka. Někdo potřebuje u regálu Jourovou. A knihovnu s jejími výnosy.

J. Svoboda 5.2.2018 10:27

Re: hodně pitomý článek

Já se neptal na Jourovou, já se ptal na ředění vodou.

Pěkný den.

Š. Hašek 5.2.2018 10:43

Re: hodně pitomý článek

Pokud myslíte něco, co není uvedeno na obalu. Pokud myslíte, že se ryby ohladí do "tvaru" vodou - potom ano. Asi by stačily testy ČOI a rozum a číst.

Ty "glazované" ryby zbožňuje moje známá, má magisterské študium, hrozně se jí líbí, jak ta makrela vypadá a nejedla by zelí od Mělníka, není to superpotravina. Ona zásadně rajčata z Maroka a brokolici z Portugalska. Taky lilek z Nového Zélandu. A jen doplním - měl byste slyšet její ječák, když začne mluvit o tom, co dneska "v těch obchodem máme za svinstva". Je jí asi 33.

Kvůli takové si Jourovou nehodlám platit, zatím musím.