3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Čumil 25.4.2006 9:00

Re: A ještě něco, milá Andy

Tohle, pane Šejno, je přesně jádro smrdutého pudla, které ODS skrývá pečlivě karbolovaným mlčením. Ono to z dam a pánů napravo leze jako z chlupaté deky, ale přece jen někteří občas v záchvatu upřímnosti prohodí něco o tom, že se holt  budou muset ořezat obligatorní výdaje státu. V tom je dle všeho jádro kampaně ODS minus nepříjemně pravdivé.

Andy 25.4.2006 8:56

Re: A ještě něco, milá Andy

 Šejno, už jste zase u http://www.ihar.edu.pl/gene_bank/KCHZ/kozy/images/bialu2.jpg

Řeč je o kreativním výkladu statistických dat, péči o důchodce nechte stranou, vy, se svým pragmatickým přístupem "co je doma, to se počítá" jistě škodný nebudete.

Antonín Hrbek 25.4.2006 8:56

Re: Pavel Kohout - Rovná daň: Teoretický základ pro snížení daní

Vážený pane Ladislave N.!

Pokud jste si všímnul tak pan Pavel Kohout provádí obvyklé kejkle se skutečnostmi. 1. L křivku počítá pro DPFO která z rozhodující části není vybírána dobrovolně, ale stržením ze mzdy zaměstnance. 2. Jako osu X  zvolil maximální sazbu daně, která se týká několika málo procent plátců daně a několika procent výběru daně. 3. Zapomenul uvést, že nejde o daně na stálé bázi, ale o daně na běžné bázi, které automaticky, díky nárůstu objemu mezd. Kdyby se pan Kohout pořádně podíval do statistik, zjistil by např. že v období 2001 až 2004 vzrostl výběr DPFO 0 více než 21 %, aniž se měnila maximální sazba daně.

Výpočty pana Pavla Kohouta jsou jen vědomým falšováním skutečnosti.

Čumil 25.4.2006 8:53

Kdo nebrečí, není Čech?

Hm, jednak nářek je celonárodním sportem už od časů RU - třistaleté úpění je dodnes zapsáno v hlavách Čechů, jednak probudilý stav živnostnický má další tradiční sklon - úpění pod tíhou nesnesitelných daní. Ježto stav živnostnicko-podnikatelský má pak před očima onu sladkou vizi jednotné daně, kdy všichni budou platit stejně, ale živnostníci o čtvrtinu méně, jest pak nabíledni důvod žalného kvilu, rozléhajícího se na těchto stránkách...;-D

Mirek Šejna 25.4.2006 8:52

Aha Andy,

Kohout o voze (tj.soc. a zdr.pojištění), já o též o voze  (tj.soc. a zdr.pojištění) a Vy o černoších, to je o HDP, HNP, DPH atd...

Mirek Šejna 25.4.2006 8:49

A ještě něco, milá Andy

O té kreativitě přičítání a odečítání se snadno přesvědčíte na www.tlusty.cz . Je tam výpočet rovné daně z příjmu. Možná Vás překvapí, že dříve-soudruh Tlustý na Vás chystá vyšší placení daní než současní soudruzi z ČSSD (tedy pokud nemáte měsíčně víc než 60 tisíc hrubého). Aby to tak nebolelo, nebude po Vás Tlustý chtít tak vysoké sociální a zdravotní pojištění. Problém je, že nám Tlustý nesdělil, z čeho pak bude stát platit důchodce a z čeho se bude platit zdravotní péče. Ale kreativní ten Tlustého výpočet je opravdu dost.

Andy 25.4.2006 8:46

Re: Re: Milá školitelko Andy,

nikoliv. Kohout o voze, vy šikovně k černochům, já zpět k vozu, vy o ničem. Jako vždycky.

Mirek Šejna 25.4.2006 8:39

Hm, Andy,

Já o voze, Vy o koze.

Mirek Šejna 25.4.2006 8:37

Středočechu,

já tedy ten stát za svůj považuji a denně jeho (tj.státní a obecní) majetek plnými doušky používám. Jezdím po státních silnicích, chodím po obecních a státních chodnících, občas využiji služeb policie. Bohudík jsem zatím nemusel využít služeb hasičů. Ale například studium mé dcery bylo "zdarma". Stejně tak lékařskou péči neplatím cash, ale přes pojištění. No a zdravotní péci mé studující dcery patí stát.  

Předpokládám Středočechu, že vy tohle všechno platíte na místě, že?

Andy 25.4.2006 8:32

Re: Milá školitelko Andy,

jistě. Proč ne?  Mění to něco na faktu, že účelové manipulace s těmito údaji jsou oblíbenou zbraní ČSSD, která je kreativně přičítá a odečítá, když potřebuje pěknou statistiku ?

Antonín Hrbek 25.4.2006 8:30

Skutečně rovná daň

Jako deklarovaný ekonomický blbec jsem si dovolil vypracovat naprosto jednoduchý model skutečně rovné daně z příjmů fyzických osob.     

                                                                                                                    Odvod sociální    =    0,250 * Hrubá mzda                                                    Daň z příjmu         = 0,175 * Hrubá mzda                                               Odvod zdravotní  = 0,125 * Hrubá mzda                                           Zaručený příjem     =    3.600 Kč

Tento model je naprosto „rovný“, není zatížen ideologií a jasně odděluje co je povinností zaměstnavatele, zaměstnance i státu. Odstraňuje zpětné toky, kdy stát zaměstnanci něco dává a pak mu z toho hned něco bere. Pracuje se současnou Hrubou mzdou, takže není nutné měnit 3  mil. platových dekretů.

Zaměstnavatel zaplatí jako parafiskál Odvod sociální, takže se mu o 10% Hrubé mzdy sníží náklady na zaměstnance. Zaměstnanec dostane „na ruku“ celou Hrubou mzdu a je povinen uhradit Daň z příjmů a Odvod zdravotní. Zbude mu Čistá mzda ve výši 70 % Hrubé mzdy. Stát pak zaplatí každému zaměstnanci Zaručený příjem 3.600 Kč. Tento model pracuje spolehlivě v rozmezí 6.000 až 30.000 Kč Hrubé mzdy, ale nic, kromě ideologie,  nebrání jeho použití i pro vyšší příjmové skupiny.

Vlali 25.4.2006 8:28

no toto

To se nám to pěkně rozjelo. Jedni nereagují k tématu (kromě partajních pouček) a útočí na autora, druzí (druhý )aspoň snesou něco odkazů k tématu. Dle mého osobního náhledu není problém ani tak ve výši daní (a každý by je chtěl mít menší) jako spíše v jejich použití. Nikomu asi nevadí výplata důchodů, horší už to bude se sociálními dávkami a vůbec nejhorší je to s investicemi státu. Zde je problém obě partaje (sockomunisté i modrokomunisté) v této oblasti mají příležitost brát úplatky (zjevné i skryté) a nechtějí se té možnosti vzdát. Kdyby totiž chtěli stačí přijmout doporučení TI a je vystaráno.

Mirek Šejna 25.4.2006 8:19

Milá školitelko Andy,

jste si jista, že jste pochopila, že pan Kohout i já píšeme o sociálním a zdravotním pojištění placeném zaměstnavatelem?

Haui1 25.4.2006 8:12

Re: Re: protože stát

Vilíku, to že už dokážete utéci z klecového lůžka, ještě neznamená, že můžete ťukat do klávesnice. Tak hupky hupky, zavolat ošetřovatele, přebalit plínečku a zpátky do postýlky.

Andy 25.4.2006 8:10

malé školeníčko

Jste si jistí, že všichni víte, o čem je řeč a jste schopni rozlišit DK od SDK, HNP od HDP a levou nohu od pravé ? :-D

Stredocech 25.4.2006 7:59

Pane Vízku, na to je jednoduchá odpověď

Občané ten stát za "svůj" nepovažují. Vláda a úřady ani náhodou nedělají to, co si přeje většina obyvatelstva, protože oni vědí všechno "lépe," zvláště když je někdo za tento názor bokem tučně zaplatí.

Mirek Šejna 25.4.2006 7:51

ale, ale, pane Kohoute

Nějak v tom počítání daní plavete. Složená daňová kvota se nepočítá jen pro mzdy, ale i pro DPH a pro podnikové daně. V průměru je to opravdu okolo 38%. Nezapoměňte, že například důchodci neplatí daně z příjmu žádné a že firmy platí 26%.

watson 25.4.2006 7:48

Složená daňová kvóta

Proč pane Vízek? Protože je stát nenažranej!

Mirek Šejna 25.4.2006 7:45

pane Kouhoute,

ten socialistický podvod s 35% maskovaných odvodů ze mzdy vymyslel PŘITEL Klaus s PŘÍTELEM Kočárníkem v roce 1992. Do praxe ten podvod zavedli 1.ledna 1993 coby členové socialistické vlády pod vedením socialistické ODS. Možná že Klaus a Kočárník jsou dodnes tajnými členy tajné socialistické strany.

Petr Kohout 25.4.2006 7:28

Složenou daňovou kvótu spočítáme tak, že vydělíme státní rozpočet (včetně zdravotního a důchodového pojištění a podobných také daní) hrubým národním produktem.

Hrubý národní produkt je totiž součet výplat v celé zemi. Díky socialistickému podvdu, kdy se zhruba třetina daní ze mzdy maskuje a neudává na výplatní pásce (myslím tím odvody zaměstnavatele na sociální a zdravotní pojištění) je výsledek trochu horší, ale přesto máme plus mínus 50 %.

Jinak všichni víme, máme lež obyčejnou, více než lež obyčejná je lež drzá a více než lež drzá je statistika. Zejména Eurostatu.

Ivan Nový 25.4.2006 7:20

Proč?

Protože vládnou bubáci :-)))

Majkl Džeksn 25.4.2006 6:29

Váš bolševizovaný a přebujelý stát,

tak jak si ho vy socani malujete a budujete, totiž je nenažraný a dosti nefunkční. Ten, kdo je na něm závislý, ví, o čem mluvím. Pevně věřím, že už jste své světlé zítřky dobudovali...

eTony 25.4.2006 6:24

Děkuji Ladislavu N.

za uvedení statistik a analytických rozborů. Na základě uvedeného máme možnost vidět, že Vízek je jen obyčejný, usmolený socbolševický lhář. Nic nového, oni jsou takoví všichni.

PH 25.4.2006 4:28

Ale pane Vízek,

vy jste si dovolil použít to hnusné zpátečnické slovo Vlast?Desetkrát pomodlit Internacionálu pod obrazem nejlepšího přítele lidu pinglissima Paroubka a bude vám možná odpuštěno!

Ladislav N. 25.4.2006 2:45

Neutěšivý stav veřejných financí v České republice je jedním ze zásadních problémů české ekonomiky.

Riziko nesplnění fiskálních kritérií v ČR (*.pdf)

Neutěšivý stav veřejných financí v České republice je jedním ze zásadních problémů české ekonomiky. Kromě mnoha nebezpečí spojených se špatným stavem veřejných financí České republiky hrozí v souvislosti s evropskou integrací i nesplnění maastrichtských fiskálních kritérií a oddalování přijetí společné měny. Následující studie chce nejprve stručně nastínit, jak zdravé veřejné finance potřebujeme pro přistoupení k společné měně...

Ladislav N. 25.4.2006 2:30

Pavel Kohout - Rovná daň: Teoretický základ pro snížení daní

Pavel Kohout - Rovná daň: Teoretický základ pro snížení daní

Ladislav N. 25.4.2006 2:24

Česká ekonomika po osmi letech socialistických vlád se nachází v celé řadě ukazatelů ve špatné kondici.

Čas reforem je za dveřmi - Martin Kupec

Česká ekonomika po osmi letech socialistických vlád se nachází v celé řadě ukazatelů ve špatné kondici. Máme sice růst HDP kolem 5 % ročně, ale je zaplacen výrazným zadlužením státu ve výši téměř 800 miliard korun a roční úrok státního dluhu činí 38,6 miliard. Na daních vláda vloni vybrala o 100 miliard korun více než plánovala, přesto skončilo hospodaření schodkem ve výši 56 miliard. ... :-/

Živnostník / Podnikatel - SOS ČR

Zamyšlení před volbami - spravedlnost podle ČSSD

Ladislav N. 25.4.2006 2:02

OD VSTUPU ČSSD DO VLÁDY DANĚ STRMĚ NARŮSTAJÍ

Od vstupu ČSSD do vlády daně strmě narůstají

Jak vysoké platíme daně?

8-o

Ladislav N. 25.4.2006 1:51

Tabulka: Složená daňová kvóta ve světě, Porovnání daňových kvót v zemích EU a ČR

Daňové kvóty - Finance.cz

Tabulka: Složená daňová kvóta ve světě (v poměru k nominálnímu HDP, v %)

Porovnání daňových kvót v zemích EU a ČR

Daňové kvóty v ČR

Tabulka: Vývoj složené daňové kvóty v ČR

Ladislav N. :-))) 25.4.2006 1:33

Re: Re: Vízek: Poté jsem ale sledoval televizní debatu a doslechl se... A NAPSAL DALŠÍ SLÁTANINU!

Mírou přerozdělení je Česko srovnatelné s Maďarskem nebo Slovinskem, zatímco v dalších státech regionu je daňová kvóta nižší, uvedl Sobíšek. Ve srovnání se zeměmi EU na tom ale podle Dufka ČR není špatně, protože Česko je stále pod průměrem unie. Podle Eurostatu měla za rok 2003 ČR 14. nejvyšší daňové příjmy, avšak po letošku (2005) asi postoupí v žebříčku vzhůru, dodal.

Zdroj