5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Glosator 14.12.2009 9:48

Do bruselského chomoutu jsme vlezli z nutnosti, abycho nebyli objektem

obchodní diskriminace. Teď nám nezbývá, než se snažit o revoluci v rámci celé EU. Nevěřte tomu, že v jiných zemích se nenajdou lidé, kteří mají té bruselské bandy plné zuby.

Jura Jurax 14.12.2009 9:46

Re: Autore,

No jo, to jsou para Doksy, pane Vaněk ... ale jestli to není tím, že na té ekoenergii si mnozí namastí kapsu, kdežto na úložišti ne, ačkoliv to je (na rozdíl od hovadných fofrníků, fotovoltaiky a kažení pohonných hmot zdražovacími biopřísadami, jen aby se vyhovělo bruselským i místním otepleným blbům) skutečně potřeba,

Glosator 14.12.2009 9:43

Re: Velice dobrý článek

Myslím, že by to nepomohlo. Voliči zelených jsou v normálních věcech tak selektivně omezení, že by jim to stejně nedošlo. Jejich vedení to všechno dobře ví, ale má z toho tučné prebendy, takže to chápat nechce.

para 14.12.2009 9:43

Re: Držte si peněženky jedeme s kopce...

ps ono jde o proporce a při vhodných proporcích mohou ty slumeční právě  přes den rostoucí spotřebu z malé části hradit. Cemu to bude mít až vzroste cena plynu, ropy... nad dnešek cca 2x. Nebude to ale nikdy levnější jak pálení dnešních fosilů. Bude to asi lepší než nemít nic. Tím nechci vůbec tvrdit, že všechny dnes budované systémy jsou a budou smysluplné za dvě desetiletí. Dnes je situace ale tak špatná, že za fosily jiný levnější zdroj nemáme - jádro je dnes ještě investičně náročnější a nejistější i nedořešené. Kéž lepší zdroj mít budeme.

Jura Jurax 14.12.2009 9:40

Re: K článku

Ale občanům to nevadí, občany to séře - jenže když si v zastupitelské demokracii zvolili za zastupiče voly a tim jim pak takto arogantně séřou na leb, žbrdlajíce o nařízení z brusele, tak holt máme, co jsme sice nechtěli, ale dá se s tím dělat něco akorát o volbách ... ale ani tehdy nic, nabídka stran je tristní a ony si ty strany na volitekná místa už své zašloužilé koně lunou a volič do toho nemá co kecat (preferenční puntíky to nevytrhnou ...)

MartinN 14.12.2009 9:40

Re: Držte si peněženky jedeme s kopce...

Přispívá tím, že se hodně prodává. A co se hodně prodává, to se i hodně vyvíjí. To je logické.

vltava 14.12.2009 9:37

Stát je zlo

Další hezký příklad ilustrující fakt, že stát je zlo a organizované násilí. Stát má prostředky prosadit cokoli, každou hloupost, co poslanci vymyslí. Vzhledem k chybějící zpětné vazbě - poslanci nemají žádné omezení - jsou hlouposti zákonitým výsledkem.

Koncepční řešení je zrušení státu, kosmetickým řešením je nevolit ty, kteří se na hloupostech podílejí.

Jura Jurax 14.12.2009 9:36

Re: Ekologická fotoelektrárna !

R^R^R^

Didi 14.12.2009 9:35

Re: Držte si peněženky jedeme s kopce...

A kterak masové dotování průmyslového nasazení nevyspělé a neefektivní technologie přispívá svým odčerpáváním dostupných prostředků k technickému vývoji?

Jura Jurax 14.12.2009 9:35

Re: výkup elktřiny.

No ale stát - tedy naši volení zastupiči-zákonodárci - může vydat zákon co porušuje zákon jiný - koneckonců není to neběžné, že - hlavně když ten zákon přinese zisky hochům, co s nimi mluvějí, a jim vejvar ... a všechno se to veze na vlně blbosti vzedmuté zelenými Khmery a oteplenými hňupy. Co jsme si zvolili, to máme. A do chomoutu bruselských blbů jsme vlezli dobrovolně a nadšeně ... :-/ ... stejně jako kdysi naši tátové, dědové a pradědové kdysi dobrovolně, ba nadšeně volili komundíry ...

Nikoloki 14.12.2009 9:33

Re: Žádné, než obnovitelné zdroje brzo nebudou!

Já nic. Odkud pochází veškerá hmota a energie? Malá nápověda: mrkněte se tak asi 13,5 miliardy let nazpátek ;-) ... Je to dost dlouhá doba, aby energii bylo možno považovat za fosilní? :-P

Karlos 14.12.2009 9:30

Velice dobrý článek

R^ Hlavně tu Bastiatovu petici výrobců svíček (je to z knihy "Co je vidět a co není vidět") by si měli přečíst všichni zelení a úředníci z Bruselu.

Jura Jurax 14.12.2009 9:28

No,

vlezli jsme do EU radostně plesajíce, naši blbí politikové podepsali LS a juž jsme zase gubernie. A z brusele na nás prýští bruselské Dobro s velkým D - a my ty hovadiny musíme implementovat, protože jsme holt ta nesvéprávná gubernie a nemáme do toho co kecat, ale máme právo to platit a držet hubu ;-€ kéž by těm bruselským blbům ryze ekologický mráz perdel natrhnouti ráčil, aby přestali blbnout s tím globálním teplením!

Jura Jurax 14.12.2009 9:24

Re: Kdepak odpustky klimatické - výpalné!

R^R^R^

Jura Jurax 14.12.2009 9:23

Re: Prihodilo se

Prihodilo se, ze solarni energie je stejne nakladna jako energie z uhli.

Teď nevím, jestli jste hodně alternativně inteligentní nebo jen já nechápu výron Vašeho génia zhmotněný Vašem příspěvku. Ale kloním se k variantě první.

Alergik 14.12.2009 9:21

Re: Hmmm

neumíš počítat!!!!

Alergik 14.12.2009 9:20

Re: Hmmm

Jo a bude to znamenat  sedminásobné zvýšení výdajů ne elektřinu? Nebude... Mně tedy výdaje nael. 7x nevzrostou...

L 14.12.2009 9:12

Prihodilo se

Prihodilo se to, co se jednou muselo prihodit. Prihodilo se, ze solarni energie je stejne nakladna jako energie z uhli. To znamena, ze za par let masove produkce se dostane jeste o par procent pod cenu uhelnych elektraren. Co v takove situaci muzeme cekat od uhelnych elektraren je jasne, bude to idiotska propaganda proti slunecni energii. Co jineho.

Jirka 14.12.2009 9:10

Re: Hmmm

Za rok vzrostl instalovaný výkon sluníčkářů 25x a trend výstavby pokračuje. Ve vyúčtování elektřiny za rok 2010 se v kolonce "příspěvek na OZE" nejspíš objeví číslo, po kterém si půjdeme dát frťana na ulidnění.....a pokud to bude jen 7x více, než letos, tak to bude ještě dobré!

VašekIV 14.12.2009 8:58

Re: Hmmm

nepochopil!!!

Alergik 14.12.2009 8:55

Hmmm

Díky bruselským nařízením si výrobci solární energie namastí kapsy. Pro vás to znamená až sedminásobně zvýšení výdajů za elektřinu až o několik tisíc korun ročně.  - Člověče vy jste zase alarmistický na druhou stranu ne?

Kdy už chci na něco upozornit tak si najdu data a nepoužívám marketingová čísla. Až sedninásobně= až tisícinásobně (ve skutečnosti ani ne 2x???

Ano i to je špatné. Peníze by měly jít do vývoje a ne výroby...

Jirka 14.12.2009 8:52

Kdepak odpustky klimatické - výpalné!

Podezírat bruseláky z fatálního nedostatku intelektu a tím z nepochopeí, že vrtulky a solárka jsou k ničemu, by bylo chybou. Pokud končí v tisících kapsách bruselských 1% z obratu těchto "moderních obnovitelných zdrojů", musejí se nadýmat k prasknutí.

A přitom obvyklá sazba jsou procenta dvě. Vzpomeňte si - Standa Gross přihrál do třineckých železáren dotacičku 1600 mio a v kapse mu zůstalo 80 mio. Náhodička!

Vždycky šlo jen o prachy. Ekokecy jsou zástěrka.

akela 14.12.2009 8:42

zapoměli jste na zelený

ty snad bude volit jenom hlupák přinesli nám pouze zklamáni proto volám pryč s nimi šansi měli už jim nevěřte

Franta 14.12.2009 8:34

Re: “A kdo ty peníze bude inkasovat? Ekologisti a jejich kámoši.”

Pokud máš vlastní střechu této velikosti příhodně otočenou k jihu, banka ti ráda půjčí. Návratnost cca 7 let, pak už jen vyděláváš. Nepotřebuješ volné peníze, pouze schopnosti oběhat úřady, banky atd. A pak tě to už jen může hřát...

bm2 14.12.2009 8:33

Re: výkup elktřiny.

On by obcan chcel, ale kto by tie bioelektrony zaplatil ? Bursik &his boys ? Ako spravni bolsevici, oni vedia per huba , co je pre stado najlepsie a zapraskat nad stadom bicom je vzdy efektivnejsie, ako s nim viest filozoficku disputu nad obchodnym zakonnikom.

DJing cheb pako 14.12.2009 8:33

Re: Držte si peněženky jedeme s kopce...

O technickem vyvoji vas v pomocne skole neucili?

Josef Novák 14.12.2009 8:16

výkup elktřiny.

    Vysvětlí někdo znění z obchodního zákoníku ?Prodejce nesmí podmiňovat naákup zboží koupením jiného zboží. Neporušila tedy vláda  státu  zákon,  když mne podmi|ńuje ( nařizuje) nakupovat elektřinu  výrazně  neefektivně vyrobenou ve fotovoltaice spolu s elektřinou z Klasických zdrojů. Jsem názoru že je to totéž jako bychom platili vodu na vodoměru  a museli  k ní  v poměru odkoupit i vodu balenou , která je výrazně dražší. Nestačilo by do  zákona vložit slovo  pokud občan chce může tuto energii připlatit?  

honzak 14.12.2009 8:12

Re: “A kdo ty peníze bude inkasovat? Ekologisti a jejich kámoši.”

milý vole! Do slunečníků investují ti, kdož mají spoustu zbytečných peněz. A to české uhlí má a bylo by české uhlí blbé, kdyby nás nepodojilo, když mu to činnost ekovemen (zhruba tvého formátu) umožňuje.

Kdybychom měli na vstupní investici, tak to na plochou střechu 36 x 11 metrů taky nasázíme. A hřálo by mě, že to platíš ty a pošuk para!

dvd 14.12.2009 8:12

Re: fakta

Račte je uvést na pravou míru. Takhle je to jen výblitek člověka, diskutujícího v hospodě IV. cenové skupiny bušením do stolu. (Y)

AGO 14.12.2009 8:09

Ekologická fotoelektrárna !

Dotuje se MEŘO z řepky olejky,dováží se biolíh až z Brazílie,přitom řešení  je tak prosté milý Watsone .Obyčejný les díky fotosyntéze za přispění slunečního záření spotřebovává CO2 a produkuje biomasu,O2,H2O do větru,lesní plody všem ,myslivcům maso,obcím závětří a normálním návštěvníkům pohodu a klid.Les však nemá za sebou ekologickou loby a investice do nového lesa se začínají vracet až po 50-ti letech.