26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

GLOSA: Potřebujeme realismus v energetice

Zdá se, že na začátku roku 2021 se energetičtí aktivisté někde ukryli. Jako by na ně dopadl covidový lockdown. Možná to má ale ještě další příčinu. Počasí v prvních dvou týdnech ledna způsobilo, že v Evropě došlo několikrát málem k blackoutu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Prikner 25.1.2021 7:02

Diskuze je na noverepublice ze soboty.

J. Prikner 25.1.2021 6:29

Pro všechny zelené politiky a odpovědné národohospodáře, vydlechněte si diskuzi prof Macka z ČVUT o elektromobilů tě. Je to d7razné varování před neuváženými kroky green dealu před masivními investicemi které povedou k nevratným ekonomickým ztrátám. Čtěte vy hlavně voliči piràtů, top, KDU a stanu, kam povedou jejich kroky , budou li zvolení do vlády v roce 2021.

R. Langer 25.1.2021 5:44

Zelený bolševik vám řekne, že se máte omezit. Hlavně VY. Inu, je to starý zkušený lhář a podvodník... ;-)

J. Krásenský 25.1.2021 5:08

Pracuji ve sklárnách, mohl by mi někdo z osvícených zelených poradit, kterým obnovitelným zdrojem je možné roztopit sklářské pece?

J. Brei 25.1.2021 4:48

Jako člověk, který podporuje racionální ekologický přístup, a který si přeje jak stabilní dodávky elektrické energie, tak i respekt k životu, zdraví, důstojnosti a svobodě člověka, bych si dovolil Vám, pane Rado, položit následující otázky:

1) Jakým bezemisním zdrojem energie, který není závislý na výkyvech počasí, budou nahrazeny uhelné elektrárny v ČR tak, aby nedošlo k omezení ani ke kolísání dodávek elektrické energie v ČR?

2) Jak se bude postupovat proti jednotlivcům, kteří se postaví proti New Green Deal?

3) Jak se bude postupovat proti zemím, které se postaví proti New Green Deal?

4) Z čeho, popřípadě na úkor koho a čeho bude New Green Deal financován?

V. Kolman 25.1.2021 4:40

Koupím 3 kusy ebonitových tyčí a liščích ohonů.

Zn.: S platným certifikátem ochránců lišek a ebonitu.

L. Novák 25.1.2021 2:16

Realismus v energetice přijde, až si všichni občané na vlastní zkušenost uvědomí, jaké nebezpečí pro společnost zelení komunističtí idioti v politice (třeba i ten blbec Brabec) pro společnost znamenají. Kalifornie (USA) dlouhá léta ovládaná levicí a všemožně regulující elektroenergetiku a prosazující tu zelenou, šílenou, má v USA vedoucí postavení v počtu black-outů jenom do roku 2017 (za posledních 10 let asi 4300). To se našim občanům jistě bude líbit! :-)

Mimochodem, proběhla kolem mě zpráva z médií, že ČSSD už do voleb nepůjde s ANO, ale bude rozvíjet spolupráci se Zelenými. Komunista jako komunista... zelení nebo rudí, myšlení mají skoro stejné...

Petříček: ČSSD řeší volební spolupráci se Zelenými. Další vládu s ANO nemá za reálnou

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/petricek-cssd-vede-debaty-o-spolupraci-ve-volbach-nikoli-s-a/r~90e0e3545d4311eb95caac1f6b220ee8/

L. Novák 25.1.2021 2:00

Opravuji: ...žádní renomovaní odborníci... ;-)

Odporníků je mezi nimi napoak nadbytek. :-P

L. Novák 25.1.2021 1:57

Mezi zelenými gretény typu "Rada" se samozřejmě žádní renomovaní odporníci nevyskytují. :-)

L. Novák 25.1.2021 1:55

Zelený ;-O bolševiku, greténe "Rado", ty nejsi ani renomovaný, ani odborník. Ty jsi obyčejný dementní žvanil, který jen dokáže zaplácat diskusní prostor totálními nesmysly a propagandou zelených idiotů! Rv !!

P. Rada 25.1.2021 1:31

Zahradník: ... "konstatuji, že stále častěji vystupují renomovaní odborníci a vyzývají k realismu v otázkách naší energetiky" ....

Také konstatuji - ale to - že žádného renomovaného nejmenuje - natož aby uvedl něco faktického k jeho dobré pověsti a věhlasu.

Píše tedy jen o údajných renomovaných odbornících a takto vágně třeba proto, že budou volby... - tak aby se především na něj nezapomělo.

S tohoto pohledu s ním lze jen souhlasit, že realismus - nejen v energetice - potřebujeme - politikaření už sotva.

Za reálné lze např. považovat, že k tvorbě HDP/osobu pořebuje i po 30letech transformací (kdy byla ODS prakicky stále u kormidla) česká ekonomika ještě skoro násobek energie oproti zemím západu Evropy a problémy má hlavně v osobní dopravě a v jejich měrných imisích.

Covid v českém podání - o který se autor také otírá - vývoj posledních let sotva zefektivní a to i přes evidentní snahu součastné vlády, zbavit se méně produktivních skupin obyvatelstva rychleji jak jinde ve světě:

https://www.investicniweb.cz/ekonomika-politika/vydaje-za-energie-v-cr-sance-usetrit