26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

GLOSA: Otevřou konečně evropští aktivisté oči?

Američtí aktivisté z ekologické organizace Global Energy Monitor asi své české kolegy nepotěšili. Ve své studii totiž potvrdili, že osud boje s klimatickou změnou nezávisí na Česku, ani Evropské unii, ale na Číně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Hraj 28.11.2019 8:48

Máte úplnou pravdu. Úbytek hmyzu či rozprašování jedů a mnoho dalšího jsou závažné problémy. O nich ale pařížská dohoda bohužel není. Aktivisti (od nejmenších až po Obamu či Leyen) ale celou ekologii smrskli na CO2.

T. Hraj 28.11.2019 8:43

"Například Čína a Rusko oficiálně tvrdí, že ji (pařížskou dohodu) hodlají dodržet, ovšem důvěryhodnost tohoto slibu..."

Já myslím, že taková Čína ji dodrží a ráda. Na rozdíl odevropských států či USA se totiž nezavázala emise snižovat, ale ZVYŠOVAT. Ano, to není překlep. Závazek zní snižovat po r 2030. Do té doby tedy budou emise v Číně v souladu(!) s PD růst.

Si Tin Ping sedí doma a buď se směje až slzí nebo se mračí a přemýšlí, co je v tom sakra za trik (že si ty bílé opice dobrovolně nasadily oprátku), ale ne a ne na nic přijít.

P. Dvořák 28.11.2019 8:38

Tak si založte muší cirkus. Uvidíme, jak vaši svěřenci budou reagovat na povely, když už asi mají v genech obranu proti plácačce.

Lístky na první vystoupení mi neposílejte. Až to budou mít opravdu v genech, budu už několik set tisíc let mrtev.

:-)

P. Manda 28.11.2019 8:33

hloupost, není to tak.

J. Vrzal 28.11.2019 8:30

Jste komunista.

J. Nevrkla 28.11.2019 7:37

Počet musel na autě závisí především na rychlosti toho auta, zřejmě už jezdíte pomaleji.

Stutox občas nařizuje zdravý rozum. Kdyby vam hrabosi sežrali velkou část úrody, tak byste to asi pochopil. Stačí minimum představivosti i pro nezemedelce.

L. Písařík 28.11.2019 7:19

I komářích štípnutí jsem letos zaznamenal podstatně méně než pře 50ti lety. A ne že by mě to vadilo. A to okno u auta? Možná se mušky naučily autům vyhýbat. Všiml jste si někdy, jak reaguje moucha, když uvidí plácačku?

J. Svoboda 28.11.2019 7:11

Svět je složitý a přesto má cenu vytahovat ruce z kapes a ne hledat důvody, proč nic nemá cenu měnit.

Nemyslím transparent na rypadle, který klima nezachrání, ale Stutox a další jedy na pole rozhazovat nemusíme. Například. To nám nikdo nenařídil, není na to žádná směrnice, na kterou se vymluvit.

Kdy naposled jste musel čistit sklo auta od mušek, autore? Hmyz je "plankton" souše a je jen otázka času, kdy se navazující ekosystém vázaný na mizející hmyz začne hroutit. Signály jsou tady. Populace ptactva v ČR klesla o 40% za pár let. Sranda končí a hledat důvody, proč nevytahovat ruce z kapes nás následně může vyjít sakra draho. A to i reálně ekonomicky.

Pěkný den.