5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

GLOSA: O byznysu s epidemií

Za poslední měsíc průměrně více než dvě třetiny těch testy zjištěných pozitivních na infekci SARS- CoV-2 u nás nemělo žádné příznaky. Nejinak tomu bylo samozřejmě i včera.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Ševeček 23.7.2021 7:48

byznys must go !

J. Zeman 23.7.2021 7:41

A to část těch "pozitivních" byla navíc podle všeho očkovaná.

J. Zeman 23.7.2021 7:40

Ona ta citlivost u PCR záleží na nastavení Ct (cycle threshold) -čím vyšší Ct tím vyšší citlivost a tím více možných falešných pozitivit. Máte pravdu, že ten test v žádném případě netestuje přítomnost celého viru, ale jen určité malé části jeho RNA sekvence. Člověk v sobě nemusí mít už jediný virion schopný nákazy a stejně vyjdete "pozitivní", zvlášť pokud se napálí Ct. Proto ten test není vhodný ke klinické diagnostice, jak ostatně říkal i jeho vynálezce. A zvlášť pokud je testování vysloveně na politickou objednávku, užívají se různé zjišťované genetické sekvence různé délky a různé množství cyklů, pak statisticky co do počtu zjištěných "pozitivních" vyjde jedním nebo druhým směrem co si zrovna přeje zadavatel testování. Podobně se můžou ve výsledcích lišit i ty různé testy antigenní, testující přítomnost určité části určitého proteinu toho viru. Pokud by např. testovaly přítomnost s-proteinu, vyšla by z testu "pozitivní" většina očkovaných. Jediný test, co může zjistit alespoň něco objektivního je krevní test na přítomnost Ig protilátek - ten aspoň řekne, jestli máte protilátky (a s vysokou pravděpodobností nebudete infekční) nebo ne. U PCR naopak můžete třeba vyjít falešně pozitivní a pak budete falešně považován těch x dní za jedince, který prodělal infekci a je "bezinfekční", ale protože jste byl "pozitivní" falešně a nemáte ty Ig, kdykoliv se můžete nakazit a i pak jiné a pokud vás pak otestují znovu a znovu vyjdete tentokrát třeba skutečně pozitivní (ale pozná se to jen podle příznaků, máte-li nějaké), pak spadnete do kolonky "reinfekce" a ti co mají zájem na byznysu s testy a vakcínami budou vykřikovat: vidíte, přirozená imunita nefunguje, hlavně si nejděte testovat žádné protilátky a šup pod jehlu (typický výplod toho Smejkala), ačkoliv právě pak už může váš imunitní systém nežádoucím způsobem interagovat s tou vakcínou, dostanete třeba anafylaktický šok a může být po vás, ačkoli jste byl proti té samotné infekci právě už čerstvě přirozeně imunní.

R. Langer 23.7.2021 5:44

Také jde třeba o odstranění konkurence. ;-)

R. Langer 23.7.2021 5:43

Přesně tak! ;-€

J. Vintr 23.7.2021 3:19

Ony ty testy v Japonsku můžou detekovat i kovid, se kterým ti naši sportovci nemají vůbec nic společného, jehož kousek se do vzorku třeba dostal během odběru nebo vyhodnocování, nebo někde vdechli kousek dávno "chcíplého" viru, kterých může kdekoliv pár poletovat. Tohle všechno umí ten přesný a spolehlivý PCR test vyhodnotit jako "pozitivitu"

P. Hatina 23.7.2021 1:28

Aby to bylo ještě smutnější, nyní po současném mezinárodním zostuzení naší výpravy na OH v Tokiu (jinak se to nazvat nedá), je nutné se klást otázku, zda ty u nás používané testy vůbec nějaký covid detekují.'

V Praze před odletem po 2 testech, všichni bez, o pár desítek hodin v Tokiu už najednou 6 nakažených z asi sta lidí?

J. Vintr 23.7.2021 0:12

Ano máte pravdu, to testování nic neříkajícími testy kromě zbytečného strašení lidí slouží jen k tomu, aby si někdo namastil kapsu z veřejných peněz.