5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

GLOSA: O byznysu s epidemií

Za poslední měsíc průměrně více než dvě třetiny těch testy zjištěných pozitivních na infekci SARS- CoV-2 u nás nemělo žádné příznaky. Nejinak tomu bylo samozřejmě i včera.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Zeman 23.7.2021 17:57

Blokace ACE2 s-proteinem toho viru i syntetickým s-proteinem z té vakcíny je potvrzeno ve všech studiích zabývajících se z tohoto hlediska virem SARS-CoV-1 i SARS-CoV-2. Nemusíte čekat 10 let, stačí zadat ACE2 do goooglu.

Nemám nic proti očkování dosud neinfikovaných. Považuji nicméně za vrcholně nepravděpodobné, že by u nich ten virus byl schopen způsobit pokles hladin testosteronu, či dokonce zmenšení testes. Nedokážu si opravdu představit žádný mechanismus, jak by se tak mohlo stát a velmi silně pochybuji, že vy ano. Nicméně v případě onoho bezprecedentního nedostatku pohybových aktivit, vč. sexuálních, způsobený oněmi zločinnými lockdowny si to dovedu naopak představit opravdu velmi dobře.

J. Zeman 23.7.2021 17:46

Praktikoval jsem při studiu několik let v UVI LF1 UK a jeho šéf doc. Špála, nechť je mu zeměl lehká, byl velmi dobrým zdrojem informací vč. rozsáhlých publikací o imunologii, která mě tehdy vedle mého hlavního oboru velmi zajímala a které bych si při obvyklé ceně lékařských knih nikdy nemohl dovolit zakoupit.

Pokud chcete vyjádření ke konkrétnímu odkazu, musíte ho uvést a pokud možno ne na abstrakt, ale přímo na text článku, jinak jaksi není moc o čem.

A případný úbytek testosteronu bych viděl spojený spíše s lockdowny a hrozivým nedostatkem normálních aktivit, než že by mohl být u zdravých mladých lidí nějak signifikantně způsoben oním virem.

V. Klepetko 23.7.2021 17:37

Chtěl bych nabídnout velmi zajímavý zdroj relevantních informací:

https://www.testlinecd.cz/file/2404/202106-tl-covid-19-webinar-prezentace.pdf

Našel jsem tam velmi zajímavé údaje o slizniční imunitě, měřené IgA testy. Spousta lidí si testuje před očkováním i po očkování protilátky IgG, ale IgA si nechá otestovat málokdo. A nyní se ukazuje, že po vakcinaci se dají naměřit nejen vysoké titry IgG, ale rovněž i ty slizniční imunoglobuliny IgA! Což by mohlo mít rozhodující význam ve prospěch tvrzení, že očkovanci budou statisticky vzato jen zcela výjimečně přenášeči viru: ten bude eliminován on-line již v nosohltanu a spojivkách...

Dobře tomu odpovídají i mé vlastní hodnoty imunoglobulinů dle pravidelných (co dva měsíce) testů z krevního séra - po osm měsíců od bezpříznakové infekce se mi držely nulové hodnoty IgG, ale hodnoty slizniční IgA se usadily hned od počátku na velmi vysokých hodnotách a v rozporu s teorií neklesaly, ale naopak mírně (a lineárně) stoupaly. Načež jsem se 2x naočkoval Pfizerem a nyní po třech týdnech od druhé dávky mám IgG 16x vyšší než je hranice pozitivity a IgA 8x vyšší než referenční hranice pozitivity. Což znamená že ta slizniční imunita IgA mi vyrostla o cca 50%! Nečekané, výborné, úctyhodné...

Dobrý byznys přináší dobré výskedky - a ty mluví sami za sebe! Zvažuji, že se výrobcům vakcín odvděčím nějakou alespoň symbolickou investicí na burze!

V. Klepetko 23.7.2021 17:37

Nikdo Vás do ničeho nenutí. A omlouvám se - můj příspěvek se špatně zařadil.

Vaše teorie o blokaci ACE2 by mohla být zajímavá, ale uvěřím ji teprve až bude prověřena nějakou rozsáhlejší studií, odhaduji to tak na 10 let:-)

Mezitím by bylo krajně nespravedlivé, kdyby mladí, neočkovaní a dosud neinfikovaní mladí lidé strádali, protože se jim po infekci poklesne testosteron, zmenší varlata, sníží libido a také plodnost.

To už bych se snad raději nechal naočkovat nějakou neprověřenou vakcínou, být v takové situaci :-)

V. Klepetko 23.7.2021 17:28

Nevidíte odkazy? Podívejte se prosím na vlákno, jsou jich tam mraky...

Chtěl jse se zeptat - jaký je váš profesní vztah k medicíně? Podíval jsem se na vaše články - a je tam velmi sympatický právní rozbor nemožnosti ratifikace Lisabonské smlouvy a potom série velmi dobrých postřehů s klimatologie, které se mi rovněž líbí. Takže bych to ve vašem případně odhadoval spíše na renesanční mezioborový rozmach, než jakousi virologickou specializaci:-)

Jinak, ten testosteron mě stále ještě tak trochu zajímá, ale o to nejde, hlavně pro ty mlaďochy je to celkem relevantní zpráva, ten jeho úbytek při "promořování" :-)

J. Zeman 23.7.2021 16:38

Tak HIV pozitivita skutečně není dobrý příklad při probírání airborne i aerosolem se šířícím agens,jehož šíření nelze, narozdíl od HIV efektivně zabránit.

Jinak víme průměrnou inkubační dobu. Co naopak naprosto nevíme, je praktická spolehlivost těch testů - jak PCR tak Ag - které tu pozitivitu zjišťují, ale 1. nejsou ani jeden schopny odlišit rozpadové produkty už neviabilního agens od viable viru, které mohou v organismu přetrvávat i měsíce, 2. rtPCR je už velmi nespolehlivý při Ct>29 a nespolehlivá je v tomto ohledu i jeho obsluha a 3. Ag ukáže "pozitivitu" i v případech se SARS-CoV2 zcela nesouvisejících věcí, takže celková incidence falešné pozitivity může být i desítky procent. Obecně mám podezření, že ona "asymptomatická infekčnost" SARS-CoV-2, pokud vůbec existuje, bude zásadně zveličená. A usuzuje se na ni spíše kvůli nespolehlivosti těch testů, než že by byla hlavním motorem šíření té nákazy.

Odkazy žádné nevidím ale nic mi nedlužíte, to jsme myslím už řešili. Rozhodně to, co tvrdíte, nelze přesvědčivě dokládat na pár případech zemřelých (u těch je reprodukční schopnost to poslední, co by nás ještě zajímalo), nebo na stařečcích, kde intaktní reprodukční schopnosti ani fyziologicky ani histologicky, či normální hladiny testosteronu nelze předpokládat ani bez covidu. :-P;-)

V. Klepetko 23.7.2021 16:20

Naproti tomu mRNA vakcíny žádný vliv na plodnost nevykazují:

https://www.urologytimes.com/view/study-shows-covid-19-vaccines-do-not-affect-male-fertility

V. Klepetko 23.7.2021 16:19

New study finds SARS-CoV-2 can infect testes, June 2021: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210618091637.htm

Testicular Atrophy and Hypothalamic Pathology in COVID-19: Possibility of the Incidence of Male Infertility and HPG Axis Abnormalities, January 2021, covid-19 způsobuje neplodnost: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33415647/

"COVID-19 reduces fertility in men, study suggests". "The markers of inflammation and oxidative stress in sperm cells of men with COVID-19 were increased by more than 100% compared with controls, according to the researchers. Sperm concentration was reduced by 516%, mobility by 209% and sperm cell shape was altered by 400%." https://www.healio.com/news/primary-care/20210129/covid19-reduces-fertility-in-men-study-suggests COVID-19 and male fertility, výrazný úbytek testosteronu: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33754623/

V. Klepetko 23.7.2021 16:16

K tomu prvnímu problému - jistě ale uznáte že HIV pozitivní člověk bez příznaků by měl dodržovat určitá hygienická opatření. A že pokud se rozhodne svou infekci vědomě šířit, tak to není nic, co by se týkalo jen jeho svobody...

Pokud jde o ty statistiky: s ohledem na tu inkubační lhůtu by bylo mnohem věrohodnější někde nají, u jakého % z infikovaných a pozitivně testovaných se v dalších dvou týdnech rozvinou příznaky... Jinak tak trochu vaříme z vody...

Ostatně - dlužím Vám link na ten SARS-COV-2 ve varlatech. Zdá se, že se o tom v odborné literatuře nepochybuje, stejně tak se zdá být zřejmé, že covid-19 významně snižuje hladinu testosteronu a mohl by být velmi významným faktorem neplodnosti u mužů (asi jako postpubertální zarděnky?). Zde jsou odkazy:

J. Zeman 23.7.2021 15:28

Zpochybňuje snad někdo infekci testes? Mám za to, že jsem vám ji i z těch mikrofotografií v článcích, co jste mi už jednou poslal, naopak už potvrdil. A pokud chcete nějakou reakci na ty další články, musíte poslat odkaz na jejich text, abstrakty neříkají nic o metodologii jak se dospělo k daným závěrům a u koho vlastně (ty články minule byly založeny buď na úplně zemřelých, nebo kromě jednoho nepříliš zásadního případu na stařečcích u nichž tak jako tak intaktní reprodukční schopnosti ani fyziologicky ani histologicky nelze předpokládat.

A ani nezpochybňuji potřebnost toho očkování - tedy u těch, co jsou rizikoví a nákazu ještě neprodělali. Považuji ho ale za zcela zbytečné riziko u těch, kteří už se z nákazy tak jako tak sami úspěšně vyléčili a mají proti viru protilátky. Protože je tam prokázané riziko jak interakcí přirozeně infekcí získané imunity s vakcínou, tak představované samotným tím umělým s-proteinem, který prokazatelně blokuje důležitý enzym ACE2 (a zřejmě i ten neuropilin a TMPRSS2). A nutit někoho takového do takového rizika naprosto jasně není lege-artis resp. je v rozporu s lékařskou etikou konkrétně zásadou primum non nocere, od které není v medicíně dovoleno se odchýlit - a odchýlení se v tak masivním rozsahu a za pomoci vysloveného nátlaku a diskriminace, jako to chce ten menzes a potažmo ministerstvo, je jasně už závažná trestná činnost. Proto jsem ostatně na ně podal to tr. oznámení.

V. Klepetko 23.7.2021 14:49

Inkubační doba SARS-COV-2 že je dva dny? Tak to je zjevný nesmysl...

Zrovna tak nechápu, proč by třeba operní zpěvák, infikovaný bezpříznakově na úrovni horních cest dýchacích, nemohl šířit virus během zpěvu...

V. Klepetko 23.7.2021 14:46

K tomu prvnímu problému - jistě ale uznáte že HIV pozitivní člověk bez příznaků by měl dodržovat určitá hygienická opatření. A že pokud se rozhodne svou infekci vědomě šířit, tak to není nic, co by se týkalo jen jeho svobody... Pokud jde o ty statistiky: s ohledem na tu inkubační lhůtu by bylo mnohem věrohodnější někde nají, u jakého % z infikovaných a pozitivně PCR testovaných se v dalších dvou týdnech rozvinou příznaky... Jinak tak trochu vaříme z vody...

Ostatně - dlužím Vám link na ten SARS-COV-2 ve varlatech. Zdá se, že se o tom v odborné literatuře nepochybuje, stejně tak se zdá být zřejmé, že covid-19 významně snižuje hladinu testosteronu a mohl by být velmi významným faktorem neplodnosti u mužů (asi jako postpubertální zarděnky?) :

New study finds SARS-CoV-2 can infect testes, June 2021:

https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210618091637.htm

Testicular Atrophy and Hypothalamic Pathology in COVID-19: Possibility of the Incidence of Male Infertility and HPG Axis Abnormalities, January 2021, covid-19 způsobuje neplodnost: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33415647/ "COVID-19 reduces fertility in men, study suggests". "The markers of inflammation and oxidative stress in sperm cells of men with COVID-19 were increased by more than 100% compared with controls, according to the researchers. Sperm concentration was reduced by 516%, mobility by 209% and sperm cell shape was altered by 400%." https://www.healio.com/news/primary-care/20210129/covid19-reduces-fertility-in-men-study-suggests COVID-19 and male fertility, výrazný úbytek testosteronu:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33754623/

Naproti tomu mRNA vakcíny žádný vliv na plodnost nevykazují:

https://www.urologytimes.com/view/study-shows-covid-19-vaccines-do-not-affect-male-fertility

M. Sedláček 23.7.2021 14:29

Prosím vás, jak to že se nakazili ti očkovaní? A když byli očkovaní a nakazili se, proč je vlastně poslali domů? Řada z nich neměla příznaky a nebyli nemocní? Testy jsou prostě na nic, u nás i v Japonsku.

M. Sedláček 23.7.2021 14:24

R^ Díky za článek!

J. Nevrkla 23.7.2021 12:31

Doufám, že za to aspoň politicky zaplatí.

J. Pankovic 23.7.2021 11:55

Očkovaci prûkaz vàs ochràni pŕed zbytečnou buzeracii... teda občas ;-)

J. Zeman 23.7.2021 11:33

No, to jde u rtPCR bez problémů. Ale pak se taky nemůžou divit, že dostanou takové procento bezpříznakových "nemocných".

J. Zeman 23.7.2021 11:29

A antigen zase zareaguje na ty zbytky proteinů viru, které mají v těle nejméně stejnou životnost jako ty zbytky RNA. Jen si jejich citlivost nikdo nemůže na místě upravit jako u PCR zvýšením Ct.

J. Zeman 23.7.2021 11:22

Není nemocný, dokud u něj případně nepropukne ta nemoc AIDS.

Příznaky covidu, pokud se projeví, tak skutečně o těch x dní později po nákaze. Kolik ale je z těch "pozitivních" těch, kteří se skutečně nakazili do těch 6 dní před testováním a zároveň skutečně budou mít pak ty příznaky do té míry, že budou opravdu potřebovat nemocnici?

Tak jsem se podíval do dat na celkový počet pozitivních za ten měsíc, jen jsem jejich součet provedl v těch datech o těch šest dní dříve, a vyšlý součet všech vyšlých pozitivních zjištěných testy (nevím, kolik bylo těch nezjištěných) za tu dobu byl 4265. ...A pak 128 skončilo v té nemocnici.

Poměr těch hospitalizovaných z těch pozitivních (ať už zjištěných testy nebo ne) pokud vezmeme v úvahu celou inkubační dobu (jakoby se všichni nakazili celých 6 dní před tím testováním), je tedy nanejvýš 0,03 - tj. odpověď na tu otázku výše je tedy z empirických dat: <3%.

A na každého jednoho takto zjištěného opravdu nemocného, pokud se zase podívám do těch dat, mi vychází, že zjištění jeho pozitivity, jakkoli stejně měl asi větší příznaky a tak skončil v nemocnici, stálo pojišťovnu, 6,67 milionů. Tolik zřejmě průměrně u těch 128 lidí zdaleka nestála pak ani ta léčba v té nemocnici...

J. Vintr 23.7.2021 11:14

Podle odpovědi nějakého kompetentního člověka na dotaz, kolik cyklů se při vyhodnocování vzorku PCR testem dělá, se přidávají cykly tak dlouho, až se "něco" najde. Za negativní se vzorek prohlásí, až když se v něm nic nenajde po astronomických 45 cyklech (35 bilionkrát namnožený testovaný vzorek).

J. Vintr 23.7.2021 11:06

Nerozhodují o tom idioti, ale darebáci, kteří to dělají kvůli (mnoha)milionovým provizím od dodavatelů testů.

J. Vintr 23.7.2021 11:03

Ono se čím dál víc ukazuje, že očkování nechrání před ničím. I to tvrzení o lehčím průběhu onemocnění nelze nijak prokázat.

J. Vintr 23.7.2021 11:01

Doba, než se u nakaženého projeví první příznaky, je maximálně dva dny. Bylo to ověřeno spoustou pozorování. Infekční může být člověk maximálně devět dnů od prvních příznaků. Zato může dva nebo dokonce tři měsíce vylučovat zbytky viru, které hloupý PCR test vyhodnotí jako pozitivitu. Člověk bez příznaků nemůže nikoho nakazit.

J. Nevrkla 23.7.2021 9:43

Ano, je to tristní statistika čísly dokládající zoufalou neefektivnost testování, vyhazování peněz. A samozřejmě by ti nemocní přišli na svou nemoc i bez testu.

V. Klepetko 23.7.2021 9:33

Analogický - je HIV-pozitivní "skutečně nemocný"?

A k těm statistikám: není to tak, že se příznaky covidu objeví většinou 5-6 dní po infekci, takže u spousty těch pozitivně testovaných a v tu chvíli "bezpříznakových" se nemoc projeví až po čase?

J. Zeman 23.7.2021 9:33

Nesouhlasím. Očkování není povinné a je to každého věc a to, že ten doktor projde dvěma PCR negativně a pak úplně někde jinde vyjde "pozitivně", vůbec ještě neznamená, že je nějak nemocný nebo někoho nakazil. Ostatně přicházejí zprávy, že i někteří ti sportovci byli naopak očkovaní a stejně vyšli "pozitivní". Takže celkem nevidím rozdíl, jestli je někdo očkovaný nebo ne. A jedna z nich prý má skutečně příznaky. Takže je dokonce mnohem pravděpodobnější, že se ti ostatní buď nakazili od ní a nebo jsou jen falešně "pozitivní", ale žádnou chorobou ve skutečnosti netrpí. Takto nespolehlivé jsou bohužel ty testy, za které se tu vyhodí třičtvrtě miliardy měsíčně a sobečtí hlavně ti, co ty stovky milionů měsíčně z té naší společné kasy stále chtějí takto cucat a přes vládu k tomu testování všechny nutí, ačkoli to nyní viditelně už nepřináší žádný podstatný efekt, který by za to stál. Tomu teprve říkám sobectví...

M. Těhanová 23.7.2021 9:13

Prosím vás, jak souvisí očkování s nakažením. Nebo myslíte, že když jste očkovaný, tak to vir pozná, lekne se a uteče někam jinam? Očkovaní se mohou nakazit kdekoli a roznášejí to stejně, jako neočkovaní. Je to všechno pitomost, ale kdekdo ji papouškuje.

M. Rozbořil 23.7.2021 9:10

Tomuhle říkáte statistika?

V. Kuhaj 23.7.2021 8:21

Nikomu do hlavy nevidím, z byznysu tedy obviňovat nehodlám. Ale četl jsem rozhovor s lékařem výpravy, prvním zjištěným nakaženým, přesvědčeným odpíračem očkování. Dobře, tak má své důvody, proč se očkovat nenechal, ale Japíci teď mají svoje důvody, proč nás otočí a pošlou domů. Neměl tam co dělat. Prostě měl jet někdo, kdo očkovaný byl. Četli jsme články o zpackaných nadějích sportovců, kteří olympiádě podřídili všechno, i rodinný život, aby mohli jet. A doprovází je doktor, který nesl (a přinesl) tak obrovské riziko?! Ano, souhlas s p. Hatinou níže, co že to máme za testy, nebo co mají za testy Japonci, když jsou takové rozdíly. Ale to nic nemění na faktu, že od toho lékaře to bylo krajně nezodpovědné. Já vím, odmítnout cestu do Japonska, to u nás není zvykem, ale ta cesta byla opravdu draze zaplacená. Je to doktor, takže nemůžu říct, blbec jeden, ale sobec, to říct můžu. Je to sobec první třídy.

J. Nevrkla 23.7.2021 8:18

R^R^R^

Neuvěřitelná statistika, krásné dokládající to testovací idiotství. Copak už efektivita činnosti a vynaložených nákladů nehraje žádnou roli? Rozhodují o tom idioti? Nebo si vzájemně přihrávají byznys a obrovské peníze? Nechápu.