24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

GLOSA: Dalajláma a Pussy Riot, nebo byznys?

Petr Nečas má lví podíl na deformaci významu pojmu 'pravice'. Přesto, pokud má v něčem pravdu, nemám problém mu to přičíst k dobru. A tentokrát ji sakra má. Vtip je v tom, že kritici jeho výroků se lacině chytli těch dvou jmen, místo aby šli po podstatě věci. Tou podstatou je naše podpora každé pitomosti ve světě, která se někde šustne, jen abychom před někým jiným vypadali dobře, zatímco tím většinou nakrkneme ty, se kterými jsme do té doby dělali byznys.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 15.9.2012 14:54

Politika je umění "možného". Gesta jsou jen potrava pro bulvár.

Bezkonkurenčně nejdůležitějším cílem mezinárodní politiky je ochrana států a národů před k jejich ovládnutí směřující agresí jiných států a národů. Tento cíl je zároveň jediným rozumným, trvale udržitelným cílem, protože každá kultura (náboženství, ideologie), obsahuje části, které mohou být vnímány jako "zločinné" v kulturách jiných. Ten, kdo tedy např. provádí "humanitární bombardování" kvůli "úžasným" ideám politické korektnosti zajišťuje s jistotou jenom to, že bomby budou dříve nebo později padat na hlavy jeho potomků (třeba kvůli "genocidě" způsobené záměrným zákazem (malárii zabraňujícímu) DDT, kvůli ostatním metodám boje proti přelidnění "méněcennými" národy, kvůli stavění práv zvířat nad práva těchto národů, kvůli genocidě lidských zárodků, kvůli záměrné, hlad způsobující likvidaci jejich zemědělství, k vůli "morálnímu" relativizmu, k vůli pokusu o "zelenou" světovládu,...).

Proto bylo správné trestat násilnou světovládu připravující nacismus a bolševismus, Severní Koreu, ...agrese vůči Kuvajtu se dopustivšího S. Husajna,...

Proto je hlupáctvím, hraničícím se zločinem, boj proti k liberalismu se víc jak kdy jindy posouvajícím, v souladu s většinou svých občanů vládnoucícím režimům (např. v Rusku). Nikdo tak hluboce, prakticky ze dne na den, nepoškodil ruské směřování k západu (zapadniky) jako ti hlupáci, kteří Rusko ponížili "humanitárním" bombardováním jeho odvěkého srbského spojence. To oni vytvořili dnešního Putina.

"Atomový pat" prakticky vyloučil "horkou" válku mezi mocnostmi. Prezident Reagan proto SSSR "uzbrojil" (i za cenu rozpočtového deficitu), zničil ho hospodářsky. Hospodářská válka bohužel ale pokračovala dál pod názvem "globalizace". Její nejagresivnější, svobodu národů nejvíce ničící forma vznikla bohužel v demoralizované západní Evropě. Projevila se viditelně přechodem od ES k EU. Střílí se v ní teď Eurem. Budeme bránit vlastní svobodu (suverenitu, občanská práva), nebo se necháme oblbovat mlhou umělých vnitřních i zahraničních problémů?

B. Rybák 15.9.2012 15:35

Dodatek

Čína je anektovala Tibet již před 62 lety (před tím byl Tibet 38 let svobodný). Pokud tato anexe byla agresí z hlediska mezinárodního práva (a ne potlačením vzpoury), měla za to být Čína potrestána. V žádném případě ale ne kvůli t.zv. lidským právům. A to přinejmenším proto, že ta jsou, lamaistickému režimu zcela cizí. Tento režim by v konkurenci se současnou Čínou tak jako tak neobstál (hospodářsky, sociálně, kulturně). Pokud by byl v Evropě, byl by nejspíš "humanitárně" bombardován.

P.S. Při nedávné návštěvě v Číně paní Merkelová oficiálně žádný protest vůči stavu lidských práv v Číně nevznesla (jednala přece o byznysu za miliardy eur). Zástupcům tisku se pak pochlubila tím, že v neoficiální části programu čínské představitele seznámila s lidskoprávními nadpisy článků v těch jejich plátcích. Čínští představitelé byli určitě hrozně překvapeni (nelitovali jí?). Financovat EU ale nebudou. Euro podpoří pouze jako prostředek k otřesení postavením dolaru a jeho konečnou celosvětovou náhradou čínskou měnou.

J. Jurax 12.9.2012 21:58

Souhlas

G. Zahradníček 12.9.2012 21:30

Máš pravdu!

:))

E. Heusinger 12.9.2012 14:45

Lidská práva jsou univerzální

A proto i boj za lidská práva musí být univerzální, nikoliv selektivní jak předvádí Jeho Jasnost.

Ten za lidská práva bojuje jen tam kde se to líbí novému Velkému bratru. Tam kde se mu to nelíbí Jeho Jasnost solidárně mlčí.

J. Urban 12.9.2012 15:22

Re: Lidská práva jsou univerzální

Máte pravdu. Jeho jasnost se u mne dostatečně odkopala bleskovým uznáním cikánsko-mafio-drogového Kosova. Ovšem Nečasovi bych s chutí naplil do xychtu.

V. Kusý 12.9.2012 20:57

Re: Lidská práva jsou univerzální

Ale ono to je jednoduché.Ve chvíli, kdy se etablovalo Kosovo jako samostatný stát, je jednodušší proti němu zakročit, než když bylo součástí Srbska.Není to, pravda, dobré řešení, ale ze všech špatných asi to nejmíň špatné.Ovšem to by se Evropa nesměla před každým šmejdem, čímž myslím sběř, obývající Kosovo, preventivně podělat, či jej politicky korektně považovat za Evropany, což je omyl víc než kolosální.Stran toho šmejdu-Probatum est.

D. Švik 12.9.2012 14:01

navrhuji Matějkovi zaplatit zájezd do Tibetu.

Natrvalo. Je tam báječně. Nebo do některé prima čínské továrny, kde pracují čtrnáctileté děti, dvanáct hodin denně. Jistě ho bude hřát u srdce ten fajnový byznys s Čínou. Matějko si hovado a ne konzervativec.

G. Zahradníček 12.9.2012 21:31

Re: navrhuji Matějkovi zaplatit zájezd do Tibetu.

Zajímají někohu lidská práva u nás? Nebo v USA, SA, SAE či Karatu?

B. Rybák 15.9.2012 12:23

Re: navrhuji Matějkovi zaplatit zájezd do Tibetu.

Pokud jste tam byl před pár desetiletími, bylo by především pro Vás poučné, se tam podívat dnes.

K. Hejkal 12.9.2012 12:31

hóooodnej Nečas! hóoodnej Matějka!

Sednout! Lehnout! Aport...! Táááák.. Cukříček. Místo!

D. Streit 12.9.2012 11:33

Dovolím si zde připomenout drzost Schwarzenberga

Myslím, že to je on, kdo má plná kaťata:

http://streit.blog.idnes.cz/c/287077/Schwarzenbergova-katata-plni-Brusel-Berlin-a-Bilderberg-NWO.html

Tím dávám opětovně za pravdu panu Matějkovi.

S. Netzer 12.9.2012 11:44

Pro Vás, Streite, pan ministr zahraničí!

Neopruzujte zde s Vašimi bolševickými manýrami, "pravičáku".

M. Moravcová 12.9.2012 12:04

Re: Pro Vás, Streite, pan ministr zahraničí!

ale, kádrovačka chce určovat, kdo smí a kdo ne? 

J. Kanioková 12.9.2012 14:30

:))))

V. Kain 12.9.2012 12:13

Re: Pro Vás, Streite, pan ministr zahraničí!

Pane Matějko máte pravdu,to co předváděli ty ukrajinské běhny bylo ubohé.Rád bych věděl kolik přibylo zahraničních partnerů za působení našeho věhlasného ministra zahraničí Schwarcenberga.Pokud vím tak nejlépe mu šlo likvidování našich zastupitelství ve více zemích a tím nás vlastně v těchto zemích odepsal.Na sprostoty nějakých Netzerů neberte zřetel.

S. Netzer 12.9.2012 12:43

Re: Pro Vás, Streite, pan ministr zahraničí!

:-))))

Vy jste stejný inteligent jako ta Moravcová.

J. Tachovský 12.9.2012 12:58

Re: Pro Vás, Streite, pan ministr zahraničí!

Mozna neni inteligentni, mozna, ze je. Nicmene jeho argumenty sedi.

V. Kusý 12.9.2012 21:03

Re: Dovolím si zde připomenout drzost Schwarzenberga

Víte, pane Streite, první dojem někdy klame. Na první přečtení jsem si Vás ošacoval jako pitomce, ale až teprve druhé přečtení mne ujistilo, že se nemýlím.Díky Vám se musím někdy stydět za to, že jsem pravicově orientován.

B. Rybák 15.9.2012 16:51

Re: Dovolím si zde připomenout drzost Schwarzenberga

Souhlasím s Vámi. Myslím si ale, že knížecí kaťata jeho jasnosti by se začala přeplňovat, pouze pokud by neuspěl se svými mnohamiliardovými majetkovými nároky v různých částech Evropy. To se mu ale jako iniciativnímu EU-slouhovi určitě nestane. EU je ke svým "šibalům" vstřícná. Odměňuje, královsky, nebo alespoň chrání před trestem spravedlivým (Tošovský, Pilip, Gross, Palas, Kalousek, Špidla, Fischer,....).

P. Götze 12.9.2012 10:01

RE

Pokud ma nekdo pocit ze Dalajlamu lze onzacit pojmem "kdejaka pitomost", prosim, je to jeho provo ve svobodnre zemi projevit svuj Nazor. To ovsem nemeni nic na faktu, ze je to nevzdelany idiot. Apropo pokud bychom se chovali stejnym zpusobem k Hitlerovi (jaky Mnichov kruci, Hitler prinesl poradek, konecne jsme zacali jezdit vpravo jako vsichni ostatni, ...), nebo naopak poslat do haje boj Ghandiho proti Britum (britove tam prece zavadeli poradek a kulturu, co na tom, ze v zemi, kde nemaji co delat). Takovehle chytraky opravdu milucu. A jeste vice miluju, kdyz svou nevzdelanost a debilitu schovavaji pod pojmy pravicak, liberal.

J. Tachovský 12.9.2012 12:38

Re: RE

Vsak pred prichodem Cinanu do Tibetu nazvat dalajlamu kdejakou pitomosti taky neslo. Vzhledem k tomu, ze tam byl tuhy feudalismus, 95% obyvatlestva nevolnici a nad tou bidou bozsky dalajlama.

K. Janovská 12.9.2012 9:42

Jak asi chce Nečas

zabránit projevům dalajlamismu a pussyriotismu? Pokud vím, vláda s dalajlamou oficiálně nekomunikuje, na Úřadu vlády vlajka Tibetu nevisí a stát oficiální nótu proti procesu s Pussy Riot taky neposlal. Vše byly a jsou iniciativy jednotlivců nebo nevládního sektoru, v případě tibetských vlajek i samosprávy (vlajky visívají na radnicích). Z toho plyne, že chce-li s tím Petr Nečas něco udělat, musí zasáhnout proti svobodě projevu, který je podstatou demokracie. To, co řekl, byl tedy naprostý úlet. Jestli je to skutečně jeho vnitřní přesvědčení, je to katastrofa.

J. Urban 12.9.2012 11:07

Re: Jak asi chce Nečas

Povolá Lidové milice? Nebo bude stačit vyhazov z práce každého, kdo jen nemístně cekne? To je ta představa "pravičáka" o svobodě jednotlivce, smýšlení, projevu... To jsme to dopracovali 23 let plyšáku! Flus.

K. Janovská 12.9.2012 12:13

Re: Jak asi chce Nečas

Tak - buďme optimisty a doufejme, že šlo jen o úlet :-).

B. Rybák 15.9.2012 15:58

Re: Jak asi chce Nečas

Ten výrok určitě nepatří k jeho nejšťastnějším. Určitě ale nebyl namířen proti svobodě jakéhokoli projevu (na to tu přece máme inkvizitory politické korektnosti, kteří v EU-postdemokracii už teď odsoudí každého svého odpůrce k doživotnímu zákazu kariéry (viz např. Salazin) a to teprve začínají). Šlo tu o morální svobodu politika, který za výsledky své práce odpovídá většině svého národa a ne skupince arogantních "kavárenských" tlučhubů. Číňanům přece záleží jenom na oficiální politice vlády. A atomový fyzik pan Nečas určitě není hlupák.

J. Štrobl 12.9.2012 9:23

Z konzervativce liberálem.

Pan Matějka zde vyvolal takovou rozporuplnou reakci, protože byť se obvykle honosí vcelku konzervativními názory, najednou se stal liberálem. Je to jistě jeho právo, ale ubírá mu to na hodnověrnosti.

S. Netzer 12.9.2012 11:12

Re: Z konzervativce liberálem.

V Matějkově případě se nejedná o žádný liberalismus, nýbrž čistě a jednoduše o blbismus.

J. Jurax 12.9.2012 22:01

Re: Z konzervativce liberálem.

A proč?

V. Ondys 12.9.2012 9:05

:))))) Ať žije pokroková mezinárodní politická ekonomie?

Raději bych ponechal politiku politikům, lidská práva humanistům a obchod obchodníkům, ať si s tím svým nějak poradí sami, jejich propojení vynese většinou úžasné bohatství jen pro příkladně skromné :)))))))) Havly.