22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

EVROPA: Svět podle EU - chudým brát a bohatým dávat

Jsem přesvědčený, že dotovat bohaté a zdaňovat chudé je ten nejnespravedlivější a nejamorálnější systém, jaký kdy kdo mohl vymyslet.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 20.10.2016 14:23

Re: Čistá pozice

Pokud se udrží dnešní trendy a šílenství eurovůdců bude dostatečně progresivní, budou v nedaleké budoucnosti Eritrea, Somálsko a severní Nigérie přijaty do EU a v rámci plánu "pomoci na místě" Merkelové se staneme rázem "čistými plátci". Česko bude zaplaveno africkými prodavači rezavých hřebíků, cigaretových vajglů a čínských baterií a my si užijeme pocitů rodilých Britů z doby před brexitem. Pak se i možnost czexitu začne jevit v jiném světle.

J. Jurax 18.10.2016 23:31

Re: To by mě teda zajímalo,

Hm ... chudičký Agrofert musí být podporován více než čtyřmi miliardami, jinak by české zemědělství přišlo cugrunt. Naštěstí Babiš si ty dotace umí zařídit.

Snižování znečištění je dáno zákonem a normami a nejen ArcelorMittal je povinen je plnit i bez dotací.

Veolia (Veolia Environnement, původně Générale des Eaux Group) je francouzská nadnárodně působící skupina podnikající zejména v oblasti vodního a odpadového hospodářství, energetiky a dopravy, jak praví Wiki; měla by snižovat ztráty vody sama od sebe - utíká jí kšeft, ztracenou vodu neprodá.

Nová pracovní místa si pořídí firmy i za své či na úvěr a rády, pokud ta nová pracovní místa potřebují. A specielně vlastníkem Juty je miliardář a senátor Hlavatý - taky potřebuje dotace, že, a zjevně si je umí i zařídit.

A PrimeCell - podle http://www.primecell.cz/?nav=article&id=361 je většinový majitel miliardář a filantrop Michal Zahradníček - na co jsou filantropovi dotace - a menšinovým skupina Penta; firma tedy opravdu potřebuje tu půlmiliardu dotací, majitelé na to nemají ...

J. Jurax 18.10.2016 23:07

Re: Svobodní lunatici už zase Perlí :-)

Hází. Ale on rozpoznati perel není mocen ...

J. Jurax 18.10.2016 23:05

Re: V hospodaření s těmi 900 miliardami je zabudováno

No jo, máte recht.

Ono je celkem jedno, jestli by si Agrofert zařídil přes 4 miliardy dotací skrze EU nebo přímo od ČR.

Akorát bychom zbytečně neživili cizácké bruselské ouředníky, co ty dotace zouřadovávají (ty tuzemské bychom živili tak jako tak) a taky řada šíbrů nezbytných pro získání dotace a loupajících perníček by byla možná kratší.

J. Jurax 18.10.2016 22:55

No vida

o důvod víc vypadnout z EU.

A kdožeto dostal největší dotace - inu, teta Kateřina by nejspíš řekla "Čert sere vždy na větší hromadu".

M. Prokop 18.10.2016 21:31

Re: Dozrajte!

Bohužel, už hezkých pár desetiletí jsem. Na rozdíl od vás ovšem na realitu reaguji reálně.

M. Prokop 18.10.2016 21:28

Re: V hospodaření s těmi 900 miliardami je zabudováno

Jo, to je přesný.

M. Prokop 18.10.2016 21:26

Re: V kapitalismu bohatý musí být bohatší

Omyl. Kapitalistický "chudý" je bohatší než socialistický.

Bohatí budou tak nastejno, ale v kapitalismu jich je víc.

R. Brzák 18.10.2016 21:14

Re: V kapitalismu bohatý musí být bohatší

Vaše úvodní slova jsou jak z čítanky pionýra...ale nenechte se mýlit, kapitalismus jsme nepoznali - a kdož ví, možná ani nikdy nepoznáme. Protože to, co je u nás, ale i na západě, včetně USA (ač tam je svět nejsvobodnější a kapitalismu se blíží, či spíše se od něj vzdaluje, nejpomaleji), kapitalismem není. A tím rozdílem je angažovanost státu do základního vztahu mezi dvěma svobodnými jedinci - tedy do obchodu. Kdekoliv je stát, zároveň z principu není kapitalismus - pouze se mu stav může blížit, podle toho, jak malý (ve smyslu moci nad občanem) ten konkrétní stát je.

P. Vaňura 18.10.2016 21:03

A kdo rozhoduje o tom "účelu" vy chytráku?

Nejsou to právě ti zloději, co si je rozdělují!?

Např "podpora OZE" je vydestilované zlo!!!

P. Vaňura 18.10.2016 20:59

V hospodaření s těmi 900 miliardami je zabudováno

tolik neefektivnosti, že by bylo lepší si namísto toho ponechat těch 500 miliard k fvlastnímu hospodaření.

A o tom to celé JE!

P. Vaňura 18.10.2016 20:46

Robespierre věděl, "co s tím..."

D. Polanský 18.10.2016 19:33

V kapitalismu bohatý musí být bohatší

chudý chudší. Nemusí to být jenom příklady z EU. Dotace na zateplení, dotace na kotel atd. Máš dům, budeš ještě bohatší, dáme ti na kotel, zateplení, nemáš, bydlíš dokonce v nájmu, budeš na tom ještě hůř.

Jediné řešení - bohužel nerealizovatelné - je zrušení všech dotací, tedy nejen těch z EU. Dotace nevymysleli chudí, ale bohatí. Dobře ví proč. Chtějí být ještě bohatší. A ti si dotace vzít nedají, jelikož mají moc, právníky, peníze na uplácení, lobbování.

Článek říká všem známé A, ale neříká co s tím. Byl napsán zbytečně.

M. Pivoda 18.10.2016 19:26

Dozrajte!

A vy zase, se mi zdá, nejste v kontaktu s českou realitou.

J. David 18.10.2016 18:56

Re: Eudotace za svobodu. Taková jen pravda. A to ještě

Spontaneus, jak Vy říkáte, "přirozené reakce, bez jakéhokoliv vnějšího podnětu". Logicky, proč na mne reagujete, a jestě přímo s odsudkem, že ze sebe dělám vola, když reagujete na můj vnější podnět? Asi tedy přirozená reakce polluce ve spánku, když máte přetlakované semmené váčky bez vnějšího podnětu. Pane Janyška, rád se nechám poučit, i volem se nazvat, pokud příčinná souvislost bude relevantně negována spontánním řádem. Pane Janyško, ale asi mne budete znovu mít za vola. Tchoř Vám spontáně vleze do kurníku k vašim slepicím, spontáně, bon, máte slepice?. Kandidáti volební listiny jdou do voleb bez "přirozené reakce, bez jakéhokoliv vnějšího podnětu"? Dejte si mokrý hadr na hlavu, a sejdeme se třeba v hospodě, nahodile, řekněte, co pijete, poruším spontánní řád, co piju, to piju, hlavně, když se motám nezávisle na tom, co chlastám. Pane Janyško, Vy jste kouzelný filosof tribu "Hesychastů", kdy vnější pupek bez podnětu může emitovat svatozář. Přirozená reakce. Pane Janyško, je mi 66, ale po hubě bych facku s danými "Jouly" zvládl. Vůl občas bučí a trká (jalové libido vykulčení), Mladý býk ve šraňcích jatek v hrůze kvičí. Janyško, tyknu Ti, kolikátej jsi ročník. Teď jste mne něžně nasral, že jsem vůl. Škodná se tlumí relevantními nástroji, záleží na tom, jakou vnímáte relevanci "Ochrana života, zdraví a majetku". To Dzp. si strčte třeba do revolveru pane Janyška, pokud to tam naládajete. Přeji Vám příjemný zbytek týdne. Dzp.

M. Vondráček 18.10.2016 18:20

Re: Svobodní lunatici už zase Perlí :-)

Vám někdo hází perly ??

Š. Hašek 18.10.2016 17:33

Souhlas.

Socialisté se činí.

P. Rudolf 18.10.2016 17:33

Re: Svobodní lunatici už zase Perlí :-)

Házení perel sviním. I když i ti čuníci jsou na tom se svými znalostmi líp, než zdejší pravičáci z leknutí.

K. Janyška 18.10.2016 17:24

EU je obrsocialismem, je to západoevropský SSSR

vedený a instalovaný vždy socialistickým Německem. To, co píšete, jsou jen důsledky, autore. Jsou sice kritizovatelné, ale to nestačí. Nejste na jádru věci... Dzp.

K. Janyška 18.10.2016 17:22

Re: Eudotace za svobodu. Taková jen pravda. A to ještě

Nedělejte ze sebe ještě většího vola, než jste... Dzp.

J. David 18.10.2016 17:02

Re: Eudotace za svobodu. Taková jen pravda. A to ještě

Kadlíku, dotace jsou formy symbiósy, vynucené, nebo přirozené. Spontánní řád. Nejsem Hayek, ale užívám selského rozumu, neb ten je spontánímu řádu nadřízen. Mám žízeň, chuť na zlatavý mok, jdu na pivko, na diskusi kálím. Spontánně mne chytlo pivní libido. Diskusi odložme po mém návratu, tlachat spontánně budu v putyce u piva, a pak, kdo ví, jak budu spontánně nalitej. Ale volil jsem a volit budu, právo volby si nenechám uniknout...

Až se vrátím z hospody, mé libido možná bude dezorientováno, takže můj orgasmus může být i v bordelu vášní. Spontánně.

M. Prokop 18.10.2016 16:57

Re: Prokope, prokope.

Vy jste koukám jak oblíbená kniha. Kdekdo se snaží vás hned dát dál. :-P

M. Prokop 18.10.2016 16:54

Re: Vy to nevíte, pane Rudolfe.

To by byla ta lepší verze.

IMHO ví, ale agituje.

M. Prokop 18.10.2016 16:53

Re: To by mě teda zajímalo,

To má poznámky z VUMLu.

M. Prokop 18.10.2016 16:51

Re: To by mě teda zajímalo,

Kde by pak byli ti, kteří se přerozdělováním živí? Půl Brusele, Prahy i krajských měst v (_!_). :-P

M. Prokop 18.10.2016 16:50

Re: Svobodní lunatici už zase Perlí :-)

To máte marný. Václavíková je eurosocialistka, tak to snad ani nemůže pochopit. Tahle sorta se jen bude divit, proč něco tak dokonalého krachlo. A nikdy nepochopí, že zcela zákonitě.

J. Kulheim 18.10.2016 16:46

Re: To by mě teda zajímalo,

"No to mi ale zlý, ošklivý věc ! Jak snadno odprýskne lesklý pravicový lak a pod ním se objeví za léta zažraná zášť. Nebozí důchodci úpí pod knutou nehorázného zdanění a boháči s plným panděry nenasytně shrabují dotace ! Ještě jste mohli popsat ty jejich strmící paláce z vaší krve a potu !"

Pěkně jste to napsal,pane K.Zelený. Není k tomu co dodat.Jenom jste neporadil důchodcům jak mají žít. Pokud by jim stát nesebral peníze, tak si mohli na stáří našetřit. Také proč by měli dostávat bohatí a ti kteří "v tom umí chodit" dotace. Já to nevím a vy to nevíte taky. Nebo to víte a nechcete to prozradit.

"Tak se ho a teď i vás ptám, jak ztohoven ?"

Zrušit dotace. Kdo chce ovládat Evropu, zavede systém dotací. Ty může slíbit, dat nebo nedat, případně zrušit.

Nebrat lidem zbytečně peníze a nechat je žít. Oni ví nejlépe co se svými penězi mají dělat. Když potřebuje někdo spravit střechu, tak je mu cyklostezka k ničemu. Stát vybírá daně proto, aby se staral o ty, kteří se dostanou do životních problémů. Toť vše.

J. David 18.10.2016 16:45

Re: Berně a dotace...

A ještě si "otevřu svírák", přemnožená černá zvěř se nyní loví celoročně. Pozor, celá léta se říkalo, klídek, klídek, "Sus scorfa" je okrajovou záležitostí, ponechme stávajícího klídku, a oni nehrozí. Nuž, když dojde sekyra k suku, i motyka se pak hodí, ale to je pak pouze z "nouze cnost". Nyní se zase blbne na kvadrát, do černé zvěře se buší celoročně, pokud není někdo "za zelena utrženej", tak je rozumnej. Ale, na sekáče a mladé chlapíky nutno užít tvrdý parfors, užívám 30.06 Sprg., uvažuji o doplnění o 300 Win Magnum, nebo 338 Lapua. Oni jsou ti černí chlapíci čím dále tím odolnější a vitálnější. Kňoura 6 let "jebnete" na dolní komoru jednou, a zůstane v "ohni", na sekáče musíte dát tři "šúsy", aby Vám nenatrhl pytlík (viděli ste toho musulmana a tramway ve Vídni?). Nechci se dožít, abych si musel na "europeanus sus scorfa" mutace prasete bradavičnatého pořizovat 416 Barett, nebo 505 Gibs za nekřesťanské peníze. Prevence, prevence a zase prevence, v legislativě pro ochranu života, zdraví a majetku berních poplatníků. Tlumit škodnou, což tento nepůvodní trib je. Rád se nechám poučit. Kontrolní otázka, co děláte s moly, kteří se Vám usídlí v almaře? Multikulti je vítáte, nebo integrujete do vlňáků, či je plácáte a do almary foukáte voňavé organofosfáty? Můj děd tam cpal naftalénové kuličky, když se oblékl do kostela, smrděl jak IG-farben. Byl křesťan a katolík, přesto byl odpůrce multikulti a (dnes by se řeklo, spoluobčanů práce se štítících, Cikánů - tehdá by to bylo na tr. čin???), dnes Cikáni právně neexistují (jsou to Romové), takže by to bylo promlčeno.

A ekonomičtí invazisté, a kdo jsi uprchlík? Pokud s dobrým úmysly přicházíš, a jsi v nouzi, buť vítán, bude Ti pomoženo. Pokud však nepravosti a různice budež spřádat a majetků jiných budeš požadovat, věz, že dostaneš napráskonao na oprdelí Tvé, jako Kara Mustafa Sulajman 1683, kterého pak Mehmmed IV. nechal popravit. Budeme musulmanské nájezdníky v EU střílet, antidžihád, na stará kolena alespoň já. V66.

J. Kulheim 18.10.2016 16:31

Vy to nevíte, pane Rudolfe.

To je ten problém.

J. Kulheim 18.10.2016 16:30

Re: Svobodní lunatici už zase Perlí :-)

"..o podpoře zaměstnanosti či konkurenceschopnosti z evropských fondů.."

Dotace deformují trh. Ničí konkurenci, ten kdo je úspěšný dotace nepotřebuje. Ten kdo dotace dostane ničí ty, kteří na dotace nedosáhnou. Zaměstnanosti nejvíc prospějí dobří podnikatelé.

"..kolik z těch dotací jde přes zmiňované velké firmy na mzdy zaměstnanců, to už by bylo zřejmě moc.." KOLIK?

".. 500 mld jsme doposud celkově odvedli do rozpočtu EU. Možná to Svobodné překvapí, ale každá instituce má jednak své provozní náklady, jednak musí financovat své aktivity. Obdrželi jsme naopak 900 mld formou dotací.."

Ale to jsou peníze, které museli někomu vzít. To vás asi nezajímá. Vy se chcete mít dobře za každou cenu. Podobně jako zloděj, který okrádá spoluobčany.