15.6.2024 | Svátek má Vít


Diskuse k článku

EVROPA: Svět podle EU - chudým brát a bohatým dávat

Jsem přesvědčený, že dotovat bohaté a zdaňovat chudé je ten nejnespravedlivější a nejamorálnější systém, jaký kdy kdo mohl vymyslet.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Gramblička 18.10.2016 8:50

Re: Čím to je

... anebo příspěvek jistého Rudolfa :-P

P. Rudolf 18.10.2016 8:43

Čím to je

že narazí-li člověk na něco dokonale blbého, tak si může být naprosto jist, že je to z dílny IVK či Svobodných?

Z. Frys 18.10.2016 8:27

Psal jsem před časem a nic nemusím měnit

Autor: Z. Frys Datum: 8.7.2016 13:46

Dotaci či jakékoliv jiné přerozdělování vlastnictví předchází krádež. Krádež neboli vyvlastnění soukromého vlastnictví státem. Stát je ve společnosti tedy největším zlodějem a zdrojem násilí. Přerozdělování takto ukradených prostředků doprovází další zločiny, jichž je stát původcem, např. korupce.

EU se postupně stává fašisticko-socialistickým superstátem, který chce mít pod kontrolou úplně vše. Svoboda je otroctví. SuperEU nás otroctví zbaví totální kontrolou úplně všeho...

Jsou pravděpodobně možné dva scénáře dalšího vývoje: konečná přeměna EU v totalitní superstát orwellovského typu, nebo rozpad EU na autonomní regiony, spoulupracující prostřednictvím volného trhu. Doufám, že se naplní druhá varianta, a že přitom nedojde k násilí (ani to nelze vyloučit).

Etatisté celého světa, chcípněte.

J. Pražák 18.10.2016 7:25

Snad se někomu otevřou oči

Zejména vysocí politici, kteří snad ani nikdy nepracovali, ale jen se potloukali po schůzích, by si měli vzít ponaučení, že peníze se vydělávají a ne čerpají.

V. P 18.10.2016 6:32

Další exot z Machovy sekty

"Současná EU má alternativu" - Akorát se tihle eurofobní lunatici nikdy neshodnou, která to má být. Má těch pětaosmdesát procent exportu do zemí EU zajistit nová asociační dohoda s EU, vstup do EFTA, švýcarský model, nebo bude náhradou Euroasijský svaz?

P. Dvořák 18.10.2016 1:57

Ale fuj! Nemáme žádné chudé a bohaté.

V názvech jednotlivých sociálních vrstev nebo skupin by bylo možno v rámci korektnosti vyhlásit soutěž, přičemž jedním z horkých favoritů za originalitu by nepochybně byl Kalousek se svým názvem "úspěšní".