27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

EVROPA: Polsko bez plynu! Kdo bude další?

Zkušební balónek i dosud nejostřejší test soudržnosti Evropské unie oběma způsoby lze nahlížet na včerejší večerní zprávu o zastavení dodávek zemního plynu z Ruska do Polska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kočvar 4.5.2022 13:53

Tady už se motáme v kruhu, důležité je, že Ukrajina je nedokonalá demokracie a původní prapor Azov byl dávno transformován. Jestli mají Rusové zkušenosti s fašismem, ať se sami nechovají jako fašisti. Je to tak silný stát s obrovským jaderným arzenálem a donedávna obávanou konvenční armádou, že by je nikdo nikdy nepřepadl.

Je nesmysl, aby Američané zřídili supertajné laboratoře na výrobu biologických zbraní zrovna na Ukrajině, která byla prolezlá ruskými agenty. Jedna z těch laboratoří fungovala v Luhansku a tedy je už osm let pod kontrolou separatistů, kteří si tam ničeho nevšimli, až teď.

J. Nevrkla 3.5.2022 15:08

Nemyslím si, že je nutné zabývat se každým ruským článkem a názorem. Nacisté na Ukrajině jsou, Rusové po válečných i pomajdanovych letech s nimi mají tragické zkušenosti. Západ a zvláště Amerika chápe Ukrajinu jako nejcitlivější okolí Ruska, která může být proti Rusku využita. A tak tam nacisty všemožně podporuje. Viděl jsem video z prosince 2016, kdy dva američtí senátoři včele s McCainem navštívili pluk Azov a vyslovují jim plnou podporu, slibují vyzbrojeni a ubezpečují je, že společně Rusko porazí. O takových věcech jsou Rusi samozřejmě dobře informováni. A došli k názoru, že musí zakročit dříve, než bude pozdě, než bude mít Ukrajina jaderné a biologické zbraně a americké základny.

J. Kočvar 3.5.2022 14:50

Současné oslabení pozice menšinových jazyků v Rusku o lecčems vypovídá. Konečně odkaz na článek ve státní agentuře RIA Novosti jsem Vám už posílal - tady je to rusky. Perel je tam hodně, třeba odstavec "Denacifikace bude nevyhnutelně také deukrajinizací".

https://ria.ru/20220403/ukraina-1781469605.html

J. Nevrkla 3.5.2022 14:26

Já si vůbec nemyslím, že současné ruské elity jsou šovinisti. Američané mají za sebou nesrovnatelně více invazí, v zahraničí na sedm stovek svých základen, jen u Evropské části Ruska je mají v Pobaltí, Polsku, Rumunsku, Bulharsku, Kosovu, budují ji v Albánii a dvě na Slovensku. Nesnažte se tvrdit, že mají altruisticky na mysli blaho všech zemí, kde ty základny mají. Především v Americe hledejte šovinisty, kteří by rádi vládli celému světu.

J. Kočvar 3.5.2022 14:19

Autor plně souhlasí s tím, že Navalnyj není žádná výhra - je toho názoru, že to je stejný šovinista jako současné elity.

Vidím, že jsem dal odkaz na prostředek vlákna - dá se tam skrolovat i nahoru.

J. Nevrkla 3.5.2022 7:46

Navalny je opravdový ruský lídr - to je jenom náš narativ. V Rusku měl podporu kolem dvou procent, u západní propagandy stoprocentní. Západ je posedlý zničením Ruska, opět se mu to nepodaři, a to bude nakonec i v náš prospěch a v prospěch celého světa.

J. Kočvar 3.5.2022 5:11

Samozřejmě že k tomu Masaryk měl legitimní důvody, i v tom devatenáctém století. Ale to neznamená, že měl s husitstvím pravdu. V ostatních katolických zemích měli v patnáctém století odpustky a desátky taky - ale ušetřili si ničivou domácí válku. Neprodělali na tom. U nich - renesance. U nás - hromady mrtvol, zničená země, zničené hospodářství, Čech nenávidící Čecha, mezinárodní izolace.

Tady máte něco anglicky, týká se to především otázky, proč za Moskvu umírá tolik Nerusů, ale je tam i něco k obecnějším otázkám včetně toho pravicového extremismu.

https://1url.cz/DrM9T

J. Nevrkla 2.5.2022 14:47

Zřejmě k tomu měl nějaké důvody, stejně jako protestanti. Desátky a nucené nákupy odpustků se nedají dlouho vydržet.

J. Kočvar 2.5.2022 13:35

Masaryk nebyl neomylný, ani to o sobě netvrdil, a byl zaujatý proti katolické církvi.

J. Nevrkla 2.5.2022 7:48

Dokonce i Masaryk.

J. Kočvar 2.5.2022 0:40

Normální Angličané nepovažují válku dvou růží za vrchol anglických dějin. Normální Francouzi a Němci nepovažují náboženské války za vrchol francouzských a německých dějin. A u nás? U nás si český národ vymývá mozek husitským kultem už od devatenáctého století.

Husiti upalovali kacíře, upalovali těhotné ženy, rozpoutali naprosto zbytečnou domácí válku a připravili české země natrvalo o velmocenské postavení. Ateisty by taky upalovali, takže je ironické, že se k nim hlásili i komunisti.

J. Kočvar 2.5.2022 0:35

A od Putina dostal vyznamenání Kadyrov.

Význam lebky s hnáty jistě znáte, pokud to nevíte, užívaly je jednotky SS. Ty navzájem propletené trojúhelníky představují tzv. valknut neboli prastaré Odinovo znamení, což je samo o sobě naprosto v pořádku, ale v náboženském kontextu nebývají používány společně s lebkou.

Fotografie Vagnera-Utkina s tetováním a další zajímavé obrázky jsou tady:

https://1url.cz/brMhf

J. Nevrkla 1.5.2022 15:25

A váš názor na husity je svědectvím toho, jak je snadné někomu vymýt hlavu a udělat z něj fanatika. Ještě před pár lety jsem si to nedokázal představit.

J. Nevrkla 1.5.2022 15:22

Symbol SS jsem nezaregistroval, ale to nevadí. Na rozdíl od Azovu, jehož šéf dostal od Zelenskiho vyznamenání, a svastikami, SS symboly a hajlováním se chlubí neustále.

J. Kočvar 1.5.2022 14:09

Vy tady kecáte a obhajujete agresora.

Husiti byli banda středověkých šílenců, co škodili českým zemím, a jejich kult je naprosto iracionální a ohavný.

Tady máte ty separatisty:

https://twitter.com/AlekosPrete/status/1511395512511086596

Tady máte video z mučení syrského dezertéra jednotkou wagnerovců, ruských žoldnéřů napojených na Kreml. Jejich vůdce Dmitrij "Wagner" Utkin má vytetovány symboly SS. Skupina nyní bojuje na Ukrajině.

https://www.youtube.com/watch?v=40-EoejDySc

J. Nevrkla 1.5.2022 9:46

Pokud chcete něco vědět o ukrajinských nacistech, můžete to vidět v dnešním článku na pokec24.cz. Ocenil bych, kdybyste mi něco konkrétního poslal o těch ruských.

Mně se vybavuje video, kterým se chlubili příslušníci Azovu. Svázali na Donbase separatistu, zalepili mu ústa, přibili ho hřeby ke kříži, kříž vztyčili, praštili ho vší silou pažbou do rozkroku, pod křížem zapálili oheň a spokojeně odešli.

J. Nevrkla 1.5.2022 8:59

Panebože to jsou kecy...

R. Tichý 1.5.2022 8:30

Ironie, mily Watsone.....

J. Kočvar 1.5.2022 2:35

Banderovci byli něco jako takoví husiti, jejichž pomníky v Česku najdete všude možně dneska a najdete je tu i za sto let, ať už si o husitech myslíte cokoli. Současní Ukrajinci nerozřezávají Poláky, nevěší Židy na hák, naopak si ruskojazyčného židovského komika zvolili presidentem a dobře udělali. Extrémní pravice tam ve volbách dostala 2 % hlasů - Ukrajina nepotřebuje denacifikovat, na rozdíl od Ruska.

Ukrajina by o žádné území nepřišla, nebýt ruského tlaku - a pod ruským tlakem se její obyvatelstvo spíše sjednocuje. Lidé z Doněcka a Luhanska jsou pro ruské fašisty dobří jen jako bezcenný kanónenfutr.

Ukrajinská národnost je stejně nesporná jako jakákoli jiná, v Rusku jsou oligarchové ještě bohatší než na Ukrajině a ruská armáda, kterou se Rusové tak rádi pyšní, je prolezlá korupcí přímo unikátně.

J. Nevrkla 30.4.2022 14:38

Koho připomíná Ukrajina? Jak napsal advokát Hasenkopf: na Ukrajinu bych mohl poslat nějaký humanitární dar pouze v případě, že si Zelenskij stoupne před kameru a řekne, že odsuzuje všechny ukrajinské nacisty a nechá zbourat všechny pomníky Banderu a jiných nacistů a přejmenovat ulice a náměstí, která nesou jejich jména.

To považuji za dobrou podmínku. Myslíte si, že se to stane? Pochybuji, že se Rusku může podařit denacifikovat Ukrajinu, ale vůbec si nemyslím, že v jednom státu mohou žít ukrajinští nacisté a Rusové. Zřejmě se to rozpadne do více celků, z nichž některé nemohou a nebudou podléhat Kyjevu. Ukrajinská národnost je sporná, podle míry emigrace i dávno před invazí nejsou ve vlasti moc rádi, korupce, oligarchie, bída.

J. Kočvar 30.4.2022 14:04

Koho asi tak připomíná Rusko:

https://www.konzervativninoviny.cz/co-by-melo-rusko-udelat-s-ukrajinou-pohled-z-ruska/

J. Kočvar 30.4.2022 14:04

Koho asi tak připomíná Rusko:

https://www.konzervativninoviny.cz/co-by-melo-rusko-udelat-s-ukrajinou-pohled-z-ruska/

J. Nevrkla 30.4.2022 13:49

Vidím, že to máte v hlavě politicky správně srovnané, připomíná to demagogii normalizačních soudruhu s opačným znaménkem.:-)

J. Kočvar 30.4.2022 13:43

Amerika nemá ve svých továrnách v cizině poddané, ale zaměstnance. Ledaže byste si myslel, že Američané, kteří pracují v továrnách firmy Colt, jsou čeští poddaní. Tady jde o to, že Moskva chce ukrást ukrajinské území, obyvatelstvo přenárodnit a vnutit mu ruské občanství. V Rusku ovšem nejsou žádní občané v pravém slova smyslu, jen páni a jejich poddaní.

Američané během studené války tolerovali Kubu jako spojence Moskvy.

J. Nevrkla 30.4.2022 8:34

To byste tedy spíše měl kriticky hodnotit Ameriku, ta těch svých poddaných ve svých továrnách v zahraničí má stokrát více než Rusko.

Teď Amerika vyhrožuje, že zasáhne, pokud bude Čína stavět svou základnu na Šalamounových ostrovech, více než deset tisíc kilometrů od Ameriky. U svých hranic by ji bez problémů snesla? Tomu rozhodně nic nenasvědčuje. A to je jádro problému, nikoliv nějací poddaní.

P. Hák 30.4.2022 8:32

Patří pod jiný článek.

P. Hák 30.4.2022 8:15

Jedné věci nerozumím. Pořád se v mainstreamu píše, jak o ruský plyn nestojíme, že ho nepotřebujeme (ministr Lipavský), Poláci jsou vyloženě proti odběru ruských energií, tak jak může být vypnutí "trestem"?

Neměli by Poláci spíš bouřlivě slavit, že se to konečně povedlo?

J. Kočvar 30.4.2022 0:25

Rusko se navíc do značné míry spoléhá na partnerství s Čínou, která je sama o sobě nesmírně silná. Kdyby americké síly vázány v Tichomoří a Evropa by v tom zůstala sama, tak evropské země vypadaly bezbranně - po dlouhou dobu panovaly značné obavy z ruské konvenční armády alias parního válce. ;-D

Rusko zdaleka není SSSR, má menší kapacity, a ty ukrajinské by se mu hodily. Výroba raketových a dalších motorů, letadel, klíčová továrna na tanky v Charkově, klíčové loděnice v Mykolajivě. Deset nebo dvacet milionů nových poddaných, o kterých v Kremlu halucinovali, že jsou to v principu Rusové, kteří se stydí nebo bojí přihlásit k Rusku, ale když je Rusko "osvobodí", tak radostně zadupou ukrajinskou vlajku do země a začnou mávat tou ruskou.

To ani nemluvím o informační ofenzívě, o korumpování nebo oblbování západních politiků apod.

J. Kočvar 29.4.2022 14:37

Čemu říkáte "první ukradení voleb"? Snad ne oranžovou revoluci, když Juščenko jen zázrakem přežil otravu?

J. Kočvar 29.4.2022 14:36

Těch 14 000 mrtvých jsem konkrétně Vám už rozpočítával, pravděpodobně opakovaně. V halucinacích žijí Rusové, kteří věří, že v případě jaderné války jejich nepřátelé "zdechnou" a Rusové jako mučedníci přijdou do nebe. Ještě začátkem roku věřili, že mají neporazitelnou konvenční armádu a že Američané po ústupu z Afghánistánu se už na nic nevzmůžou. A hle - Moskva zase jednou narazila na realitu.