24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

EVROPA: Neválčeme, obchodujme!

Evropská unie je oblastí bez válek. Státy EU spolu nebojují a lidé si užívají mírového života, věnují se práci, rodině, zábavě, obchodu. Považuje se to za hlavní hodnotu evropské integrace. Toho je třeba si vážit. Ale na periferii doutnají války.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jílek 12.4.2014 2:31

Re: Já jen podotknu,

šmankote, pančiteli, u vás je to "dávačka".... :-)

J. Jílek 12.4.2014 2:30

Re: Já jen podotknu,

aha, Molotku Osrpeniči, takže EU neobchoduje s EFTA, kam směřujete s Machem...:-)))

J. Vyhnalík 12.4.2014 2:28

Re: Já jen podotknu,

To je také ten hlavní důvod toho, proč si EU musí z Ruska vyrobit nepřítele a proč s ním nedokáže a nechce jednat na rovinu.

J. Jílek 12.4.2014 2:18

Mach politický hochštapler

"EU na dovoz zboží ze států za hranicí uvaluje cla a jiné bariéry. Slibuje jim mlhavou perspektivu členství v EU, když přijmou všechny evropské regulace od zákazu žárovek přes regulaci hlasitosti vysavačů po kvóty na počet žen v dozorčích radách firem".

Pan Mach zapomíná hned na několik věcí. Jednak už minimálně od roku 2012 je pro Ukrajinu EU větším partnerem než Rusko, po přidružení bude trend stoupající. A regulace typu zmíněných Machem se podepisují v protokolu o přistoupení, tedy ne za mlhavé sliby, jak zde nestydatě lže Mach. Finanční pomoc západu je podmíněna liberalizací cen energií, což je kardinální problém splácení dluhů Ukrajiny za dodávky plynu z Ruska. Což by měl Mach chápat...i to, že se Ukrajině otevírá největší hospodářský prostor světa s perspektivou rozšíření i na USA.

"Kolem EU se rozprostírá "ohnivý kruh"...To není náhoda. Hranice EU totiž tvoří nebezpečné ohnisko napětí. Proč? Země za hranicemi EU nemůžou s unií volně obchodovat. Evropská celní hranice tvoří novodobou železnou oponu. "Pevnost Evropa" je opevněním, které chrání domácí producenty před levnou konkurencí na úkor mírové obchodní spolupráce. EU na dovoz zboží ze států za hranicí uvaluje cla a jiné bariéry."

tak to už je vrchol imbecility, to je na svěrací kazajku...žádný stát, žádný hospodářský prostor se jednostranně neotvírá navenek. Dokonce ani EU vůči EFTA. Jedině na podkladě reciprocity dané pro společný Evropský hospodářský prostor. Totéž platí pro EU-USA, a USA-EU. Stejné je to ve WTO. Už Bush sliboval zrušení dotace na zemědělskou produkci. Nestalo se, zatímco EU už dávno dotace na produkci nemá. Měla by tedy jen tak jednostranně pustit státem dotovanou produkci USA bez dvoustranných dohod? Měla by tak učinit vůči Číně atd? Pan Mach zřejmě spadl z višně. Kosovo, Sýrie, Egypt, Ukrajina, Moldávie, Libye, Turecko NEJSOU země, kde by se odehrávaly konflikty kvůli evropským clům

L. Pořický 12.4.2014 1:01

Re: Já jen podotknu,

1*

M. Stuchlik 12.4.2014 0:58

Aha

takže v Jugoslávii se válčilo protože nemohla obchodovat s EU? Všechno jsou to kecy, které mají zdůvodnit proč nepřestat obchodovat s Putinovým fašistickým Ruskem. O nic víc v tomto článku nejde.

M. Prokop 12.4.2014 0:32

Já jen podotknu,

že volný obchod je možný tam, kde někdo neblbne "nad poměry". Takže, pokud by s EU mohly volně obchodovat státy, nepodléhající četným a zbytečným EUnijním buzeracím, byly by v značné konkurenční výhodě.

Proto může EU volně obchodovat jen s těmi státy, které blbnou stejně či podobně.