7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

EVROPA: Nekrolog za Bohemian Energy

To, co již definitivně dostalo mediální název „energetická krize“, má další vývoj. Zpočátku pozornost budily hlavně nedostatečně naplněné evropské zásobníky s plynem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 15.10.2021 7:52

Česká politická reprezentace má na energetické krizi současnosti a ještě více budoucnosti velký podíl. Když Gazprom nabízel uzavření dlouhodobé smlouvy, jako to má Německo nebo Maďarsko, byl s opovržením odmítnut. Nyní máme poloprázdné zásobníky a chybějící plyn kupujeme na volném trhu za trojnásobek ceny. Za přispění jihočeského generála Koudelky a estrády kolem Vrbětic odmítli politici dostavbu bloků jaderných elektráren za účasti ruských firem. Ve skutečnosti je to stopka jaderné energetice. Česká politická reprezentace se chová jako zemští škůdci a podle mého názoru není schopna rozhodovat o významných strategických projektech v oblasti energetické, potravinové a zdravotní bezpečnosti. Právě zde by bylo nutné všeobecné referendum, protože průměrný občan je moudřejší a morálnější než neschopní, zkorumpovaní a krátkodobě myslící politici.

P. Černý 15.10.2021 8:03

Přesné. I průměrně inteligentní idiot musí chápat, že v současném energetickém mixu může uhlí plnohodnotne nahradit pouze plyn. Plyn od spolehlivého dodavatele, se kterým máme rozumné vztahy.

Když pomineme vydiratelnost AB, kdo tu organizoval to protiruske běsnění? Současné vítězne koalice spolu s částí ČSSD? Jak může tato politická garnitura hájit zájmy své země, když systematicky zrazuje jeji základní ekonomické a politicke zajmy?

V. Petr 15.10.2021 8:20

R^R^R^

V. Církva 15.10.2021 8:13

S plynem máte pravdu. Jinak Vrbětice si Rusové nemohou dovolovat. Pokud ale můžeme věřit zpolitizované rozvědce, že to fakt udělali, to nevím. Motiv ale byl a válka na Ukrajině taky.

Ze strategických důvodů jsem proti tomu aby Dukovany budovali Rusové, pokud je nějaká možnost že to zvládneme s maximálním využitím našich firem s francouzy nebo USA, nebo i Jižní Koreou.

V. Petr 15.10.2021 8:19

V důsledku nepověšení zelených na větrníky už Francouzi ani Američané nedokáží postavit jadernou elektrárnu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Olkiluoto_Nuclear_Power_Plant

https://en.wikipedia.org/wiki/Vogtle_Electric_Generating_Plant

P. Černý 15.10.2021 8:47

Už je na čase, abychom si uvědomili, že Česko nemůže bez důkazů obvinit cizí mocnost, vypovědět její diplomaty a v podstatě přerušit s ní diplomatické vztahy, aniž by cokoli vyšetřilo a doložilo. Aspoň pokud chce, aby ho jako stát bral někdo vážně.

A pokud bude u nás ministrem zahraničí rusožrout Kolář, který mimo jine svému synovi asistoval při demonstrativní demontáži sovětského maršála v době vojenské přehlídky na Rudém náměstí, pak se nedivme, když konečně dostaneme to, o co si pořád říkáme. Ztráta věrohodnosti a nezájem, to bude to nejmenší.

V. Kučer 15.10.2021 10:04

Nám by mohlo být jedno kdo nám JE postaví ale Westinghouse je velká neznámá, jižní Korea má doma zakázáno stavět a kdyby Francouzi stavěli takové jaderky jako ještě v osmdesátých letech nebylo by co řešit.

V. Petr 15.10.2021 8:16

Průměrný občan je pitomec, protože jinak by nemohl zvolit eurohujerské strany. Zasluhuje, aby zmrznul a pošel hlady.

Ale jak k tomu přijdou ti, co tu hrůzu nevolili???

J. Ganaur 15.10.2021 8:20

Ti to budou mít naopak!Pojdou hlady a pak zmrznou.;-D;-D;-D

V. Petr 15.10.2021 8:34

Bohužel máte pravdu. Hitlera zvolila ani ne polovina Němců, ale odnesli to všichni.

V. Novák 15.10.2021 8:42

R^

R. Langer 15.10.2021 10:21

Ano. To jsou neblahé důsledky demokracie. Že občas legálně přejde v demokracii LIDOVOU. Zpátky to už ale pak nejde. Alespoň ne legálně. :-(

R. Langer 15.10.2021 10:17

Obávám se, že přesně tak to bude... ;-€

J. Pokoutný 15.10.2021 7:49

R^

L. Beneš 15.10.2021 7:48

Ekonom Kovanda v TV srovnal Bohemian Energy s průtokovým ohřívačem vody. Odněkud elektriku koupí a pak ji se ziskem prodá. A kolik je takových prodejců elektřiny v Česku, kteří žádnou elektrárnu nemají, takže jejich job spočívá jen v její distribuci? Když mají příležitost, navýší si zisk podle libosti. Jsou jako prodejce ovoce, který jablka nakoupí v Lidlu a prodá je se ziskem jako jablka BIO na farmářském trhu. Ostatně podobně to dělají naši šikmoocí provozovatelé večerek a také to nikomu nevadí. ERÚ jen kouká s vykulenýma očima. Nic jiného dělat nemůže. Stát jako celek také. Socialistický monopol výroby a distribuce proudu bylo třeba zničit, trh prý zařídí všechno. V tomto případě zařídil okrádání konzumentů proudu, soukromých i podnikových a růst majetku šikulů. Prý šmejdů. Stát, který má zastávat zájmy svých občanů, jen umožnil šikulům, aby se napakovali na účet spotřebitelů. Ti jsou ale státu ve skutečnosti lhostejní. Stačí jen v TV označit ty šikuly za šmejdy. Stát přece má za úkol vládnout.

J. Pokoutný 15.10.2021 7:51

V tomto případě ovšem zařídil okrádání spotřebitelů stát, resp. bruselský nadstát, který svými regulacemi zlikvidoval výrobce a sekundárně i poskytovatele. Že by nepochopení textu?

L. Beneš 15.10.2021 7:57

Jistě. Ale stát dal kdejakému šikulovi, Babiš říkal šmejdovi, licenci, aby s ní mohl konzumenty proudu okrádat. Jako by vypustil z kriminálu gaunery a na občanech nechal, aby si dávali pozor, aby je někdo neokradl nebo nezapíchnul.

V. Petr 15.10.2021 8:23

To byl ovšem pořadavek BRUSELU, odkud většina zla přichází! Oni chtěli "deregulovat trh s elektřinou."

P. Janoušek 15.10.2021 9:06

Jak mě okrádá když u PRE jsem platil víc než u současného "dodavatele"?

V. Církva 15.10.2021 7:41

Tak evidentně drželi krach aby k němu došlo až po volbách. Eurohujerští Piráti, TOP09, STAN, by možná měli o část z těch stotisíců voličů méně.

Ale kdo chce kam, pomozte mu tam. Já hloupé Pekari ani Velkého Dreda nevolil. A mám pocit že ani moji nejbližší.

L. Beneš 15.10.2021 7:54

Kdo koho v těch volbách podporoval? Včera jsem zaznamenal kdesi ve městě velký billboard, na němž Milion chvilek sro. vyzývá voliče, aby vybrané strany z "koalic" kroužkovali - až čtyři posty. Já se mylně domníval, že ten chvilkařský spolek je pobočkou Pirátů a oni podle toho receptu byli Piráti "vykroužkovaní".

F. Kusák 15.10.2021 7:41

Další malér. Začalo to s vakcínami. Zejména v počátku EU totálně zklamala a nebyla schopna zajistit dostatek dodávek. Nakonec to dopadlo přetahováním jednotlivých členských zemí až po kradení dodávek. Dalším smutným dějstvím je až tragická situace s energiemi, u kterých nikdo pořádně neví, proč jich je až takový nedostatek, zejména, když ČR elektřinu vyváží. No je to asi jednoduché. Naprosto debilními zásahy ze strany EU byly poškozeny tržní vztahy natolik, že to ani nemohlo dopadnout jinak. A hádejte, kdo za to může. Jistě Rusko, protože nedodává plyn nad sjednané dodávky. Že dosud nebyl spuštěn NS2, ani slovo. A jaké má EU řešení, další sankce vůči Rusku. Že do EU teče 80 % plynu právě z Ruska, aktivistům nevadí. Když nemáme Rusko rádi, tak jsme se měli podle toho zařídit. Třeba výstavbou nových JE, a nemusely mít jen původ v Rusku. Kdysi to ještě šlo. Byl jsem vášnivým příznivcem sjednocené Evropy, ale ne této.

R. Langer 15.10.2021 10:38

Sjednocená Evropa totiž nemá s tím zlodějským socialistickým bolševickým spolkem, co si říká EU, zhola nic společného! ;-€

P. Kubáč 15.10.2021 5:50

Nevím kdo se diví - nedostatek je přece chtěný, protože bída je cestou k revoluci.

Drobná nespravedlnost je, že Evropa, kde se ( s jistými přestávkami ) ukrutně maká od časů Starověké říše Římské si bídu nezaslouží, ale co

V. Sember 15.10.2021 0:15

Bohemian Rhapsody

https://www.youtube.com/watch?v=fJ9rUzIMcZQ

J. Novotný 15.10.2021 8:10

"Rapsodie je původně literární pásmo, které bylo vytvořeno z úryvků starořeckých homérských eposů a které bylo přednášeno tzv. rapsódem. Později se z této původní literární formy vyvinula lyrická nebo i epická báseň vzletného či vznešeného obsahu a formy."

J. Novák 15.10.2021 0:09

Bohemia Energy == důkaz o rozkladu Evropy a selhání všech českých politiků == zničí své voliče a nedostatkem elektřiny rozloží civilizaci EU!!!

Z. Koutecký 15.10.2021 1:03

Nemějte obavy pane Nováku, takových šikovných a včasných bankrotů jsme už tady viděli habaděj. Rodina Písaříkových má ještě nejméně čtyři další firmy a nějaký ten milionek do nich jistě z těch minimálně 400 mega včas přelila. Hůře na tom budou asi ti, co Bohemia entity, s.r.o. zaplatili zálohy, které už asi nikdy neuvidí stejně jako elektřinu za ně. Samozřejmě, můžou se postavit do fronty věřitelů, jsme přece právní stát. Jenže "vem na dlani chlup", že. Jo, podnikání se musí umět nejen začít, ale taky šikovně skončit a za chvíli, kupodivu, začít něco jiného.

J. Novák 15.10.2021 1:39

Máte krutou pravdu, bohužel,....a co když se 900 000 okradených zastane s vizí posílení strany či hnutí,........ pro Šlachtu to bude ++20% vždyť to má v programu a BE bylo čisté burzovní letadlo na pokles ceny EE!!!!!!

V. Novák 15.10.2021 8:47

Volič je už zase na 4 roky volem. Nebo dokud se pětikolka nerozpadne.

A to bez ohledu na to, koho volil.