25.6.2024 | Svátek má Ivan


Diskuse k článku

EVROPA: Euro ohrožuje české národní zájmy

Cílem evropské integrace bylo zaručit mír, svobodu a blahobyt a vyloučit návrat nacionalistických běsů. Německý kancléř Helmut Kohl považoval evropské sjednocení za „účinnou pojistku proti návratu neblahého šovinismu minulého století“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 13.6.2017 11:24

Pro Richarda Tesaříka

Český reálný socialismus (1948-1989) do toho teď nepleťe.

Určitě by to chtělo zpracovat novější "poučení jak z krizového tak nekrizového vývoje ve společnosti", ale ne tady, tj. pod článkem nazvaným "Euro ohrožuje české národní zájmy".

R. Tesařík 13.6.2017 11:38

Re: Pro Richarda Tesaříka

Právě, vy těmi floskulemi o otřelosti a omšelosti neděláte vlastně nic jiného...Sociální inženýrství, zhouba lidstva.

M. Pivoda 13.6.2017 12:11

Re: Pro Richarda Tesaříka

Sociálního inženýrství jsem se ve svém životě neúčastnil. Já jsem se zabýval spíše umělou inteligencí. To je technické inženýrství, které dlouhodobě povede k náhradě člověka. Takže nevzývám Makarenka ale spíše Ray Kurzweila.

Problém s Eurem je v tom, že tento projekt právě vyžaduje jakousi změnu chování lidí. Nikoliv spotřebitelů. Ti jsou vesměs spokojeni, že mohou jednou měnou platit v různých evropských státech. Problém s přizpůsobením je ale u ekonomů. Takže ano, sociální inženýrství by mělo cílit na ekonomy, kteří nechtějí sloužit koncovým uživatelům (občanům).

Z. Rychlý 13.6.2017 11:27

Re: Když někdo nechce, je to horš,í než když nemůže

Noblesní projekt!!?

Účelové spálení mostu, aby se nedalo jít zpět ze slepé uličky zvané evropská federace. Sviňárna, kdeže noblesní projekt.

M. Pivoda 13.6.2017 11:32

Každá organizace je zneužitelná a může se odchýlit od poslán

Sviňárnou je například také, když kněží sexuálně zneužívají děti.

P. Maleček 13.6.2017 9:45

Přes EU k novo-socialistické říši ala Čína.

Malérem je hlavně to, že socialistická totalita, léta hrozící z ruského východu "obletěla zaměkouli" a teď hrozí ze západu. Především z Bruselu, ovšem ten je jen průsečíkem zájmu německo-francouzkých korporátních socialistů, čili ošklivě fašistů (korporace je +- latinsky fasces) po ovládnutí neruské části kontinentu Evropa.

Přičemž korporátními socialisty, čili fašisty jsou dnes všechny partaje z maskovacích důvodů hlásající liberální, či sociální i křesťanskou demokracii. To včetně Merkelicí zesocialističtělé CSU nebo "noví" francouzští Macronovi centristé, čili jen překabátění socialisté. Jejich cílem je jimi centrál-totalitně řízený EUstát ala Čína, kde ta otravná skutečná, ne jen formální demokracie a občanské svobody nebrání jejich max. kumulaci moci a zisků.

Na rozdíl od starých socialistů pochopili, že demokracie nejde porazit silou, ale tím, že se občanstvu znechutí. A to vnucováním až extrémním podoby demokracie zaměřené na ochranu a zvýhodňování všemožných, prý bílou heterosexuální většinou utiskovaných menšin.

Odtud ty všemožné multikulti, eko, gender, homo či LGBT ismy. K tomu obviňování nesouhlasících z rasismu, nacionalismu, xenofobie, ničení přírody. To podpořeno k oslabení národního povědomí masivním návozem islamistů či rozbíjení rodin povinně inkluzivním školstvím . Tohle vše zhorší sociálně-bezpečnostní situaci, tudíž vyvolá potřebu čím dál většího centrálního přerozdělování, posilování policejně-silových složek a omezování občanských svobod. A masovou touhu se téhle otravné demokracie zbavit a nahradit ji silnou osobností s jí oddanou jedinou partají.

A tak jednoho dne tu za nadšeného souhlasu davu budeme mít EU socialistickou totalitu. A to je to, vo vo vo co prý liberálním demokratům, ve skutečnosti novo-fašistům jde.

M. Valenta 13.6.2017 9:00

Vytěsňovování pravdy?

Na to jsou tady jiní experti po jejichž teritoriích se s oblibou "prohání" náš soudruh prezident, co pak ve volných chvílích kádruje lidi (Peroutka), kterým nesahá ani po kotníky, co s oblibou uděluje metály zasloužilým bolševikům a zasílá zdravice do Haló Novin.

A EURO? To už jsme měli dávno mít. S čímpak by ale hráli naši "státní" bankéři, že. A navýšit důchody o 4 EURA? To by si snad taky nikdo nedovolil.

M. Prokop 13.6.2017 10:01

Re: Vytěsňovování pravdy?

Soudruh president ale vyvěsil fangli EU a chce €. Máte v tom nějaký ideový mišmaš.

Stran €, lidé projevují obdivuhodný rozum a lodní lístek na Titanic chce jen menšina pojevenců a vyžírků.

M. Valenta 13.6.2017 10:35

Re: Vytěsňovování pravdy?

Tu fangli vyvěsil jen proto, aby se alespoň trochu odlišil od svého předchůdce, tedy pouze mimikry. A s eurem to bylo to samé, no a teď už ho nechce.

R. Tesařík 13.6.2017 11:32

Re: Vytěsňovování pravdy?

Došlo mu, že je to blbost.

M. Prokop 13.6.2017 15:31

Re: Vytěsňovování pravdy?

Valentovi ještě ne. :-P

M. Bouček 13.6.2017 11:16

Re: Vytěsňovování pravdy?

Náš soudruh prezident si možná popletl název Peroutkova článku, ale vůbec si nepopletl Peroutkův obdiv k Hitlerovi, který v jeho článcích snadno najdete - i vy. Stačí si jen sundat pásku z očí a nějaký článek si přečíst, místo přitroublého kokopávání páně prezidentových kotníků

M. Valenta 13.6.2017 13:57

Re: Vytěsňovování pravdy?

Posoudit článek z hlediska dobového kontextu "Vám nic neříká, že? A Zemanovo hrdinné členství ve straně také ne, že?

V. Student 13.6.2017 8:38

Vytěsňování pravdy?

To myslíte lhaní? I já si myslím, že tak vznikla (a doposud funguje) EU. Zastávám názor, že život ve lži (jeho kvalita) nemá dlouhé trvání. Nepřeji nikomu nic zlého, ale taková neúcta k pravdě, jaká se pěstuje v EU, si nic jiného než rozpad nezaslouží. Můžete mi klidně říkat pravdoláskař, ale bez těchto hodnot to opravdu dlouhodobě nepůjde. Schválně, kdo bude mít pravdu. Jestli já, tak to kiksne všechno, protože tady se nejvíc maká na tom, abychom se bez pravdy a lásky obešli. Což se neobejdeme, že? Ale to některým dojde až pak. Nevadí. Přeživší snad vybudují lepší svět.

M. Prokop 13.6.2017 8:41

Re: Vytěsňování pravdy?

Nic proti pravdě, problém naší P&L byl hlavně v kázání vody a pití vína.

EUrosoudruzi a EUrosoudružky prostě jen chtějí vládnout a nařizovat, což dlouhodobě nejde ani s politickým národem, bez něj to praskne ještě dříve.

D. Polanský 13.6.2017 8:16

Albert Camus v roce 1947 napsal Mor,

je to alegorie, v době napsání vnímána především jako alegorie na nacismus. Dnes je morem islamismus. Nervozita z něj generuje kromě jiného i nacionalismus jako zoufalou podobu obrany proti němu. Jenomže nacismus byl poražen díky spojení Východu a Západu. Stojíme před podobným problémem. Buď si budeme hrát všichni křesťané na svém písečku, pak prohrajeme, nebo spojíme síly a vyhrajeme.

M. Prokop 13.6.2017 8:35

Re: Albert Camus v roce 1947 napsal Mor,

Ono už ale křesťanství není jednotícím prvkem, ostatně, nebylo nikdy.

S. Netzer 13.6.2017 8:12

Zajímalo by mě,

jak o euru smýšlel pan R. než se stal "realistou".

D. Polanský 13.6.2017 8:17

Re: Zajímalo by mě,

Kdyby napal tento článek, když se s eurem začínalo, byl by slavný. Dnes je jenom jeden z mnohých chytrých po boji.

J. Hrbek 13.6.2017 8:19

Re: Zajímalo by mě,

Nicméně pořád lepší, než být „hloupý i po boji“... a že jich je jak much :-)

T. Hraj 13.6.2017 8:35

Re: Zajímalo by mě,

Byli tací. Vaclava Klause nijak nezbožňuji, ale ten to opravdu říkal již v roce 1999. Tedy že EMU (měnová unie) se neobejde bez EFU (fiskální unie) a ta nemůže fungovat bez EPU (politické unie).

Byl tehdy označen za arcikacíře a pomlouvačného lháře, vždyť EFU přeci nikdo zavádět nechce(!). Ti, kteří toto říkali, dnes kupodivu vůbec nelezou kanály, ale dále vesele emitují svá moudra ve všech médiích. Podobně jako například naše hvězda předvolebních klipů, p. Roithová.

Z. Rychlý 13.6.2017 11:06

Re: Zajímalo by mě,

Též si to pamatuji. Inu bylo to tenkrát příliš "nadčasové". Naše společnost si tehdy přála, aby se sen stal realitou a vytěsňovala selský rozum. Kdo tehdy věděl, že obdivované bohatství Západu je postavené na dluhové unii?

A. Nový 13.6.2017 10:43

Re: Zajímalo by mě,

Kdyby byly v řiti ryby... Znáte, že?

M. Prokop 13.6.2017 8:36

Re: Zajímalo by mě,

Nejspíš dle pana Mundella, nic lepšího ještě nikdo nevyplodil.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Teorie_optim%C3%A1ln%C3%AD_m%C4%9Bnov%C3%A9_oblasti

E. Erat 13.6.2017 8:08

Naprostý souhlas.

R. Gramblička 13.6.2017 7:57

Ano

přesně tak !!!

P. Rudolf 13.6.2017 7:56

"Lze pozorovat

rostoucí nacionalistické nálady..." Autor má pravdu, jen zamlčuje jejich lokalizaci - tou je Východní a částečně i Střední Evropa, zjednodušeně postsovětský sektor. Západ Evropy naopak prokazuje daleko větší politickou zralost a tak proti určitým obavám šly ve všech posledních volbách nacionalisté do kopru. Holandsko, Rakousko či Francie jasně ukázaly, kde mají nacionalisté místo - v bezvýznamnosti. A Německo k tomu evidentně směřuje taky, přičemž i Anglie, která se nechala oblbnout podvodnými politiky typu Farage, nahodila v předčasných volbách silnou zpátečku.

Je moc dobře, že lidé jako Robejšek či Klaus publikují své zcestné názory. Alespoň víme, co se Kremlu na evropském nebi nelíbí. A máme možnost se proti tomu zavčasu bránit.

R. Gramblička 13.6.2017 7:59

Re: "Lze pozorovat

Tím, že v GB vyhráli konzervy (byť o několik mandátů přišli), zařadila GB zpátečku, hm, aha

R. Gramblička 13.6.2017 8:04

Re: "Lze pozorovat

PS: zdá se mi to, nebo mají FN, Wildersovi svobodní, Švédští demokraté či Rakouští svobodní rostoucí preference? A že se ostatní musí spojit, aby jim překazili úspěch? Markantní to bylo zejména při volbě prezidenta v Rakousku

S. Netzer 13.6.2017 8:13

Re: "Lze pozorovat

To se vám skutečně jen zdá.