18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

EVROPA: Euro ohrožuje české národní zájmy

Cílem evropské integrace bylo zaručit mír, svobodu a blahobyt a vyloučit návrat nacionalistických běsů. Německý kancléř Helmut Kohl považoval evropské sjednocení za „účinnou pojistku proti návratu neblahého šovinismu minulého století“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 14.6.2017 0:28

Re: Pane Schwarzi...

No, ono Německo je bohaté, protože nebudovalo 40 let socialismus ...

J. Jurax 14.6.2017 0:24

Re: Robejšek ohrožuje naše národní zájmy s

"Zájmem každého jednotlivce, ale i společnosti je spolupráce se svými na demokratických principech."

To jistě. To je ale přesně to, co nám EU právě NENABÍZÍ. Pojímá totiž demokracii velmi svébytně - budete dělat, co se vám, demokraticky samozřejmě, přikáže.

Mimochodem - opravdu soudíte, že současná EU s rudozeleným neschopným, ba místy pomateným vedením vede své členy k prosperitě, míru a spolupráci? S krizí eura a migrační krizí, které obě není schopna ani ochotna řešit? S konceptem sociálního státu na dluh?

J. Jurax 14.6.2017 0:15

Re: Robejšek ohrožuje naše národní zájmy s

Mýlíte se, a to tak, že úplně.

J. Jurax 14.6.2017 0:14

Re: Současné Euro určitě nepřijímat

Souhlas

J. Jurax 14.6.2017 0:13

Souhlas

Euro nikdy nemělo vzniknout. Ovšem - když někteří z něj profitují na úkor jiných ...

Z. Rychlý 13.6.2017 22:41

Re: Pane Schwarzi...

vypadá to tak.

J. Kombercová 13.6.2017 22:04

Re: Robejšek ohrožuje naše národní zájmy s

Rouček je snad euposlancem od toho roku 2004, pamatuji ho jako mladíka... nesympatického, blbého s prominutím... věkem své kvality nezlepšil.

M. Prokop 13.6.2017 21:09

Re: Robejšek ohrožuje naše národní zájmy s

Jak píšu, mluvte za sebe nebo za ty, kdo si vás někam zvolili (pokud si něco takového někdo zvolí).

Národ i společnost vás má "na háku".

Zbylé nesmysly nestojí za komentář.

M. Prokop 13.6.2017 21:07

Re: Současné Euro určitě nepřijímat

Akorát bude muset absolvovat nějaký rychlokurs. Umí jen česky a ještě blbě.

M. Prokop 13.6.2017 21:06

Re: Současné Euro určitě nepřijímat

Satanské? Socanské.

V. Kain 13.6.2017 20:35

Re: Robejšek ohrožuje naše národní zájmy s

Kratochvíle,že vy jste špion evropana Roučka.To je taky pěkně připosraný zmetek.

J. Schwarz 13.6.2017 20:28

Re: "Lze pozorovat

Teď jsou všichni eurohujeři nadšení z Macrona, ale to bude údivu až se projeví čím skutečně je - francouzským nacionalistou a dalším Napoleonem. Němci ani Francouzi nebyli co se solidarity s "východem" týče nic moc, zvlášť němci uplatnili kvóty pro pracovníky v maximální míře. Jaký kontrast se vstřícností k africkým migrantům! A "pomoc" ve formě evropských fondů? Stejná, jakoby nám SSSR dal peníze na šití sovětských vlajek, rozšíření výuky ruštiny a jejhoí zavedení jako druhého úředního jazyka. Evropské fondy tu financují korupci, úplatky těm co se dají na "moderní životní styl" - tofu, kolo, neziskovky. To ale i za protektorátu nám tu "Říše" financovala nacistickou propagandu a dokonce i budovala dálnice...

J. Schwarz 13.6.2017 20:17

Re: Pouze vyjadřuji svůj názor, pane !

Správně to vidíte. Představte si, že v ČR zavedeme minimální mzdu 30 tisíc a zrušíme podpory a sociální dávky. Pak dáme vysoké "pobídky" zahraničnímu kapitálu na investice. Zahraniční koncerny si vyhodnotí kolik je tu dostatečně kvalifikovaných lidí aby jim stálo zato dát minimálně oněch 30 tisíc a postaví příslušné kapacity. Kvalifikovaní tak dostanou dobře placená zaměstnání, ostatní pak zrušením podpor vyženeme za praví do ciziny a hle - rázem v ČR přímo zázračně stoupne produktivita práce, HDP na hlavu...

L. Novák 13.6.2017 20:15

Re: Další Robejškovy účelové polopravdy

:-D No jo, co naděláte. Blábolí a blábolí. Lepší už to nebude.

L. Novák 13.6.2017 20:12

Re: Nelze si nevšimnout

P.Rudolf je místní komouš. Nejspíš hájí "národní zájmy" Ruska, to komunisti dělali vždycky.

L. Novák 13.6.2017 20:08

Re: Pane Schwarzi...

Vízek je magor z ČSSD, která ho za "práci pro Stranu" (KSČ) propachtovala do Senátu, aby si vylepšil důchodové prebendy. Teď už zase vystrkuje nos z žumpy a plácá ty svoje bolševické nesmysly...

Myslím, že do voleb se tohoto senilního trolla nezbavíme. :-)

J. Schwarz 13.6.2017 20:04

Re: Nelze si nevšimnout

Vážně? Mně se zdá že je to fuk. Hlavně že kterákoli z oněch alternativ znamená, že pán nežije v Česku. Což by byl dobře. A odkud račte psát vy? Taky z Brusele, z Berlína nebo Paříže? Tam je krásně, že. Tak tam zůstaňte!

L. Novák 13.6.2017 20:03

Re: EU nezanikne,

On asi píše z Bohnic... :-D

L. Novák 13.6.2017 20:02

Re: Robejška nevolit,

No, volte si klidně zase ty vaše komunisty, ale neprohlašujte to proboha za český národní zájem. Pitomců, kteří své fantasmagorie vydávali za národní zájmy už jsme tady měli celou řadu.

J. Schwarz 13.6.2017 19:59

Re: Pane Schwarzi...

Nezdá se vám, pane Vízku, že si odporujete když že píšete "Svůj příjem v eurech (= i německá měna) úspěšně v kurzu 1:27 vymění a život v Česku se mu zdá být skoro zadarmo" a v následujícím odstavečku že češi jezdí masově do německa za levnějšími nákupy? Neudělal by tedy pan Robejšek lépe kdyby svá EURa utratil rovnou v Německu než se s nima přihasit do Čech, vyměnit za koruny, pak zjistit že je v Německu levněji, vyměnit zpět a hurá do Drážďan pro máslo a prací prášek?

L. Novák 13.6.2017 19:58

Re: Současné Euro určitě nepřijímat

Jediná rozumná a účinná obrana proti současné cestě EU do socialistických pekel je přinejmenším zastavit integraci ČR do EU. Potíž je ovšem skutečnost, že česká politika je tvořena stejnými pitomci, jako jsou ti, co způsobují problémy EU. A jestli exoti jako Jourová, Špidla a spol. vyslaní českými vládami mají hlavní cíl získat vysoké prebendy za prosazování politiky EU, tak jakékoliv zlepšení bez rozpadu EU do budoucna nevidím.

Jen tak na okraj. Kam myslíte, že bude vykopnut neschopný Sobotka z české politiky a ČSSD? Určitě do EU! :-P

J. Schwarz 13.6.2017 19:54

Re: EU nezanikne,

Cha-chááááá!!!! V kterém filmu to dávali?

J. Pospíšil 13.6.2017 19:39

Re: Jak se ptám jinde...

Lidé, kteří jako já mají majetek v jednotkách milionů i s bydlením a volných peněz v řádu desítek tisíc, mají sklon považovat majetek miliardářů za zcela disponzibilní. Není tomu tak. A to ani u nás. Ani já například nemůžu svůj byt jen tak prodat, neměl bych kde bydlet.

Ale tak tomu není, miliardáři mají sice velké osobní majetky, ale drtivá většina jejich majetku je vázána ve firmách, které musejí být řízeny velmi opatrně, jsou zcela odkázáné na tržní chování a majitel s nimi nedisponuje vůbec volně. Zdaleka ani tolik, jako já se svým bytem. Značná část jejich majetku jim ve skutečnosti vlastně vůbec nepatří, tak je tomu v akciových společnostech, mají různé spoluvlastníky a Ještě více nedisponzibilní jsou firmy, zapojené v dotovaném hospodářství. Tam vypadnutí z dotačních řetězců většinou znamená pád celého "majetku". A pozor, často se věřitelé mohou hojit i na jejich osobním majetku, podle toho, jakým způsobem miliardáři jeho "majetek" patří.

Proto je ve skutečnosti probémem miliardářů převádět alespoň několik promile do majetku osobního a ten diverzifikovat, zčásti do pozemků, zčásti do vzácných kovů a drahokamů, zčásti do různých bank a různých měn. Proto i kapitalizovaný majetek je dobře pokud možno diverzifikovat a být se svým kapitálem zapojen v mnoha firmách, na burse atd.

Bohatí židé například radili svým potomkům: Dávej dvacet procent osobních příjmů do zlata a doufej, že ho nikdy nebudeš potřebovat použít. A pamatuj, že firma není tvoje, tu jen spravuješ a pokud možno zvelebuješ.

R. Morava 13.6.2017 18:14

Re: EU v této podobě zanikne z těch samých příčin,

Říká se tomu decentralizace, demokracie, pluralita a jak jste napsali zpětná vazba!. To projektu EU jednoznačně chybí, protože určité rozumné sjednocení a spolupráce ale i solidarita je správná cesta. Jakkoliv solidarita není podpora sebevraha v sebevraždě. Proto je vlastně přijímání kvót a podpora neřízené imigrace velká špatnost.

R. Morava 13.6.2017 18:07

Současné Euro určitě nepřijímat

Přesto a protože jsem často šel proti proudu a většinou měl pravdu, nesouhlasím s tím jak se dnes všude píše jak je jediná správná možnost národ, národní stát, rozdělení atd.

Současná politickoekonomická krize EU neznamená, že státy nemají spolupracovat a sdružovat se, a že se mají rozdělovat. Ale ukazuje, že všechno musí probíhat na demokratických principech to znamená po dohodě a v zájmu občanů, s udržením pluralisty a respektováním rozdílů. Problém EU není určité sjednocování, to je správné. Problém je, že špičky EU jsou elita která nevládne demokraticky a opírá se o satanské principy (protože neomarxismus, gendrismus, homosexualismus, korupce a mamon jsou jeho podmnožiny).

J. Kratochvíl 13.6.2017 17:30

EU nezanikne,

má podporu čím dál větší.

J. Kratochvíl 13.6.2017 17:28

Robejška nevolit,

což je zbytečná poznámka podle průzkumů jeho preferencí.

Je nevolitelný

J. Kratochvíl 13.6.2017 17:26

Re: Robejšek ohrožuje naše národní zájmy s

Zájmem každého jednotlivce , ale i společnosti je spolupráce se svými na demokratických principech. to je to co nám nabízí EU.

Vy jste zase pomatenec Klausovy ideologie neviditelné (chamtivé)ruky trhu, která pochopitelně v historii vedla národy a státy do válek a revolucí, ale v žádném případě k prosperitě, míru a spolupráci.

Z. Rychlý 13.6.2017 17:21

Re: národní zájem

Trefil hřebíček na hlavičku? Jezuskote, to musí strašně bolet.

Z. Rychlý 13.6.2017 17:17

Re: Pane Schwarzi...

co je to za hloupou úvahu? Aby jeden člověk dokázal ovlivnit národní měnu? Vám pane závist zamotala mozek.