7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Diskuse k článku

EVROPA: Euro ohrožuje české národní zájmy

Cílem evropské integrace bylo zaručit mír, svobodu a blahobyt a vyloučit návrat nacionalistických běsů. Německý kancléř Helmut Kohl považoval evropské sjednocení za „účinnou pojistku proti návratu neblahého šovinismu minulého století“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 13.6.2017 9:45

Přes EU k novo-socialistické říši ala Čína.

Malérem je hlavně to, že socialistická totalita, léta hrozící z ruského východu "obletěla zaměkouli" a teď hrozí ze západu. Především z Bruselu, ovšem ten je jen průsečíkem zájmu německo-francouzkých korporátních socialistů, čili ošklivě fašistů (korporace je +- latinsky fasces) po ovládnutí neruské části kontinentu Evropa.

Přičemž korporátními socialisty, čili fašisty jsou dnes všechny partaje z maskovacích důvodů hlásající liberální, či sociální i křesťanskou demokracii. To včetně Merkelicí zesocialističtělé CSU nebo "noví" francouzští Macronovi centristé, čili jen překabátění socialisté. Jejich cílem je jimi centrál-totalitně řízený EUstát ala Čína, kde ta otravná skutečná, ne jen formální demokracie a občanské svobody nebrání jejich max. kumulaci moci a zisků.

Na rozdíl od starých socialistů pochopili, že demokracie nejde porazit silou, ale tím, že se občanstvu znechutí. A to vnucováním až extrémním podoby demokracie zaměřené na ochranu a zvýhodňování všemožných, prý bílou heterosexuální většinou utiskovaných menšin.

Odtud ty všemožné multikulti, eko, gender, homo či LGBT ismy. K tomu obviňování nesouhlasících z rasismu, nacionalismu, xenofobie, ničení přírody. To podpořeno k oslabení národního povědomí masivním návozem islamistů či rozbíjení rodin povinně inkluzivním školstvím . Tohle vše zhorší sociálně-bezpečnostní situaci, tudíž vyvolá potřebu čím dál většího centrálního přerozdělování, posilování policejně-silových složek a omezování občanských svobod. A masovou touhu se téhle otravné demokracie zbavit a nahradit ji silnou osobností s jí oddanou jedinou partají.

A tak jednoho dne tu za nadšeného souhlasu davu budeme mít EU socialistickou totalitu. A to je to, vo vo vo co prý liberálním demokratům, ve skutečnosti novo-fašistům jde.

Z. Koutecký 13.6.2017 9:36

Re: pane Grambličko

Promiňte, pane Šejno, ale co už léta dělá ECB? Měsíčně "kvantitativně uvolňovala" 80 miliard euro, teď to prý sníží na 60 miliard euro měsíčně. Jakpak se to liší od "kvantitativního uvolňování" naší ČNB?

P. Švejnoch 13.6.2017 9:29

Re: hloupý článek

"Filosof" Rudolf a demagog/manipulátor Šejna... Toť arbitři úrovně článků publikovaných na NP.

No tak jo. :-)

P. Švejnoch 13.6.2017 9:24

Re: Není nad to

Nu, jednak bych si dovolil podotknout, že Vy, pane Kmoníčku, nejste stát.

A za druhé: Jakkoli je Vaše komparace už z podstaty nesmyslná, pak za sebe tvrdím, že je lépe žít svobodněji a (možná!) méně komfortně, než být vazalem, byť žijícím v blahobytu.

M. Valenta 13.6.2017 9:00

Vytěsňovování pravdy?

Na to jsou tady jiní experti po jejichž teritoriích se s oblibou "prohání" náš soudruh prezident, co pak ve volných chvílích kádruje lidi (Peroutka), kterým nesahá ani po kotníky, co s oblibou uděluje metály zasloužilým bolševikům a zasílá zdravice do Haló Novin.

A EURO? To už jsme měli dávno mít. S čímpak by ale hráli naši "státní" bankéři, že. A navýšit důchody o 4 EURA? To by si snad taky nikdo nedovolil.

R. Gramblička 13.6.2017 8:50

Re: "Lze pozorovat

možná máme skupinovou halucinaci ;-)

S. Netzer 13.6.2017 8:49

Re: "Lze pozorovat

"Úspěchy" Front national v prezidentských volbách a v prvním kole parlamentních voleb jste, doufám, zaregistrovala.

AfD si podle posledního průzkumu taky stojí velmi "úspěšně". Celých 7 - 9 %! http://www.wahlrecht.de/umfragen/

R. Gramblička 13.6.2017 8:48

Re: "Lze pozorovat

paní Jarko, to spojování je pro ně důležité jen ve volbách, co bude po nich, je jim tak nějak jedno. Hlavni je porazit euroskeptickou stranu, byť jen o fous, pak slavit jak při dobytí Měsíce a rozdávat moudra a fráze všude kolem, jak demokracie a EU hodnoty opět zvítězili

J. Hrbek 13.6.2017 8:44

Re: pane Grambličko

zato by několik úplně jiných „hlupáků“ pro které je ČR pod jejich rozlišující schopností, mohlo provádět úplně jiné „intervence“

J. Hrbek 13.6.2017 8:42

Re: hloupý článek

Já nemluvil o straně ale o „spolku“ za který zřejmě mluvíte („Dnes nám korunový národovec Robejšek předvedl, že jeho strana je nevolitelná.“), pokud jste tedy nepoužil „pluralus majestaticus“ :-P :-)

M. Prokop 13.6.2017 8:41

Re: Vytěsňování pravdy?

Nic proti pravdě, problém naší P&L byl hlavně v kázání vody a pití vína.

EUrosoudruzi a EUrosoudružky prostě jen chtějí vládnout a nařizovat, což dlouhodobě nejde ani s politickým národem, bez něj to praskne ještě dříve.

T. Hraj 13.6.2017 8:40

Re: "Lze pozorovat

A mně?

R. Gramblička 13.6.2017 8:40

Re: pane Grambličko

oni ji neoslabovali, oni kurz koruny navázali na kurz EURA, což je v praxi zhruba stejné, jako kdybychom to EURO měli. Naše (ne)hlupáky si tam volíme sami. Nemám iluze, že by ve vedení ECB, EK a dalších institucí, které svou politikou ovlivňují sílu Eura, byli lidé rozumnější, spíše naopak.

M. Prokop 13.6.2017 8:39

Re: hloupý článek

Hned dva hloupí, Šejna a agent Rudolf ....Netzer na příštěku.

V. Student 13.6.2017 8:38

Vytěsňování pravdy?

To myslíte lhaní? I já si myslím, že tak vznikla (a doposud funguje) EU. Zastávám názor, že život ve lži (jeho kvalita) nemá dlouhé trvání. Nepřeji nikomu nic zlého, ale taková neúcta k pravdě, jaká se pěstuje v EU, si nic jiného než rozpad nezaslouží. Můžete mi klidně říkat pravdoláskař, ale bez těchto hodnot to opravdu dlouhodobě nepůjde. Schválně, kdo bude mít pravdu. Jestli já, tak to kiksne všechno, protože tady se nejvíc maká na tom, abychom se bez pravdy a lásky obešli. Což se neobejdeme, že? Ale to některým dojde až pak. Nevadí. Přeživší snad vybudují lepší svět.

M. Prokop 13.6.2017 8:38

Re: "Lze pozorovat

To EUrosoudruzi radši nevidí ...

M. Prokop 13.6.2017 8:36

Re: Zajímalo by mě,

Nejspíš dle pana Mundella, nic lepšího ještě nikdo nevyplodil.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Teorie_optim%C3%A1ln%C3%AD_m%C4%9Bnov%C3%A9_oblasti

T. Hraj 13.6.2017 8:35

Re: Zajímalo by mě,

Byli tací. Vaclava Klause nijak nezbožňuji, ale ten to opravdu říkal již v roce 1999. Tedy že EMU (měnová unie) se neobejde bez EFU (fiskální unie) a ta nemůže fungovat bez EPU (politické unie).

Byl tehdy označen za arcikacíře a pomlouvačného lháře, vždyť EFU přeci nikdo zavádět nechce(!). Ti, kteří toto říkali, dnes kupodivu vůbec nelezou kanály, ale dále vesele emitují svá moudra ve všech médiích. Podobně jako například naše hvězda předvolebních klipů, p. Roithová.

M. Prokop 13.6.2017 8:35

Re: Albert Camus v roce 1947 napsal Mor,

Ono už ale křesťanství není jednotícím prvkem, ostatně, nebylo nikdy.

J. Fialová 13.6.2017 8:34

Re: "Lze pozorovat

V Holandsku se to spojování daří/nedaří - včera (skoro tři měsíce po volbách) se jim nezadařil ani druhý pokus o sestavení koaliční vlády. Hlavním jablkem sváru je imigrační politika, přesněji požadavky Zelených.

TASR: "V Holandsku trvá vytvorenie koaličnej vlády zvyčajne tri mesiace. Po neúspechu rokovaní sa premiér Rutte môže pokúsiť vytvoriť menšinovú vládu alebo vypísať nové voľby."

M. Šejna 13.6.2017 8:32

Re: hloupý článek

ona v Česku existuje nějaká strana, ve které je členství povinné? Která to je, pane Hrbku?

M. Šejna 13.6.2017 8:30

pane Grambličko

mít EURO by znamenalo, že by několik "hlupáků ve vedeni ČNB" (jak je Vy nazýváte) nemohlo v praxi předvádět intervence a oslabovat tak KORUNU vůči EURU.

R. Gramblička 13.6.2017 8:19

Re: "Lze pozorovat

když to říkáte zrovna vy, milostivá, hned se mi ulevilo

J. Hrbek 13.6.2017 8:19

Re: Zajímalo by mě,

Nicméně pořád lepší, než být „hloupý i po boji“... a že jich je jak much :-)

D. Polanský 13.6.2017 8:17

Re: Zajímalo by mě,

Kdyby napal tento článek, když se s eurem začínalo, byl by slavný. Dnes je jenom jeden z mnohých chytrých po boji.

D. Polanský 13.6.2017 8:16

Albert Camus v roce 1947 napsal Mor,

je to alegorie, v době napsání vnímána především jako alegorie na nacismus. Dnes je morem islamismus. Nervozita z něj generuje kromě jiného i nacionalismus jako zoufalou podobu obrany proti němu. Jenomže nacismus byl poražen díky spojení Východu a Západu. Stojíme před podobným problémem. Buď si budeme hrát všichni křesťané na svém písečku, pak prohrajeme, nebo spojíme síly a vyhrajeme.

S. Netzer 13.6.2017 8:13

Re: "Lze pozorovat

To se vám skutečně jen zdá.

S. Netzer 13.6.2017 8:12

Re: "Lze pozorovat

Přesně tak.

J. Hrbek 13.6.2017 8:12

Re: "Lze pozorovat

Je hodně zjednodušující implikovat, že vše čím se liší „postsovětský sektor“ od „Západu Evropy“ je špatné. Lze to interpretovat také tak, že lidé v tom „postsovětském sektoru“ prodělali zkušenost, která je vede k daleko větší obezřetnosti a citlivosti na různé dobrovolně nedobrovolné kolektivizace, rozdávání, centralistické nařizování, překrucování pojmů (dříve „soudruh“, dnes „solidárnost“)... a krátce po svržení komunistického jha jsou daleko rozhodnější udělat to znova, na rozdíl od blahobytně uspané západní společnosti.

S. Netzer 13.6.2017 8:12

Zajímalo by mě,

jak o euru smýšlel pan R. než se stal "realistou".