20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

EU: Metanová strategie

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 11.5.2024 12:03

"Metanová strategie" je vrcholem blbosti autorů, kteří ji vyhlásili.

Nikde jsem zatím nečetl (kromě odhadů "úniků metanu" způsobeného člověkem, které mají přesnost plus-mínus "autobus"), jaké jsou tyto úniky v porovnání s CELKOVOU PRODUKCÍ METANU v živé přírodě, kde metan je produktem biochemického rozkladu (dekompozice) odumřelých organismů v prostředí se sníženým až nulovým obsahem kyslíku (bažiny, mořské dno s rozkládajícími se organickými usazeninami, půda apod.). METAN je v přírodě přirozenou součástí koloběhu uhlíku, ale to zeleným komunistům bez vzdělání nic neříká. Proto budou donekonečna vytrubovat neuvěřitelná kravinia, dokud je voliči budou ochotni volit...

Rada se Šejnou a spol. jsou dobrým příkladem takových ;-O pomatenců, navíc postižených stařeckou demencí... :-P

J. Ganaur 9.5.2024 19:27

Pro Šejnu.;-)https://cs.wikipedia.org/wiki/Doba_ledov%C3%A1:-/https://cs.wikipedia.org/wiki/Milankovi%C4%8Dovy_cykly;-Dhttps://cs.wikipedia.org/wiki/Teorie_sn%C4%9Bhov%C3%A9_koule:-/

P. Rada 10.5.2024 5:02

Ty odkazy samotné jsou v pořádku ale uvedené prakticky bez souvislostí vysvětlujících dnešní vývoj klima situace.

Jedinou další informací v příspěvku jsou škleby - které napovídají o co asi kde /komu jde.

L. Novák 11.5.2024 11:48

A proto věřte DEMENTNÍMU ZELENÉMU DEBILOVI "Rada". Ten si vygoogluje všecko, co potřebuje k hlásání svých idiotských bludů... :-P

J. Černý 9.5.2024 18:40

Bude muset být také genocida indických krav.;-D

J. Roškota 9.5.2024 15:42

Takže se má ten metan nechat unikat do ovzduší ? To chce pan autor naznačit ?

R. Langer 9.5.2024 17:38

Ne, proč? 8-o

M. Kocián 9.5.2024 11:40

Základní chybný axiom je, že se lidé dokážou na čemkoliv domluvit, neřkuli táhnout za jeden provaz. Bude to jako vždy: každý sám za sebe a kdo z koho. Takže když už tady máme zákony proti hanobení rasy a víry, co takhle zákon proti hanobení a devastaci vlastní civilizace? :-)

P. Rada 9.5.2024 14:07

Onen "základní chybný axiom" domluvit se "na čemkoliv" podsouváte lidem Vy!

Na omezení freonů se lidé domluvili. Realizovali dohodu předně proto, že se za freony záhy našla náhrada.

Na omezení sycení atmosféry skleníkovými plyny se sice také domluvili ale nemajíce náhrady laxně nerealizují.

O to více a častěji falešně taktizují s pochybnou nadějí, že až dojde na věc, nebudou to oni kdo půjde s kola ven. V tom mají současníci většinovou ale ošidnou pravdu prostě proto, že dopady se budou dominantně týkat až generací po polovině století. Takže záleží v podstatě na tom komu a do jaké míry záleží na šancích zdravého životního prostředí pro své ještě nenarozené následníky.

Osobně mám ohledně "základních axiomů" spíše za to, že s hlediska klimatu lidé podcenují ten záludný který praví, že planetární klima se v této epoše ještě nachází v metastabilním stavu kdy totiž stačí relativně málo (překročit hranici koncentrací... resp 2Cglob) a pomyslný klima-viklan se prakticky nevratně zvrhne a převálcuje planetu na zas tak málo úživnou jak tomu bylo v třetihorách.

M. Šejna 9.5.2024 14:31

Lidé jsou schopni se domluvit na něčem jen tehdy, když na tom mají společný zájem. U globálního oteplování společný zájem neexistuje. Některé země mají z oteplování přínos, jiné škodu. Takže se nedohodnou.

P. Rada 9.5.2024 18:16

Zatím to tak přes četné společné deklarace zřejmě je. Časem však začnou mít škodu víceméně všichni. To pro dnešní pomíjení globální provázanosti existenční podstaty od surovin po mezinárodní bezpečnost či migraci.... V neposlední řadě i proto, že "Žijeme v době hlupáků" kterou pomáhají budovat součkové:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-zijeme-v-dobe-hlupaku-experti-ocekavaji-rust-teploty-nad-klimaticke-cile-251459

L. Šimon 9.5.2024 15:15

🤣🤣🤣

M. Kocián 9.5.2024 15:45

Vezmeme-li to z druhého konce, pomohlo by přestat kácet pralesy - jenže se kácejí dál. Pomohlo by neničit fytoplankton v moři - a ničí se. Pomohlo by, kdyby se zboží nevozilo přes půlku světa a nepálil se při tom mazut ve velkém - ale vozí se, pálí se a ani se kvůli tomu nikdo nevzrušuje. Taky by pomohlo, kdyby se nevedlo tolik válek - a vedou se pořád. Pokud jde o CO2, zatím se dohodli jen politici některých zemí, že zakážou něco, co posílí jejich moc a zisky a samotné je to příliš nezasáhne. Tomu celoplanetární konsenzus zrovna neříkám.

P. Rada 9.5.2024 18:24

Jen k té námořní přepravě podotýkám, že s poklesem používání paliva s vysokým obsahem síry (tvorba ochlazujících aerosolů) lze očekávat zrychlení růstu globálních teplot:

https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2024/cislo-2/jsme-pocatku-zrychleneho-oteplovani.html

M. Kocián 9.5.2024 19:23

Předpokládám, že když teď my, co máme průmysl, musíme platit těm, co ho nemají (nebo ho mají u nás) emisní povolenky, budou pak státy, které mají moře a námořní přepravu, platit nám vnitrozemským.

P. Rada 9.5.2024 22:18

Nevím jaký průmysl máte osobně VY . Za emisní povolenky přitom rozhodně neplatí STÁTY. Zkuste si situaci ujasnit např. zde:

https://faktaoklimatu.cz/explainery/emisni-povolenky-ets

M. Kocián 10.5.2024 14:14

To je to zjednodušení ve stručném vyjadřování. Myslel jsem samozřejmě, že v některých státech průmyslové podniky za emisní povolenky platí a v jiných ne. Což přirozeně ovlivňuje i ekonomiku těch států, ale nechci tu zavádět další zjednodušování.

J. Jurax 9.5.2024 11:09

No, je to holt EUropské. Takže je to zákonitě jak v Kocourkově u blbejch na dvorečku.

P. Kubáč 9.5.2024 10:19

Je ABSOLUTNĚ NEZBYTNÉ jít volit do Euro-voleb. Sice to (asi) bude k ničemu, ale je to asi jeden z posledních Euro-volebních termínů, který proběhne ještě bez dozoru čínského (ruského?) nuceného zprávce.

J. Kindl 9.5.2024 10:08

V Akademii věd ČR panuje 100 %-ní shoda vědců na fyzikálně a ekologicky chybném Expertním stanovisku ke klimatické změně "Tvrdošíjné prosazování zvýšené koncentrace CO2 v atmosféře jako hlavní příčiny klimatické změny odvádí pozornost od zásadních antropogenních příčin změny klimatu, kterými jsou v globálním měřítku pokračující odlesnění a likvidace původních porostů, odvodňování, urbanizace, které vedou k přehřívání a vysychání krajiny. Nedávné noční mrazy, které zlikvidovaly na regionální úrovni úrodu ovoce, prokázaly, že se česká krajina chová jako step a poušť. Tyto mrazy jsou způsobeny zvýšeným tokem tepla od povrchu země do atmosféry, tedy sníženým skleníkovým efektem, protože je méně vodní páry v ovzduší. Úbytek oblaků je provázen nárůstem příkonu sluneční energie na zemský povrch, který není iniciován zvýšeným příkonem sluneční energie na vnější vrstvu atmosféry."

M. Šejna 9.5.2024 12:52

To jste zas nepochopil základní myšlenku popiračů AGW, která zní:

Člověk nemá na klima vůbec žádný vliv. ;-D

R. Langer 9.5.2024 17:41

Nemá. Klima se totiž měnilo a mění miliony let zcela bez jakéhokoliv antropogenního vlivu. Což chápe každý trochu průměrně inteligentní jedinec. :-P

J. Prikner 9.5.2024 18:23

Zřejmě je nutné odstranit nesmyslné fyzikálně a ekologicky chybné Expertním stanovisko ke klimatické změně "Tvrdošíjné prosazování zvýšené koncentrace CO2 v atmosféře jako hlavní příčiny klimatické změny ". Otázka ; co je to za "vědce" kteří stvořili toto "expertní stanovisko"? Kdo tohle platí ? Vykopněte je i Bruselem!

M. Šejna 9.5.2024 9:24

Unie věří, že metan a CO2 jsou skleníkové plyny, zatímco pan Souček tomu nevěří. ;-D

Boj proti oteplování považuji za blbost. Zároveň ale považuji každé individuum, které ignoruje skleníkový efekt, za blbce.

Pan Souček ignoruje skleníkový efekt, takže je bl....

R. Langer 9.5.2024 10:01

Klídek, to jste jenom zase něco nepochopil. :-P

J. Kindl 9.5.2024 10:11

Měření tedy ukazují, že se skleníkový efekt zmenšuje. Pramen: Akamedie věd Doc. RNDr. Jan Pokorný, CSc., Doc. Ing. Josef Seják, CSc.

M. Šejna 9.5.2024 12:38

No jistě. Jen blb, Kindl a Pokorný věří, že čím víc CO2, tím je skleníkový efekt menší, ;-D

P. Diviš 9.5.2024 10:17

To jste blbě pochopil, pan Souček to nepopírá, komentuje jen škodlivý EUnijní přístup.

Kdo neumí pochopit jednoduchou souvislost v článku, je bl....

M. Šejna 9.5.2024 12:48

Cituji Součka:

"unie věří tomu, že se svět otepluje kvůli emisím skleníkových plynů"

Z uvedeného jasně plyne, že Souček tomu nevěří. Ale to je pro vás moc složité pochopit.

Ale je možné, že vy jste to pochopil takto: Souček věří tomu, že se svět otepluje kvůli emisím skleníkových plynů

P. Diviš 9.5.2024 14:22

Pochopil jsem to tak, že Unie na to věří a dělá chybná opatření, která svět nedělá, případně dělá zcela opačná.

Jak z článku jasně plyne.