1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Český fotovoltaický Klondike a zdravý rozum

Fotovoltaika hýbe republikou. Jak to začalo? Když se rodil solární boom v České republice, podmínky byly lepší než v nejbohatších rýžovištích zlata na Klondiku v předminulém století. Nepodnikal by pouze úplný blbec...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Salek 1.3.2013 14:03

Re: Njn., fotovoltaika je jen jedno z darebáctví, ....

A kdepak je ta lez? Pachauri (IPCC boss) tvrdosijne obhajoval ten rok 2035 a o lidech kteri to rpzorovali tvrdil ze provozuji "voodoo science". Duvod proc se takove cislo mohlo dostat do IPCC je ze nikdo moc ty cisla nezkouma. Zni to alarmisticky tak sup tam s tim. IPCC je ve skutecnosti plna chyb a vylozenych hlouposti. Jak se chyba dostane do nejake publikace - a nemusi to mit ani vedecka publikace, tak pokud zni dost alarmisticky tak sup s ni do IPCC. To je znama vec a vy lzete pokud tvrdite opak.

Odtavani arktidy je nepodstatne. Jediny vyznam snad ma rychlost odtavani gronskeho ledovce, ale i zde neni duvod k alarmismu. Je jasne ze v teplejsich obdobich Holocenu ledovec odtaval jeste rychleji.  

Prestavame byt potravinove sobestacni kvuli rozsahlemu pestovani biopaliv a omezovani zemedelske produkce diku EU kvotam. To nema s klimatem nic spolecneho. Produktivita zemedelske vyroby neustale roste (i u nas).

J. Schwarz 1.3.2013 9:51

Re: Njn., fotovoltaika je jen jedno z darebáctví, ....

Co mají společného oxidy uhlíku se smogem? Darebáctvím je hlavně to, že levičáci ve svém svatém boji proti kapitalismu volné soutěže jsou ochotni uveřejnit jakoukoli lež, i kdyby měla poškodit vlastní lidi a vlastní civilizační okruh. Nesmyslu o vlivu uhlíku na změnu klimatu se už chytl kdekdo, aby se se západem soudil a vymáhal kompenzace tu za následky hurikánů, tam za stoupající hladinu moře... Kdyby se sice konstatovalo, že se klima otepluje přirozeně, v důsledku slunečních cyklů, mohla by být sice taky navrhována opatření jak následky zmírnit / například ochrana země před dopadem velkého asteroidu, pokud by byla možná, by asi taky byla nákladná, nebylo by ale možné z nasměrování onoho asteroidu vinit jen určité části populace či kulturní okruhy a chtít po nich, aby všechny náklady  táhli sami /. Pokud  se obviní "uhlík", je možné útočit proti těm, co oxidy uhlíku produkují a to je průmysl a doprava převážně v bohatších státech. Celá tato teorie se silně podobá obvinění z čarodějnictví za středověku - a to se divíme a kroutíme hlavama jak je možné, když je někde v Gabunu člověk odsouzen za uřknutí sousedova dobytka k trestu ušlapání bůvolem. Chováme se stejně pitomě a iracionálně, jen vlastní iracionalitě dokážeme dát vědecký nátěr a další kolo "třídního boje" podpořit "odhlasovanou vědou". Pan Paroubek by si byl svého času klidně pozval na svou podporu i Marťany, levicovému intelektuálovi postačí bližší destinace - třeba Vanuatu s jeho ostrovany nebo Kalahari s křováky. Konečně, levicový intelektuál ví, že elektřina je v zásuvce, zelenina v kauflandu v regálu "bio" a prachy se tisknou v ČNB, aby bylo jak podporovat "živou kulturu". K čemu průmysl a konečně i tradiční zemědělství, když to zrušíme bude tu čistší vzduch, bory se znovu  rozšumí po skalinách a v sadě rozkvete jara květ, že, pane P. Rado.

V. Novák 1.3.2013 17:02

Ti "intelektuálové", kteří ted pláčí a volají po penězích na "živou kulturu",

ti by vám dali, že jste je označil za levicové! Vždyť tak podporovali Kárla!

Lid je neposlechl a nezodpovědně Kárla nezvolil - tak ho označili za "rudá a hnědá prasata" - a teď jdou za tím samým lidem (prasaty) s prosíkem "podepište petici, jinak zahyneme!". Lid je poslal kam vhodno - a oni teď ubekávají v koutcích, jak je ten lid neužiý a co má společného nějaká volba s kulturní politikou. Že ji dělá Kárlovou stranou jmenovaná ministrantka a prachy škrtí přímo Kárlův loutkovodič - to je mimo jejich obzor.

Takže já osobně bych byl opatrný i s tím "intelektuálem", nejen "levicovým".

J. Salek 1.3.2013 10:15

Znalosti p Rady jsou opravdu sokujici

Klima planety se meni neustale, pred par stoletimi byla Zeme dokonce nejchladnejsi za poslednich 8000 let z cehoz jsme se dodnes nevzpamatovli ani pres usilovne vypousteni CO2. Spodni vody s timto samozrejme nemaji nic spolecneho. P. Rada by mohl ochranou vod zacit u sebe a mene se sprchovat a mene umivat nadobi aby se nemusela spodni voda toli cerpat. Taktez smrkove monokultury nemaji rady SO2 hydratovany na H2SO4, zatimco na CO2 si narame pochutnavaji. Cim vyssi koncentrace tim rychlejsi rust. Vynosy ze zemedelske pudy strme rostou na vsech kontinentech a ve vsech krajinach. A pan rada sni o vojenskem zasahu Ciny, jejiz uhelne lelektrarny vypousti mracna kyseliny sirove a tovarny na PV panely chrli tezke kovy do mistnich rek. Myslim ze urcite podporuje i odzbrojeni NATO, aby nas nedej boze nenapadlo se Cinanum branit.  Tolik mrtvych prece nemuzeme dopustit. Nebo si naopak mrtvoly preje, aby se Zemi ulevilo? U p. Rady je mozne vsechno. 

P. Rada 1.3.2013 12:03

Re: Znalosti p Rady jsou opravdu sokujici?

Jestli má někdo zájem si počíst jak to s klimatem planety vypadá a třeba si i zažít "šok":

http://ac.blog.sme.sk/c/321792/Miliarda-podpisov-za-riesenie-klimatickej-zmeny.html

V. Novák 1.3.2013 13:36

Ani milarda indoktrinovaných blbů nezaručuje, že mají pravdu.

Ani celá Akademie věd SSSR nezaručila, že by měl pravdu Lysenko a ne Vavilov.

Věda se totiž hlasováním nedělá, víme?

J. Salek 1.3.2013 13:54

Re: Znalosti p Rady jsou opravdu sokujici?

Vami citovany blog je opravdu vtipnost sama. Znam ho dobre a kdyz se chci pobavit tak si poctu. Autor ma utkvelou predstavu o ropnem zlomu. To je taky zabavne.