23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Bursík cenzorem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zlý kukuč 28.2.2007 14:28

Díky autore, podepisuji a souhlasím na 100%

moje tvrzení je drsné, leč prodle mne přesné - pro můj osud jsou dnes zelení nebezpečnější než komouši

honzak 28.2.2007 14:24

Re: Re: Pro bursíka

Jdi se vycpat, meloune! Chceš tvrdit, že ukuchtění bursíci nepoužívají zmanipulovaná data? Chceš tvrdit, že používají pouze ověřené informace? Že dané problematice vůbec rozumí? Navíc mi ta stránka zmanipulovaná nepřišla ani trochu.

Podle písemného projevu vypadáš na inteligentního člověka. Vylej si tedy z mozkovny chlorofyl, natankuj zpátky šedou mozkovou kůru a začni znovu myslet. Prospěješ sobě i ostatním

Jirka 28.2.2007 14:23

Re: Re: Pro bursíka

A jak jsou na tom ted Dukovany ?

Kotec 28.2.2007 14:21

Re: Re: jen na doplneni...

On mezi vámi ultrapravičáky (neboli ekonomy neviditelné ruky trhu, jak káže váš Velký Guru) a levičáky je jen minimální rozdíl... každý z vás si myslí, že jen váš názor je ten správný...

Kotec 28.2.2007 14:19

Re: Re: Jan Petránek,

SO2 není skleníkový plyn a ze zemního plynu ho taky snad moc nevzniká, ne??

Kotec 28.2.2007 14:18

Re: další projev ekofašismu

Vaše projevy jsou zřejmě naprosto totožné, jen z druhé strany... mám vás snad nazývat nukleofašistou??

Kotec 28.2.2007 14:17

Re: Pro bursíka

Kolikrát mám ještě opakovat, že ta stránka obsahuje ÚČELOVĚ ZMANIPULOVANÁ DATA!!! Podceněné životnosti VE a naopak přeceněné u JE (60 let ani omylem), stejně jako Temelín je v současnosti ne na 90, ani na 80, ale na 60-65 nominálu!!

Stín 28.2.2007 13:52

Re: Komplexní řešení energetiky, zásobování plynem a chem. surovinami

pára na 950 stupních, nejsem strojař, ale není už to trochu problém pro zařízení?

kdokoli 28.2.2007 13:40

další projev ekofašismu

Napříště bude dovoleno šíři jen jediné správné - zelené - názory, neboť Zelení jsou avantgarda nové společnosti. Všechny ostatní názory jsou zcestné a zločinné. Jejich nositelé budou zlikvidování. Je proti nám, kdo není s námi. Byť jediný vlas to byl ...

Co na tom, že celý svět staví nebo se chystá stavět jaderné elektrárny, co na tom, že 2/3 občanů ČR podporuje dostavbu Temelína. To jsou jen ubozí zaostalí hlupáci, které je třeba "přesvědčit". Heil Bursík, Heil, Heil !

Exxot 28.2.2007 13:32

Re: Jan Petránek,

Ale no tak, že by ten metan (zemní plyn = metan) vypouštěli přes turbínu?? Snad CO2! (A taky H2O a SO2...)

Luboš 28.2.2007 13:30

Komplexní řešení energetiky, zásobování plynem a chem. surovinami

Bohužel musím souhlasit s článkem kolegy Dlouhého. Cenzorováním se nic nevyřeší. Ovšem staré typy JE pracují s mizernou účiností a produkují zatím nedořešené problémy s vyhořelým palivem. Je nejvyšší čas hledat komplexní řešení, to je : Využít HTGR (vysokoteplotní reaktor)pára o 950 stupních +pyrolýza hnědého uhlí pro výrobu syntetického zemního plynu, benzínu, etanolu, elektrické energie a tepla. To vše se 100 x větší bezpečností, a bez zamořeného vyhořelého jaderného paliva !!!

Petr Kiebel 28.2.2007 13:29

Re: Zkráceně řečeno,

A přesto se značně blížíte komunistické mentalitě...to nemají zelení právo na názor? MAjí být vyhubeni kvůli tomuto názoru? Co třeba nějaký lágr? Kopat uran?(zvlášť peprné pro zelené). Nejhorší pro tento stát jsou lidé jaky Vy a Vaše hloupé názory..

pavel 99 28.2.2007 12:55

Re: Re: Re: Zelená je i odnož iránského náboženství-oblečením

to je pravidelný osud úplně všech tzv. úsporných nařízení - dosáhne se pravého opaku.

jerry 28.2.2007 12:05

Ujo Elektrón

někdy kolem roku 1980 dávali v TV slovenský seriál pro děti Ujo Elektón. Jako školák jsem se rád díval.Odehrávalo se to v zemi, která se jmenovala nějak jako Trumbádia  a ujo Elektrón byl sice šílený vynálezce , ale mezi svými bláznivými spoluobčany byl ještě nejnormálnější. V jednom díle vypukla panika, neboť obyvatelé se začali bát vlastních stínů. To vidím jako krásnou alegorii na Bursíka a jeho stranu Zelených. Jakmile se cvoci dostanou k moci, stane se ze šílených myšlenek a fóbií oficiální politika.:-)

Saša 28.2.2007 11:13

U Zelených jde o odrůdu satanismu.

Protože v Bibli je psáno: "milujte se a množte se a zaplňte zemi", snaží ekoteroristé vyvolávat strach z přelidnění a propagovat omezení populace.

Protože v Bibli je psáno "každé zvíře vám bude za pokrm", snaží se ekoteroristé propagovat vegetariánství a rozšiřovat bludy o škodlivosti toho či onoho masa.

Protože v Bibli je psáno "podmaňte si zemi a panujte nad ní", snaží se ekoteristé blokovat rozvoj a technologisaci zemědělství a snaží se vší silou bránit tomu, aby lidé o zemi pečovali a kultivovali ji.

Protože papež ex cathedram prohlásil, že úsilí lidstva o zlepšení jeho situace a civilisační pokrok je v souladu s Božím plánem, snaží se ekoteroristé blokovat civilisační vývoj a zničit jeho dvě hlavní hnací síly: energetiku a dopravu.

Cílem ekoteroristů, jichž jsou Zelení jen politickým křídlem, je zničení lidstva. Projevuje se v tom žárlivost Satana vůči člověku, jeho nenávist k stvořitelskému Božímu dílu.

doktor 28.2.2007 10:59

Jan Petránek,

obvykle výborně informovaný, dnes ráno na rozhlasové stanici ČRo 2 - Praha (můžete si poslechnout - http://www.rozhlas.cz/radionaprani/archiv/?p_po=1672) informoval o tom, že Rakousko přechází ve své protijaderné zatvrzelosti na elektrárny PLYNOVÉ, které ovšem využívají tak zatracované neobnovitelné zdroje, jsou zdrojem skleníkového plynu metanu a budou potřebovat nejistý dovoz z Ruské federace. Petránek svůj výklad uzavřel tím, že i Rakousko v budoucnu přejde na elektrárny atomové.

Saša 28.2.2007 10:55

Pane Dlouhý, jste politicky příliš naivní.

A také nedostatečně sledujete dění, protože ten cenzorský postoj páně Bursíkův prošel tiskem již dávněji:

http://cesko.ihned.cz/c6-10084490-20216770-002000_d-energetika-uspory-nebudou-stacit

ladik53 28.2.2007 10:52

Re: Re: Jsou to jen Zelení?

Realita je, že jsme soběstační! A když to budeme řešit jak plánuje vláda ve svém prohlášení, tak budeme vypínat!!!

Jura Jurax 28.2.2007 10:49

Re: jen na doplneni...

Přečtěte si odkaz. Je to fakt síla - pominu zjevné kydy o energetice (zelený vodík!) a globálním oteplování a dám jen jeden citát za všechny:

...  je důležité odmítnout bipolární vidění politiky. Proč? Protože v bipolárním systému není prakticky žádné místo pro zelené. Konstantně jsme byli tázáni, zda jsme levice nebo pravice. S kým uzavřeme koalici po volbách. V televizní debatě s předsedou vlády ze sociální demokracie jsem řekl, že je čas říci pravdu jemu i občanům České republiky – „my jsme zelení“ ...

 a já dodávám melouni, svrchu zelení a vevnitř rudí

Jura Jurax 28.2.2007 10:42

Re: zabij bobra, zachráníš strom

ale no tak, bursíci jsou přece chránění ...

Sch.glosátor 28.2.2007 10:40

Nějaká spřízněná duše to určitě vynese, jak je u nás dobrým zvykem.

O ostatní se postarají média ;-)

Jura Jurax 28.2.2007 10:40

Re: Bursík je typický reprezentant českého politika.

Jojo, toť intelektuál a vzdělanec český ... ale vypadá hezky v TV a libí se starším dámám, takže nezapadne ...

Jura Jurax 28.2.2007 10:38

Zkráceně řečeno,

Zelení jsou - nejen pro své postoje k jádru - de fakto stálí zemští škůdci a s jako takovými by s nimi mělo být nakládáno. Jenže lidi je volí pošetile se domnívajíce, že jsou alternativou stávajícího politického marasmu, ba ti prostší i jejich energetickým žvástům věří ...  a taky máme demokracii, že ...

Ostatně dlužno říci, že do pozice zemských škůdců se občas dostávají i ostatní strany - tedy kromě komunistů, ti jsou jimi nepřetržitě od doby, co se založili.

Jirka 28.2.2007 10:24

Re: Bursík v ČRo: "Ta celá zpráva považuje paradoxně jako domácí energetický zdroj jádro...."

Rentabilních (těžitelných) zásob uranu je při dnešních cenách zhruba na 70 let. Při zvýšení ceny na dvojnásobek to bude přibližně desetkrát tolik. Dvojnásobná cena uranu znamená pro reaktory Temelínského typu nárůst ceny elektřiny zhruba o 10%. Takový je totiž podíl ceny paliva na celkových nákladech. Uranu je prostě na světě (Všude na světě) dost. Například v mořské vodě jsou ho miliardy tun (chtěl jsem říci nevyčerpatelné množství). Tam se ale těžba vyplatí zhruba až při desetinásobné ceně oproti dnešku. Taková katastrofa by ale znamenala nárůst ceny za KW jen zhruba na dvojnásobek, čili na výrazně méně než třeba u větrníků. U moderních tzv "Rychlích" reaktorů je podíl ceny uranu na celkových nákladech ještě menší (asi 5%). Při pranepatrném přepravním objemu je prakticky jedno s kým se na dodávkách dohodneme.

Tož asi tolik internetem mírně poučený laik.

Přeji hezký den a jsem s pozdravem.

gerontusinza 28.2.2007 10:23

Míšo posílám pusu za nejlepší řešení.Re: zabij bobra, zachráníš strom

A bohužel taky jedinné.;-)

Václav Železný 28.2.2007 10:13

Re: Re: Re: Re: Jsou to jen Zelení?

Nic ve zlém, ale ve vládním prohlášení jsou z hlediska energetiky pitomosti. Neprolamovat težební limity a zároveň nestavět nové JE se jinak nazvat nedá.

AAA 28.2.2007 10:08

Re: Bursík je typický reprezentant českého politika.

a za nejlepsi jednotku energie povazuje NEGAWatt ...

Honza42 28.2.2007 10:06

Re: Re: Zelená je i odnož iránského náboženství-oblečením

A taktéž v USA "nařídili nízkou" spotřebu u aut. A důsledkem je prý to, že si velká část američanů koupila picapy s korbičkou na které se omezení nevztahuje. Takže nakonec spotřebují více paliva než před nařízením.

Plzák 28.2.2007 9:56

Ví snad někdo?

Jak prosadit zveřejnění zmíněného dokumentu? Kde a proti komu podat žalobu. Aféra je jen další důkaz toho, že všichni potřebujem svého konkrétního a hlavně dosažitelného poslance. Poslance, kterého kdyby se o mou záležitost nestaral, příště nevolil.

Znovu ale! Jak je donutíme, ani je nechci titulovat, aby studii zveřejnili?