17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
strejda 26.10.2009 16:58

Re: Jak na to?

Lepší je napálit pořádné DPH. Tam se nemusíteo kapitalistu starat. Stačí, když jim odpustíte DPH na nákup auta. A aby si toho nikdo nevšimnul, tak začnete křičet o šrotovném.

Když dnes dám žebrákovi 10 Kč, tak z toho nejméně 1 až 2 Kč shrábne erár. Proč? Já chtěl platit žebráky, aby nepošel hlady a zatím platím stát.

strejda 26.10.2009 16:54

Re: Ekonomové

Jakobyste nevěl jak se studuje dnes. A pak, každý se musí vzdělávat i po ukončení studia. Jistě jsou i kvalitní ekonomové. Tředa na střední úrovni, ti podnikoví. Na státní a mezinárodní úrovni jich je pramálo. Proto i ta krize Naprostá většina s ní nepočítala, obzvlášť ti čeští. Jen opakují poučky.

R.J. 26.10.2009 16:46

Re: Ekonomové

Ano, to je pravda, za Tošovského se to rozfofrovalo. Jinak já ekonomům věřím, ovšem né těm , co se za ně vydávají, vesměs jsou to ti, co vystudovali za bolševika ekonomickou pavědu.  

R.J. 26.10.2009 16:43

Re: Jak na to?

;-DR^;-D

R.J. 26.10.2009 16:43

Hola hola,

Lotyšsko volá. To bude křiku na "Starém bělidle", až to tu padne na držku. Nojo, kdo nechce přijít v průměru o nějakou tisícovku měsíčně, přijde v budoucnu o víc. Skoro o polovic. To je ale dobrý kšeft, ne ? Vzhůru za Rokem a Falmrem.  Soudruh Janota jim dal jen 160 miliard dluhových financi na rozdávání, to je křiku, že to je málo. Ale nejhorší je, jak někteří říkají, "to je ale kabrňák šetřivá, ten Janota".    Tak užívejte dokud to jde, za pět let budeme zu grunt. Totálně.

Samouk 26.10.2009 16:32

Jak na to?

Aby byly zajištěny příjmy do státní pokladny navrhuji vydat zákon určující kolik musí podnikatel vydělat, aby mu bylo možno napálit pořádné daně. Ať se prohnou kapitalistický šmejdi.(PS je to smutný, ale bez nich se ten socialismus dělat nedá)

strejda 26.10.2009 16:23

Re: No řešení je jasné,

To mělo být před 20 lety. zatím se kapsoval stát, tady pijavice na něm. Ty velké a Tlusté.

strejda 26.10.2009 16:22

Ekonomové

Naši ekonomové jsou kvalitní. Před 10 lety prodali české měnové zlato, několik desítek tun za cenu málo přes 300 Kč za unci. Dnes se zlato prodává kolem 1000 Kč za unci. Dostali za to dolary, ta byly za cca 35 Kč, dnes 17 Kč a akcie a obligace. Dnes některé na nule. To byl kšeft století. Za prodej a pak i nákup byly provize. Od té doby ZÁSADNĚ A NIKDY nevěřím ekonomům.

strejda 26.10.2009 16:18

Re: Jak dlouho ještě poletí letadlo důchodového systému. až

Samozřejmě, od roku 1991 je důchodový účet v přebytku stovek miliard. Problém důchodů a důchodců není v penězích ale v lidech. Můžete mít na účtě jakoukoli cifru - už to nejsou ani papírky - a bez lidí co budou pracovat zajdete hlady. Řešení je v udržení stabilní populace. To ale leze do peněz a tak po nás potopa.

Ivan Nový 26.10.2009 16:15

No řešení je jasné,

oddělit sociální a zdravotní pojištění od státu.

V 26.10.2009 16:14

socialni stat zacal

s odstranovanim chudoby, a skoncil jako system udrzovani komfortniho zivotniho standardu

Pokud ovsem by se "Zrušily výjimky, osekaly podpory", tak by jen doslo k tomu, ze pristi levicova vlada by jen mela o to vic na rozhazovani, treba ne na ty vyjimky a podpory, ale na jine veci, nas problem je totiz hlubsi a uplne nekde jinde a to v podvazanosti ekonomie vselijakymi regulacemi, ktere zpusobuji, ze i v nejlepsich casech roste ekonomika radove jen v upocenych 'Spidlovskych' procentech oproti desitkam procentum, ve kteremzto pripade bychom si na stavajici socialni system vydelali lehce 'levou zadni' a navic by zkratko, za takoveho rustu jeho sluzby potrebovalo mensi procento obcanu.

Situace ovsem bude prave naopak, prijeti LS bude znamenat jen jeste vetsi a hlubsi mrzacici zasahy do ekonomie, kdy budeme za tech par upocenych Spidlovskych procent rustu jeste radi, ze je mame, o cemz se da pochybovat.

nikdo 26.10.2009 15:50

test zákazu

zdanění sociálních a zdravotních odvodů

cnemo 26.10.2009 15:45

pokračování

Ve státě, kde jsou zaměstnanci zdaněni daleko více než firmy (i odvody jsou daň, bez ohledu na slovíčka) a ještě z příjmu bez možnosti odečíst nutné náklady, se nemůžete divit, že polovina z nich potřebuje sociální výpomoc.

cnemo 26.10.2009 15:41

Znám lepší způsob,

zatížíme platy všech ekonomických "expertů" daní z destrukce společnosti ve výši například 40%. Ne, že by to něco významného z napáchaných škod nahradilo, ale alespoň těchto mudrlantů ubude.

oh 26.10.2009 15:33

Re: Kdyby se měl dodatečně zdanit majetek

V době, kdy k vybavení vězně patřila i železná koule bývalo zvykem, že vězeň musel pracovat. Proč jsme tuto zvyklost opustili opravdu nechápu.

oh 26.10.2009 15:28

Re: vyjádřit sr můžu

Ty staré babky bydlí ve velkých bytech z jediného důvodu - regulovaný nájem. Kdyby se přestěhovaly do menšího, budou platit nájem trhlý (tržní se tomu nedá říkat, tržní cena se musí přizpůsobit mimo jiné i koupěschopnosti zájemců). Ten je ovšem násobně větší, než co platí dosud a tak nějaké stěhování do menšího a dražšího bytu opravdu nehrozí.

Dolly 26.10.2009 15:25

Re: Tak jsem počítala

Jistě, pokud počítáte v současných korunách.

janoryna 26.10.2009 15:20

Re: Jak dlouho ještě poletí letadlo důchodového systému. až

do loňska byl důchodvý sysytém v přebytku. takže rezervy by měly být. proč pravicové vlády jsou proti oddělení důchodového sysytému od státních financí. protože až do teďka odvody na důchody snižovaly schodek státního rozpočtu. takže koukejte vracet, co jse na nás nahrabali !

janoryna 26.10.2009 15:18

to myslíte osekat podpory

a úlevy podnikatelům nebo sockám ? jistě jen těm sockám a důchodcům, jinak je to komunismus. já jsem pro likvidaci podnikatelského socialismu stojícího na státních zakázkách ! reálný i bankovní jsme tu už měli. a taky skončil bankrotem. ten poslední k tomu spěje.

Veterán 26.10.2009 15:11

Re: Tak jsem počítala

Odchod do důchodu v 65, dožití 98 let = 33 let důchodu

Dejme tomu dost malý důchod 7.000,- Kč měsíčně = 2.772.000,- Kč za 33 let

Pracovala od 20 do 65 let bez mateřské = 5.133,33 Kč měsíčně odvod na důchod.

Vzhledem k tomu, kolik se odvádělo před rokem 1989 by milá paní důchodkyně musela mít dost zajímavý příjem od roku 1989 a pak by zase neměla tak malý důchod. Nebo možná že nám tady lžete!

Pytel 26.10.2009 15:01

Re: Jak dlouho ještě poletí letadlo důchodového systému v ČR?

Takže na důchodce pracujou mladý lidi. To fakt, jak jste potvrdil. A mám pro vás dobrou zprávu. Ta situace nikdy nebude tak špatná, jak se bojíte. Víte proč? Protože už dnes máme vysokou produktivitu práce (ve srovnání s minulostí) a v budoucnu bude ještě vyšší. Nuže, i kdyby populace výrazně zestárla a i kdyby se produktivita práce dále nezvýšila (což je nepravděpodobné), tak by se prostě a jednoduše mírně zmenšil sektor služeb a státní správy. A to vůbec nemluvím o tom, že lidé nad padesát let, kteří dnes nemají do čeho píchnout, by v budoucnu mohli pracovat do šedesáti. A úplně jsem zapomněl na "studenty", kteří se připravují na své budoucí "povolání" leckdy až do třiceti let. Zkrátka, nepropadejte panice.

xb1@centrum.cz 26.10.2009 14:51

Re: Jak dlouho ještě poletí letadlo důchodového systému v ČR?

Dal jsem si kafe, zamyslel jsem se ale pořád mi to vychází stejně jako předtím. Ano skutečně, až já nebudu tak tu budou pracovat jak píšete 'mladí lidi'.

Problém je v tom že důchodců bude v té době dvakrát víc než teď ale těch pracujících stejně nebo míň. Ten systém tak jak je dnes nastaven to prostě finančně neustojí a na důchody nebude, rozhodně ne v dnešní výši. To jste buďto nepochopil nebo si to nepřipouštíte stejně jako většina našich politiků.

Mě prostě vadí že státu platím každý měsíc krvavé "sociální pojištění" (a můj zaměstnavatel zrovna tak) ačkoliv vím(e) že nakonec za to od státu niz nedostanu, nebo jen velmi velmi málo.

Raději bych z důchodového systému úplně vystoupil, napsal že od státu žádný důchod nikdy chtít nebudu a budu si na něj spořit a investovat individuálně. Jenže kdyby tady tahle možnost byla, zkolaboval by ten systém hned teď a ne až za pár desítek let... Takže plaťme oslíčci plaťme a nic moc neřešme že :-(

Pytel 26.10.2009 14:35

Re: Jak dlouho ještě poletí letadlo důchodového systému v ČR?

Dejte si kafe a zkuste se zamyslet nad tím, kdo bude pracovat, až vy a vaši vrstevníci pracovat nebudou. Pak vám možná dojde, že to budou mladí lidi. I kdyby si ti nepracující staří důchodci našetřili spousty peněz, pořád veškerou práci budou dělat ti stejní mladí lidi. Uznejte sám, že ten argument "stárnoucí populace" je totálně debilní.

akira 26.10.2009 14:18

Re: Osekat...

ten už je dávno má.......

MaR 26.10.2009 14:08

Re: důchodci

No to nadávejte komunistům, že hodnota vaší celoživotní práce byla prostě nízká. Nicméně i tak existovala možnost jak se zajistit - místo prožírání postavit dům či koupit byt. Naše rodina to tak udělala - za prakticky vlastoručně postavený dvougenerační dům jsme spláceli na tehdejší dobu strašný dluh okolo půl milionu kč. Žilo se hodně skromně - jako děcka jsme záviděli všem okolo co si můžou dovolit... Ale dnes má dům hodnotu přes 6 milionů a naštěstí část dluhu nakonec spořádala inflace počátkem devadesátých let (což ovšem taky znamená, že banka pěkně prodělala a tady je taky jeden z důvodů proč byl účet za transformaci bank tak vysoký...)

Jinak důchod 14000 kč v zemi kde běžný plat je okolo 20000 hrubého(!) je opravdu z říše fantazie...

StandaU 26.10.2009 14:06

Dobrý den,

když čtu zdejší příspěvky, hned vidím, že do školství jde příliš mnoho peněz. Úroveň příspěvků odpovídá zhruba čtyřem třídám trivia. Vážení diskutující, většina z Vás křičí, ale do okamžiku, než Vám někdo sáhne na dávky, které v různé formě dostáváte od státu. Asi před rokem jsem zde načrtl svoji vizi sociální politiky českého státu, okamžitě jsem byl označen za fašistu, či něco podobného. Většina z vás jenom křičí, ale je ráda za státní dávky. Moje vize je žádné dávky, minimální zásah státu do života jednotlivce, tj., sociální politika jako za R-U v té době občan monarchie pracoval na stát zhruba do 10 ledna a poté dělal jen na sebe a nikoliv jako dnes, kdy děláte na stát takřka půl roku. Jako příklad péče o chudé za R-U uvádím příklad Zástavní a půjčovní úřad, který sídlil v místech dnešní ulice U půjčovny v Praze, kde stát s minimálními náklady dbal aby lidé nepadli do roukou lichvářů. Nikdo z vás nechce sociální politiku R-U, ale odvody státu jako za R-U chcete tekřka všichni, a to holenkové nejde. Musíte si rozmyslet co chcete.

Katr 26.10.2009 13:59

Re: Ekonomové tvrdili nesmysly vždycky a tvrdí je i nadále

nelze už nic jiného dělat, než pasivně čekat.:-(

Autor 26.10.2009 13:54

Re: Ekonomové tvrdili nesmysly vždycky a tvrdí je i nadále

tak se mi zdá, že už Adamité na jakémsi kopci očekávali nevyhnutelné a ono se potvora pořád vyhýbá. Jesti to nebude spíš o tom, co děláme, než o tom, pasivně čekat.

Autor 26.10.2009 13:52

Re: Ach to počítání

pravda, u zdravotního, pojistné SZ jde do rozpočtu. úplná struktura výdajů je tady:

Běžné výdaje1033,1- platy zaměstnanců102,92- kap. VPS47,40- veřejné rozpočtové územní úrovně127,92- příspěvkové organizace ap.45,28- státním fondy30,96- občanská sdružení3,71- sociální dávky426,26- aktivní pol. zaměstnanosti6,40- prostředky na insolventnost0,34- stavební spoření14,60- příspěvek na důchodové připojištění6,40- odvody do rozpočtu EU34,21- kapitola Státní dluh48,44- kapitola Operace SFA0,62- ostatní běžné výdaje137,61Kapitálové výdaje133,76

Minutus 26.10.2009 13:51

Dobrá otázka

Kduby nakupoval zlato, bylo by to o dost víc.