5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.Rys 24.9.2009 20:31

Stavby

Všichni nerozhodní by se měli zúčastnit rekonstruce 300 let stárého vodního mlýna stavební řízení se bez problému vleče šet let.  Státní podnik Povodí má zákaz se vyjařovat k vodním turbinám a bez tohoto vyjádření je stavební řízení přerušeno na neurčito. A je to.

pamětník 24.9.2009 19:20

Zloduch D.M. se neštítí ničeho

Pane D.M ( omlouvám se za výraz pane), není vám trpné každý váš "příspěvek" na NP ozdobit sprostotou. Měl by jste se za sebe stydět, pokud to vůbec umíte. Máte vůbec nějaký i když subjektivní názor ?

vltava 24.9.2009 19:19

Vyvlastňování

Zbývá zmínit také nedávno přijatý zákon o vyvlastňování ve státním zájmu. Takže se brzy dočkáme kuriozních situací - stát vyvlastní pozemky (např. pro stavbu dálnice), ale stavět se nebude kvůli obstrukcím "taky ochránců" přírody. Doplatí na to občan, pochopitelně, kdo jiný.

Pete Brich 24.9.2009 17:57

Zelený Khmer je škodná!

PB

Historik 24.9.2009 16:50

Za všechno může ta rudozelená banda v Bruseli j její domácí

kolaboranti. Ta nám to nařídila a eurohujeři poslechli. Salónní intelektuálové a ideologové všech barev jsou příčinou všeho zla.

Vlado Z 24.9.2009 21:30

Re: Za všechno může ta rudozelená banda v Bruseli j její domácí

Kdoví, co vlastně Brusel chce a co se u nás říká, že chce... Opakovaně jsme se přesvědčili, že u nás sa na Brusel zvaluje kde-co, jen aby nebyl nikdo za nic odpovědný.

D.M. 24.9.2009 15:27

> Hajzlicek

Pane Hajzlicku, proc uz za svuj podpis nepripojujete pridomek "poradce ministra".

Zebra 24.9.2009 14:07

Koukám, že zlovolný článek brunátného fotra Hanzlíčka

zabrnkal na struny niter stejně žlučovitých a možná i stejně brunátných fotrů diskutérů. Marně pátrám, čím se tito fotři prodchnutí nezvladatelně probublávající nenávistí k zeleným aktivistům, představovaným v jejich myslích šmokem nastrkávajícím chráněného brouka na každý plácek, na kterém se má vystavět cokoliv od psí boudy po atomovou elektrárnu – viz úžasně „vtipnou“ diskusi o způsobu vyvražďovaní ekologistů – liší od byvších fotrů prodchnutých stejnou nenávistí k americkým imperialistům (s pupkem a doutníkem – viz Dikobraz) nebo ještě dříve byvších fotrů nemlich stejně nenávidějících židy (s pejzy a skobovitým frňákem – viz Stürmer).

Ovšem básník Dědeček to věděl dobře, nějakého nepřítele prostě mít musíme.

Honza42 24.9.2009 14:20

Re: Koukám, že zlovolný článek brunátného fotra Hanzlíčka

Mýlíte se, opovrženíhodná posloupnost (kterou mylně zaměňujete s nenávistí) není imperialista - žid - environmetalista. Ti totiž nemají nic společného.

Správné pořadí je:  Fašista - komunista - environmetalista. To je totiž ta "správná" parta hochů, nad kterou se dělá blivno.

Děda 1926 24.9.2009 15:04

Re: Koukám, že zlovolný článek brunátného fotra Hanzlíčka

Souhlas  R^

Zebra 24.9.2009 15:13

Re: Koukám, že zlovolný článek brunátného fotra Hanzlíčka

Nic společného ? Ani to, že jsou nenávidění ? Že byste je chtěli vyhubit ? Prďoch !

Historik 24.9.2009 16:52

Re: Koukám, že zlovolný článek brunátného fotra Hanzlíčka

Nacista - komunista - environmentalista.

R 24.9.2009 18:16

Re: Koukám, že zlovolný článek brunátného fotra Hanzlíčka

Souhlas R^

honzak 24.9.2009 18:07

Re: Koukám, že zlovolný článek brunátného fotra Hanzlíčka

lehni,blbe! Asi už cítíš, že lodička melounismu se začíná kymácet a tak kopeš kolem sebe!

Melounisti jsou jen překabátění komančové, nic víc, nic míň.

Pavel 26.9.2009 17:16

Re: Koukám, že zlovolný článek brunátného fotra Hanzlíčka

Je zajímavé sledovat úpadek popíračů. Ze začátku měli pečlivě vykonstruované teorie, potom přešli na falšování a dezinterpretaci dat a teď se jejich reakce omezují na osobní útoky, urážky, nadávky a zmatené blábolení.

Ludva 24.9.2009 13:38

A bude to horší

Představme si, že studovat ekologii se začalo ve velkém až po převratu. Teď by to chtěl studovat každý druhý mladý člověk. A tak se jejich armáda bude nezadržitelně zvětšovat - a kde asi pro sebe vezmou peníze ? Chudák zemědělec, který v potu tváře obdělává půdu a je ve ztrátě a ještě se bude muset dívat na lenochy pozorující brouky za mnohem více peněz.

Honza42 24.9.2009 13:56

Re: A bude to horší

A to téměř výhradně z peněz vybraných (i na jeho) daních, protože dobrovolně takovou bandu nikdo živit nebude. Některé studijní obory předem zakládají podmínky pro vznik další státní administrativy, neb absolventi jinou činnost vykonávat nejsou schopni. A pracovat rukama nemohou - jednak jsou  přece ta inteligence, a druhak toho nejsou schopni, nic neumí.

Historik 24.9.2009 16:57

Re: A bude to horší

Budete se divit, ale historické paralely lze najít už ve starověku. I tam se hroutily říše, když poddaní nebyli schopni uživit byrokratickou mašinerii.

Ludva 25.9.2009 9:57

Re: A bude to horší

Včera jsem viděl, jak vylovili ryby z nějaké říčky, aby věděli, jaké druhy tam žijí. Omráčili je elektricky a pak zase pustili. Představte si, že by to viděl indický rybář, který bez úlovku zemře hladem. Ten by se divil i ušima. Pro přírodu je nejlepší vyhradit určitá území a nechat bez nákladů na pokoji. Osobně jsem vždy na zahrádce měl jezírko pro obojživelníky a zarostlý kout pro motýly. I tak se dá pomáhat a nic to nestojí.

Hledajíci 24.9.2009 11:15

Investoři nemohou stavět co chtějí a kdekoliv je napadne

Siemens  München se rozhodl postavit v Neu Perlach Süd novou továrnu. Planovalo se to několik let, a když se mělo začit stavět tak hasiči prohlásili, že na tak vysoké budovy nemají vybyvavení, a plány se museli vyměnit. Přesto později, při opravé izolace ploché střechy na jedné budové cosi vybuchlo, a než přijeli hasiči tak vyhořelo jedno patro. Siemens musel také přispět na vybudování tratě S-Bahn a U-Bahn, aby se 20 tisíc zaměstnanců nové továrny mohlo dostat do práce. Kromě toho se musela vybudovat obrovská parkoviště, pro ty kteří jezdí autem. A i to nestačilo, tak se muselo přejít k volné pracovní době. Dalši problém nastal, až se zjistilo že tento komplex budov totálně zrušil přijem TV v širokém okolí. Dále došlo k problémúm s vodou, elektrikou, odvozem odpadků, okolí na to nestačilo. Také stačilo v zimě nechat přes Vánoce otevřené okno, a voda zamrzla v trubkách, které praskly. Výsledkem bylo vytopení dvou pater v jedné budově. Velikým problémem je vytápění budov v zimě, a chlazení v létě.  Trvalo to mnoho let, než se vybudovala infrastruktura. Pomalu ale jistě se zjistilo, že tento komplex budov vytvořil úplné jiné mikro-klima, s který se přiroda vypořádala jinak než si mysleli plánovači.  Atd, atd. Stejné problémy se objevili při stavbě sídliště Neu Perlach Süd.

Takže se pomalu začli měnit zákony, není možné stavět kdekoliv a cokoliv, co si vymyslí investoři na podporu svých zájmů, a opakuji jenom svých zájmů. Je absolutně nutné dbát hlavně na okolí, které těm plánům investorů nemusí vyhovovat, a plány investorů dokáže velmi lehce zmařit.

Ale to občanům ČR ještě nedošlo.     

Honza42 24.9.2009 11:28

Re: Investoři nemohou stavět co chtějí a kdekoliv je napadne

Přesné. Všimněte si, že Siemens nakonec všechny problémy musel řešit, nebo pomoci řešit. Nese totiž za svoje podnikání a za své zaměstnance odpovědnost. Každé podnikání nese problémy. Zelení kafralové naopak neodpovídají nikomu a za nic.

Němcům zase nedošlo, že až vyženou veškerou výrobu do Rumunska a do Číny, že se budou moct akorát tak pást. Budou k tomu mít zajisté kvalitní mikroklima.;-D

krmič 24.9.2009 12:27

Re: Investoři nemohou stavět co chtějí a kdekoliv je napadne

"Také stačilo v zimě nechat přes Vánoce otevřené okno, a voda zamrzla

v trubkách, které praskly. Výsledkem bylo vytopení dvou pater v jedné

budově."

To je ovšem velmi pádný argument přinejmenším pro novelu zákona!

krmič 24.9.2009 12:29

Re: Investoři nemohou stavět co chtějí a kdekoliv je napadne

To patří samozřejmě k původnímu příspěvku Hledajícího.

janoryna 24.9.2009 15:05

Re: Investoři nemohou stavět co chtějí a kdekoliv je napadne

hledajici mozna jednou kvuli tomu budec muset hledat nekde obzivu. a neohrozovat pri tom prirodu. to bude legrace..

honzak 24.9.2009 12:17

Re: Investoři nemohou stavět co chtějí a kdekoliv je napadne

ale howno kulový! Je velký rozdíl mezi protesty lidí, kteří bydlí u průtahu silnice 1. třídy, nebo kterým by za barákem začali stavět továrnu a rozsekali jedinou příjezdovou cestu a mezi VYDÍRÁNÍ HNUSNÝCH MELOUNISTŮ pomocí brouků a lebedy.

Ale na to užiteční idioti (bez ohledu  na sklutečné IQ) ještě nepřišli!

Historik 24.9.2009 16:54

Re: Investoři nemohou stavět co chtějí a kdekoliv je napadne

R^R^R^

R 24.9.2009 18:33

Re: Investoři nemohou stavět co chtějí a kdekoliv je napadne

To jsou pěkné žvásty. Já jsem projektanta dělal a v oboru hned vedle. Posuzování, jako je dneska EIA a podobné se dělo vždy. Akorát se tomu říkalo jinak, oponentura nebo v různých fázích projektu, od hrubého záměru přes úvodní projekt  po detailní prováděcí projekt probíhala  připomínková řízení.  A protože se k tomu vyjadřovala spousta lidí, tak většina takových problémů byla logicky vychytána ještě dříve než se vůbec koplo do země. Dneska se podobné věci dělají spíš počítačovou vizualizací a modelací procesů, dříve se to dělalo právě tím několkanásobným připomínkováním. Výsledek je v  obojím případě stejný, ještě před fyzickou realizací projektu se vychytají mouchy, na které teoretikové často ani nepomysleli.  Teda pokud investoři nejsou hlupáci, nešetří čas a peníze  za každou cenu a nechají projektanty ty připomínkové řízení nebo dnes tu vizualizaci a modelaci proběhnout.

R 24.9.2009 18:55

Re: Investoři nemohou stavět co chtějí a kdekoliv je napadne

Hasiči - požární bezpečnost stavby, doprava - Sbahn, parkoviště, MHD coby doprava zaměstnanců do práce, zásobování vodou, elektřinou, odvoz odpadků, kompletně všechna infrastruktura budovy .....

To všechno se rutinně řeší a detailně propočítává a modeluje, případně nechává posoudit příslušným odborníkům  ještě dříve, než se kopne do země.  A pokud byly po postavení budovy se vším tím takové problémy, tak prostě investor si pro realizaci vybral neschopné projektanty a dodavatelskou firmu. Jestli kvůli tomu, že nabídli ve výběrovém řízení nejnižší cenu nebo kvůli kamarádšoftům nebo kvůli politické korektnosti, kdy na odpovědných místech museli být nějací menšinoví.....

Sid 24.9.2009 11:15

Zakon asi bude protiustavni, protoze je retrospekvni

Myslim, ze zakone by nemel byt retrospektivni a tak snad jej nekdo shleda proti ustavnim a zrusi ho...

Pepek 24.9.2009 10:40

problém má obecnější rovinu

Spousta lidí má představu, že může do všeho mluvit jen na základě toho, že se jim chce či že z toho něco budou mít. To neplatí jen pro žabičkáře,památkáře, ale i pro odboráře a fůru dalších hnutí zaštiťujících se občanskými právy. Je zajímavé, že hnutí za Občanské povinnosti vznikají méně často.