26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RomanL 24.9.2009 12:34

Re: problém má obecnější rovinu

Jak to, mám pocit, že si říká nějak jako Dělnická strana, ne? Ale prý nejsou vůbec populární. ;-)

honzak 24.9.2009 13:04

Re: problém má obecnější rovinu

už dlouhá léta razím heslo LIDSKÁ PRÁVA JEN PRO TY, KTEŘÍ PLNÍ LIDSKÉ POVINNOSTI.  Ale nějak nemám úspěch....

R 24.9.2009 19:03

Re: problém má obecnější rovinu

Já vidím problém v tom, že je čím dále méně lidí s technickým vzděláním a čím dále víc lidí s různým humanitním vzděláním.

Člověk s technickým základem se cítí povolán do něčeho kecat teprve tehdy, když má všechno spočítáno a sedí mu to do posledního detailu nebo si aspoň myslí, že to má spočítáno a že tomu do posledního detailu rozumí. Tudíž zas do tolik věcí nekecá.

Člověk s humanitním základem se cítí povolán kecat do něčeho tehdy, když si myslí, že  chápe základní ideu té věci. A základní idey bývají jednoduché a na jejich zvládnutí stačí půl hodina, hodina nějakého nalévání na nějaké přednášce či z nějakého letáku. Výsledek je ten, že člověk s humanitním vzděláním se cítí povolán kecat do všeho, co mu doslova přijde pod ruku a co ho zaujme.

Pavel 26.9.2009 17:29

Re: problém má obecnější rovinu

Například?

24.9.2009 8:38

Kdo chce investovat,

měl by své peníze vyvést raději do Rumunska nebo Bulharska nebo ještě lépe úplně mimo EU.

Investovat v Čechách už téměř nejde, současný právní řád to příliš komplikuje a ekoteroristé spolu s památkáři jsou schopni bez velké námahy zabránit každé stavbě.

cb 24.9.2009 9:03

Re: Kdo chce investovat,

R^R^

petr 24.9.2009 8:21

a co takhle je střílet...

ty environmentalisty, co?

Honza42 24.9.2009 10:21

Re: a co takhle je střílet...

Jsou s tím dva zásadní problémy. Za prvé je jejich maso nechutné a tím pádem odstřel přináší pouze náklady na kafilerii. A za druhé jsou (zatím) hájení.

honzak 24.9.2009 10:39

Re: a co takhle je střílet...

oni by nešli skrmit např. v zoo? A s tím hájením by snad pomohli oškliví pytláci!

děteněkam 24.9.2009 11:12

Re: a co takhle je střílet...

Ať tak či onak, vystřílet by se měli!

RomanL 24.9.2009 12:34

Re: a co takhle je střílet...

... a proměnit na biomasu!

RomanL 24.9.2009 12:35

Re: a co takhle je střílet...

Nebo na BIO maso? ;-D

Gandalf 24.9.2009 12:43

Re: a co takhle je střílet...

A co třeba je nechávat střílet bohatým cizincům za úplatu? Tím by se ty náklady na kafilerii uhradily..

honzak 24.9.2009 13:06

Re: a co takhle je střílet...

mezi námi, to je nejlepší myšlenka v tomto oboru! Valutový cizinec by si odvezl trofeje a ohrožené druhy by dostaly masokostní moučku. Nákaza šíleností krav by nehrozila, melounisti nemají mozek a tudíž ani pryony.

R 24.9.2009 18:38

Re: a co takhle je střílet...

Museli by se zavřít do obor a krmit granulemi se spoustou potravinových doplňků.. Jako se to dělá s jeleny  na trofeje.

honzak 24.9.2009 5:58

melouni mají

sakra dlouhé prsty... Stav, kdy určitá skupina lidí má takřka neomezou možnost do všeho kafrat a zároveň nemá ani špetku zodpovědnosti za svoje konání je velmi špatný.

Kolik asi vědecký i občanský melounismus stojí nás, daňové poplatníky?

zubr.z 24.9.2009 7:26

Re: melouni mají

Melouni mají sněmovnu na háku.Proč se nestarají o broučky a jiné tvory,stavět dle nich musíme tak,aby se probůh neohnula ani travička.Moje babička žila celý život na vesnici (nar.1888) a učila mne,že po trávě se má chodit,neboť lépe odnožuje a tedy i houstne její porost.Ad naši poslanci:ti si vůbec máloco uvědomují,pokud jim z toho neplyne nějaký prvoplánový zisk,nejen hmotný ale zejména politický.Proto jsme tam ,kde jsme.S články pana Hanzlíčka povšechně vždy souhlasím.

Forstmeister 24.9.2009 7:27

Re: melouni mají

Takový malý příklad: Abychom zachovali optimální stav zvěře (kvůli škodám), zaváděli jsme komplexní opatření, od zajištění ochrany kultur (oplocenky, dočasné obůrky, ochranné nátěry, vhodné přikrmování a venkoncem i vyvážený odlov. Vše stálo a stojí nemalé peníze, které se musely sehnat. I tu přišli melounisté, pochválili bohulibou činnost s tím: "pracujte, opatřujte penízky, my vás budeme metodicky řídit, kontrolovat, fotodokumentovat a vytvoříme studii". Tak jsme je nevybíravě poslali do pihele. Obratem, místo chvály, nás začali ze své moci úřední šikanovat. Zkrátka, vy budete "makat" a my do toho budeme "kecat" a na "kecání" pobírat granty. Trpká zkuženost s melounisty .

Pavel 26.9.2009 17:32

Re: melouni mají

Ty radši moc nemluv, myslivci by nikomu moc nechyběli...

mol 24.9.2009 3:21

Tohle má jednoduché řešení

Pokud budou úředníci a politici dodržovat zákonný postup, pak nebudou mít soudy problém házet námitky rychle do koše. Pokud ale budou na zákony kašlat jako do teď, tak budou průtahy jako do teď. Za průtahy nemůžou žádní aktivisté, ale kašlání na zákonný průběh řízení a pak se všichni diví, když je s porušováním zákona pošle soud do pr.

honzak 24.9.2009 5:58

Re: Tohle má jednoduché řešení

ale prd! Když nebudou zbytečné obstrukce ze strany melounistů, tak nebude co projednávat!

mol 24.9.2009 6:08

Re: Tohle má jednoduché řešení

Ano, žádáme klid napráci, hlavně držte hubu a krok, kdo vyčuhuje z řady je agent imperialismu!

honzak 24.9.2009 7:42

Re: Tohle má jednoduché řešení

jsi jen tak patologicky ušlechtilý (což se do určitého věku dá pochopit), nebo jen blbý, s mozkovnou vypláchnutou chlorofylem?

Setkal jsi se tou svoločí někdy prakticky? S tím jejich zasraným kladivem na lidi, které vznešeně nazývají EIA? Asi těžko...

mol 24.9.2009 6:09

Re: Tohle má jednoduché řešení

BTW tohle je úplně stejná logika jako: "když nebudou židé, nebude ani antisemitismus"...

Honza42 24.9.2009 7:24

Ale prdlajz.

Když nějaký melounista prohlásí ( a jeho kamarád doloží studii), že tam je přece "ten brouk" , máte po stavbě. A roky bude trvat, než se soudně prokáže že je to pitomost. Mezitím jinej kamrád přijde s tím, že tam je přece "ten pták" ........... A když budou všichni dodržovat ten Váš zákonný postup, nepostaví se nikdy ani kadibudka.

Didi 24.9.2009 8:03

Re: Ale prdlajz.

Ovšem ve chvíli, kdy zaplatíte patřičný obolos na konto patřičné nadace tyto obstrukce jako mávnutím kouzelného proutku ustanou a konečně můžete začít pracovat. Nebo si snad naivně myslíte, že ekoligisti žijí z dobrovolných darů svých členů?

Jirka 24.9.2009 8:15

Re: Tohle má jednoduché řešení

Má to jednoduché řešení - zavést dodatek zákona, že kdo neoprávněně zdržje stavbu, uhradí nejen náklady úředního aparátu, ale i škody investorovi vzniklé.

A byl by konec ekoterorismu v Čechách. Potíž je v tom, že to je moc jednoduché a logické na to, aby to náš slavný parlament mohl schválit.

ladislav 24.9.2009 13:55

Re: Tohle má jednoduché řešení

mole, buď jsi fakt naivní, nebo tak hloupý, že neznáš podrobnosti o správních řízeních, kterých se zúčastňují zelení pomatenci. Protože je úplně jedno, jak postupuješ a jaké napíšeš žádosti , dle správního řádu a řady dalších norem tě kdokoliv může zablokovat, vydírat  neoprávněnými a nesmyslnými požadavky a to tak že donekonečna:Dokud nezaplatíš VÝPALNÉ. Takže pod heslem ochrany přírody se v ČR daří mafiánským praktikám zelených, za které by se nemusela stydět ani camorra.

Historik 24.9.2009 17:07

Re: Tohle má jednoduché řešení

Milý pane, když je tolik zákonů, že jdou někdy i proti sobě tak se prostě dodržovat nedají. Za komunistů se říkalo, že investiční výstavbou se zabývá asi 900 zákonů a aby šlo cokoliv realizovat, musí se jich dobrá polovina porušit. V moci příslušných potentátů ovšem bylo toto zajistit, ať už dobře nebo špatně.

K zablokování čehokoliv úplně stačí když jsou tam různé lhůty, odvolání, další lhůty, vždyť se podívejte, jak dlouho trvá u nás soud. Klausovi teď nadávají, že při privatizaci chtěl "utéci před právníky," ale firmy, o jejichž majetek či vlastnictví se někdo soudí dopadají i dnes obecně daleko nejhůře.

Hitler postavil základy německé dálniční sítě za polovinu doby, jakou se u nás "řešil" dálniční obchvat Plzně a ještě bylo nesmyslně vyhozeno spoustu peněz na zbytečný tunel, nad kterým jsou maximálně 4 metry hlíny...