24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Zahřmělo

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VL 22.1.2009 7:52

Re: Sakra pravdivé...

Kolik lidí by u nás mělo zdravotní pojištění, kdyby bylo dobrovolné? Naopak bych rád viděl ten blázinec v USA, kdyby ta někdo zavedl náš systém nemocenského pojištění, kdy musí platit všichni povinně + dvojnásobek přispívat zaměstnavatel.

j 22.1.2009 7:54

Re: Sakra pravdivé...

A kam jste to dopracoval vy? Na pracák. To je závratná kariéra na takového kritika

pavpek 22.1.2009 8:42

Re: Sakra pravdivé...

vida ho, zeměžluče, to je ten správný Paroubkův klon.To on si považuje takových dare.....ků

jako je \dušek a Štěch a dává je za vzor.Chcípni debile.

Změžluč 22.1.2009 15:02

Re: Sakra pravdivé...

Je zajímavé, že jsem nic o Paroubkovi nepsal, pouze jsem uvedl pár faktů, co se vlastně kolem vás v naší zasmrádlé kotlině děje. Zatím co vy se zmůžete jen na slintání jak bolševici. Až budete mít co psát tak zkuste, ale předtím si to napřed přečtěte. Možná,  že to nikam nepošlete. Ikdyž pochybuji, že byste s tím exkrementem co máte v hlavě místo mozku byl schopen dát dohromady pár faktů.

-ferry- 22.1.2009 8:49

Re: Sakra pravdivé...

Naprosto souhlasím se šifrou Zeměžluč.Od doby,kdy jsem si v tisku přečetl Kalouskovo rozmarné sdělení,že musí zůstat v politice,protože dávno zapomněl,co vystudoval,k němu nemám ani ždibec důvěry.Ekonomické vzdělání nemá,to že u nějaké firmy kdysi dělal cesťáka mu to nenahradí.Armádu kdysi rozkrádali všichni lidivci.Jeden z jejich z ministrů při svém odchodu pravil,že strana chce něco do volátka (volná citace ...).Teď to Kalousek vzal za správný konec - na daňových reformách vydělají ti nejbohatší.Protože ti mají v rukou média,je všude chvalořečen,jak je vynikající ministr.Když je konečně donucen udělat něco i pro lidi,kteří skutečně makají a jsou na tom nejhůř,začnou se ozývat stupidní řeči o socialismu.Ti,co to tady hlásají,jsou buď zbohatlíci,nebo pitomci,kteří snad ani nevědí,co píší.Zblblost naším (za)prodaným tiskem je velká...

emil 22.1.2009 10:47

Re: Sakra pravdivé...

Jen pro připomenutí. Hrdina a nejpopulárnější současný politik (!!!!!!!!!), kejválek a bosá hlava Sobotka vystudoval práva, během studií vstoupil do mladých socdemáků, tam byl zvolen do parlamentu a následně ministrem financí. Mladý fracek bez jakýchkoliv ekonomických znalostí a životních zkušeností. V jeho době byly rozházeny pěkné miliardy státních korun, vlivní Mrázkové upevnili ekonomickou moc, neprůhledné firmy získaly státní zakázky. Přesto troubové v průzkumech ho staví mezi hvězdy politiky, Typický český Absurdistán.

Harry 22.1.2009 14:09

Re: Sakra pravdivé...

"USA - kde v nejbohatší zemi světa nemá 50 mil. lidí zdravotní pojištění." No ja v USA nebyl a tak se ptam: neni to trebas tim, ze tam zdravotni pojisteni NENI POVINNE? Kdyby to bylo u nas tak si polovina lidi ho platit nebude protoze: proc by se zrovna me melo neco stat? A i kdyby, na ulici me lezet nenechaj. Co uziju dneska to mi nevemou......

nonicjanic 22.1.2009 15:51

Re: Sakra pravdivé...

stale je vše horší pro střední vrstvu lidí,nyní už chudé.Vše dobré je pouze pro ty vyčůranky,prdolezky.Zdravotnické pojištˇ.je špatné od začátku nahrabali si tam dost a tak je to se vším.Zvyšovat nájemné?Ale za co?Skromnosti by neublížilo všem našim politikům.;-P 

Minutus 22.1.2009 17:49

Re: Sakra pravdivé...

Co to tu blábolíte? Podívejte se do vaší opěvované USA, co tak pro děti zanechala Bushova vláda. Zadlužila je dalšími 5 bilióny dolarů. Ta naše se zatím taky nevytáhla, jinak by nenarůstal státní dluh. Když tak kritizuje ty předchozí ať se předvede. Nebo umí akorát prodávat nemocnice?

ps 22.1.2009 0:35

Nevím

jestli ty dva kroky znamenaly polidštění Kalouska ale  každopádně znamenaly posun ČR na šikmé ploše dalšího a neefektivního zadlužování.

Změžluč 22.1.2009 7:14

Re: Nevím

Politika prováděná pol. stranami  v ČR, se vyznačuje hlavně rozhazováním státních peněz, tu na Gripeny tu na Pandury , stavbou dálnice s náklady 850 mil.Kč  na 1km, přičemž v Norsku s jeho klimatickými poměry a mzdovými náklady to dělají za 250mil.Kč po přepočtu, že. To, že nějaký asociál, který je nyní v čele MPSV, považuje všechny adresáty sociálních dávek za parazity a snaží se šetřit na domovech důchodců apod. To ješte není efektivní finanční ani sociální politika.  Bezhlavá a hlavně neefektivní privatizace v 90-tých letech to je taky příklad efektivity, že. Rozprodej nemocnic v středoč. kraji taky. Vaše myšlenkové pochody, které jste nám zde odhalil stojí za zkoumání, nejlépe psychiatrem. 

pavpek 22.1.2009 8:47

Re: Nevím

Ty náklady na dálnice zvedli socani, není-liž pravda????? Jinak je mi líto, že máte takový zákal, protože takhle vidět situaci jen prizmatem " modrých ptáků "   a  nevidět ty tlamy nenažrané socanské ( třeba Boby Kakao Kraus , nebo Dryml " zloděj musí krást tak, aby mi tam něco pro mé kradení zbylo"  )  nevidí.Inu, bolševický zákal. 

emil 22.1.2009 10:50

Re: Nevím

Za koho se nakupovaly Gripeny ? To asi moc modrá vláda nebyla. Přitom se stále vyšetřuje, kolik miliard bylo rozdáno mezi vlivné "politiky", aby Gripeny byly. Zřejmě pár klaček zapadlo i na Vysočinu k objímači stromů.

kik 22.1.2009 16:57

Re: Nevím

Zkusil jste se nekdy podivat treba na socialku kdo tam hlavne zada o davky. Vetsinou jsou to opravdu lide, kterym se makat nechce a kteri maji presne nastudovano na co maji pravo (nechci rici narok) a dokazi to zneuzit. Proto se omezilo plosne vyplaceni davek a zmenilo se na adresne (bohuzel to ale uplne nefunguje). Proste diky predchozim vladam, ktere utracely na vsech stranach, statni dluh dorostl takove vyse, ze uz se s tim proste muselo neco udelat. Chapu, ze se to nekomu nemusi libit, ze to bohuzel muze postihnout ty, kteri se do svizelne situace nedostali vlastni vinou a diky ruznym vyzirkum ted na socialni podporu nedosahnou, ale bohuzel to uz je zivot. Rozhodne me pripada smysluplnejsi adresne socialni davky (i kdyz treba nizsi nez pred par lety) nez plosne rozhazovani penez typu pastelkovne apod.