23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Zahřmělo

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jkotek 22.1.2009 9:45

Re: Bludy pravicovích diskutérů

krize byla způsobena Clintonovým populistickým heslem "každý má právo na svůj dům" (bez ohledu na to, zda na něj má)

Je to levicove ci pravicove heslo?

Minutus 22.1.2009 17:52

Re: Bludy pravicovích diskutérů

Haha.. další naivní odrnkávač této písničky. Když tomu věříte. Co třeba podivné obchody bank s papírovými aktivy?

berg 22.1.2009 9:55

Re: Bludy pravicovích diskutérů

to nemůže být z tvé hlavy, tipnu si - marx?

emil 22.1.2009 10:40

Re: Bludy pravicovích diskutérů

Jen trochu nechápu, že když někdo vloží do státních daní 90% a na výhodách z toho by měl mít 10% a ten, který vloží do státu - daní 10% by měl mít právo na 90 % výhod. O tom ta rudooranžová politika je.

Malý Aston 22.1.2009 10:55

Re: Bludy pravicovích diskutérů

Každý musí mít kulové.To je jejich cíl.:-D

Jura Jurax 22.1.2009 12:19

Re: Bludy pravicovích diskutérů

A na tohle jste doopravdy přišel sám? Nobelovka by Vás neminula, kdyby se udílela za co nejvíc zcestné teorie. Vy si to představujete jak Hurvínek výrobu trichlormetyletanu ... :-(

Andy 22.1.2009 13:01

Bludy odborářských bossů v hadrech od Bosse

Odbory mají na současné krizi svůj nezanedbatelný podíl. Pokud ale budeme primitivně debatovat jen o přímých vinících...tak odboráři vskutku nepřivedli svět do současné krize, protože odboráři nic nevytvářejí,  jen odebírají.

Blbé, co? Přesně stejné jako ten váš traktát.

vont 22.1.2009 9:16

Modráci

Ti modří chytráci co se tady vyjadřují musí být za to placeni. Přeci tady nepíší podnikatelé v dobrém slova smyslu, ti musí makat. Vyjadřují se tady lidé, kteří si myslí, že jednou se dostanou k větším penězům. Zatím jsou to socky.

emil 22.1.2009 10:41

Re: Modráci

většina socek jsou oranžoví a chtěli by za flákání velké podpory.

Jan 22.1.2009 8:29

Zahřmělo? Ne, nezahřmělo.

Pouze si Lukáš Jelínek pšouknul. Takže: Zasmrdělo.

Dále škoda slov.

j 22.1.2009 7:50

moudré odbory

Moudré odbory :-D:-D Já se divím, že ještě nikdo nenapsal, že i odbory se jistou měrou podílí na světové krizi s jejími neustálými nároky na zaměstnavetele aniž berou v potaz jejich ekonomickou situaci. Viz sklárny kde všichni zaměstnanci na něco čekají místo aby si již v říjnu našli novou práci.  Místo toho posloucháme lajfstory jak nebudou mít vánoce atd. Oni nedostanou výplatu ale čekají na odstupné. Trochu konstruktivní odbory jim to měli hlavně vysvětlit a né poze žvanit na co mají nárok. Potom se nedivte, že bude plno krizí v rodinách.

cb 22.1.2009 8:24

Re: moudré odbory

Za pad americkych automobilek muzou podekovat odborum.

emil 22.1.2009 7:27

Vláda

která naslouchá "moudrým" odborům (spíše ČSSD odborům- Štěch a mnoho dalších je na kandidátce ČSSD) rozhodně není moudrá. Neskutečné socialistické výdobytky, rozhazování peněz, obrovský odborový aparát který jezdí po světě, to jsou současné odbory. Stanovisko odborů je jasné, ať na  naše peníze  a výdobytky  stát nešahá a ať jen přidává, ať všechno za nás zaplatí podnikatelé ať mají odbory co nejvíce lidí a peněz, aby současní odboroví lehkoživkové se měli dobře až do důchodu. To je jejch stanovisko. A to by mělo dojít i přechytrému Jelínkovi.

PAVEL 22.1.2009 6:59

Proč i soudruh Jelínek lže ........

Pokud vím, tak finanční krize která ovládala svět ve dtuhém pololetí roku 2008 se nám opravdu vyhnula. Kde skončili ty požadavky na pojištění 100 % vkladů ??

Že z krize finanční přišla krize ekonomická ( a to se říkalo, že se nám nebyhne v důsledku provázanosti  ekonomik a jejich globalizaci ) se potvrdila , možná že zaskočila její výše.

A pokud odbory žvatlají o katastrofě při poklase  x procent ? Nějak strašit musí když už jim plno věcí nevychází.

Jinak od druhého odstavce se to opravdu pane Jelíénku nedá číst. 

frankie 22.1.2009 11:09

Re: Proč i soudruh Jelínek lže ........

Soudruh Jelínek lže, neb mu tak jeho ideologie káže. Znáte to:"Ve dne lhal a v noci krad - sociální demokrat!"

ranbow 22.1.2009 6:51

ty peníze jsou pořád jedny

Teď jen jak je rozdělit - takže pokud se třeba sníží (nebo nezvýší) příjmy učitelů, policistů, a přidá se těm kdo zrovna křičí - řidičům tramvají,vlaků - a příště se to udělá naopak, protože se zjistí že hromadně odcházejí ti policisté. Nebo že se seberou nezdanitelné položky (ty proklaté stravenky), a odbory si vynutí přiměřené zvýšení platů, na které stát bude muset přispět (u podniků, u kterých dotuje ztráty jako je třeba veřejná doprava)...

Hudák 22.1.2009 6:33

Zahřmělo

a Jelínek se pos*al:-D

berg 22.1.2009 9:52

Re: Zahřmělo

a to si myslel, že si jenom prdne;-D

AndyO 22.1.2009 6:15

Kalousek se spíš nechal zastrašit sprostým vydíráním, které jako vždy

odbory pečlivě naplánovaly na nejzranitelnější dobu - české představy pravice, že odboráři jsou jen parta dělníků a ne sehraná organizace právníků, profesionálních vyděračů a mazaných politiků jsou naivní. Stejně jako ti skuteční dělníci, co si myslí, že snad odbory pracují pro jejich blaho.

Pořád platí Lev je v ulicích. Je to jen román, ale přesně vystihuje, co jsou odbory zač.

conqueror 22.1.2009 1:36

...

...a kdo polidští konečně Jelínka??? Je to vůbec možné?

vrata 22.1.2009 2:58

Re: ...

Přece zvěř nelze polidštit, to by ani zelení nedovolili!

Vasekpasek 22.1.2009 1:19

No mám dost

Ta slovní spojení typu "moudré odbory" by jednoho dostala do kolen, kdyby to ovšem nebylo tak smutné. Jsem nicméně rád, že pan Jelínek přiznal, že motorem ekonomického růstu minulosti byl - dluh. Tak tomu totiž za vlád socdem skutečně bylo a je to konečně venku. Zdroje tedy opravdu nebyly (to již koneckonců přiznal nejoblíbenější politik současnosti těsně po vyhráných volbách). Bohužel tak levicová upřímnost přichází vždy tak nějak pozdě a zásadně v době, kdy momentálně o nic nejde.

Účelem života je žít, nikoliv přežívat. S tím by se dalo souhlasit, kdyby to heslo ovšem nebylo myšleno ve smyslu "žijem jen jednou, tak ať si to užijem a po nás potopa". A mám bohužel ten neodvratný pocit, že politika socdem přesně taková je.

No... 22.1.2009 6:48

Sakra pravdivé...

Jenže IQ voličů je takové, že neplánují pro dětgi, ale do příští mizerné výplaty a rozhodující je, jestli mají na cigára a lahváče, ne jestli v případě potřeby bude k dispozici patřičně na úrovni vybavená nemocnice. Nezodpovědnost je v módě a ČSSD ji má jako program, to se "lidem" líbí ....

Změžluč 22.1.2009 7:07

Re: Sakra pravdivé...

Zato modří svazáci - voliči ODS jsou ohromně odpovědní v tom, že dávají odéesákům bianko šek na rozkrádání (privatizaci) a likvidaci(reformu) solidárního modelu zdrav. péče. Asi dojdeme tam, kde je dnes USA - kde v nejbohatší zemi světa nemá 50 mil. lidí zdravotní pojištění. Přeji Vám dobrodiní řízené zdrav. péče, až Vám řeknou: transplantace ledviny? Je nám líto, ale to vaše pojistka neobsahuje. Individuum, které je údajně nejlepším ministram financí tzv. "pro ČR" ještě 7.10.2008 veřejně vyhlásilo, že se nás krize netýká. Zajímalo by mne kdo to vlastně ta ČR je, nějaká imaginární organizace, která si žije sama pro sebe a občani ji akorát otravují nebo co? Možná, že by si strany a politici a různí lobysti vystačili sami, pan Kalousek pak zcela určitě ano, když se dívám na jeho minulost svázanou s tolika průxxsery, tak není co dodat. Podle auditu půl miliardy prodrbali na ministerstvu pr. a soc. věcí, ale hlavně snížili dotace pro domovy důchodců a sociální ústavy, ústavy pro postižené a pod. Dál Vám přeji, abyste celý život spořil v penzijním fondu a na stáří Vám ho nějaký "neoprávněně kriminalizovaný" podnikatel vytuneloval, protože stát odmítá PF garantovat. Nebudu se vyjadřovat k Vašemu  zanedbatelnému IQ, protože to je naprosto zbytečná záležitost. Normálně radím každému, aby používal vlastní rozum a nepapouškoval kidy například neúspěšného podnikatele Topolánka nebo světového makroekonoma z Hradu, ale u Vás to bohužel vzhledem k nulovému obsahu mozkovny nejde. Hlavně hodně odpovědnosti.

Karel Nový 22.1.2009 7:15

Re: Sakra pravdivé...

Jelínek je prachsprostý sockomančský blb. A tobě, Zeměžluči, doufám, při psaní další odpovědi praskne žlučník a bude od tebe klid.

Vasekpasek 22.1.2009 7:18

Re: Sakra pravdivé...

Bohužel s vámi musím nesouhlasit. Podle mě model, který se tu ministerstvo zdravotnictví pokusilo zavést, je právě velmi, velmi solidární. Šlo v něm v podstatě o to, že drobnosti si každý může uhradit sám (vždyť koho zabije 30,- že?), nicméně ten, kdo musí na drahou operaci nebo ten, kdo platí za léky ročně šílené peníze, bude mít tot hrazené ze svého zdravotního poijštění. Vždyť jak jinak definujeme slovo solidarita, než tak, že tyhle drahé věci, na které by normálně těžko měl, zaplatí danému člověku všichni ostatní?

Minutus 22.1.2009 17:50

Re: Sakra pravdivé...

Vy tomu věříte? Svatá prostoto!

Kačka 22.1.2009 20:42

Papouškujete tu...

Papouškujete tu blably usvědčených lhářů z ministerstvaa zdravotnictví.

emil 22.1.2009 7:32

Re: Sakra pravdivé...

A právě na takových pitomcích jako je Zeměžluč je postavena odborová "spravedlnost" podporovaná ještě socialistickými šéfy odborářů (kolik procent lidí z budovy odborů na Žižkově přetrvává z doby budování socialismu ?) a rudooranžovými "bojovníky za spravedlnost", kteří jsou pro bandu křiklounů ochotni zadlužit stát na tisíce let.

Změžluč 22.1.2009 14:57

Re: Sakra pravdivé...

Zatím jste nepřinesl jedinou informaci ,kromě uslintaného nadávání Zeměžlučovi a mimochodem, odbory jsou i v nesocialistickém Německu, tak nevím nač ten běs. Stejně tak o číslo výš ten trouba co pořád mele o poplatcích 30 Kč, to je přece jen začátek. Zatím ještě nikdo při "zkomunikovávání" zdrav. reformy neřekl jak se to bude dělat, když dnes již peníze přivedené do zdrav.systému nestačí, aby stačily až bude mít zdravotnictví ještě pro někoho generovat zisk? Tato otázka nebyla nikdy ze strany exministra Julínka zodpovězena a žádný novinář včetně toho blba Moravce se na to nebyl schopen ani zeptat. Proč? Jak to uděláte se soukromou nemocnicí tedy akciovkou, aby poskytovala v jejím regionu potřebné druhy zdr. péče nikoliv jen ty na kterých hodlá vydělávat? Když je soukromý subjekt? Jak budete předepisovat zprivatizované zdrav. pojišťovně tedy soukromému subjektu, že má vysoké provozní náklady a peníze pro pacienty, kterých je správcem  místo na léčení použije na zlaté padáky(teda ne ty Kalouskovy) pro manažéři? Nebo. Jak to, že všichni ti kandidáti na nositele Nobelovy ceny za ekonomiku neviděli jediný signál nadcházející finanční a ekonomické krize, kde byli na Marsu? Ti manažéři za hromadiu peněz kteří obchodovali s nekrytými finančními produkty  a říkali všem -ne to je v pořádku hospodářský růst půjde do nekonečna, to nevadí, že spekulativní kapitál je třikrát větší než světový HDP! Takové otázky si klaďte blbečyykové a nevztekejte se zbytečně.  Nebo, kde je Velký Makroekonom, nemá nic důležitějšího na práci, než se vyjadřovat ke svému klimakteriu a k Entropě, neměl by náhodou říct něco zasvěceného z ekonomiky k nastalé situaci? Asi nemá. Protože by musel říct jedno: z pozice volného trhu je řešením jedině když ta verbež(tj. občané) přijde o úspory a půjde se pást. A až bude mít pořádný hlad půjde do práce i za podmínek jako jsou v Číně a tak je to správně! Jenže to by mu asi ubylo popularity. Na závěr: zkuste i přemýšlet a ne pořád opakovat sraxčky o rudých .