8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AGO 14.12.2007 7:19

Re: Takže bič říkáš, Párale?

Já bych je všechny nahnal do Mišelínky tahat pneumatiky,pakáž jednu..

Lapil 14.12.2007 8:33

Re: Takže bič říkáš, Párale?

Tam bude renonc, v těch penězích. Znamená to, že dědeček - zedník ten domek postavil za necelé dva měsíce práce, sám nebo v pěti lidech za 14 dní, včetně lámání vápence na maltu, pálení cihel, otesání stromů na trámy? Plus pauzy na tvrdnutí malty a tak, aby mě tu někdo nehonil na samozřejmostech.

Lapil 14.12.2007 9:08

Re: Re: Takže bič říkáš, Párale?

Zpět, kecám, to bylo ještě před Einsteinem, takže měsíc a rok nešlo zaměňovat.

ok 14.12.2007 9:23

Re: Re: Takže bič říkáš, Párale?

Potvrzuji to co napsal Xaver - za Rakouska bylo skutečně dobře. Ta čísla znám docela dobře z historie naší rodiny, takže můžu potvrdit totéž. Za Rakouska zkrátka nebyla globalizace ;-D , a to co člověk udělal vlastníma rukama, to mu žádný "manažer" nerozkradl.

sKoba 14.12.2007 9:07

Jiná možnost Xavere: pracovat na sobě, celý život se vzdělávat a pak nemusíš stát

u pásu. Jenže tahle alternativa není tak pohodlná, že? Člověk pak nemá čas na kamarády u piva a další radosti sociálního státu. Nebylo by lepší ty výsledky úsilí oněm úspěšnějším prostě vzít a spravedlivě rozdělit těm, kteří na to díky své sociální situaci mají právo? Přece po nich nemůžeme chtít, aby svůj osud začali měnit vlastním přičiněním! No ne? :-/Rv

janoryna 14.12.2007 9:59

Re: Jiná možnost Xavere: pracovat na sobě, celý život se vzdělávat a pak nemusíš stát

skobo, bohužel všichni nemohou být tak úspěšný jako vy. na úspěch jednoho musí být někdo, kdo naopak v jeho prospěch tratil. jinak by to bylo "letadlo" a i společnost úspěšných potřebuje někoho kdo bude muset u toho pásu dělat.   máš asi kliku, že k tomu pásu zapadl někdo jinej.

Vlad 14.12.2007 10:19

Re: Re: Jiná možnost Xavere: pracovat na sobě, celý život se vzdělávat a pak nemusíš stát

Jo, jo. Jednoduše řečeno: Každý může podnikat. Jenže - jaksi - kdyby každý podnikal, kdo by pracoval? :-)

jkotek 14.12.2007 10:36

Re: Re: Jiná možnost Xavere: pracovat na sobě, celý život se vzdělávat a pak nemusíš stát

Ano. Bill Gates je ZLODEJ! A Steve Jobs taky! Tito dva okradli pracujici o miliardy dolaru. Na sibenici s nimi! Jejich uspech a desitky miliard dolaru je vykoupen krvavou praci proletariatu! Microsoft nebo Apple jsou jedno velke letadlo, ktere jako upir vysava rozvojove zeme a zere deti!

Boze, z toho ta blbost primo kape! Aneb:

Neverim, ze neci chudoba je zpusobena bohatstvim jinych.

Neverim, ze neci neschopnost je zpusobena schopnosti jinych.

Neverim, ze neci nemoc se zhorsuje zdravim jinych.

sKoba 14.12.2007 12:04

Re: Re: Jiná možnost Xavere: pracovat na sobě, celý život se vzdělávat a pak nemusíš stát

Nejsem podnikatel, jen zaměstnanec. Nejsem kdovíjak prachatý, ale jsem spokojen s platem a podmínkami, které jsem si sám vyjednal. Ale předtím jsem se sebou musel něco dělat. Hlavně se učit: jazyky, odborné věci, komunikační a manažerské dovednosti, atd. Většinou za své a ve svém volném čase.  Nečekal jsem, že mi někdo něco dá. Když bylo třeba, tak jsem se za prací i stěhoval. I s rodinou. Jestli si můžu na dnes něco stěžovat, tak jen na to, že jsem se toho nenaučil ještě víc a tím nezvýšil svoji cenu na pracovním trhu o poznání více. Neřeším, že za mě do výroby "musel" nastoupit někdo jiný. To je přece pitomost, výmluva těch, co se bojí něco v životě změnit. Ve výrobě jsem makal rukama opravdu hezkou řádku roků. U toho studoval, staral se o rodinu. Své jsem si tam odpracoval a jdu dál. Jdu sám za sebe. Taky jsem padl na hubu, byl bez práce, vím, jak člověku v této situaci je. Ale za svůj osud nehodlám obviňovat lepší, vzdělanější, šikovnější lidi. Prostě makám, abych se dostal tak daleko, jak mi to jen schopnosti, zdraví a životní příležitosti dovolí. Není to o letadlu, střídání u pásu (copak jsou nějaké kvóty na lidské osudy???). Je to o postoji k životu. Ten žijeme jen každý sám za sebe. Howgh !:-)

Frank Wood 14.12.2007 15:08

Re: Re: Re: Jiná možnost Xavere: pracovat na sobě, celý život se vzdělávat a pak nemusíš stát

R^R^R^

jkotek 14.12.2007 10:30

Re: Takže bič říkáš, Párale?

Xavere, TY u pasu ZUSTANES NAVZDY. Protoze te nikdo jiny nezamestna. Nebude moci zamestnat. Nebude smet zamestnat.

To je cil vsech socialistu - at delnik zustane u pasu za almuznu, at nemuze jit pracovat JINAM za VICE PENEZ.

Jinde sikovneho delnika nezamestnaji, protoze jej nelze zamestnat na pul ci 3/4 roku. Nebo nemohou vyhodit toho flakace ktery schopnemu delnikovi blokuje lepe placene misto.

Kolombo 14.12.2007 11:39

Re: Takže bič říkáš, Párale?

Proč si socani taky nezprivatizovali? A komunisti? Vždyť byli všichni u koryt! Ani dnes nejsou bez šance. Pokud si myslí, že jejich metody jsou výhodnější, ať založí družstva, nebo si půjčí kapitál od švédských soudruhů co podpoří každou ptákovinu - nikdo není, na rozdíl od blahých dom komunismu, nucem na kapitalisty pracovat. Stačí se spokojit s tím, co si dokáže socan sám vyrobit. A toho není mnoho. Četl jsem o pokusu - dali dětem hračky, ty si hrály a byly spokojené. Pak umístili za skleněnou zeď hračky zajímavější - a bylo po hře. Děcka stála u zdi a čuměla na druhou stranu. O staré hračky ztratily zájem. Tohle je problém kapitalismu. Socan dokáže vyrobit tak hadrovou panenku a dřevěné sáňky. Pokud nikdo nebude mít nic jiného a ani soukromě nebudou jednotlivcům povoleny nějaké inovace, bude socan šťasten. Kapitalismus dokáže vyrobit i autíčka a modely řiditelné na dálku, ale ne pro všechny. Socan je frustrován, čumí a chce buďto hezké hračky taky nebo je těm druhým rozmlátit. Že jeho lidská povaha a povaha socialismu nevede k pěkným hračkám, ale nanejvýš k těm hadrovým, ho nezajímá. Všichni jsme lidi a musíme být solidární! Opravdu musíme? Měli bysme dnes bez kapitalismu vůbec počítače, nebo by je měla pouze armáda? A nejen počítače, občan by neměl ani psaci stroj. Kapitalismus je, na rozdíl od socialismu, báječný. Pokud mi stačí socialistická životní úroveň, nemusím hnout prstem. Kupovat chleba, burákové máslo a pár knížek, pěstovat si brambory, rajčata a na zima uskladnit jabka. Nekupovat ptákoviny a léčit se jen generiky - i to je dnes o 1000% víc než bylo za socíku. Kapitalisty mne nebude pronásledovat za to, že nenaletím na jeho reklamu. Stačí mu ti, co na ni naletí. Nevnucuje mi násilím rychlé půjčky podobně jako socan sociální a zdravotní pojištění. Sociální zajištění od socana, to je jako si nechat od pyromana zajistit dům proti ohni. Jenom komunista dokáže člověka ničit jenom proto, že mu kašle na jeho kolektiv a může být šťastný i bez soudruhů.

sKoba 14.12.2007 12:32

Hezký, Kolombo! Vám inspektorům to vždycky strašně pálilo!

;-D

F2 14.12.2007 11:47

Re: Takže bič říkáš, Párale?

Myslíte ty domky na předměstích z nepálených cihel, kde záchod byl na dvorku ještě v 70. letech ?

zm 14.12.2007 12:54

Re: Re: Takže bič říkáš, Párale?

jo přesně ty, dokonce tenkrát prej neměli ani přípojku na internet, se divím, že pradědek za to dal dva roční platy.

Papouch 14.12.2007 13:15

Re: Re: Takže bič říkáš, Párale?

presne ty ;)

120m2 pozemek, voda z obecni pumpy...

dneska zkouladovatelne jako kulna (pri trose dobre vule)

sKoba 14.12.2007 7:02

To by ovšem znamenalo nejdřív nakopat do pr..le celou levici a štěchající odbory

a pak teprve by bylo možné něco měnit. Jenže bolševiky zblblý a nesamostatný český národ bude vřískat něco o "sociálních jistotách". Už mě tím fakt vytáčejí. Dal bych nevím co za společnost dospělých lidí namísto ufňukaných rozmazlenců, kvičejících něco o péči státu. Placenou samozřejmě těmi výjimkami, které pracují a nechodí pískat po Praze jako puberťáci.... :-/

kdokoli 14.12.2007 7:38

Re: To by ovšem znamenalo nejdřív nakopat do pr..le celou levici a štěchající odbory

R^

68 14.12.2007 5:00

Co já jsem se už nasnil o tom, jak se z nás nakonec vyklubali středo i východoevropští ekonomičtí tygři.

Kimmy 14.12.2007 4:03

Presne tak

Stat by mel vytvaret podminky na rust zamestnanosti - zjednodusovat procesy, odstranovat prekazky rychleho rustu firem, vytvorit system pruznych uvazku a snizit danove zatizeni firmy na pracovnika.

Ziju v zemi, ktera ma jeden z nejjednodussich danovych systemu na svete (dle nedavneho vyzkumu) a dane jsou jednak nizke a jednak jednoduche - a vicemene nemenne - nedochazi k tomu, ze by kazdy druhy rok clovek musel studovat hromady vyhlasek a narizeni. Ustanovit vlastni firmu je zalezitost jednoho dne. Zamestnatatele plati okolo 10%  nad hruby plat do fondu zdravotniho a penzijniho pojisteni - ovsem tento fond nejde do statni pokladny nybrz je na jmeno a slouzi napr. jako jistina pri hypotece a pro nenadale zdravotni prihody. Vidim, ze to jde jinak a lepe a strasne bych si prala, aby se z toho v CR poucili - ale to je jen vykrik do tmy.

Dokud budou lide jen brblat nad pivem a neukazou politikum, ze se musi zodpovidat za sve ciny, dokud nezacnou vyzadovat smysluplne reformy - i za ceny, ze to pro ne osobne nebude mit zrovna idealni dopad, tak se brzo budou lide potykat s velice zasadnimi problemy. Rozhazuje se bez prestani uz tolik let a CR nebude vecne uzasnou investicni prilezitosti...

Kimmy

Martin 14.12.2007 1:07

Parale pre par lety my rostli rychleji

tudiz mel to tehdy dzurinda stopnout a zmenit kurs ? Jednou rostou rychleji jedni jednou druzi, navic start z nizsi urovne je vzdy lepsi. A uplne nejlip je na tom cina, takze mame dat moc dolejsovi a delegalizovat zbytek partaji ? :-D

třetí 14.12.2007 11:09

Re: Parale pre par lety my rostli rychleji

No to by bylo staronových kabátů.Tlustý  Vlastík by se jistě přihlásil do vlády.;-D;-D

jirka.s. 14.12.2007 11:26

Re: Re: Parale pre par lety my rostli rychleji

No, a ty bys konečně mohl, lidový milicionáři, vytáhnou z pod postele ten AK 47, že? A možná, že by tě i tím starostou znovu "zvolili"! To by teprve bylo žrádlo! Jaguára bys vyměnil za gazíka, fialové sako za uniformu, to by sis teprve užíval! ;-D

Honza42 14.12.2007 1:04

Jde o to komu je určena ta věta na závěr.

To co popisujete je totiž jasné i tomu nejposlednějšímu živnostníkovi, který se živí na trhu práce, peněz a zboží. Bohužel v parlamentu sedí lidé, kteří o vydělávání peněz na trhu nemají vůbec žádné pojetí. Žijí ve světě ( a mnozí z nich o existenci jiného světa nemají ani tušení), kde se peníze rozdělují, plat se bere, zboží je v regále, elektřina je v zásuvce.

Takže v případě nezaměstnanosti jim postačí zvýšit počet úřadů práce, v případě nedostatku el.proudu navrhnou zvýšení počtu zásuvek. 

sKoba 14.12.2007 7:08

Velmi přené, Honzíku!

R^

třetí 14.12.2007 11:07

Re: Jde o to komu je určena ta věta na závěr.

Druhý bod.R^

Jovo Miks 14.12.2007 14:02

Re: Jde o to komu je určena ta věta na závěr.

Pane, my jsme si ty lidi do parlamentu zvolili, prosim!!

poznámka 14.12.2007 22:57

Re: Re: Jde o to komu je určena ta věta na závěr.

 Kdo zařídil, aby každý zaměstnanec musel zřídit bankovní konto ? Za vším je třeba vidět zvrácenou klausovstinu

slovak 26.12.2007 21:04

Re: Re: Re: Jde o to komu je určena ta věta na závěr.

ja to vidim tak, ze je treba konecne prestat svindlovat a zacat makat. na vsetkych urovniach. ked sa to dalo spravit u nas na slovensku s nasimi neschopnymi politikmi, tak to musi ist aj u vas.