24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 25.9.2009 9:41

Re: Za tohle si někdo autora...

Prosím pěkně, ve kterém státě žijete???

Historik 25.9.2009 9:40

Absolutní souhlas

Je u té Havránkové bych dodal na její obranu, že problém mohl být dávno vyřešen, kdby stát splnil, co už vícejkrát s ní dohodl. Tady jde patrně o to, že by ty peníze neskončily ve "správných" rukách, i když by to měl stát fakticky zadarmo (měnil by stavební pozemky za ornou půdu ve výhodnějším poměru, než odpovídá tržním cenám).

hank bukowsky 25.9.2009 9:36

Re: Je velmi roztomilé a poučné,

Řeknu to jednoduše: Pán autor o stavbách pozemních komunikací ví zhola nic. Čistý zisk 100 - 250 % je pravidlem, čistý zisk 50 % spíše výjimkou. Samozřejmě u 4 firem, které si rozdělili trh. Drobné úpravy a pravidelná údržba - tam je to naopak, tam jsou spíše ztráty z podfinancování. Autor zřejmě ještě nikdy nezastavil u stavby silnice, aby viděl, kolik obyčejných dělníků se tam pohybuje a kolik manuální ručné práce se tam dělá. Prostě PR pro lobby dopravně stavebních firem.

Chris Kelvin 25.9.2009 9:34

Re: Pane Vlku, st. myslela jsem, že jste na straně práva, ale vy jste se projevil jako komunista

Proti Středohoří jsou Alpy fádní krajinka, které dálnice jen prospěje. U Středohoří by stačilo jenom malinko připlatit a mohli jsme mít kratší a bezpečnější dálnici, než tam teď roste. Hlavně už mohla dávno stát. Trasa se mohla plánovat mnoho let dopředu, ale i to se dělalo salámovou metodou. Jednoznačně se tady nadstandardně vycházelo vsříc konkrétním českým stavebním firmám, jejichž kapacity by ani na samotnou stavbu v reálném termínu nestačily, i proto se volilo ono rozkouskování.

gerontusinza 25.9.2009 9:31

Pane Vlku, hezky napsáno ......

když už jste to napsal, tak si to znovu  přečtěte a sám zjistíte, proč je tedy stavba silnice a dálnice v Česku dražší......  prostě mluví to o systému  ve všech podobách ale všimněte si, v tomto článku se od profesionálních "novinářů" příliš nelišíte.... nechápete ani své vlastní vývody, natož objektivní skutečnost.....;-D

Chris Kelvin 25.9.2009 9:30

Za tohle si někdo autora...

...zaplatil, nebo to píše z vlastní hlouposti? 8-o

Těžko polemizovat s takovou snůškou demagogie, ale je tam špatně úplně všechno. Autor je asi zcela odtržen od reality.

žaba(k) na prameni 25.9.2009 9:28

Je velmi roztomilé a poučné,

Jak se na stránkách téhle diskuse zelení khmérové rozčilují.

Zřejmě se autor strefil.

A potrefené husy se ozvaly.

MF 25.9.2009 9:21

Re: Pane Vlku, st. myslela jsem, že jste na straně práva, ale vy jste se projevil jako komunista

Vážená občanko, každá stavba se vždycky někoho nebo něčeho dotkne. Vždycky bude někdo protestovat. Těď je to vidět na plánování trasy komunikace Liberec-HK-Olomouc. Už jsou ve hře 3 varianty a u každé se intenzivně protestuje. Přitom už 30 let ta dálnice hrozně chybí. Já si myslím, že lidé, usnadnění a zrychlení dopravy je důležitější než např. nějací brouci. Nakonec dálnici nepovažuji za stavbu, která by dělala krajinu ošklivější. Myslím, že pohled na ni nevadí ani v Alpách.

Kropáček 25.9.2009 9:14

Čtete si to po sobě?

Člověče, vždyť vy  v jedné větě tvrdíte, že naše dálnice nejsou dražší a v jiné že jsou (tedy byly by, pokud by na "západě" stavěli stejné).

ad korupce: Tvrzení, že korupce je jen údajná, protože za ni ještě nikoho neodsoudili, snad nemůžete myslet vážně. Zeptejte se někoho, kdo Vám důvěřuje (na rozdíl od Vás) ví, o čem je řeč. Měl byste se to dozvědět i s čísly.

Házení všech zelených aktivistů do jednoho pytle je nefér a vy to určitě víte (nemám s nimi nic společného). Úplným vrcholem arogance a zároveň neznalosti  věci je pak snaha nacpat do téže škatulky paní (tuším) Havránkovou, tedy tu farmářku od HK. Víte o té kauze něco, nebo postupujete jako vámi kritizovaní "investigativci"?

občanka 25.9.2009 9:10

Pane Vlku, st. myslela jsem, že jste na straně práva, ale vy jste se projevil jako komunista

České středohoří je mnohonásobně cennější, než tisíce kilometrů dálnic. To jen stavitelé rozdělili stavbu tak, aby dálnice končila a začínala nesmyslně právě u této krajinné oblasti. Kdyby plánovači to Středohoří obešli (a nepotřebovalo by to mnoho), tak ta dálnice mohla už dávno stát. Taktéž u Plzně, pokud mne paměť neklame, začaly problémy tehdy, když původní trasa byla změněna, zřejmě proto, aby si spekulanti užili. Potom se ovšem začali občané bránit, no a vzhledem k tomu, že stavitelé porušili několik zákonů, tak jim soudy oprávněně dávali za pravdu. O paní Havránkové ani nemluvit. Ta neschopnost státu vyjednat dohodu je opravdu tristní. Už na paní Regeczové jsme viděli, čeho jsou úředníci schopni, když jí jel vyhrožovat ten chlap z BISky. To bylo nechutné a paní zvítězila. Totéž přeji paní Havránkové. Mám přání, aby takových lidí bylo v téhle zemi více. Více Havránkových a méně Vlků.  Nepřeji vám, aby se někdo z ouřadů rozhodl postavit silnici-dálnici vám za humny. Ale byla by to rozhodně zkouška, zda jste schopen i prakticky dokázat svoje názory. Myslím, že bychom viděli názorový veletoč, že by i Paroubek záviděl. Jo a dávat za vzor Čínu, to je opravdu silné kafe.

eTony 25.9.2009 9:09

Re: Pane Vlku,

konkrétně na Olomoucku.

Minutus 25.9.2009 9:06

Pane Vlku

proč jste ten článek nedoložil čísly o cenách dálnic u nás a v Německu? Jak můžete tvrdit, že jsou u nás levnější bez jediného odkazu? S tím jděte do háje!

Co se týče ekologistů a různých soukromníků, kteří si koupili pozemky až když věděli, kudy povede dálnice, aby pak mohli vydírat stát, jde o nedostatek legislativy, která ve jménu absolutizaci ekologie a modly ochrany soukromého vlastnictví umožňuje podvody nejvyššího kalibru. Jsou naši poslanci takové blbé stádo, nebo jen vychcaní, protože jim někde něco "kápne"?

občan 25.9.2009 9:05

Pan Vlk tentokrát trochu ulétl

Čtu články pana Vlka docela rád, ale tentokrát je hodně subjektivní a věci moc nerozumí. Jeho představa, že by pseudo firma Housing&Construction něco postavila natož dálnici je velmi úsměvná. To byl naprosto jasný (a úspěšný) podvod či spíše podraz na český stát, jehož výsledkem bylo, že stát "někomu" zaplatil 660 milonů Kč "pokuty". Na to, že česká kancelář H&C která měla asi 6 zaměstnanců  (samé právníky) a fungovala asi 1,5 roku, to byl docela úspěšný byznys plán, nemyslíte?

Poloněmec 25.9.2009 9:04

Re: Dálnici

Nikoli "férově", ale podle spolkového práva, tedy za průměrnou cenu pole v okolí a bez možnosti právní řízení ze strany "Havránkové" protahovat.

Štváč 25.9.2009 9:03

Vlku,

údajně patříte mezi velké pitomce a údajně jste český nácek. Kam se se stavbou dálnic na nás hrabou Němci a celá Evropa. S takovým bambulou jako jste vy a vaše hradní modla, bysme mohli skončit na chvostu Evropy. Ne ale údajně. Skutečně.

hlava22 25.9.2009 9:03

Re: Lékárničky.

já nemluvím o povolování, já mluvím o ošetření problematiky. A je mi jedno, který klotový rukáv má problém na starosti.

Roman 25.9.2009 9:02

Re: Pane Vlk,

pane Vlku st. to co jste tady teď vysypal, jsou opravdu strašlivosti neuvěřitelné, a asi se musíte "za každou cenu" nestydatě vyventilovat. Samozřejmě, že jsou u nás dálnice totálně předražené, stačí si projít pár stránek na internetu jenom chtít a budete mít ochotu se tím opravdu zabývat, tak hned budete mít jasno.  Vše je zapříčiněno totálně a záměrně velmi špatně nastaveným (zařizuej vláda a schvaluji parlament - tam je problém) a hlavně NEPRŮHLEDNÝM systémem na zadáváni státních zakázek speciálně ve stavebnictví a nejvíce se to právě týká silnic a dálnic. Arogance ŘSD je strašlivá, neprůhlednost výběrových řízení, stále jedny a ty samé stavební firmy (ty největší) pořád dokola, které to nakonec realizují,  je napohled viditelný. Jsou to obyčejné počty 1+1. Panuje tam vzájemná dohoda, navyšování už schválených rozpočtů o další desítky procent, bez jakéhokoliv postihu a penále - PROČ protože jsou do toho namočení všichni a vědí o tom, bez rozdílu vlevo nebo vpravo to se týká politiků. Jediné řešení je prostě  ŘSD  ten obrovský chlív totálně vylít od ředitele  po střední vedení, zadávat zakázky i rakouským a německým a také soukromým stavebním firmám a invesotrům a to byste viděli, jak se staví za ceny o  25 - 30% nižší a co je hlavní i kvalitněji. A hlavně drží také za odvedenou práci záruku, že za rok doslova za rok bude povrch totálně rozježděný a zničený, s tím že opět mají české stavební firmy ty velké zajištěnou práci na rekonstrukci.  Opravdu si nejprve ověřte realitu a fakta a pak něco smysluplného pište, jinak to nemá vůbec žádný smysl to co píšete.

Poloněmec 25.9.2009 8:59

Re: Lékárničky.

Mýlíte se, liniové stavby, a nejenom liniové, de facto povoluje Ministerstvo životního prostředí.

P.S. Má se šetřit, co takhle MŽP spojit s Ministerstvem pro místní rozvoj?

yx 25.9.2009 8:59

Re: Slova o paní Havránkové snad nemyslíte vážně

naivko, bolševici za to, co lidem ukradli, nedávali žádný papír. Leda tak kriminál, nebo vystěhování z ukradeného majetku, to v lepším případě.Rv

Hanyz01 25.9.2009 8:58

Tak nevím...

na jednu stranu má autor pravdu s tím, že všemožné ekofašos spolky stavbu dálnice prodražuj (příklad s pí Havránkovou je ale úplně mimo, kdyby se na začátku stát a jeho úředníci chovali alespoň trochu slušně a dodrželi, na čem s se tou paní dohodli, tak už mohla být dálnice dávno dokončena).

Na druhou stranu tvrdit, že korupce při stavbě dálnic neexistuje a stavbu neprodražuje, neb nebyla policií prošetřována a soudem odsouzena (protože se závěry policie, pane Vlku, by se musel ještě ztotožnit soud - presumpce neviny Vám jistě něco říká), to je v české realitě velmi naivní. Pracuji u velkého výrobce stavebního materiálu a dodáváme kromě jiného i na stavby dálnic atp a mohu vám říci, že cenové kartely je to nejmenší, k čemu při podobných stavbách dochází.

Ještě k vašemu vysvětlení těch předražených dálnic - studie, na kterou se odvoláváte, byla pokud vím provedena letos v létě, nebo na jaře, kdežto o předražených českých dálnicích se píše léta. Koneckonců, nikdo Vám nebrání si o informace do Německa, Švýcarska, či Rakouska napsat a srovnat to s tím, co uvádí oficiálně ŘSD.

yt 25.9.2009 8:58

Re: Dálnici

Ano , stát by se s ní férově vyrovnal a spor by vůbec nevznikl.

Georgius 25.9.2009 8:58

Re: kdybych tomu senilovi říkal "pane Vlku", připadal bych si jako Karkulka. Vám, s mozečkem Jeníka to nevadí, ale mě se to nějak příčí.

Zima je génius, všudebylvšechnoznávšechnoviděl a něco dokonce i dvakrát!

yx 25.9.2009 8:54

Re: kdybych tomu senilovi říkal "pane Vlku", připadal bych si jako Karkulka. Vám, s mozečkem Jeníka to nevadí, ale mě se to nějak příčí.

kdybyste nějaký mozek měl, neříkal byste nikomu "senil", pane ZimoRv

yx 25.9.2009 8:53

Re: a co názor zasvěceného?

opravdu názor "zasvěceného":-/

M. Zima 25.9.2009 8:53

kdybych tomu senilovi říkal "pane Vlku", připadal bych si jako Karkulka. Vám, s mozečkem Jeníka to nevadí, ale mě se to nějak příčí.

yx 25.9.2009 8:52

Re: Snůška

máte pravdu, tolik žvástů a pitomostí ve vašem příspěvku se jen tak nevidí:-D:-/

Poloněmec 25.9.2009 8:51

Re: srovnání ?

Z hlediska stavebního práva je to opravdu jednoduší.

yx 25.9.2009 8:51

Re: Vlk st.

zato vy ne:-/

yx 25.9.2009 8:50

Re: Není tento článek zaplacený?

je:-D:-D:-D

yx 25.9.2009 8:49

Re: Dálnici

hm, jde jen o to, jestli držíte palce paní Havránkové nebo ekoteroristům. Ale pak nemůžete chtít dálnici kolem HK. Ještě dlouho se jí asi nedočkáte:-(:-/