18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vašek 5.11.2009 23:05

Re: mě to jasné je

mně to jasné není.

Ada 5.11.2009 22:56

Re: Buďme korektní - pokusy o reformy nárážejí na omezenost české levice,

Volební sliby, založené na rozdávání z cizího, vždy dojdou u duševních proletářů sluchu... Rv

Rad 5.11.2009 22:48

Re: Republika v maléru ... a zas za to může ten Paroubek !

půjčené miliardy mizely díky socanům velmi rychle, před tím tu žádné nebyly. to, že si to někdo myslí, ještě neznamená, že je to pravda. například sanace ekologických škod, to je to, co jsme po komunismu zdědili. pamatuje ještě někdo, jaký tu byl v topné sezoně smrad? a v ostravě byl vzduch vidět pořád. jak jsme byly proti západu chudí (to ještě pořád platí, i když míň).

Rad 5.11.2009 22:42

Re: O JEDEN JEDINÝ PROCENTNÍ BOD

hele vy procentní bode, kolikpak daní platíte vy? nebo spíš z rozpočtu čerpáte? že vy taky chcete odrat ty co daně platí a ještě je nazvat zloději a přidat pár ran pendrekem a okovanou kanadou a cpát těm, kteří nikdy daně platit nebudou a jen slušné lidi obtěžují?

Rad 5.11.2009 22:29

mě to jasné je

ale koukám, že různí pobírači dávek a uživatelé regulovaných nájmů chtějí svoje prebendy využívat dál. jenže vážení, ty peníze, které jsem odváděl a odvádím na daních (pravda, nemnoho, jako zaměstnanec nemám horentní plat) jsem odváděl s tím, že za ně něco dostanu, třeba důchod a  ne, že je prožere nějaké nefachčenko, které na rozdíl ode mě má na cigára a ještě mu to bude málo a zadluží mi i děti. takže vážení, kdy mi moje peníze vrátíte?

Minutus 5.11.2009 21:00

Re: Milý pane Minute (Re: 17:25)

No, náš státní dluh, kterým nás tak straší není v evropském kontextu nikterak velký. Ovšem stát se může kdykoli cokoli, bankéřům a finančníkům nevěřím ani nos mezi očima. Z toho plyne, že případné úspory je potřeba uložit porůznu. I z nemovitosti může být člověk vyhnán, to už tady taky bylo, zlato může být ukradeno, peníze znehodnoceny. Tož tak, stát se může cokoli.

Pete 5.11.2009 20:27

Buďme korektní - pokusy o reformy nárážejí na omezenost české levice,

vesměs marxisticky založené.

Vidlák 5.11.2009 20:01

Re: Jak je to s těmi důchody a mandatorními výdaji?

Nespravedlivě opomíjíte roli p. Tošovského v čele ČNB, jehož neumětelství mělo za následek zadlužení s následnou likvidací tisíců živnostníků a podnikatelů, financujících svůj podnik z úvěrů. Toto vedlo nejen k likvidaci tisíců podnikatelů, ale v konečném důsledku k dluhům bank z nesplácených úvěrů.

Tato skutečnost se nespravedlivě přisuzuje balíčkům V.Klause. I když bych mu za vinu dával, že nedostatečně důrazně varoval před chybným rozhodnutím držet pevný kurz koruny, což mělo za následek její nezadržitelný pád s růstem úrokových sazeb až na lichvářských téměř třicet procent !!! Je mi jasné, že v té době měl již jiné starosti s odvracením útoků vrcholících v době Sarajeva.

phd 5.11.2009 19:51

Re: Je mi to v podstatě jedno!

ty jsi hlavně celý život komunisty volil d dnes tady hraješ chytrýho dědku poblblej ! :-)

JM 5.11.2009 19:38

O JEDEN JEDINÝ PROCENTNÍ BOD

 O JEDEN JEDINÝ PROCENTNÍ BOD SNÍŽENÉ lichvářské úroky ze zahraničního dluhu(1250 G),ze státniho dluhu(1350 G), z dluhu podniků(900 G) a dluhu domácností(960 G) představuje o ~44 miliard korun posílení kupní síly trhu.     O JEDEN JEDINÝ PROCENTNÍ BOD SNÍŽENÉ lichvářské ceny energií na trhu přirozeného monopolu při ceně 1GJ~200,-Kč, spotřebě 0,86GJ/1000,-Kč HDP a 9 193 miliard korun HDP/2008, představuje o ~16 miliard korun korun posílení kupní síly na trhu.      O JEDEN JEDINÝ PROCENTNÍ BOD SNÍŽENÉ lichvářské ceny pro vodu, odpady a telekomunikace nebude,  dopočteno celkem, daleko od 100 miliard korun ročně. V kapsách lichvářů nebo kapsách spotřebitelů na trhu.      JEDNÁ MILÁJARDA KORUN za prodané ČSA představuje o JEDNU JEDINOU DESETINU PROCENTNÍHI BODU úroku lépe sjednané podmínky tranší státních dluhopisů!!      "PŘI SVÉM VĚKU, ZKUŠENOSTECH A VZDĚLÁNÍ museli vědět, že je zločin omezovat výdaje státního rozpočtu sociálně potřebným namísto toho, že neodstranili šlendriján, plýtvání a zlodějny ve státních výdajích......", těším se co nejdříve dočíst ve zdůvodnění rozsudku společného soudu se zločinci zastupiteli, vládními ministranty a jejich pážátky, výběrčími a správci společných finančních prostředků obyvatel Česka.

Jarak 5.11.2009 19:07

Re: První a poslední vyjádření

Bať, bať. Nikdo neřekne na plnou hubu, že máme všichni politicky korektní zmatek v základních pojmech. A všude samej zatracenej ekonom , ale žádnej pořádnej hospodář. A že těch pár procent národa, co ještě jakž takž cosi rukama a hlavou produkuje nemůže uživit všechny od lžidoktorů až po chronické nemakačenky. Prosím jich, nevědějí o nějakém jiném globusu?

Jo, a alespoň mne strhejte pro nedůstojnou češtinu!

Gregor 5.11.2009 18:37

Jak je to s těmi důchody a mandatorními výdaji?

Kdo to byl, když za Klausovoých balíčků byli na řadě důchodci a zvýšila se valorizační podmínka z 5 na 10 %. Kdo zadlužil banky (asi 500 miliard-podnikatelé nespláceli a jen měli špatný podnikatelský záměr), které musel sanovat až Zeman a pak je privatizoval?

Kdo za koalice zavedl stropy pro bohaté na odvody na sociální a nemocenskou? Kdo snížil odvody do sociálního pro podnikatele o 1,5 %. Kdo tvrdil, že se nás recese nedotkne a tvrdil, že jde o poplašnou zprávu? Nyní budou titíž Kalouskovci naříkat jek není na důchody.

Děda 1926 5.11.2009 18:36

Re: Milý pane Minute (Re: 17:25)

Nezdá se, že by státní krach byla extrapolace nad rozumné meze. Nijak o něj nestojím, ale také nemám možnost mu zabránit.  To co nám předvádějí politici (izprava i zleva) není nijak povzbudivé. Jediné co mohu, je udělat taková opatření, aby se mé rodiny (pokud k němu dojde) dotknul co nejméně. Jak se to při něm rozjíždí bylo vidět v Plzni po měnové reformě. A to měl stát tehdy tvrdou ruku, takže to brzo zvládnul.

Pamětník 2 5.11.2009 18:21

Re: Zdroje jsou !

Jirko,snažíte se být vtipný,ale ne vždy se Vám to daří.Jste přesvědčen že ono"komunistické"heslo   KDO NEPRACUJE AŤ NEJÍ,je až tak špatné?Jsem si jist,že v případě naplňování tohoto hesla jistě  nemusíte nikomu(a nejen komunistům) vyčítat,že někoho živíte.

vládík 5.11.2009 17:57

Re: Všichni se otírají o důchodce

Ale no tak. Copak to je požadavek EU???

vládík 5.11.2009 17:56

Re: Všichni se otírají o důchodce

Tento blog se neotírá o důchodce ani náhodou. Jen říká, že za důstojné stáří (a stáří čeká /skoro/ každého) bude třeba zaplatit. Ostatně za něj platíme již nyní.  Jen demografický vývoj bude vyžadovat cenu čím dál vyšší.

vládík 5.11.2009 17:54

Re: První a poslední vyjádření

Vždyť já se taky stydím, že sem chodím blábolit. No jiných servrech je to ovšem obdobné.

Výhoda: neutrácím v hodpodě a ráno nebolí hlava.

Landys 5.11.2009 17:50

Republika v maléru ... a zas za to může ten Paroubek !

:-/ Tak jsme na tom dnes velmi bídně, a permanentně se lidem vtlouká do hlavy názor, že za ten svrab mohou především chudáci, kteří si celá dlouhá léta projídali budoucnost, ačkoliv si měli v dobách hojnosti ze svých nezaslouženě vysokých příjmů spořit na důstojné stáří. Tudíž si teď slušné důchody nezaslouží, pakáž jedna mandatorní, nezodpovědná ! Kdypak se tady ale zhaslo, abychom pak po rozsvícení zjistili, že stamiliardy jsou v čudu ? A tyto se navíc odporoučely v míře víc než hojné  za hranice státu. A aby se jim po cestě nic nestalo, doprovodili je tam výtečníci typu Kožený apod., v druhé vlně pak Krejčíř, Pitr ad. Takže já bych to spíš viděl tak, že kolaps státních peněz způsobili především zloději z dob privatizace a posléze novodobí finanční upíři přisátí na státní penězovody. Teď se tady pějí srdceryvné songy o tom, jak se promrhaly peníze na důchodovou a zdravotní reformu. A kdože to tady vlastně kočíroval, když se odehrávala největší loupež dvacátého století - jinak působivě nazývaná velká privatizace? Asi za to opravdu nejvíc mohou ti chudáci, protože nezačali zodpovědně živořit již od listopadu 89, proto by měli být po zásluze spravedlivě potrestáni !

těchňik 5.11.2009 17:47

Re: reforma důchodů je podvod!

Když už si onikáš, tak tedy vězte vaše Minu(tu)sové veličenstvo, že směrem k takovým trubičkám, jakou ráčí jejich veličenstvo býti, nemá smysl cokoli rozumného pouštěti - větší odezvu má házení hrachu na zeď. Pokud se hází v určitých správných intervalech a sekvencích, může to znít i rytmicky zajímavě.

BTW: existuje také neverbální inteligence a myšlení, ovšem to těm, co nějaké myšlení postrádají, nemá vůbec smysl vysvětlovati. ;-P

Bubeník 5.11.2009 17:35

Re: vaše úvaha má vadu - pokud ty firmy patřily státu, pak nic nevynášely, naopak bylo třeba se o ně "starat".

Tvůj názor je také vadný. Kdyby se nic neinvestovalo, pak zde nebyly žádné nové fabriky jako třeba Škoda, Barum, nové elektrárny, Temelín, Dukovany,  atd. ale jen ty, které se postavily do roku 1948! Jenže i komunisté investovali celkem asi 3 biliony korun - ony penzijní úspory občanů "uložené" a nevyplacené u státu. Jiný investor zde,  jak známo naivko,  nebyl.

Minutus 5.11.2009 17:35

Re: To je pekne

Ano. Ale neznamená to, že by se důchodci měli hůř, než teď.

Minutus 5.11.2009 17:34

Re: Jak může někdo, kdo si říká ekonom, psát takové nesmysly?

Za prvé je ČEZ polostátní, což asi víte. Sice má stát zlatou akcii, či nadpoloviční většinu, ovšem soukromý zájem řídí ČEZ více než stát. Korupce atd.

Nápad s minielektrárnou je blbost, technicky těžko proveditelná tak, aby mohla konkurovat cenami monopolu. Vyjímkou jsou eko, ale ty žijí z dotací, nejsou v konkurenci přínosem.

Auta, rohlíky nebo televize nevyrábějí přirozené monopoly a proto je lépe, když jsou ty prostředky v rukou soukromých. V zásadě věřím v motivační sílu soukromého vlastnictví a konkurence. Jenže přirozený monopol konkurenci nemá.

hanebnej panchart 5.11.2009 17:33

Re: První a poslední vyjádření

Treba o perestrojce;-D;-D;-D

Minutus 5.11.2009 17:28

Re: Ivánku kamaráde .....

Takto asi žádná.

O. M. 5.11.2009 17:25

Re: Důchodová reforma

Ale kdež, ti, kteří by měli "nárok" na důchod 70 000: a) v drtivé většině své peníze investují jinam než do sociálky, tudíž důchod od státu budou mít nižší, když už chtějí brát ten český

b) mají důchodové pojištění v zahraničí. Projevuje se to nepříznivě už teď, kdy OSVČ platí jen minimální pojistné (což také prohlubuje aktuální propad v důchodovém systému) a buď spoří / investují v penzijních / investičních fondech v ČR či jinde - ti budou ve stáří za vodou, anebo to prožerou či spotřebují na holou podnikatelskou / osobní existenci - ti se pak budou divit.

Pomiňme, že technicky snad ani nejde takový důchod mít (to bych se na to teď musel podívat).

Minutus 5.11.2009 17:25

Re: Milý pane Honzo z podhůří (14:33)

Odkud berete přesvědčení, že bude státní krach?

ja 5.11.2009 17:24

Re: Ivánku kamaráde .....

To zní dobře. Která strana to má v programu?

Minutus 5.11.2009 17:23

Re: Jediným řešením důchodového problému je zvýšení počtu dětí, narozených těm,

Jde o obojí. Vychovat PRODUKTIVNÍ děti je zásluha a přispět více na důchody rodičů těch chudších popřípadě na důchody invalidů je také zásluha.

Minutus 5.11.2009 17:18

Re: Jediným řešením důchodového problému je zvýšení počtu dětí, narozených těm,

Nemyslím, že by to fungovalo líp. Na to, že vás budou děti živit bych moc nespoléhal. Vedlo by to k obrovskému počtu tragédií.

H.K. 5.11.2009 17:12

Re: První a poslední vyjádření

Blábol za blábolem.

Vlado IP: 94.112.170.xxx napište něco chytrého do diskuse. Takových hlupáků je tady dost.