26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kolumbo 5.11.2009 12:40

Re: Jediným řešením důchodového problému je zvýšení počtu dětí, narozených těm,

nemocné a invalidy z toho nevyjímáte "právem" ale z blbosti. Dnešní přehumanizovaná společnost  si libuje v bolestínství a ve snaze zařídit všechno tak, aby nakonec i beznohý měl šanci vyhrát olympijský závod na 100m. v přírodě nic takového neexistuje, příroda nepreferuje marody a invalidy před zdravými. preference "plasmy" a "dovolené na kanárech"  je legitimní, každý si může rozhodnout jestli bude žít teď nebo jenom dřít a žít až v "důchodu". A proč by je měla čekat euthanasie? prostě jim nikdo nepomůže, to je všechno. Celá tisíciletí neexistovaly dnešní "vymoženosti", lidi žili a nevypadá to, že by byli nešťastnější. Když  někdo sám sebe přesvědčí, že je mu celé okolí povinováno kdečím a že dostává míň než si "zasloužil" - /což je dneska normou/ je to poukázka na věčnou nasranost. Já si nemyslím, že mi kdokoli cokoli dluží, po nikom nic nechci, od nikoho nic nečekám a proto nemám důvod se rozhořčovat nad zkažeností světa. konečně, od těch co furt skuhrají jsem nikdy nic neviděl, necítím k nim žádné závazky a nevidím důvod, proč bych měl já živit je. Jsme si přece všichni rovni, nejsem ničí nevolník a "solidarita" je jen jiný název pro nevolnictví. Howgh.

kolumbo 5.11.2009 12:25

Re: Jak může někdo, kdo si říká ekonom, psát takové nesmysly?

herrgott, Ivánku, proč se spolu se soudruhy z ČSSD neuděláte pro sebe. váš růst  by nebyl 6% ale minimálně 12%, všechno byste měli zadarmo a důchod byste trávili na havaji. neživili byste pravičáky, kteří by se museli smířit s 0.8% poklesem. zajímavé je, že pravičáci by s tím byli spokojeni, zato vaše grupa je tak "solidární", že pravičáky nechce nechat v bídě a nutí je násilím podílet se na paroubkem osobně zařízeném růstu. nebuďte tak humánní a alespoň na mne se vykašlete, co vy na to? vy si necháte zisky, sociálno i solidaritu a já budu mít pokoj od vyžírek, hulvátů a chamtivců, kteří by se dokázali cítit jako chudáci i v paláci mahárádži z hajdarábádu, pokud by jim někdo namluvil že nějakej Boris Ivanov z murmanska se má líp a má "péči" nejen zdarna, ale ještě k ní pobírá třeba bolestné nebo pivné. A kdyby se zvedla produktivita dvojnásobně, co by to znamenalo? že by odbory nechtěly vyšší mzdy a důchodci důchody alespoň 50% průměrné mzdy? Nejlepší by bylo, aby si každý řešil tyto problémy podle své hlavy, proč vnucovat všem stejný, kolektivní recept? vy si to zařiďte se svými známými podle svého, já taky a můžeme být spokojeni všichni. nebo se můžeme porvat o prosazení svých "pravd" a přinutit ty druhé ke kooperaci násilím. K čemu vám bude takové "solidárno" nejste-li lupiči?

ladik53 5.11.2009 12:20

Re: no jo, stat uz nema na to zivit stare lidi

Ale pak je taky nutné například přestat vybírat pojištění a co bylo požito jako přebytky v rozpočtu, tak rozdělit!!!

Honza z podhůří 5.11.2009 12:19

Re: Jediným řešením důchodového problému je zvýšení počtu dětí, narozených těm,

Dle mého mínění je jediným řešením důchodového problému důsledné směřování odvodů dětí jen těm "jejich důchodcům," tj. odstřihnutí parazitů na systému a výše důchodu právě podle toho, kolik jejich děti odvádějí/odvedly do systému. Současný stav, kdy třeba matka, která dobře vychová víc jak 2 plátce má důchod mnohem nižší než "singl" který se věnoval jen své kariéře je nemravný!

ja 5.11.2009 12:18

Uvědomujete si, co navrhujete?

Co píšete o produktivitě, je pěkné. Ale v čem je ten otazník: v rozdělování. Když někdo vyprodukuje dvakrát víc vajíček, tak aby tím uživil více lidí, tak jim prostě musí dát větší část tržby za ty vajíčka. Jinak řečeno, Váš návrh znamená růst zdanění (neboli růst přerozdělení). To samo o sobě nemusí být zničující, ale povězte, jak chcete toho ekonomicky aktivního udržet v zemi s vysokým zdaněním, když existují i země s nižším zdaněním? Pokud já dokážu vyrobit ten počet vajíček kdekoli, tak to raděj budu dělat tam, kde budou daně nižší. A pokud náhodou budu mít rodiče v té zemi s vysokou daní (kterou nikdo nebude platit, protože ekonomicky aktivní lidé uprchli), tak je budu podporovat a ostatní ať si poscípají.

Kde je v této úvaze chyba?

ladik53 5.11.2009 12:18

Re: Jak může někdo, kdo si říká ekonom, psát takové nesmysly?

Ale v tom jsou taky investice! Třeba 100 miliard šlo do dostavby Temelína!

Letowitz 5.11.2009 12:14

Re: Moc naděje nevidím

Ludvo, netvrdím, že takoví nejsou, určitě jsou. Ale jsi schopen procentuálně vyjádřit, kolik je tzv. podnikatelů tunelářů a kolik je těch, kteří začali z ničeho a k čemusi po 20 letech došli ? Věř mi, že těch druhých je neporovnatelně víc.

Jarda 5.11.2009 12:14

no jo, stat uz nema na to zivit stare lidi

Nezbude nez je prestat zivit. Postarat se musi sami, nebo jejich rodiny. Proste na ten prepych nemame.

Ludva 5.11.2009 12:13

Re: Jak může někdo, kdo si říká ekonom, psát takové nesmysly?

R^Hlavně, že pravičáci neustále omílají, že zemi zadlužily vlády ČSSD. Ano, zadlužily o 540 miliard rozpočtových deficitů v letech 1999-2006, ovšem při nutnosti sanovat vytunelované banky a podniky po Klausovi. A státní dluh se nyní rychle blíží 1,5 biliónu.

Honza z podhůří 5.11.2009 12:12

Re: Důchodová reforma

lze zavést mnohem lepší a spravedlivější způsob - výše důchodu podle toho, kolik odvádějí/odvedly do systému jeho děti. Protože z jiných zdrojů ty důchody stejně nejsou.

ekonom 5.11.2009 12:10

Re: Jak může někdo, kdo si říká ekonom, psát takové nesmysly?

No já nevím, ale myšlenka, že národní/státní podniky budou tvořit zisk, a ten zajistí blahobyt celého národa, se již vyzkoušela v praxi,  a výsledek jsme pocítili na vlastní kůži.

Ludva 5.11.2009 12:06

Re: Důchodová reforma

Vím, že někdo bere důchod 70 tisíc. A takových bude přibývat, včetně tunelářů. Proto jen upozorńuji, co by se dalo dělat, zvláště když výběr pojištění se snižuje. Máte lepší navrh ? Tak sem s ním.

Minutus 5.11.2009 12:02

Re: Příliš mnoho blbů, kteří nedokáží spočítat 1+1

Vidíte všechno moc zjednodušeně příteli. V USA se přesně to teď i děje. A mají z toho prospěch. Přečtěte si o tom článek na dnešním NP.

zelí 5.11.2009 12:01

Ivánku kamaráde .....

Uživit důchodce, jak píšeš,  nemá s produktivitou práce nic moc společného. Na důchody jde přece stanovené procento z platu těch blbců, co ještě chodí vůbec chodí do práce. To jsou příjmy Důchodového účtu.

Výdaje - to jsou vlastní důchody. Ty se s radostí poměřují % z průměrné mzdy.

Takže opravdu platí , že méně plátců a více důchodců  = důchodový účet v mínusu.

Ona věta s kterou se polemizuje, není nesmyslem.

Minutus 5.11.2009 12:00

Re: reforma důchodů je podvod!

Moc, jsi nám toho neřek, nejspíš neumíš svou skrytou genialitu vyjádřit. ;-D

Děda 1926 5.11.2009 11:45

Re: Ano, republika v malérum díky Topolánkově nenažranosti a nadutosti a jeho slabé vládě ! Dzp.

Proč by to čet. On to ví !!!

Matěj 5.11.2009 11:29

Re: Jak může někdo, kdo si říká ekonom, psát takové nesmysly?

Stručně,prostě,jednoduše-přesně popsané příčiny toho,proč je tento stát na Huntě! R^

Děda 1926 5.11.2009 11:24

Pro pana Historika 09:50

Vážený pane Historiku! Máte skoro pravdu. Jenže, aby ta pravda byla trochu úplnější dlužno ještě dodat, že dětem se nejlépe daří v rodině s maminkou. To se nezamlouvá levicovým intelektuálům, novodobým sufražetkám a dalším bojovníkům za osvobození ženy od kuchyňského jha. Také bude trochu problém s klesající potencí "mužů". Opovrhování konzervativními hodnotami také hraje svél. Kromě toho je to dlouhodobý úkol, což při ztrátě pudu sebezáchovy vede do ztracena. Bližší cíle jsou ty nejdůležitější. Těšme se na 13. důchod !!!

Ivan 5.11.2009 11:05

Re: Jediným řešením důchodového problému je zvýšení počtu dětí, narozených těm,

Nějak zapomínáte na růst produktivity práce. K uživení společnosti dříve pracovalo 80% všech pracujících v zemědělství, teď na to stačí třeba jen procent 8% (plus minus). Takže v počtu dětí to není ani omylem.

Ivan 5.11.2009 11:02

Jak může někdo, kdo si říká ekonom, psát takové nesmysly?

Jen jedna věc stačí: důchodová reforma je podle ekonoma nutná z demografických důvodů. Jak takový nesmysl může někdo říct?

Pokud na to uživit důchodce v nějakém okamžiku stačí, řekněme, 1 milion zaměstnanců, tak když produktivita jejich práce vzroste dvakrát, stačí půl milionu zaměstnanců na to, aby uživili stejný počet důchodců. (Produktivitu ovšem nesmíte měřit tím, kolik peněz utrží např. zemědělec za počet vajíček vyprodukovaných za den, ale jen tím, kolik vajíček za den vyprodukuje. Když jich při stejných nákladech vyprodukuje dvakrát tolik, má dvakrát vyšší produktivitu. Když jich vyprodukuje stejně, ale ta vajíčka prodá dvakrát dráž, tak se jeho produktivita nezměnila.)  Když ovšem všechny peníze z růstu produktivity  tečou do soukromých kapes nacházejících se navíc bůhvíkde v zahraničí, tak se musí žvanit o demografických důvodech.

Stát se také nesmí zbavovat ziskových aktivit. Privatizace podniků které přinášely do státní pokladny velký zisk byla zločinem. Když se stát zbaví svých příjmů, nesmí se divit, že pak nemá peníze.

Je taky zajímavé, že ekonomické problémy nastávají vždy jen za vlády ODS. Vláda ČSSD vytáhla české hospodářství z poklesu HDP o 0,5% na konci Klausovy vlády až na 6% růstu na konci vlády ČSSD. Sotva nastoupila ODS, hned šlo všechno ke dnu. Hlavně, že se najde viník v zahraničí - krize. (Mimochodem,  čínská ekonomika navzdory krizi roste o 8% ročně.)

Janek 5.11.2009 10:54

Re: Příliš mnoho "ekonomů".

Lze s vámi souhlasit,pane Petr.Už před nějakou dobou soudruh Škromach prohlásil,že mandatorní výdaje jsou tak dobře rozděleny a zajištěny,že snad do roku 2040 s nimi není třeba nic dělat.A ti různí jakoby ekonomové z levice jenom umí rozdávat a rozhazovat peníze jenom proto, aby dostali hlasy pro uplatnění sebe,své osobní mocí a co nejvíce koryt pro své řiťolezy. Proto se takovým soudruhům Paroublbům,dRathům,Sodovkům,Šaškům a jiným daří oblbovat národ,který má z velké části vylízané mozky bolševiky,kteří nikomu nic dobrého nepřinesli.Ti výše uvedení soudruzi vlastně pokračují v politice komoušů a staví na těch nejhorších lidských vlastnostech jako je závist,nenávist,na strachu lidí a podobných lidských neřestech. A díky jim bude hůř.

těchňik 5.11.2009 10:52

Re: reforma důchodů je podvod!

Když nechápeš, co napsáno, tak nereaguj, jakási argumentačně exaktní "minutko" na natahovací péro! ;-P

Václav 5.11.2009 10:44

Re: Mimochodem,

No a pak nastoupi MMF se svou pujckou a jim naordinovane drasticke skrty ve vydajich ze statni pokladny. A to bude teprve hukot!

Muf 5.11.2009 10:38

Re: Komu to dlužíme

..... a právě proto je zachraňujeme, pokud by padly, nikdo by nám už nepůjčil.

Muf 5.11.2009 10:35

Re: Jediným řešením důchodového problému je zvýšení počtu dětí, narozených těm,

..... systém letadlo vždycky padne, je jenom otázka kdy.

VL 5.11.2009 10:13

Re: reforma důchodů je podvod!

Za třicetileté války ani za Švédů nedošlo ke změně důchodového systému.

 Při měně ano a to ke změně, která není v krátkodobém výhledu zvrátitelná. Z důchodového pojištění se prostě stala daň, která je příjmem státu a stát naopak zaplatí něco seniorům, aby nepadli hladem rovnou na ulici.

Historik 5.11.2009 9:54

Re: Důchodová reforma

Víte vůbec, jak se počítají důchody????

Historik 5.11.2009 9:53

Re: mě zajimá komu jsme po roce 1989 odpustili dluhy

Tuším Irák, Lybie, Syrie, některé postsovětské republiky. Část dluhů Ruska byla prodána za zlomek ceny ruským firmám. Ale ani kdyby tyto země dluhy splatily, nevytrhne nás to.

Historik 5.11.2009 9:50

Jediným řešením důchodového problému je zvýšení počtu dětí, narozených těm,

kdo do systému přispívají, ne z něj berou. Pokud si dnešní mladí dítě "nemohou dovolit" ale "plasmu" či dovolenou na Kanárech ano, čeká je k stáří bída, nebo euthanasie. A to právem  (nemocné a invalidy z toho "právem" vyjímám). 

"Fondový" systém by fungoval, pokud by fondům tekly příjmy z investic v cizině, ale z dlouhodobého hlediska to platit nebude.

Toto je logika běhu věcí, pochopitelná i žáku druhého stupně základní školy.

Ruda 5.11.2009 9:49

Re: Příliš mnoho blbů, kteří nedokáží spočítat 1+1

jen tak mimochodem podívejte se na to jak rostl státní dluh od roku 1990 do dneška a kdy narůstal nejvíce, jestli to nevíte tak nejvíc rostl za vlád, kdy financím šéfoval jeden z nejpopulárnějších politiků ČR Sobotka za ČSSD. No ono se to docela hodí, když financím šefuej právník.