2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Solfatary 5.11.2009 3:48

Re: Příliš mnoho blbů, kteří nedokáží spočítat 1+1

Teď jste urazil naše politiky. Ti o tom dluhu rozhodli. A je jedno jestli jsou zleva nebo zprava.

Ladislav N 5.11.2009 3:40

Re: blb z IP: 84.42.252.xxx

Kdybys zrovna ty neplácal nesmysly, asi bych si myslel, že něco není v pořádku.

těchňik 5.11.2009 1:33

Re: To jsou kydy.

Kupodivu je takových lidí mnohem víc, než těch, co si nakradli. Jenže o nich se většinou nepíše v novinách.

Hadí oči 5.11.2009 1:16

Re: To jsou kydy.

Kdo hrabal za bolševika, hrabe i teď. Jen s tím rozdílem, že tehdy byla šance ho zavřít. Až na opravdu pár výjimek.

Kdo dělal za bolševika, dělá i teď a co měl tehdy má i teď. Začíná to na "h".

Zřejmě jste někde utrpěl představu, že ten kdo má prachy, si je vydělal vlastní prací.

Petr 5.11.2009 1:12

Re: Příliš mnoho blbů, kteří nedokáží spočítat 1+1

já jsem měl spíše na mysli, jestli u nás není příliš mnoho různých ekonomů, poradců, ochránců  všeho možného, bojovníků proti všemu možnému apod. - myslím profesionálních. O principech v ekonomice a ekonomii jsem diskutovat nechtěl

hanebnej panchart 5.11.2009 1:11

Re: Myslíte???

Takto to nefunguje.Utratit muzes kolik chces a vzdy se najde nekdo kdo pujci!!Takova je realita kapitalismu.

Ladislav N 5.11.2009 1:01

Re: Příliš mnoho blbů, kteří nedokáží spočítat 1+1

Potíž je v tom (viz níže :) že každý, kdo prošel základní školou - povinnou školní docházkou - by měl chápat ty nejzákladnější principy a souvislosti v ekomice i v ekonomii. V Česku je to jinak. ;-P

Ladislav N 5.11.2009 0:58

Re: Myslíte???

Dodělej si počty ze základní školy a možná pochopíš, že utratit múžeš jenom tolik, kolik vyděláš. A když nezaplatíš dluhy, nikdo ti nepůjčí na další rozhazování. Skončíš pod mostem.

Na tohle není potřeba žádné analýzy, jenom fungující mozek.

A ti, co pracovali celý život za bolševika "pro komunistickou stranu" a nevytvořili nic užitečného, co by si někdo byl ochoten koupit, by neměli dostat důchod žádný, nebo jenom na holé přežití.

Petr 5.11.2009 0:53

Příliš mnoho "ekonomů".

Podobné nic neřešící články se neustále opakují v obrovském množství a utvrzují mne v názoru, že je tady "přeekonomováno" zbytečnými ekonomy. Na druhé straně člověk těžko sežene kvalitní topenáře. Kdyby se tento stav trochu obrátil, bylo by to možná užitečnější než hromady podobných článků. To už snad dokáže napsat žák základní školy: Hrozivý schodek rozpočtu - vysoké mandatorní výdaje - musí se s tím něco dělat.

těchňik 5.11.2009 0:53

Re: reforma důchodů je podvod!

Domnívám se, že vzhledem ke všem okolnostem (i těm, které ještě teprve čekají za bukem) důchodová rovnice nemá rozumné řešení.

jihočech 5.11.2009 0:46

Mimochodem,

ona se ta státní sekera plati opravdu nemusí. Jen už nám nikdo nepůjčí.

jihočech 5.11.2009 0:44

reforma důchodů je podvod!

To říkám jako konzervativec a pravičák. Nemůže to fungovat! Z čeho se asi budou platit současní důchodci, když mladí budou spořit na své účty? Proč je současný systém neudržitelný? Podle mne by to mělo fungovat jednoduše: stát vybere peníze na daních, pardon pojištění, a VŠECHNY tyto peníze by měly jít na sociální výdaje, podpory v nezaměstnanosti, důchody a podobně. Kolik se vybere, tolik se vydá, v době počítačů to není problém spočítat. Když se vybere málo, málo se také rozdá. Pokud by nějaký paroubek chtěl uplácet voliče, nechť do systému přisype třeba příjmy ze spotřební daně na cigarety a alkohol.

Soukromé fondy při zachování jisté míry bezpečnosti nikdy nevydělají dost. Dnes systém funguje, když se do něj jen ukládá, ale počkejte, až se z fondů začne vybírat. Tím nechci říct, že by lidé neměli spořit na horší časy, ale zcela se na to soplehnout...Nevím, nevím.

veit 5.11.2009 0:31

Myslíte???

Myslí si opravdu někdo, a to vyfutrováno argumenty, že "reformy jsou zcela nezbytné"??? A ćeho? A proč? Ještě jsem neviděl fundovanou analýzu kterékoliv z "nezbytných reforem", přesněji, ze všech vždy vyčouhly okatě privátní zájmy (penzijní fondy, soukromé pojišťovny...) Co takhle začít analýzou, nestrannou, čistou, objektivní? To by byly vidět věci!!! Například 150 miliard, které si zaplatili nynější důchodci, ale prožrali (resp. nechali si je ukrást) všichni včetně+ nemluvňat). Nové liberální paradigma:krást se má, a o hodně;-D