29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 26.2.2007 7:43

Tak nevím, on si z Klause někdo chtěl "vystřelit" zveřejněním jeho "starých projevů"?

 ;-P;-D ?? Mně (na rozdíl od Klause) každoroční lednová indexace všeho o 10% i více nahoru vadila. Zásah ČNB ke snížení inflace jsem uvítal. A Klaus ať se jde "bodnout".

saša 26.2.2007 3:51

Václa Vklaus by měl

rekapitulovat celou svoji činnost, kdy pro získání moci umožnil tunelování, kupónová privatizace byla nedomyšlená a neodborně provedená, obohatili se grázlové. V.K. by si měl vzpomenout na všecky své sliby, na to, jak mohl, ač mu sestra zdrhla na západ, obhájit kandidaturu a v roce 1967 vyjet za hranice železné opony. Měl by si vzpomenout, jak získal např..docenturu, kdy neprošel předepsaným habilitačním řízením, že profesuru získal za tři přednášky na VŠE atd. Také by se měl zamyslet nad tím, jakou medvědí službu činí republice svým euroskepticismem, který je pochopitelně vhod Putinovi, ovšem je projevem zastydlého nacionalismu, měl by se zamyslet nad neviditelnou rukou trhu, nad tím, co spáchal jednostranným ekonomismem, kdy morálka, právo, právní vědomí, věda atd. měly počkat - čiší z toho tzv.dialektický materialismus, který upřednosťnoval za minulého režimu ekonomickou základnu před tzv.nadstavbou...atd.

Jiří S. 26.2.2007 6:23

Re: Václa Vklaus by měl

Sestrou se nezabývejte, že VK mohl v roce 1967 odcestovat do zahraničí a studovat tam souvísí spíš s jeho pozicí nadějného mladého vědce v uvolněných poměrech. Souhlasím, že je ostudné udělení pedagogických hodností docent a profesor, aniž by VK učil třeba jen jeden celý semestr,nebo dokonce napsal učebnici/skripta. Učit začal až minulý školní rok, kdy byl ohlášen jeho seminář pro vybrané studenty na VŠE. Už jsem se nedozvědel, jak seminář skončil, kdo opravoval seminární práce/testy (obvykle nikoli profesor, jen jeho asistent) a kdo případně zkoušel. Ke knihám ještě jeden postřeh - Profesor VK po roce 1989 nepublikoval žádnou vědeckou práce, všechny jeho knihy jsou politická publicistika. Je v tom velmi podobný politikům francouzským a liší se politiků anglosaských, kteří až na výjimky (např. W. Churchill psal články a knihy od mládí, byl to dlouho jeho hlavní zdroj příjmů) píši až paměti, po odchodu z funkce.

Bosek 26.2.2007 10:01

Re: Re: Václa Vklaus by měl

Podle  dr L. Andreye habilitační práce protesora V. Klause  obsahuje pouze   8 odborných článků napsaných v období 1987 - 1989 a publikovaných v  časopisech MF ČSSR, Ekonomickém časopisu a Politické ekonomii.  Jediný cizojazyčný" El desmantelamiento del socialismo , dokumento estudios publicos No 55 "  z r. 1994.bal publikován v Chile.  Pro zajímavost uvádí, že v článcích jsou hojně citovány práce p.Kočárníka, který v té době působil jako šéfredaktor časopisů MF ČSSR.Docela by mne zajímalo jestli údaje jsou pravdivé, nebo jestli autor chce pouze V. Klause dehonestovat.

Mig 26.2.2007 1:56

Pane V.Klausi, Vaše obšírné vysvětlování ekonomické situace, mě nezajímá. Co mě zajímá, je kuponová privatizace.

Za neochráněné investice do TV NOVA, dostal zahraniční investor od naší replubliky    10 miliard korun odškodného. Jakou sumu odškodného zaplatíte naší republice Vy a spol,.za to, že jste legislativně neochránili, přes všechna varování, státní majetek před vytunelováním a rozkradením  -  např. Tatrovka,  Poldovka, Škodovka, Hutě, Lodní doprava,  Barrandov, vytunelované fondy a 16 bankovních ústavů atd.  Jedná se o bilióny nebo trilióny korun? Vážený pane Klausi, předložte bilanci kuponové privatizace. Vysvětlete její pravidla a vyčíslete její zisky a ztráty. Myslím, že to bude občany této země zajímat. Byl bych upřímně rád, kdybych po Vašem vysvětlení zjistil, že Vás obviňuji  neoprávněně.

Vlasta.on 26.2.2007 2:24

Re: Pane V.Klausi, Vaše obšírné vysvětlování ekonomické situace, mě nezajímá. Co mě zajímá, je kuponová privatizace.

Zalez už ty blb.čku.

Milan 26.2.2007 6:22

Re: Pane V.Klausi, Vaše obšírné vysvětlování ekonomické situace, mě nezajímá. Co mě zajímá, je kuponová privatizace.

Pokud vás toto téma nezajímá,není důvod na něj reagovat.Co se týče kuponové privatizace,pravidla byly jasně a srozumitelně zveřejněny před jejím spuštěním a zisky a ztráty byly individuální podle schopností každého jednotlivce.Vám se pravděpodobně moc nevedlo.

jojo 26.2.2007 8:32

Re: Pane V.Klausi, Vaše obšírné vysvětlování ekonomické situace, mě nezajímá. Co mě zajímá, je kuponová privatizace.

Bilance kuponove privatizace je ve fiondu NM a je vesjkrze pozitivni. seznamte se s ni kapsrku.

Vlad 26.2.2007 11:43

Re: Re: Pane V.Klausi, Vaše obšírné vysvětlování ekonomické situace, mě nezajímá. Co mě zajímá, je kuponová privatizace.

V Češkově Fondu národního majetku je kulové. Proto udělali Národní konsolidační agenturu, aby byla jak dál krást.

Petr H 26.2.2007 1:14

Tento článek

už mám nějaký pátek zkopírovaný z CEPu v počítači,ale k pochopení puče v roce 97 a to,co tomu předcházelo toho publikování nebude asi nikdy dost.Jsem již léta zvědavý na oponenturu názoru pana presidenta na dění tehdejší doby,ale zatím to zamrzlo u toho,že Klaus je debil a nikdo ho nezná.Dnešek nebude počítám vyjímka.Uvidíme.

Mejla 26.2.2007 2:44

Hlavní příčinou tehdejšího krachu byla nevýkonnost ekonomiky daná obsazením

vedoucích ekonomických pozic zločinci, kteří nebyli schopni řídit průmysl ani finance - viz Soudek, Čadek, Kožený, Stehlík a čeští "bankéři". Skupina salónních ekonomů v čele s Klausem věřila tomu, že jakýmsi blíže neurčeným vekslováním peněz sem tam lze něco vytvořit. Hoši si ovšem neuvědomili, že vyspělé země mají cca 30 let náskok v technologiích a ten prostě nelze smazat převedením peněz z účtu na účet - hrát na housle se také nenaučíte ze dne na den, ani kdyby Vám někdo dal miliardu. Tzv. česká cesta privatizace byla Potěmkinovou vesnicí a tato fikce se sesypala během několika týdnů - pašáci z ČNB už tomu jen nasadili korunu.

jojo 26.2.2007 8:33

Re: Hlavní příčinou tehdejšího krachu byla nevýkonnost ekonomiky daná obsazením

To je orpavdu echt fundovany rozbor. Porad stejne blaboly z Halo novin....

Bosek 26.2.2007 9:31

Re: Re: Hlavní příčinou tehdejšího krachu byla nevýkonnost ekonomiky daná obsazením

Doporučuji přečíst " Syntéza analýz 17/11/1989 a následků " Blog - Ross od dr. Ladislava Andreye - zajímavé čtení a myslím si, že to stojí za zamyšlení.