29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jkotek 26.2.2007 12:15

Re: socialistický účetní

Dozor nad pujckami a bankovnim sektorem jako takovym NEMA VLADA (a tedy Klaus jako jeji premier), ale centralni banka. Takze si stezujte u stebaka Tosovskeho...

Štváč 26.2.2007 12:41

Re: Re: socialistický účetní

Předseda tehdejší státní banky byl podřízen ministru financí Klausovi, který si funkci vyvzdoroval a nechtěl banku "pouze vést."

jkotek 26.2.2007 13:43

Re: Re: Re: socialistický účetní

A proto se centralni banka v dane dobe chovala naprosto podle prikazu vlady, ze? (prave naopak)

Mimochodem - v roce 1998 se CNB chovala primo trestuhodne a zaslouzila se o vytvoreni krize cele ekonomiky. Stejne jako FED prispel k velke krizi ve 30. letech - udelali STEJNE chyby. Tedy byly-li to v pripade CNB chyby a ne umysl.

huhu 26.2.2007 13:38

Re: socialistický účetní

ano, dokud "hrozilo" že budou banky privatizovány volnou soutěží na trhui, tak byli levičáci kategoricky proti. Když pak socani ty největší banky za miliardy z našich daní ozdravili, tak je zdravé za babku ( a asi šibalné) prodali. Ty banky dnes mají za čtvrt roku zisk, který se stejný jako prodejní cena.

František I. 26.2.2007 14:33

Re: Re: socialistický účetní

Pane HuHu, na to si sockomouškové jistě pamatovat nebudou. Na vlastní zlodějiny se krásně vzpomíná až po letech. Já například vzpomínám na betonovou rouru, kterou jsem v roce 1980 odcizil spolu s dráty do betonu v místech, kde se stavělo sídliště. Druhý den to tam zahrnul buldozer. Dodnes mne hřeje, když vidím, jak jí protéká voda pod hrází u mé chatrče. Přičinliví sockomoušci budou s ještě větším potěšením koukat za pár let na výpis ze zahraniční banky a výskat si, jaký byl ten plebs, tedy jejich voliči, děsně pitomý. Jeden pán na Seyschelách to říká veřejně už dnes. Apro, jak to skončilo s tím Grossovým podpisem a půjčkou sockomouskému nebi?

janoryna 26.2.2007 16:55

Re: Re: socialistický účetní jo,

ale i sk omunistama měli asi jen 20 % v parlamentě. takže se s nima nikdo nechtěl a hlavně nemusel bavit. ty miliardy by se paltily i za pravicové vlády, takhle to máme naštěstí na koho svést. levičáci a privtizují, to je gól. 

Mig 26.2.2007 10:43

Členové známé předlistopadové party šibalů - všichni z jednoho hnízda -

zaujali přední místa v ODS, ODA, Soc. demokracii a KDU. Někteří z nich ušili kuponovou privatizaci na míru sobě a kolegům komunistům, kteří v té době seděli na postech ředitelů fabrik. Legislativní privatizační ochranná opatření žádná! Proč asi? Oni šibalové dodnes sedí ve vládě, na soudech, u policie, v tajných službách, v ČT a všude tam, kde se politicky rozhoduje. Sedí tam a smějou se všem Vlastíkům z ODS, jak se hádají s Vlastíky ze Sociální demokracie a s Vlastíky z KSČ. Rudej vlak nabral příliš velkou rychlost, přistoupili další pasažéři, situace se stává nepřehlednou, vlak jede a zřejmě jen tak nezastaví...

glos 26.2.2007 10:56

Re: Členové známé předlistopadové party šibalů - všichni z jednoho hnízda -

"Legislativní privatizační ochranná opatření žádná!": to si děláte pr*el, ne? Základním zákonem velké provatitace bylo a je, že není soudně přezkomatelná a napdnutelná, to si nepamatujete?

Mig 26.2.2007 11:17

Re: Re: Členové známé předlistopadové party šibalů - všichni z jednoho hnízda -

R^R^R^

Mig 26.2.2007 11:27

Re: Členové známé předlistopadové party šibalů - všichni z jednoho hnízda -

Za neochráněné investice do televize NOVA zaplatil český stát zahraničnímu investorovi 10miliard korun odškodného. Kolik by museli zaplatit Klaus a spol za legislativně neochráněný majetek při privatizaci? Bylo by to v biliónech nebo v triliónech korun?

huhu 26.2.2007 13:42

Re: Re: Členové známé předlistopadové party šibalů - všichni z jednoho hnízda -

s tou Novou už jděte někam. Snad je jasné jak to bylo. Těhle 10 mld ukradli socani a pravdaláska..

I-Worm 26.2.2007 10:12

Vám to ještě není jasný?

to všechno přece zavinil zlý čaroděj Freston!

pepan 26.2.2007 9:54

základní otázky

Kdo vydával bankovní licence stbákům?

Kdo paralyzoval bankovní dohled?

Kdo provedl protiinflační zásah přesně podle modelu protiinflačního zásahu v roce 1929, který tehdy položil světovou ekonomiku?

Byl to agent Tošovský z vlastní vůle, nebo podle pokynů?

huhu 26.2.2007 9:57

Re: základní otázky

podstatou bylo vyřadit svobodný trh, mocensky přes tyto banky nadotovat kamarády kapitálem (který pka nespláceli) a mocensky přímými prodeji /vyřazením demokratické kuponovky) zajistit šibalům ekonomickou moc. Jedinou obranou byl svobodný trh, to co prosazoval Klaus. Proto musel Klasu být odstraněn.

nnn 26.2.2007 10:08

Re: Re: základní otázky

právě Klaus podporova přesun státního majetku do rukou bolševiků a estébáků nejvíc, proto byl naoko nahrazen Zemanem, který v tom pokračoval.

Klaus žádná záchrana nebyl, naopak.

milan007 26.2.2007 11:52

Re: Re: Re: základní otázky

škoda, že ministrem financí popř. premiérem neudělali Vás, to by tu byl ráj na zemi

nnn 26.2.2007 11:57

Re: Re: Re: Re: základní otázky

Nebyl by tu ráj, i když se snažím být slušný a poctivý člověk, tak makroekonomii nerozumím.

Ovšem na druhou stranu vzdělání k práci na těchto postech také nestačí, je nutná i morálka (slušnost, poctivost).

A tohle těm lidem chybělo. Že jim nakonec chybělo i vzdělání je smutné, ale na věci to už nic nezmění.

huhu 26.2.2007 13:39

Re: Re: Re: Re: Re: základní otázky

aspoň, že jste upřímný, Ale když tomu nerozumíte, tak proč se k tomu vyjadřujete ? 8-o

Mig 26.2.2007 10:52

Re: Re: základní otázky

Klaus že byl odstraněn? Kmotr kuponové privatizace, ten kdo je podepsaný na kuponových knížkách, byl  z kuponový privatizace odstraněn?!  A prosím  Vás,  kým? Myslíte nějakým svým kamarádem?  

huhu 26.2.2007 13:40

Re: Re: Re: základní otázky

kuponovka byla jediná bez korupce a demokratická. Mj. proto byl Klaus šibaly odstraněn.

Kotec 26.2.2007 9:53

a co rizikovost úvěrů?

Myslím, že se podcenila také rizikovost úvěrů u bank, která zapříčinila jejich pád. A rizikovost úvěru byla dána podobnou měrou jak nedokonalými zákony, tak nezkušeností polistopadových manažerů v jejich čele. Nicméně pokud je Václav Klaus tak vševědoucí, jak se tváří, mohl to přece předvídat, ne??

Navíc zásah ČNB proti inflaci se čekat dal... rozvoj ekonomiky založený na více než 10% inflaci nemohl trvat dlouho, už jen kvůli neustálému poklesu schopnosti vyvážet dražší a dražší výrobky do zahraničí a také kvůli faktické nemožnosti bank udržet vysoké úroky termínovaných vkladů a zároveň i půjčovaných peněz...

M. a m i Z 26.2.2007 9:05

Na Západě by

reakce na tento Nefův gag byla otázka:

Je tato kLausova odleželá šunka výrazem zoufalství, nebo blbosti? Uteklo tomu ekonomickému géniovi, že to po něm museli zachraňovat socani?

Body 26.2.2007 10:01

Re: Na Západě by

 Na tvou nevzdělanost v ekonomii se dá pouze reagovat, že malost blbce je vyrovnána velikostí té blbosti. Po Klausovi nezůstal gigantický dluh tak jako po socanech. Že jste měli bezpracný pohodlný život, to je jistě zásluha socanů. Přes tisíc miliard dluhu však po nich budeme muset začít splácet, jinak čeká státní bankrot - jestli vůbec víš co to je. Proto se připrav na konec pohodlí a tvrdou práci. Není to tak jak tvrdí Paroubek, že dluhy není třeba platit, že je to jen kus papíru. Holt, ti co nebudou se o sebe starat, nebudou makat až do padnutí, tak prostě zhynou v bídě. My, co dřeli, nejsme za lenochy a zloděje zodpovědní. Konec sociálnímu rozhazování! Bude se šetřit a na VÁS!

nnn 26.2.2007 10:10

Re: Re: Na Západě by

Po Klausovi zůstal ještě větší dluh, než po socanech. Ale ten jeho dluh byl skrytý, vnitřní a nepřiznaný, zatímco za socanů už se přiznat musel.

Body 26.2.2007 10:25

Re: Re: Re: Na Západě by

 K tomu snad jen citát z pohádky - "Osobo, šly tudy děti?"  "Pleju len."  "Ptám se osobo. Šly tudy děti?"  "Až ho dopleju, budu zalívat."  "Osobo,....................

 Taková je s vámi antiklausovskými socbolševiky debata. Napadáte někoho jakkoliv, aniž používáte fakta a věříte tomu cokoliv vás napadne. Špinit ne dokazovat, to je vaše metoda.

Body 26.2.2007 10:29

Re: Re: Re: Re: Na Západě by

Špinit, ne dokazovat.       pochopitelně

nnn 26.2.2007 11:18

Re: Re: Re: Re: Re: Na Západě by

vy zase jen fanaticky hájíte Klause, a argumenty veškeré žádné

antiklausovec rozhodně jsem, stejně tak antihavlovec, a obecně antibolševik, ale rozhodně nejsem socan, natož socbolševik

M. a m i Z 26.2.2007 10:10

Míříte mimo,

já se rozhodně nezastávám žádného prognostika, a na mě toho moc nanašetříte, ani kdyby ta nízkovýkonnostní tlupa, která teď převzala kormidlo skutečně začala pracovat, což se nedá očekávat.

huhu 26.2.2007 8:58

nástup šibalů

Klausova cesta transformace ke svobodnému trhu, metodami svobodného trhu a demokracie se nemohla líbit těm, kteří chtěli využít svých mocenských pozic.

Mnohem lepší byla cesta mocenská, možnost přímých prodejů, korupce, dotací, investičních pobídek a jiných lumpáren. Bylo třeba vyřadit "Klausův" svobodný trh jako objektivního soudce rozdělování hodnot, stanovení ceny, úspěšnosti vlastníků.

Spojenými silami bývalých estébáků a pravdalásky se to povedlo, i když naštěstí ne zcela.

Kde jsou stamiliardy ze socanské privatizace přímými prodeji" největších podniků", ozdravených největších bank, zemědělské půdy ? Jak to, že tahle estébácká parta ještě při této privatizaci zatížila daňové poplatníky bilionovým dluhem ?

Spojení Havel s Tošovským na provázku a šibaly přišlo tento stát velice draho.

Ladislav N. 26.2.2007 9:03

Re: nástup šibalů

Centrálně monopolistický "státně-tržní" systém řízený vládou? ;-P Nic moc...