26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ok 26.11.2007 11:00

Re: Re: Hybášková je DILETANT

jaké máte protiargumenty? sem s nimi!

To přibližování naší ekonomiky je nesmírně důležitý jev, a mělo by trvat až do doby, kdy budou platy a ceny srovnatelné konkrétně s Německem, se kterým máme společné kulturní návyky a stejnou civilizační úroveň (třeba úroveň a styl bydlení). Až budou Němci imigrovat za prací do Čech, tehdy zaveďme Euro. Dřív ne.

:) 26.11.2007 11:57

Re: Re: Re: Hybášková je DILETANT

Německou životní úroveň těžko doženem. Zvláště tedy ne české hospodářství, který je postavený na průmyslu (nejvíc z EU) a k tomu ještě výrazně na výrobě aut...Se ještě máme na co těšit. To, že (západní) Německo neuteklo v životním standardu ještě dál můžeme vděčit jeho sjednocení.   

ok 26.11.2007 13:09

Re: Re: Re: Re: Hybášková je DILETANT

Na výrobě aut není nic špatného, naopak - je to předstupeň pro výrobu ještě náročnějších výrobků, které už Číňan nezvládne. například letadel a hi-tech výrobků. Desítky drobných podniků v Čechách spolupracuje na výrobě špičkových automobilů (třeba BMW) a získávají potřebné zkušenosti a kontakty. Která jiná země se tím může pochlubit? Navíc se tím opět posiluje tradiční středoevropský hi-tech region Čechy-Sasko-Bavorsko.

jirka.s. 26.11.2007 17:50

Re: Hybášková je DILETANT

Tedy, ne že bych , ok, nesouhlasil s Vaším hodnocením připravenosti naší ekonomiky pro přijetí eura, ale hodnotit paní Hybáškovou jako nevzdělaného člověka, tak to jste kapánek přepískl. Až budete plynně mluvit arabsky, tož sem zas hoďte nějakou moudrost!

Cizinec 26.11.2007 9:58

Vypatlana Janinka

Co k tomu clanku jeste dodat. Ano inflace po zavedeni Eura - z pohledu platu europoslance je uplne zanedbatelna

Stredocech 26.11.2007 9:18

Paní europoslankyně by měla sledovat i jiné ekonomické rozbory

Zatím je tomu tak, že existuje reálný rozpor mezi kupní silou české koruny doma a jejího směnného ekvivalentu v sousedních zemích. Pokud ČR nezabředne do nějaké krize, bude se tento rozdíl snižóvat dvěma mechanismy.

1) Zpevňováním kurzu koruny, což se (zatím) děje

2) Domácí inflací a znehodímnocován úspor, což se děje též.

Pokud přijmeme Euro, bude už možný jen mechanismus dvě, na čemž prodělají drobní střadatelé a každý, kdo vlastní aktiva v korunách.

Pytel 26.11.2007 9:55

Re: Paní europoslankyně by měla sledovat i jiné ekonomické rozbory

Vysvětlete prosím, jak je možno v Česku provádět inflaci Eura. To by jistě mnoho lidí zajímalo, jak by mohla naše centrální banka znehodnocovat Euro.

tris 26.11.2007 10:12

Re: Re: Paní europoslankyně by měla sledovat i jiné ekonomické rozbory

Euro znehodnocuje ECB...ale nejsem si úplně jistý, jestli ČNB závod v tisku prohrává...

Pytel 26.11.2007 10:47

Re: Re: Re: Paní europoslankyně by měla sledovat i jiné ekonomické rozbory

Je třeba obnovit slovník. Staré liberální "stát tiskne" je třeba nahradit novým "banky inkrementují bajty na harddiscích" ;-D

Jan Svoboda 26.11.2007 9:03

ČNB a vláda jsou proti Vám jistě nedoukové,

paní Hybášková. Celkem chápu, že když jste se dostala takovou malou předvolební všivárničkou do struktur EU, již se Vám nebude chtít zpět. Konec konců, vždyť jsou tam i komouši, tak proč ne Vy?

Jen si tak občas říkám - Bože, kde jsem se to narodil?(Y)

Richard 26.11.2007 8:54

eu projekt sociálních inženýrů

Já nechci euro. jezdím do německa léta,ale takové zdražení jaké je dneska v německu, nepamatuji. Samy němci brečí jak je u nich draho. Strčte si euro kam chcete.

A je to 26.11.2007 8:51

K článku

Velcí exportéři jsou také největší importéři - kovů ocele atd.Pak jim slabé EUro a Dolar vyhovuje.Tak nevím průmr. plat v ČR je cca 21.tis Kč hrubého což je 780 Euro hrubého.Tohoto platu dosáhne sotva 1/3 lidí.Běžný plat je  cca 14.tis čistého  - což činí 520 Euro.  Všichni přátelé eura si spočítejte kolik vám zbyde. Ceny se po zavedení Eura zaokrouhlí nahoru. Nejhorší je že náš stát by ztratil jednu z regulačních pák ekonomiky a tou je kurz měny. Všichni v evropě zchudly Čr není tak bohatá aby mohla zchudnout. 

F2 26.11.2007 8:53

Re: K článku

cituji Vás : "Nejhorší je že náš stát by ztratil jednu z regulačních pák ekonomiky a tou je kurz měny" ... no vidíte, já si myslím, že to by bylo to nejlepší.

zdeněk 26.11.2007 9:04

Re: Re: K článku

Páky by se pouze přesunuly do Bruselu, tam již váš názor nebude nikoho zajímat.

Streit 26.11.2007 8:47

Co článek autorky, to větší blbost

Jsem ekonom. S tímhletím žvástem se nedá ani polemizovat. Jen nechápu, jak je možné, že když si člověk říká, že tato ukázka ideologií zatemněného mozku nemá obdoby, že to paní Hybášková příštím článkem dokáže ještě vystupňovat.

Máme se na co těšit. Až nebude zvolena, novinařinou se ale neuživí.

Mard 26.11.2007 9:01

Re: Co článek autorky, to větší blbost

No možná někdo kdo má plat, který převyšuje mnohonásobně český průměr, jako třeba paní Hybášková, skutečně nemusí vidět problémy se zavedením Eura. Ale my ostatní na to doplatíme. Zkrátka, dej politikovi moc a peníze a stane se z něj marťan odtržený od reality.

třetí 26.11.2007 10:17

Re: Co článek autorky, to větší blbost

O tom, že jste ekonom, pane, lze velice úspěšně pochybovat.

Streit 26.11.2007 13:13

Re: Re: Co článek autorky, to větší blbost

Víte, podle čeho se pozná, kdo čím je? Jestli se tím dobře živí (jesliže vám nestačí absolvování VŠE). Tuto podmínku splňuji, aniž čerpám dotace nebo tyju z politiky jako paní Hybášková.

Nejste paní Hybášková? Takového "advokáta" si ani ona nezaslouží. Možná, že jste jen mouřenín, který chce z našich úspor dotovat třeba VolksWagen.

jirka.s. 26.11.2007 17:59

Re: Re: Re: Co článek autorky, to větší blbost

Ne, pane Streite! Třetí skutečně není paní Hybášková! Třetí je prachsprostý lidový milicionář, který si kdesi na vsi "zprivatizoval" nejspíše nějaký bývalý Agropodnik a nyní ze sebe dělá úžasného podnikatele, který zachraňuje celý region a který i přesto vzdychá po těch nádherných starých časech, kdy při zpěvu častušek pulíroval se svými komplici lauf svého AK 47, zasran/ého slepými náboji! A pak sežrali prase, ožrali sebe! Ta nostalgie! No, řekněte sám, nebyla to nádhera?

BOMBON 26.11.2007 8:45

spekulace kdo by mohl prodelat...

zrejme importeri (to je opak exporteru, pani, vime?), a pak vsechni, kteri si mysli, ze zadny dement, byt vybaveny poslaneckou legitimaci a imunitou, by nemel zasahovat do prirozenych ekonomickych procesu, byt by to bylo v zajmu nekolika velkych vyvozcu...

ale jinak jste se krasne predvedla... jako nána, nána, nána...

No... 26.11.2007 8:37

Británie a Dánsko ví, co dělají ...

Proč se hrnout někam, kde "velcí" pravidla tak úplně nedodržují a malí je dodržovat musí? Navíc, když si přepočítám plat a porovnám ceny, tak ty ceny jsou i vyšší a plat na 20%, tak co se divíte? Váš poslanecký plat EU je "poněkud" vyšší, než reálný plat lidí tady ...z toho asi vychází Váš pohled na tuto problematiku. Pohled poněkud idealistický a "rozumu mdlého" ...

PetrK 26.11.2007 8:26

Ačkoliv není ekonom,

snaží se, seč může (ale nerozumí).

Mejla 26.11.2007 8:25

Export to vůbec neovlivní, protože čistý export existuje snad jen u duševní práce. U všech výrobků však značnou část vstupů tvoří dovozy surovin, energií, komponentů,

takže např. dovezené díly na automobil vyrobený část jeho ceny zlevní a případné místní zvýšení to dotáhne na zhruba na původní celkovou výši nákladů. Kupodivu to funguje docela přesně.

peon11 26.11.2007 7:14

Paninko,

Vy jste fakt "chytrá" jako tágo. Ukázka ženy v politice.

zubr.z 26.11.2007 6:19

ojro

Kupoval jsem onehdy (pár měsíců zpět) přímo v Bruseli hmoždinky D 5 mm,neb byly třeba.Za krabičku s 15 ks hmoždinek jsem cvaknul 4,65 Euro.Totéž jsem před pár dny kupoval v super-hyper marketu za 11,50 Kč.To se mi jeví jako ekonomicky opodstatněný poměr 1:11 a ne 1:27.Je tosice trochu nesmyslné srovnání,ale přesto o čemsi vypovídá-banky drží exportérům palce až příliš.Na úrovni je ten výrobce,co dokáže vyrobit euro za desetikačku. Ono to podestýlání finančních polštářů dlouho neustojíme,A makáme tak jako jinde v Evropě.

Streit 26.11.2007 9:04

Re: ojro

Když jste nakoupil hmoždinky v Česku, "nakoupil" jste EURo za 2,47Kč.

Když jste je koupil v Bruseli, "nakoupil" jste korunu za 0,22centů.

Ale pozor, to je podle dnešního prý zbytečně výhodného kursu 5,89Kč! Takže až budeme platit EURem, "koupíme" si u drobného zboží svou vlastní měnu za skoro šestinásobek! Proč bychom to těm velkým exportérům a mocným zemím nedarovali, že paní europoslankyně? :-(

Tino 26.11.2007 4:56

Úsměvné až tragicky.

 Česká republika se skládá z občanů žijících na Českém území. Instituce, podniky exportní i importní, banky, podniky služeb atd., to jsou takové imaginární celky, které jistě mají vliv na ekonomiku, tedy hospodářství státu. Samotní občané jsou pak ti, pro které se vede ekonomika, tedy hospodaření státu. Jsou to konzumenti hospodaření, jsou to konzumenti výsledků hospodaření. Paní Hybášková nám tu rozjímá nad přijetím eura, jak by bylo výhodné pro ekonomiku a jak by to pozvedlo hospodaření jednotlivých segmentů ekonomiky.

 Pro informaci paní Hybáškové: Naprostá většina občanů své vlasti zvané Česká republika, při přepočtu svých výdělků na euro, má příjem zhruba do pěti set eur!!! Tato maličkost paní Hybáškové zcela uniká. Není se možné tomu divit. Vždyť ona se pohybuje ve svých příjmech v daleko jiných položkách. Pro její informaci: Češi jsou toho času velice levná pracovní síla! Pravda, jsou i jiné národy ještě levnější, ale o těch v souvislosti s eurem není řeč, tedy aspoň v článku paní Hybáškové.

 Tedy, pokud by Pánbůh dal a Češi by si mohli vydělávat aspoň do patnácti set eur v dělnických profesích, pak by jistě většina národa byla pro přijetí eura. Ale s takovou vyhlídkou, že jeden takový dělník dostane na výplatu 400 - 500 eur, tak to dělník raději chce svých mizerných 12 - 15 000Kč na ruku. Za to dokáže jakž takž vyžít při současných cenách.

 Exportéři možná pláčou nad svými sníženými zisky, dělníka však není nějak slyšet plakat paní Hybášková. Dělník nemá ani čas plakat, protože musí makat, aby udržel národní hospodářství, které se nějak podivně zlepšuje a dělníkovi nezaplatí. Tak nějak socialistická EU kašle na českého občana. Patrně máme v EU absolutně neschopné jedince, kteří jen dokáží blábolit o přijetí eura a realitu života prostých lidí prostě nevnímají.

 Sestupte z výšin paní Hybášková a pohlédněte realitě do očí! Bylo by to s vámi úsměvné, kdyby to ale nebylo pro běžné lidi spíše tragické.

gogo 26.11.2007 17:01

hybaskovou stve, ze kazdou vyplatu dostane min na cesky

kdyby bylo v kotline euro, mela by stale stejne. kolik vydelava delnik ci nekdo jinej ji je u riti

68 26.11.2007 3:43

A ted zabrusleme trochu do Vašeho oboru, paní.

Jak  je to ted na podzim s naší bezpečností a jak se věci mají na Blízkím východě? Pod kontrolou?

Cizinec 26.11.2007 10:00

Re: A ted zabrusleme trochu do Vašeho oboru, paní.

R^