5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vladimír 8.5.2006 21:37

Re: Materiální majetek musí být v neustálem pohybu

Karel Havlíček, Neprakta, ve tvém výčtu chybí buditelé Švejk a Jandák.

Thyronx 8.5.2006 1:33

Autor je 3x trouba

Snizovat dane chudym je velka chyba.Ta dalsi je slovo "solidarita" za ktere se da schovat sakra hodne vymluv. Ano, lide s nizkymi platy (tredy vetsinou nevzdelani) si za snizeni dalsich dani o kus zvance vic.Nic vic a nic min. Statu neprinesou nic. Jsou to lide neaktivni, neschopni bez vedeni statu za rucicku. Vubec nejvic mi zveda adrenalin v krvi kdyz se stat snazi pomahat nezamestnane rodine s dvenmi detmi s celkovym prijmem od statu (podpory+rodinne pridavky) az 15,000Kc /mes. Kdo takove lidi dostane do prace za minimalni nebo jiny nizky plat je "frajer". A prave takove lidi Socani podporuji. Motivuji je aby nikdy nepracovali.

Minutus 8.5.2006 8:26

Re: Autor je 3x trouba - Tím jsi myslel sebe Thyronxi?

1. Nezaméstnaným příjemcům dávek snížení daní nijak nepomůže

2. Rozdíl mezi dávkou a platem se po snížení daně v nizkopříjmové skupině zvýší, což je argument pro snížení daně v této skupině - ostatně chzstají se k tomu všechny strany napříč politickým spektrem - ve svých slibech - :-) Autor má pravdu. 

huhu 8.5.2006 1:12

autor je trouba

Obecně bohatí jsou bohatí, protože umějí s penězi zacházet a chudí jsou chudí protože neumějí. A pokud si myslí, že ti bohatí platí daně, nebo dokonce mají všichni napsán  všechen majetek na sebe, tak je vidět, že žije v bludu. Proč, to by mu vysvětlil třeba ministr Mládek vulgo Velká kapsa - nic nemá, všechno je "švýcara" a ještě chudák má výdaje platit za nájem do Švýcarska - to se mu to pak prosazuje progresivní daň a majetková přiznání. Autor bud manipuluje nebo  předvedl úvahu socanského hňupa. :-D

šakal 8.5.2006 1:09

...helevole, Jirát,...

...milionář je dneska každej, kdo žije v krajskym městě a má v osobnim vlastnictví panelový 3+1. Buďto budeš muset ty svý kalkulace přepočítat na tolary, nebo si vyser s milionářema a miliardářema voko ;-P

šakal rotschield

huhu 8.5.2006 1:13

Re: ...helevole, Jirát,...

a kdo má v Praze menší dům či větší RD má přes 10 milionů a tedy dělal by majetkové přiznání. Až na socana Velkou kapsu, ten nic nemá, patří to "švýcarovi" a Pitr je prý také chudák..

Vilém 8.5.2006 0:52

U chudých se peníze víc zhodnotí

Dalším důvodem vyššího přínosu snížení daní chudým je to, že chudí zvýšením spotřeby víc zhodnotí svůj lidský kapitál. Když si někdo koupí počítač, na který neměl, zvýší se tím jeho profesní znalostní kapitál mnohem víc než z nákupu dalších módních luxusních hračiček.

huhu 8.5.2006 1:14

Re: U chudých se peníze víc zhodnotí

no jo, ale pak se stane postupně bohatým a co dál ? ;-D

Minutus 8.5.2006 8:28

Re: U chudých se peníze víc zhodnotí

Naučí se hrát přes noc hry..

ondra 8.5.2006 10:57

Re: U chudých se peníze víc zhodnotí

Otázka je, jak je k tomu přimět, aby investovali daňové úspory do vlastního vývoje.

Harpyje 8.5.2006 19:09

Re: U chudých se peníze víc zhodnotí

Viléme, nezlobte se, ale Vy jste opravdu blb.

Vladimír 8.5.2006 21:40

Re: U chudých se peníze víc zhodnotí

Chudí použijou peníze ušetřené díky nižším daním na splátku OK karty nebo Providentu, za který nakupují jídlo v Lidlu, takže půlku dostane Lidl a druhou půlku lichvář.

mak 8.5.2006 0:22

zase chudi a bohati, kdy uz se konecne zacne rikat lide s vyssimi prijmy a lide s nizsimi prijmy

pak uz je tu klasicka socialisticka paralela bohaty=zlodej okrada chudaky a tridni nesnasenlivost na ktere stavi komuniste je na svete. Nebylo by lepsi misto progresivni dane, to obratit tak, aby se lide s nizkymi prijmy daleko vice snazili mit vetsi platy a tim padem nizsi dane.

rejpal tady a tam 8.5.2006 2:10

Re: zase chudi a bohati, kdy uz se konecne zacne rikat lide s vyssimi prijmy a lide s nizsimi prijmy

Až se socani konečně budou vykopáni od koryta, jinak  tahle marxisitcká terminologie bude s námi až do smrti (naší).