26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jepice 8.5.2006 18:15

Ach jo

stát není občanská společnost. Máte pravdu, že občanská společnost - nadace, církevní spolky, velké mezinárodní humanitární organizace i obyčejní neorganizovaní dobrovolníci mohou pro lidi v akutní nouzi udělat dost.  Dodat někomu důstojnost je těžší. To je tak subjektivní kategorie, že pouštět se do úvah, co je důstojný život a co ne, je odvaha. Někdo například vidí svou důstojnost v tom, že není na nikom a na ničem závislý, zejména ne na státu. A klidně spí v díře u parovodu.

jepice 8.5.2006 18:20

Re: Ach jo

odkud by ho ovšem minulý režim vytáhl za ucho a strčil do nápravného zařízení.

Pupicek starostlivy 8.5.2006 22:28

Re: Re: Stát má za povinnost starat se o své občany ? K tomu stát byl stvořen ? Ne.

V.Havel se o sebe v prvni rade dokazal vzdy pekne postarat, ehmmm, no tedy, jak bych vam to tak vysvetlil, hmm, s tou Lucernou, hmmm

mak 8.5.2006 11:47

priklad chudeho z mladoboleslavska

Je po vyplate, vsechny kramy nacpany lidma, voziky pretekaji hlavne jidlem, zbozim z tv reklam atd. Dva tydny po vyplate kramy prazdny, skoro by se vyplatilo je zavrit. Je po vyplate, vsechny kramy nacpany lidma, voziky pretekaji hlavne jidlem, zbozim z tv reklam atd. Dva tydny po vyplate kramy prazdny, skoro by se vyplatilo je zavrit.Je po vyplate, vsechny kramy nacpany lidma, voziky pretekaji hlavne jidlem, zbozim z tv reklam atd. Dva tydny po vyplate kramy prazdny, skoro by se vyplatilo je zavrit.Je po vyplate, vsechny kramy nacpany lidma, voziky pretekaji hlavne jidlem, zbozim z tv reklam atd. Dva tydny po vyplate kramy prazdny, skoro by se vyplatilo je zavrit. Dejte jim vice penez snizenim dani a zmeni se to na :Je po vyplate, vsechny kramy nacpany lidma, voziky pretekaji jeste vice hlavne jidlem, zbozim z tv reklam atd. Dva tydny po vyplate kramy prazdny, skoro by se vyplatilo je zavrit

huhu 8.5.2006 12:10

Re: priklad chudeho z mladoboleslavska

ideál chudého blba popsal Drda v "Dařbuján a Pandrhola"...v potoce pivo na stromech jitrnice...;-P

Pupicek starostlivy 8.5.2006 22:31

Re: Re: priklad chudeho z mladoboleslavska

;-DJsem chudy blbR^

ZEPOP 10.5.2006 15:23

Re: Re: Re: priklad chudeho z mladoboleslavska

Já taky!;-D

jepice 8.5.2006 16:35

Re: priklad chudeho z mladoboleslavska

Ještě že už nejsou jednotně nařízené výplatní termíny. ;-P

right 8.5.2006 11:03

Blbe Jiráte

Blbe Jiráte,

co myslíš, že se děje s investovanými penězi? Myslíš, že odpočívají ve slamnících? Studuj a necintej.

ondra 8.5.2006 10:55

A co tzv. střední vrstvy?

Socanský stát podporuje ty nejbohatší a nejchudší. Ani jedná z těchto skuipn není největším přínosem pro společnost (nemyslím tím stát). Nejvíc je u nás vykořisťovaná a zanedbávána "střední třída" (nemyslím tím majetek, ale způsob obživy - viz živnostníci a drobní podnikatele), která v rozvinutých zěmích vytváří naprostou většinu národního bohatství. Bohužel z hlediska volebních preferencí není tak zajímavá ani pro socialisty, ani pro tzv. pravičáky.

František 8.5.2006 10:36

Pro začátečníky

doporučuji knihu R.T. Kiyosakiho:"Bohatý táta chudý táta". Bohatství společnosti uvnitř státu se sčítá. Peníze, které se spotřebují se vypaří, peníze investované se vrací. Na neznalost této skutečnosti prohráli feudálové svůj závod s obchodníky a podnikateli.

Sch.glosátor 8.5.2006 17:30

Znám. Podstata problému není v tom, že chudí by na počátku věděli o mnoho méně než bohatí.

Čili ve schopnosti rozpoznávací. Rozdíl je v míře schopnosti ovládací. Rady Kiosakiho jsou dobré a všeobecně známé. Problém je ve vůli se jimi řídit.

Mirek Šejna 8.5.2006 10:12

Pravicová směčka tady opět blbne

samozřejmě, že autor má pravdu, i když úvahu dost zjednodušil. Chudí, kteří mají málo peněz, a žijí tzv. z huby do huby, nově nabyté peníze okamžitě utratí za potraviny nebo za jiné zboží. Bohatí nově nabyté peníze utrácet opravdu okamžitě nepotřebují, ale většinou je investují. Reakce místní pravicové smečky pouze ukazuje, že vůbec bohatá není, protože jinak by věděla, jak s penězi nakládá opravdu bohatý člověk.

Autor se plete pouze v jediné věci. Investice bohatého člověka často také zvyšuje HDP. A to někdy dost výrazně. To si vlády uvědomují a proto i bohatí dostávají daňové slevy tehdy, když svoji peněžní zásobu hodlají použít na investice.

huhu 8.5.2006 10:23

Re: Pravicová směčka tady opět blbne

vy máte tedy názory ! 8-o Peníze potřebuje i Bill Gates nebo myslíte, že ne ? Na rozdíl od ostatních (zejména těch chudých), ví velice dobře, jak je investovat. Pokud by totiž bohatí obecně investovali špatně, byli by brzo chudými. A pokud by investovali dle představ autora a dalších hlupáků to luxusních zbytečností dopadli by jako potomci "Bakelita" viz článek zde p. Paška. problém "chudých" je dosti právě v tom, že peníze neumí dobře utratit. Ostatně měli jsme zde 40 let ten experiment, že všichni měli přibližně stejně - a někdo si pořídil chatu, auto, družstevbní byt atd. jiný třeba s mnohem větším platem nic a dnes brečí, že nemá na regulovaný nájem.

Alfik 8.5.2006 11:24

Re: Re: Pravicová směčka tady opět blbne

Bill je nepotřebuje, tady to říká http://ekonomika.idnes.cz/bill-gates-pral-bych-si-nebyt-tak-bohaty-fc2-/ekonomika.asp?c=A060505_113958_ekonomika_maf

;-D

Mirek Šejna 8.5.2006 14:44

Huhu, Vy o koze, ja o voze

Já píšu o tom, že bohatí nepotřebují peníze na obživu, protože na obživu mají peněz dost. Píšu o tom, že pokud bohatý získá peníze navíc, většinou je investuje a nikoli "prožere". Nikde jsem nenapsal, že je investuje špatně. To jste si vymyslel vy. Investice není nákup luxusních zbytečností. Investice je nákup něčeho, co si hodnotu zachovává nebo se dokonce zhodnocuje.

pavel 99 8.5.2006 15:57

Re: Huhu, Vy o koze, ja o voze

"...Já píšu o tom, že bohatí nepotřebují peníze na obživu, protože na obživu mají peněz dost...." - panečku to je věta. To by se i Milouš červenal.

Mirek Šejna 8.5.2006 16:02

Pavle99

já mám peněz dost na obživu. Proto jsem vždy peníze, které jsem získal navíc neprožral, ale investoval (akcie, rodinný dům, životní investiční pojištění). Máte pravdu, Milouš by se zavítí  červenal, narozdíl od Vás. Vy totiž závistí modráte.

Stredocech 10.5.2006 15:40

Mirku Šejno, je tudíž nejvyšší čas Vám to sebrat, pardon

"znárodnit." Vily, akcie, penzijní připjištění a to vše dát na zbrojení, pardon, "potřebným."

Pokud pamatujete 50 léta, víte, o čem mluvím.

Ještě by třeba udělali výstavu "Majetek keťase Mirka Šejny, nalezený v jeho luxusní vile" a avízovali to ve zprávách v televizi.

Dokonce takto napadli jakési důchodce, kteří měli ve sklepě hromadu konzerv, prý počítali s hladem, aby na tom mohli vydělávat. Že by si je schovávali pro sebe, komentátor nepřipustil.

nik 8.5.2006 9:30

Logika...

Z tohoto článku logicky plyne, že nejbohatší je tem stát, který má pouze chudé občany ;-) ...

Yarda 8.5.2006 9:27

Když se diskutuje na téma "bohatí - chudí" tak mnozí (asi ti co jsou za vodou)

reagují jako malí yardové.

Páni úspěšní podnikatelé. Představte si, že každý by byl úspěšný podnikatel jako vy. Kdo by pro vás pracoval?

A neříkejte, že byste si najímali na práci cizince - v cizině byl samozřejmě byli také samí úspěšní podnikatelé.

huhu 8.5.2006 10:18

Re: Když se diskutuje na téma "bohatí - chudí" tak mnozí (asi ti co jsou za vodou)

znám spoustu odnikatelů bez zaměstnanců, ale žádného zaměstnance bez podnikatele (jen ty státní a tam je otázka zda vlastně tvoří hodnoty, ze kterých bychom mohli být živi). Takže kdo koho živí ? Jinak práce každého je zbožím, které prodává. Každý (zaměstnaný) člověk je vlastně podnikatelem se svojí vlastní pracovní silou.

František 8.5.2006 10:50

Re: Když se diskutuje na téma "bohatí - chudí" tak mnozí (asi ti co jsou za vodou)

Cílem je, aby reálné práce bylo co nejméně. Již více než 30 let soutěží Japonsko a USA v počtu výrobních robotů a jejich nasazení se strmě zvyšuje. Také v ČR je již několik nových provozů, kde jsou hlavně kontroloři a programátoři, ale žádní výrobní dělníci. Problém USA je nyní v tom, že populace nedokáže produkovat lidské bytosti schopné získat vyšší kvalifikaci v potřebném množství a přitom má nadpodukci lidí nezaměstnatelných pro jejich omezenou schopnost kvalifikovatelnosti. Národohospodáři, kteří hodlají léčit nezaměstnanost rozšiřováním oborů se stále rostoucí mírou automatizace se ošklivě spletou. Automatizovat lze i výrobu oceli a hororové obrázky hutníků v těžkých ochranných oblecích s lopatou, nebo sochorem v ruce patří do zaostalých zemí.

Jirka 8.5.2006 12:32

Re: Re: Když se diskutuje na téma "bohatí - chudí" tak mnozí (asi ti co jsou za vodou)

A to jste slyšel v kterém večerníčku, že USA nemá dost kvalifikovaných lidí ( dost jich neprodukuje) Sekretářce chodí měsíčně tak 100 CV. aby dotiční, vysokoškolsky vzdělaní lidé mohli u nás pracovat, takže to asi nebude tak horké. Každý je protě sám za sebe odpovědný, žádné sociální inženýrství prostě nefunguje.

Pupicek starostlivy 8.5.2006 22:09

Re: Re: Re: Když se diskutuje na téma "bohatí - chudí" tak mnozí (asi ti co jsou za vodou)

Kocoure, kto se te dotikal???  Amici u nas raaadi pracujou, protoze si nas daj jako svacinku, jsou ponekud dravejsi (a umi foukat pod pytlik;-D)

neuropan 8.5.2006 9:21

Pane Jiráte,

na to jste přišel sám nebo jste si to zpasal někde na školení u Škromacha ? Ten taky v TV debatě tvrdil, že vyšší inflace je lepší než nízká, protože se vám peníze uložené na účtu v bance "více zhodnocují".

Pupicek starostlivy 8.5.2006 22:16

Re: Pane Jiráte,

Škromy je vubec dobrej, ja dokonce verim ze si ani nejak sam nepomohl, s vyjimkou slev na letenku v ramci kamaradstvi s Tvrdikem.  Ja si dokonce myslim, ze ani netusi ktera bije, ale zase umi dobre prudit

Kendy 8.5.2006 9:16

Co ??

:-/;-€

Minutus 8.5.2006 8:50

Hloupí a rozumní, vzdělaní,nevzdělaní, s filipem, bez filipa

Ta hranice by měla vést nějak takto. Nejde zdaleka jen o školy. Ty se na tom podílejí tak z 25%. Prostě někdo je dobrým manažerem svého života a někdo trotl k pohledání. Pokud má někdo k dispozici 300 Kč denně a prokouří a prochlastá 200 Kč denně, můžeme to nazývat bohémsvím, jenže pravděpodobněji to bude vypatlanost. To je extrém. Ale spousta lidí kouří, pije přežírá se ( občas se to stane skoro každému z nás), ale  někteří se prostě změnili v krmné vepře, kteří se rochní v obilí - no není už ho tolik a všude kolem je nasráno, ale hlavně, ře nemusíme daleko chodit a občas sem dokonce nějaké obilí přinesou, abychom neumřeli hlady! Ale můj strejda za třemi kopci, ten je v žitě!! Protože jiní se občas dokáží zvednout a najít si nový nespasený lán a nekálet rovnou pod sebe a taky nemyslet  jenom na to žrádlo a slastné prdy po něm. Bohatí, chudí - to není PŘÍČINA. To je spíše DUSLEDEK. 

Hledajíci 8.5.2006 7:43

Materiální majetek musí být v neustálem pohybu

K.H.Borovsky ve svém epigramu "Krad starý Mates jako straka, krad u bohatce i u chudáka. Když nakrad dost, dal nápis zhotovit si na to "Soukromé vlastnictví je svato!"

ukazuje jak první generace hromaditelů majetku ke svému bohatsví přijde.

Neprakta svým "První generace majetek nahrabe, druhá ho zvelebí, a třetí ho rozhází" ukazuje jak se majetek pohybuje neustále z místa na místo.

Nedávná vlna rychlého zbohatnutí a bankrotů ve starých EU státech potvrzuje výše uvedená pořekadla. Kdo je dnes bohatý může být za pár let na sociální podpoře. A potom mu ta podpora přijde velmi vhod, i když jako bohatý na sociální stát nadával.