3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ludva 7.7.2009 11:08

Hlavně budou vyšší daně

pro bohaté. A toho se zdejší pisálci bojí jako čert kříže. Proto ty neustálé nesmysly o zadlužování. Topolánkova vláda měla obrovské štěstí, že krize a hloupý Paroubek nedovolili poznat, jaký vliv na ekonomiku by její reformy vlastně měly. 

Jerome 7.7.2009 10:47

Ekonomická

varianta nikoli, ale volební fígl ano. Zůstává také velkou neznámou, jak by vypadala reálná vláda po volebním vítězství. Ani Jiří Paroubek nemůže zcela pominout trendy evropských socialistů, u nichž stále nevíme, jak se budou vyvíjet v souvislosti s realitou trvající krize....Oponenti levice mohou nabídnout jen utahování opasků s občasným povolením na dobrý oběd v neděli, ale s tím se volby /většinou/ nevyhrávají. Skutečný PROGRAM patrně nikdo nepředloží. S levicí půjdeme určitě do pekla a s pravicí v lepším případě do předpeklí.  Lepší výběr není. Blahoslavení skromní, kteří maji dosti na tom, co mají. Ostatní se patrně ukoušou...

Jarda 6.7.2009 23:09

deficit

Nebojte se Paroubek nevyhraje a všechno bude v absolutním pořádku, žádný deficit jistě nebude, když vyhraje ODS

Johan 7.7.2009 10:51

Re: deficit

Milý Jaroslave, deficit roste trvale už 15 let. Otázkou uzůstává, zda poroste "geometrickou"  nebo "aritmetickou" řadou. Pokud tomu nerozumíš, nechoď k volbám. Patrně bys ublížil citelně i svým pravnoučatům...........

Jarda 7.7.2009 16:10

Re: deficit

Milý Johane, já ještě pamatuji dobu, kdy byl rozpočet plusový, bohužel tenkrát vládli komunisté, a málo komu se to bude líbit.  A k volbám půjdu, a budu volit tu správnou stranu

herdekbabka 6.7.2009 22:49

no pane BartoŃ -ono je to prašť jako uhodˇ-

co se čílíte - je to přece jedno - jestli se rozdají peníze lidem a alespoň trochu se jim vrátí nA CO CELÝ ŽIVOT PŘISPÍVALI  a stát se zadluží - nebo jestli se peníze vybrané na sociální pojištění - tajně utrácí na " výstavbu a rozvoj středisek zimních sportů"  a další nejmenované  " investiční akce" o kterých se nikdo nic nedozví - a pak jen novináři - "TI JEDINÍ SPRAVEDLIVÍ A NESTRANNÍ" pokrytecky lamentují jen nad tím - že by lidi měli něco dostat - ale nad tím kaam celá ta léta peníze šly - se nepozastaví nikdo..  Koukněte se na ? výúčtování jednotlivých roků  ČSSZ - je tak nejasné, zakuklené - že se nedozvíte NA CO SE TA KVANTA PENĚZ POUŽILA.  Víte po roce 90 - tady byla spousta sportovních zařízení, středisek, fond dětí a mládeže  a pod - všechno bylo podivnou privatizací podivně stejně nepřehledně zprivatizováno .. A tak protož už nebylo co - z peněz na důchody se budují další "sportoviště" aby OPĚT BYLO CO PRIVATIZOVAT.  koukněte se na české noviny - www.ceskenoviny.cz/domov zprávy  - NKÚ se chystá... a pak můžete něco psát....

Fofr 6.7.2009 20:53

Celá EU je na dně a těžko něco vymyslí

-a nikdo se nemusí bát dvoj-troj-nebo pětirychlostní Evropy.Dny světlých zítřků končí...Nemám z toho taky radost-ale je to realita.

Klapal 6.7.2009 20:41

Jestli něco v Česku lidé nevymyslí-tak je nezachrání ani ČSSD

-ani ODS.Ale  na dluh tuto životní úroveň nemůže udržet  dlouho nikdo......;-D;-D

janoryna 6.7.2009 20:37

pane bartoň, on je

teďparoubek premíér nebo mimist financí. já jsem mysle, že teď jedem podle kalouskova rozpočtu a ten pokud vím, socan není.

loula 6.7.2009 20:50

Re: pane bartoň, on je

Ano, jedeme podle rozpočtu, který předpokládá růst HDP v letošním roce ve výši 4,8% a tomu odpovídající příjmy rozpočtu. A na tyto předpokládané příjmy byly nastaveny výdaje. 

Takže pokud se utrácí, tak se utrácí v souladu se schváleným rozpočtem.

strejda 6.7.2009 20:58

Re: pane bartoň, on je

Utrácí se a nic se neděje. Rozpočet schválila vláda ODS, která dělala, že žádná krize nebude. Těch 200 miliard bude jen za letošek. Proč ne. Baltské státy s podobnou daňovou politikou jako my, jsou již odepsané.

swissdenis 6.7.2009 19:26

je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

odpověste modři svazaci!!hajite tu jen modre křivaky-majitele domu lekarniky bankere tunelaře lobisty a spekulanty a jinou nenažranou hamounskou verbež;-O

občan 6.7.2009 19:33

Re: je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

mezi modré svazáky patří i armáda tvrdě pracujících řemeslníků.kteří živí všechny děti,důchodce,úředníky,invalidy a cikány.Dále mezi modré svazáky patří chytřejší polovina důchodců,kteří se bojí,že jim ty důchody socani prom.dají

swissdenis 6.7.2009 19:41

Re: je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

přečetl sis v modre smlouvě s občany--ani slovo nebylo splneno modrymi lhaři

občan 6.7.2009 20:39

Re: je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

nu,já jsem řemeslník a moje maminka důchodce.To už nějaká zkušenost je,ne ?

janoryna 6.7.2009 20:41

Re: je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

a kolik jste platil daní za klause kočárníka. aproč je deň daňové svobody později než za socanů ?

jirka.s. 6.7.2009 20:40

Re: je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

To by mne docela zajímalo, Viléme Telle, proč ty v tom švajcu zasekáváš doktorům ručičky na EKG kvůli nějakým pitomým modrákům v nějaké postkomoušské zemičce! Vždyť ti ti mohou přece v té Audi 8 viset u (Y), ne?

BTW: Problém asi budev tom,  že ty budeš nejpíš jenom z toho Českosaského Švýcarska. Mudr .Vítková by měla nejspíš přehodnotit své rozhodnutí tě připouštět k netu!!! ;-P  http://www.plhberkovice.cz/main.php?id=vseob_psych_muzi

loula 6.7.2009 20:53

Re: je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

To nesporně máte pravdu, mezi oranžády také patří tvrdě pracující, kteří živí....jak jste napsal. Nepopírám samozřejmě, že mezi oranžády jsou i lemplové a nemakačenkové, kteří parazitují, stejně jako jsou zloději a velkozloději mezi modrými svazáky.

ortelius 6.7.2009 19:43

Re: je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

Napiště článek, který bude kydat špínu na nějakého modrého politika a my ho budeme hájit. Teď si obhajujte svou zásadovou Zubovou, které její manžel (?) koupil 5. místo na kandidátce u socanů. Nevidíte v tom určitou nekonzistenci? Zvlášť u ní!

janoryna 6.7.2009 20:39

Re: je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

vy jste nic neslyšel o příklonu k pravici u zelenejch ? a v tržním systémuse kupují nejen hlasy,ale i místa na kandidátkách. to je krok vpřed proti znárodńování.

beruška 6.7.2009 20:01

Re: je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

Ty jsi správný oranžový vůl. Vypotit takovou hovadinu může jen socka, které stačí, že jí bratři v triku slíbí pečené holuby, kteří mu budou létat do huby.;-D

Mirek 6.7.2009 21:10

Re: je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

No asi není, ale oceněním Zubové, jste milí oranžoví přátelé spadli mezi "modré křiváky, majitele domů, bankéře, tuneláře a jinou nenažranou hamounskou verbež".  Těžko už o Dalících a Řebíčcích můpžete cokoli vykřikovat.

Jarda 9.7.2009 0:05

Re: je Zubova slušnejši než DALIK či REBICEK

Ty závistivej pitomče. Tak já jsem byl taky majitel domu - podle tebe křivák. Protože naši státem chránění nájemci neplatili, tka jsem se na to vykašlal a prodal ho. Dodnes mi ti "chudáci" dluží. Myslíš, že žili skromě, když neměli na nájem? Ani náhodou: spotřeba teplé vody trojnásobná oproti tomu, když jsem tam žil já!!!!! Ve všech energiích a službách doplatky. TAK KDO JE TADY KŘIVÁK, TY ZÁVISTIVČE?

swissdenis 6.7.2009 18:59

nevěřte modrym lžim o ZADLUZENI

až k slzam dovedou modři kydouni dohnat lidi skazkami o ZADLUZOVANI nasich deti--oni vsak planuji jen privatizace=rozkradeni nemocnic a pojistoven

beruška 6.7.2009 20:04

Re: nevěřte modrym lžim o ZADLUZENI

To je potrefených hus.:-/;-D

Skybird 6.7.2009 18:49

Skutečným problémem je naprostá rezignace na tradiční zásady

hospodárnosti, šetrnosti, rozumných investic. Jako samozřejmé se bere kupovat na dluh to, na co ve skutečnosti nemáme. Nesmyslná vize nekonečného růstu lidi ve jménu módnosti, bytí "in", fakticky  nutí kupovat zbytečnosti. Některé věci si pořizují pouze proto, aby veřejně deklarovali, že jsou něčím, čím ve skutečnosti nejsou.

Prostě nastala situace, kdy  hodnota všech věcí pořízených na dluh je ve skutečnosti výrazně nižší než nominální hodnota dluhů. (viz. např. hypotéky v Americe, ale ne pouze ony). To prostě nemůže dopadnout dobře.

Vše se zase vrátí ke zmíněným tradičním zásadám. Není pouze zřejmé, zda dobrovolně v důsledku poznání a prozření či nedobrovolně jako důsledek ohromného, bezprecedentního průšvihu.

certik 6.7.2009 21:13

Re: Skutečným problémem je naprostá rezignace na tradiční zásady

Jedna vec je jista, bezprecedentni prusvihy neexistujou. V nasi dobe jakykoliv prusvih ma precedent. Ale to vas asi neutesi.

Tuzex 6.7.2009 18:38

Omyl Ing. Bartone

Zhruba 300 mld korun rocne odtece z teto zeme na dividendach a presunech zdroju jako dan za neuveritelny vyprodej ovladacich prav k ceskym podnikum v 90. letech. Kdyby to videl T.G.M., zbluznil by se. On bojoval a prosadil princip, ze ceske zdroje maji byt ovladany z CSR. Sklizime nasledky divoke privatizace, nikoli predimenzovani socialniho statu. Ten uz u nas vlastne ani neni. To, co si dovoluje ceka pravice, by jim dnes neproslo ani v Anglii.

Skybird 6.7.2009 18:51

Re: Omyl Ing. Bartone

Nyní se dokonce bude prodávat mincovna v Jablonci. Staneme se jedním z mála států, kde takovou výrobu nevlastní stát. Přitom tato mincovna má kšeftů dost, prosperuje, je výrazně zisková. Nerozumím tomu !

loula 6.7.2009 20:56

Re: Omyl Ing. Bartone

Proboha, čemu nerozumíte. Mincovna má kšefty, je zisková, takže to je dostatečný důvod její privatizace.