18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
swissdenis 6.7.2009 17:02

Re: Stejná a dokolečka se opakující předvolební rétorika:

skvele napsane

Robespier 6.7.2009 12:37

statni dluhy

Ono uz zacina ( globalne videno) byt uplne srdecne jedno, zda ve vedeni statu je jakakoliv politicka strana, popr jakykoliv cinitel / politik. Pan Paroubek, ci pan Topolanek, Berlusconi,Mugawe, Sarkosy, Putin ci  Barack Obama. Zdluzovani vsech statu vzrusta astronomickou rychlosti a vetsinou duvodem pro toto jednani je uchovani a beh soucasneho systemu spolu ve spojenim co nejluxusnejsiho zpusobu zivota nasich politickych lidru jejich "poradcu" t.j. pomahacu a pochlebniku. Jestlize dojde kl tak obrovskemu zadluzeni, ze toto nebude moznost splacet, udela se jednoduse penezni reforma a zacne se odpocatku znovu. Nepokoje ktere propuknou se potlaci armadou a policii, zastreli se zhruba 500 lidi, 50 tisic se jich zavre a je po problemech. Ta uzka vrstva politiku + jejich priznivcu ekonomickou a penezni katastrofu prezije bez vetsi ujmy diky svym investicim do nemovitosti a jinych nemennych hodnot ( zlato+ umelecke predmety) . Pokud byse stalo, ze nekterym jedincum usekne dav gilotinou hlavu nestane take nic, protoze podobne jevy v minulosti s vyjimkou aktu pomsty take vyrazne zlepseni neprinesly.

R

hafusak2 6.7.2009 12:43

Re: statni dluhy

Oblíbeným /a vyzkoušeným/ způsobem je peněžní reforma. Stát se zbaví zadlužení, bohatým moc neublíží, plebs to přidupne k zemi. Co takhle vyměnit koruny za eura v patřičném kursu?

:-) 6.7.2009 12:54

Re: statni dluhy

Který je ten patřičný kurz, bolševiku?

hafusak2 6.7.2009 13:11

Re: statni dluhy

Proč se ptáš mě? "Patřičný" je ten, který potřebují pravicoví zloději - takže se s tímto dotazem obrať na svou stranickou organisaci a ty různé tajemné předvolební "sponzory"

:-) 6.7.2009 13:27

Re: statni dluhy

Ptám se protože o něm píšeš ty, bolševiku. Myslíš ten kurz 1:50 jako za měny v roce 1953, kdy bolševici okradli všechny mimo sebe? Sobě měnili 1:1.

Pochybující 6.7.2009 14:30

Re: statni dluhy

Však oni to modří bolševici udělají úplně stejně.

Kalifornie náš vzor! Chlap s gulama nebo Terminátor!

Ladislav N 6.7.2009 17:10

Re: komunista z IP: 82.209.45.xxx

Blb jako ty by si měl zopakovat historii vlastní země, než začne dřístat po diskusích....

hafusak2 6.7.2009 19:02

Re: statni dluhy

Rašín v r. 1919 měnil 1:2. Co si ale nevzpomínám, jaký kurs měl De Gaulle, když měnil staré franky za nové, myslím ale, že to bylo i více než 1:50.

james 6.7.2009 19:50

Re: statni dluhy

Rašín výměnou peněz oddělil Československou ekonomiku od Rakouské. Něco podobného se stalo při rozdělení Česko - Slovenska.

Za De Gaulla Frantíci výměnou peněz snížili jejich nominální hodnotu o několik nul. Nic víc, nic míň! Staré franky platily souběžně s novýma několik let. Nikdo o nic neřišel! Takže žvaníš jako vždy, bolševiku, aniž víš o čem.

brok 6.7.2009 17:24

Re: statni dluhy

Hlavní výdajovou položkou státního rozpočtu jsou mandatorní výdaje. Mezi nimi jsou nevětší položkou výdaje sociální a dotace ztrátovým státním a polostátním podnikům. Takže rozumně vydávat sociální podpory. Je nezbytné podporovat přiměřeně ty, kdo nemohou pracovat, nemocné, důchodce a nezaměstnané, kteří hledají zaměstnání. Je třeba zastavit podporu těm, kteří ´ji zneužívají a nechtějí pracovat. Ztrátové podniky je nutné privatizovat, nebo hledat příčiny ztrátovosti. Stát privitizoval několik železničních tratí, protože byly neúnosně ztrátové. Trať Sokolov - Kraslice byla dokonce již řadu let mimo provoz a bylo ji nutné prakticky vybudovat znovu. Přesto po privatizaci jsou tyto tratě ziskové. Ministerstvo dopravy by mělo analyzovat příčiny tohoto stavu a přinutit státní ČD, aby pracovaly stejně. Proč to nedělá?

Vysoké daně "bohatých" nic neřeší. Sebevyšší daně v této kategorii (Švédové měly v osmdesátých letech max. daň 105%) jsou pouze gesto. Poplatníků s vysokými platy je málo na to, aby měli větší vliv na výši rozpočtových příjmů. Poplatníci s minimálními platy platí i při rovné (přesněji lineární) dani tak málo, že jejich příspěvek státnímu rozpočtu nemá prakticky na rozpočtové příjmy vliv. Veškeré příjmy státního rozpočtu pocházejí od střední vrstvy a její rozvoj je nutné podporovat. Této vrstvě také nejlépe vyhovuje lineární daň. Hlavní starostí sociálně závislých by mělo být, aby živnostníci a drobní podnikatelé co nejvíce prosperovali, protože právě ti platí jejich sociální podpory.

Palava 6.7.2009 12:15

do jaké míry

lze věřit heslu mladých voličů "nebudeme platit vaše dluhy"nevím .Věřitelé ho však jistě uslyší a Kočkoland získá opravdu ale opravdu drahé peníze .

Landys 6.7.2009 12:02

Výchova voličů v Čechách a na Moravě !

;-€Tak tomu nerozumím - Paroubek prý vychoval své voliče úplatky a sliby. S těmi sliby to ODS dělá jinak, to je fakt. Ze své Smluvy s voliči nesplnila nic - lze snadno ověřit. Voliči ODS, jako ta inteligentnějčí část obyvatelstva, určitě číst umí ( jesti tomu ale rozumí, to už je věc jiná !).  Topolánek je daleko zodpovědnější k budoucnosti těžce zkoušené země, to je asi také pravda - ten své voličské základně (především soudruhům podnikatelům) slibuje jen krev, pot a slzy. Bolševici nám sem zatáhnou krizi, tak co  jiného také našim bohatým spoluobčanům zbývá. Proto bude v naší zemi nutné snížit především přímé daně (co také jiného v zemi, kde se snížila daň z příjmu nejvíce v členských státech EU). A pořád to ještě dle Kalouska pro správné "podnikatelské klima" nestačí. Kalousek také kudy chodě vykřikuje, že progresivní daň je "trestem". Akorát jaksi nedoplnil, že maximálně trestem pro bohaté, kdežto nepřímé daně pak asi nejsou pro ty chudobnější "trestem", ale nejspíš odměnou. Kalousek snižuje daně bohatým ( to ale rozhodně nejsou žádné úplatky a sliby voličům !), pak mu chybí v rozpočtu peníze, a najednou hlavním důvodem schodků je expanze sociálního státu. A co tak vzít jako důvod neustálé snižování daňové báze ? Co tak třeba snižování pojistného na sociální zabezpečení hrazené zaměstnavateli, k tomu ony přímé daně. Nejlepší je zvýšit DPH - snadno se vybírá, zdaněné potraviny a jiné nezbytné statky totiž obejít nelze. A z čího rozpočtu si tato daň ukrojí větší díl rodinného rozpočtu , to si ti naši inteligentnější voliči (co volí srdcem na pravém místě) určitě lehce spočítali. A konečně, co by také pro naši šťastnou a nezadluženou budoucnost neudělali - tady není žádná oběť drahá. !!

H.K. 6.7.2009 12:43

Re: Výchova voličů v Čechách a na Moravě !

Ze své Smluvy s voliči nesplnila nic - lze snadno ověřit.

Jwšrě snadněji se dá ověřit, že koaliční vláda Mirka Topolánka byla jmenovaná 9. ledna 2007. V průběhu dvou let vlády se vláda snažila řešit nejpalčivější problémy, které společnost trápí. Zejména reformu systému a financování zdravotní péče, důchodový a sociální systém. ČSSD neudělala v tomto směru za 8 let vlády nic

Kalousek také kudy chodě vykřikuje, že progresivní daň je "trestem. ˇ

A není? Ten kdo dělaá od rána do večera platí pivo v hospodě  těm, kteří nedělají nic.

... důvodem schodků je expanze sociálního státu. A co tak vzít jako důvod neustálé snižování daňové báze ? Podle Vás je nejspravidelnější když jedni budou platít a druzí si budou užívat. To je zajímavé. To by každého nenapadlo.

Starý J. 6.7.2009 12:50

Re: Výchova voličů v Čechách a na Moravě !

Zdá se Vám, že ODS snad měla ve sněmovně většinu, se kterou mohla své sliby plnit? Že je mohla plnit s hlasy Zubové, Jakubkové, Hovorky a Tlustého trojlístku? To jste Vy všichni, kteří kolem sebe mlátíte Smlouvou s občany za dvě leta vlády Topolánka nezjistili, že Smlouvu s občany plnit s těmito lidmi nemohl? To jste vědomě tak nemyslící? Proč ze sebe děláte hlupáky. Vy jste si vážně nevšiml, že tato parta mu pro jakékoli reformy v duchu Smlouvy ruku nezvedla? Že to došlo tak daleko, že se nechali Paroubkem přeplatit?

Pokud jste si toho "náhodou nevšiml", pak nemá cenu s Vámi diskutovat. V podstatě není o čem.

loula 6.7.2009 13:43

Re: Výchova voličů v Čechách a na Moravě !

Tak  proboha proč tu smlouvu s občany vůbec vypisovali, když si museli být vědomi, že nad 50% nezískají a že budou muset jít s někým do koalice. A dále, já Topolánkovi nevyčítám tu smlouvu s občany, já mu vyčítám, a to tvrdě, nesplněný slib, že jeho vláda nechá prošetřit veškeré zločiny socanů, uveřejněné v Kubiceho zprávě. A výsledek, Kubice a celé vedení bylo vyhozeno,. Velice poučný je rozhovor Kubiceho v Právu asi čtvrt roku po svém vyhození. A k Tlustému, když se na něj nedalo spolehnout, tak proč z něj udělali architekta ekonomické - tedy nejdůležitější - části předvolebního programu.

Ladislav N 6.7.2009 17:24

Re: Výchova voličů v Čechách a na Moravě !

Cílem je těch 50% získat. Jinak bychom snad k violbám chodili zbytečně, ne? ;-)

Mac 6.7.2009 17:26

Re: Výchova voličů v Čechách a na Moravě !

Mohl byste mi napsat kolik procent dostane Váš milovaný Paroubek v podzimních volbách?Já Vám to pak připomenu.Všechno ostatní,co nastalo,byl jenom kompromis,který vyplynul ze situace.Paroubek přece řval,že je to sto na sto.Snad přece nemohl Topolánek říct"vyhrál Paroubek,gratuluju".Ano dělal kompromisy s lidmi,se kterými by normálně nikdy nevládl a tak taky nemohl splnit všechny svoje sliby,ale vzpomeňte si jak plnil sliby Sobotka.Tenkrát prohlásil:"Naše sliby byly zasazeny do špatného ekonomického rámce".Doufám,že si to najdete.

loula 6.7.2009 18:03

Re: Výchova voličů v Čechách a na Moravě !

Mluvíte o něčem, co jsem vůbec nenapsal.

jiste 6.7.2009 11:45

bartoni podivej se do lotysska

litvy nebo irska nebo na island jak fungujou vase recepty, to i v madarsku jsou na tom lip

Starý J. 6.7.2009 12:43

Re: bartoni podivej se do lotysska

Na Islandu uplatňují recepty ODS? A které? Můžete některé přiblížit? ODS někdy měla recept, že nejlépe je žít nad poměry a pokud se všichni občané řádně zadluží?

Ivan Nový 6.7.2009 13:03

jiste,

Litva, Lotyšsko, Island i Maďarsko aplikovalo recepty, kterými se inspirovala ČSSD. Založeny jsou na tezi, že dluhy se neplatí.

Honza II 6.7.2009 11:29

no,tak...

na jedné straně čteme o rekordním zadlužování a v televizi v rozhovoru s politologem bylo řečeno,že jsme jeden z nejméně zadlužených států v evropě i na světě - tak kdo tedy kecá ??

Vilda 6.7.2009 11:43

Re: no,tak...

Nikdo, zadluženější státy sekeru zatínaly postupně. Socani to doženou jedním pořádným švihem, maximálně rozloženým do čtyř let. Nebojte, dočkáte se, ošizen o účet nebudete:-P!!

čtenář zdrojů 6.7.2009 12:20

Re: no,tak...

Odkdy jsou ODS socani?

Za ODS vzrostl během let 2007 a 2008 státní dluh o 198 miliard. Tedy rychleji, než za socanů. Letos bude dluhový nářez ještě větší.

Jinými slovy - už jsme se dočkali. Jen modrý fan-klub to ještě nepochopil.

:-) 6.7.2009 12:58

Re: no,tak...

Šejno, ty tvoje kecy jsou úsměvné.

Ladislav N :-))) 6.7.2009 17:17

Re: no,tak...

Přece po blbovi "Mirek Šejna" s přemalovaným nickem nechcete rozum? ;-P

bubak 6.7.2009 12:59

Re: no,tak...

statni dluh neni zrovna dobry priklad, protoze to je suma dluhu vsech urovni statni spravy (vlada, kraje, obce atd.), pokud chcete srovnavat vliv vlady, tak spis srovnejte vladni dluh - podle CSU vladni dluh / HDP (maastrichtske kriterium je 60%) byl pred nastupem CSSD 13,1%, pri jejich odchodu 29,6%, po dvou letech vlady ODS 29,9%

čtenář zdrojů 6.7.2009 20:45

Re: no,tak...

státní dluh je dluh ustřední vlády. To, o čem píšete, je "veřejný dluh", kam se počítají i dluhy obcí, krajů a jiných státních institucí.

Starý J. 6.7.2009 13:06

Re: no,tak...

Skutečný čtenář zdrojů by si na internetu zjistil, že to nebylo 198 miliard, že to nebylo rychleji než socani. (Vývoj státního dluhu v miliardách za celou dobu po sametu jsem zde přetiskl minulý týden z webu Ministerstva financí).A také že více jak 80% rozpočtu jsou mandatorní výdaje, uzákoněné socany, které bez změny zákonů nelze měnit. Na to ODS neměla spolehlivou a ochotnou většinu ve sněmovně. Bez změny mandatorních výdajů se schodky nesníží. A skutečný čtenář zdrojů by již dávno zjistil, že je krize a vláda ODS nemá prakticky za tento rok na výši propadu státního dluhu žádný vliv.