21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Nenasytné monstrum

Patrně to nejhorší, co se může z hlediska finančního zdraví člověku stát, je upadnutí do takzvané dluhové pasti. Začíná to nevinně, když v hypermarketu vyplníte žádost o supervýhodnou kreditní kartu, která je úplně zadarmo a dostanete na ni mraky zajímavých výhod, od restaurací vyšší třídy, až po slevy na telefonním paušálu. Zvyknete si mít cizí peníze neustále u sebe v peněžence a pak to jednoho dne přijde. Použijete kartu ne k nákupu, nýbrž jako zdroj hotovosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bruner 5.3.2009 13:39

Re: bruner IP: 213.192.1.xxx

přijďte na pokec s ostatními lidmi z HK, kteří se léta živí podnikáním a pokuste se své názory před nimi obhájit. Myslím, že byste na celé čáře pohořel. Nás totiž vůbec nezajímají ideologické nálepky, ale jen a jen fakta a fungující systém.

Pavel Kořenský 5.3.2009 3:25

Re: No sláva, konečně život vlád ČSSD na dluh někdo popsal i pro veřejnost

Promiňte, ale co je to za přihlouplý dotaz ????

Pokud na něco nemám, tak si to holt nemohu dovolit a musím si to odepřít a je naprosto irelevantní, že soused si to dovolit může (ať už na dluh nebo proto, že je šikovnější nebo třeba proto, že dědil).

Půjčit si, prožrat to a dělat u toho machra umí každý idiot. :-((((

matrix 5.3.2009 6:46

Re: No sláva, konečně život vlád ČSSD na dluh někdo popsal i pro veřejnost

jsem v oblasti kde se hemži same hospody,banky,R^potom lide,kteři pracují a utracejíR^jenže poslední dobou je vice lidi na pracaku než v tramvajich,autobusech po pate !!ale osme a devateRva to nejsou školaci8-otak si řikam kdy i nas ,co pracujem přeřadí na tu hodinu abychom se vyspali pěkně do růžovaVV

Minutus 5.3.2009 17:49

Já vás skutečně nechápu

To podle vás ani podnikatel nemůže vzít úvěr a vydělat na něj? Prostě by měl podnikat jen z ušetřených peněz? A proč by stát nemohl podnikat? Investice do infrastruktury, vzdělání, dokonce i kultury jsou podle vás nevratné? Dost zjednodušený pohled, nemyslíte?

Pokud někdo skutečně "prožírá" peníze, tak jsou to různí podvodníci, politici, úředníci, kteří prodražují státní zakázky kvůli provizi a vůbec kradou nebo nad krádežemi zavírají oči. Tohle jsou prožrané peníze. Máme jedno z nejlevnějších zdravotnictví, nijak neuměrně vysoké důchody, celkově ani sociální dávky nejsou nic moc. Jen se podívejte do Německa, Rakouska nebo Francie.