26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Léčba Janotou

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Curious 1.9.2009 19:42

Re: Okruh kovboju se tenci...

Tak to funguje ve vsech statech s nekrytymi penezi.

vita 1.9.2009 9:51

Proč strašíte Maďarskem? Proč ne Lotyšskem?

Že by obrat od chvalozpěvů byl příliš prudký?

Ale ne - vždyť už je to plus mínus rok...

liberal shark 1.9.2009 8:20

alternativy

Buď bude Janota, nebo přijde Lenin, v lepším případě Pinochet.

realisté 1.9.2009 8:55

Re: alternativy / a co více krizí najednou ?

Tým pod vedením oxfordského profesora Davida Stucklera došel k závěru, že překotná privatizace si vyžádala v bývalém komunistickém bloku životy přibližně jednoho milionu mužů v produktivním věku.

S jednou krizí si svět poradí, ale co když se jich sejde víc? Hlavní vědecký poradce britské vlády, profesor John Beddington varuje, že kolem roku 2030 postihne lidstvo znásobený efekt několika krizí najednou, které budou souviset s nedostatkem potravin, pitné vody a energie.

Právě současná krizová situace ukázala, že spoléhání se jen na moudrost hrstky „renomovaných“ ekonomů, kteří „vědecky“ řídí armádu poslušných zaměstnanců (ve smyslu F. Taylora před 100 lety), by bylo pro občany současného demokratického státu velmi nemoudré (MP 09)..

Konkurenceschopnost ekonomiky dle M. E. Portera. Jakékoliv rozumné protikrizové opatření vedoucí ke snížení negativních sociálních dopadů ve společnosti by proto mělo být současně posuzováno z hlediska dopadů na dlouhodobou konkurenceschopnost ekonomiky!

hexin 1.9.2009 9:15

Re: alternativy / a co více krizí najednou ?

S tím nedostatkem energií máte pravdu, místo abychom pokračovali ve vývoji nejefektivnějších energetických zařízení  s maximální spolehlivostí tak se utápíme v pseudoekologických absurditách, které nás o energie spolehlivě připraví

Petr Kunetka 1.9.2009 10:38

Re: alternativy / a co více krizí najednou ?

No, chtel bych ty vypocty videt. Ja teda nikoho, kdo by kvuli privatizaci umnrel, neznam. Ani z doslechu.

Mimochodem, zapocital do toho i zvyseni stredni doby zivota a zvyseni kvality zdravotni pece?

know-how ChH 1.9.2009 10:59

Re: alternativy / a co více krizí najednou ?

V polovině 90.let ve Strakově akademie se v čekárně válela pro novináře brožura "Nový obraz budoucnosti", vydaná v Management Pres s, "s lakavou podporou britského KNOW HOW FUNDU".

Na straně 42 tam Charles Hardy"největší filozfof podnikatelství" píše:

"Kapitalismus je závislý na tom, že lidé v naději, a to časté v klamné naději, na zbohatnutí velice usilovně pracují, a přispívají tak ke zbohatnutí jiných lidí". 

jirka.s. 1.9.2009 11:02

Re: alternativy / a co více krizí najednou ?

Klídek, pane Kunetka, tohleto sem ten magor lepí už asi půl roku!!!! ;-)

Papouch 1.9.2009 12:01

Re: alternativy / a co více krizí najednou ?

http://papers.ssrn.com/sol3/Delivery.cfm/SSRN_ID1086378_code355418.pdf?abstractid=1086378

jsou to zprumerovane statistiky od Berlina po Ulanbatar

a samozrejme ten pan neni profesor, ale podle vseho asak nebo doktorand

Marat 1.9.2009 12:13

Re: alternativy / a co více krizí najednou ?

Sakra sakra, to muselo být funusu. To si pohřební služby a muzikanti nahrabali peněz na těch funusech. Jakým způsobem bylo  usmrceno těch milion lidí? To muselo být znát ve dvou létech tolik funusu.

památník 1.9.2009 17:06

Re: alternativy / a co více krizí najednou ?

Navštivte v Americe Památník obětem vietnamské války , drží zde hladovku (fiktivní) veteráni za 1700 nezvěstných američanů. Padlo jich tam cca 56 000, vietnamců více než 3 miliony (převážně civilistů). Oplakávají je zde rodiny pozůstalých, převážně chudších, ale i bohatších američanů.

Kaja Mařík 1.9.2009 14:54

Re: alternativy / a co více krizí najednou ?

Jak chce Evropa konkurovat těm zemím, které nedusí evropské normy pro výrobu, pro pracovní sílu. Ty tam jsou časy, kdy jsme měli levnou pracovní sílu. Všechny ty nařízení o nerez programech ve veřejném stravování, likvidování úplně funkčních zařízení,  studená teplá studená voda, bezdotykové baterie na WC, dvojí WC muži, ženy v restauracích je sice moc pěkné, ale měli jsme na to? Vždyď Eu dělá tyto normy jen proto, aby lobolovala pro vyvolené země pro trh. Dnes je výroba, díky všem směrnicám Eu, darmojedům ISO, kteří to kontroluji tak drahá, že se stává celé Evropa nekonkurence schopná vůči zemím jako Čína, kde do extrému žádné pravidla nemusí, kde je levná pracovní síla. Eu si nakonec podřeže větev sama sobě. Když k tomu přidáme mandatorní výdaje, dlouhá placená mateřská, nejdelší v celé EU, vysoké porodné, pastelkovné, sociální dávky, včetně placení soc a zdrav pojištění těmto lidem ze státní pokladny, různé programy pro vyloučené, kde tečou peníze, programy ministerstev, mladí do 30 let studují, někdy i déle, kdo má ty daně platit? Jak je možné, že nejsou peníze pro záchranáře? To jsme museli rozporcovat medvěda na nesmyslné hřiště s umělým trávníkem, to nemohly byt tyto peníze na tyto účely? Kdo se k těmto nezodpovědným počinům před volbami přihlásí. Jedni chtěji rozdávat 13 důchody, někteří chtějí ubrat platy učitelům, snížit důchody. Teď nějak utichlo to rozdávání dětem ve škole, ovoce a zeleninu zdarma, co chtěla nařídit EU. No a těm pár co ještě pracuji, je třeba přtnout a zvednout jim daně, no kde se na to všechno má brát? . 

Jenofefa 1.9.2009 8:03

Je mi tady ze všeho

móóóc zle. A bude ještě hůř! jedno nabití huby tomuto národu nestačilo, musí dostat ještě jednou, a pořádně!

Venca 1.9.2009 10:36

Re: Je mi tady ze všeho

Naprosto souhlasim, ze cesky narod speje k tomu dostat jeste jednou pres drzku.

Kaja Mařík 1.9.2009 14:33

Re: Je mi tady ze všeho

A fest.

Karel 1.9.2009 7:59

Už jednou...

Už jednou ODS přivedla stat na okraj bankrotu, teď je to podruhe. Je zajimave že vlady ODS vždy konči bankrotem. Vlada  Topolanka prosadila komicky rozpočet, podle teto vlady žadna krize se nekona, tak jsme byli přesvědčovani. Topolankova vlada darovala nejbohatšim vrstvam mnoho miliard tim že jim snižila daně naopak chudšim a duchodcum zdražila zakladni potřeby. Misto aby se vratily daně k progresi chce ministr opět zdražit zakladni potřeby.

RomanL 1.9.2009 8:56

Re: Už jednou...

... ta ironie je brilantní... ;-D

Venca 1.9.2009 10:42

Re: Už jednou...

Problem je ze stat nema temer na to splacet mandatorni vydaje nastavena CSSD. Bolsevici proste rozdavali a rozdavali a zapomeli na to ze jednou prijde recese. Jak za to muze ODS ale nechapu. To jako telepaticky ovlivnovali Sobotku a rikali mu "Rozhazuj penize"?

Fialka 1.9.2009 15:06

Re: Už jednou...

No přece zdroje jsou, kdopak to říkall, Být Eu komisařem, dobrý posterunek. Proč jsme se zadlužovali, když šla ekonomika nahoru, proč se nemyslelo na horší časy, to bylo za vlád socanů, mnoho expertů varovalo, no a ještě to jízdné pro děti zdarma, třinácté důchody, zdravotnictví bez poplatku, 400 mega pro Kocábův program pro romy a konečná pro nás všechny. Jedině krach, úplný krach může tento nepoučitelný národ poučit. Milánkové, až nám nikdo nepůjčí, tak kde vezmeme na léky. Ono to pak v takových krizových situacích funguje tak, že Vás do nemocnice třeba i přijmou, ale tu infúzi, účinné léky si musíte zapaltit sami keš, protože špitál na ně nebude mít peníze, no a kdo mít nebude, má prostě smůlu. Jen dál věřte Paroubkovi Rhatovi a ostatním.

iF 1.9.2009 11:26

Pane Karle,

první krizi v české ekonomice způsobil zákrok ČNB, který skokově  stáhl část likvidity z oběhu a tím zdražil  peníze a zároveň způsobil v úvěrové oblasti jejich nedostatek. Proti tomu velmi intenzivně protestoval tehdejší předseda ODS i vlády Václav Klaus, ale nebylo mu to nic platné. A tak musel přijít s balíčky usporných opatření, i když by to nepochybně raději nedělal.

Druhou krizi prožíváme teď (a s námi i celý euroatlantský trh) a je ještě příliš čerstvá, než abych tu musel sáhodlouze zdůvodňovat, že na ní vláda Mirka Topolánka nenese vinu.

A ten obrovský státní deficit, který teď v době krize hrozí stáhnout českou ekonomiku do propasti, nevytvořily vlády ODS, nýbrž premiérů Špidly, Grose a Paroubka, račte vědět.

Stredocech 1.9.2009 11:51

Re: Pane Karle,

Máte naprostou pravdu

autor 1.9.2009 12:13

Re: Pane Karle,

Že zrovna mě vkládáte do úst cosi o tom, že pravice může za enormní zadlužení, to je opravdu úsměvné. Viz  http://neviditelnypes.lidovky.cz/novinari.asp?idnov=1422, chce to víc přemýšlet nad tím, co čtete:-)

marko 1.9.2009 11:36

Re: Už jednou...

prosím vás , asponˇ nekecejte takové blbosti .

Marat 1.9.2009 12:16

Re: Už jednou...

Kája sedíc na nočníku meditoval a toto vypotil.

Fiter 1.9.2009 12:59

Re: Už jednou...

Karle nic ve zlém,ale ty jsi bezkonkurenční levicové pako.Až tady začne řídit finance MMF tak to potom budete vy vychcaní socani čumět.Snížit platy státním zaměstnancům 20%,Snížit důchody 20%,Snížit podpory v nezaměstnanosti a rovněž sociální dávky 25% atd.Samé hezké věci.To se vám bude určitě strašně líbit.A politici co to způsobili vám budou moci slibovat co budete chtít,ale kontrolu nad financema už mít zaplať pánbůh nebudou.To všechno bude v kompetenci MMF. Takže Karle čest.

BLB 1.9.2009 7:40

Zase zapomínáte na komunisty!

Ti přece můžou za současné zadlužení.;-D;-D;-D(Y)

ranbow 1.9.2009 7:33

Léčba Janotou aneb čecháčci platťe??

ale to se podívejme - 60 miliard pro ČEZ, 30 miliard se rozdává na ekologiké opravy střech a oken, 400 milionů na romskou agenturu, - to všechno je OK,a najednou pan Janota vykřikuje, že jsme na tom špatně a je třeba zvyšovat daně?? Spadl právě z Marsu a nebo se právě probudil po bouřlivé oslavě výročí vstupu sovětských vojsk???

liberal shark 1.9.2009 8:17

Re: Léčba Janotou aneb čecháčci platťe??

S tím ČEZem je to omyl. Ve skutečnosti jde o to, že peníze z povolenek neprotečou k energetickým firmám státním (zeleným) molochem, ale zůstanou jim rovnou. Btw. bez zelených by žádné kšefty s povolenkami nikdy nevznikly, takže jejich současné ječení o "nezasloužených ziscích" je vrcholem pokrytectví.

Standa 1.9.2009 7:13

Je

vidět, že ekonomové dostali lidstvo do krize a neznají cestu jak rychle z  ní ven. Asi to zase nejsou tak dobří ekonomové.

j 1.9.2009 8:07

Re: Je

proto si chudák Standa a podobní budižničemové pujčují prachy , který nemohou splácet. Včera něco myslím žvanil o Obchodní akademii a měl ekonomické rozbory.