19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Léčba Janotou

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 1.9.2009 23:13

tak mi přijde

jestli by nebylo lepší pořádně padnout na hubu

vita 1.9.2009 23:12

Re: PROBOHA!

proč by ty blbe neměl chtít podnikatel vrátit dph z auta, když ho používá do podnikání a dph odvádí každej měsíc?

vita 1.9.2009 23:10

Re: vážení čeští kapitalisté

on totiž, Ty magore, musí stát těm kapitalistům něco nechat aby vůbec bylo co investovat

nostradamus 1.9.2009 22:37

vážení čeští kapitalisté

doplnění,

situaci neřeší poloviční plat pro učitele , nebo popeláře.

nostradamus 1.9.2009 22:34

vážení čeští kapitalisté

na investice jste tady vy a nikoliv stát, ale vy neinvestujete protože nejste kapitalisté ale socky , proto investuje stát, a to je ta největší katastrofa.Kapitalismus(tržní hospodářství založené na vykrádání státní kasy- do které politik vložil peníze které si půjčil) je bohužel současná realita.Jediné privátní investice většího objemu přišli z venku s tím že si zisky (nebo ztráty)opět investoři vyvezli.Takže modří komouši, co navrhujete dál ???

Curious 1.9.2009 19:46

Re: Splácení dluhu má i negativní důsledky - zvláště v krizi.

Splaceni dluhu zvysi mnozstvi penez v ekonomice (a snizi mnozstvi dluhu).

Curious 1.9.2009 19:42

Re: Okruh kovboju se tenci...

Tak to funguje ve vsech statech s nekrytymi penezi.

Minutus 1.9.2009 19:20

Re: Splácení dluhu má i negativní důsledky - zvláště v krizi.

To skutečně ne, tím spíše, že jsou opravdu virtuální. Ale přestanou pracovat, což povede k omezení investic, nezaměstnanosti, dalšímu kolu šetření dalšímu omezení investic atd - pozitivní zpětná vazba. Státní pokladna nebude stejně v pohodě, protože se vybere míň peněz z daní všeho druhu. Naopak se spotřebuje více sociálních výdajů díky nezaměstnanosti.

modrák 1.9.2009 18:37

Re: Každopádne....

flignit jako Pitr troglodite a krást jako on,co děláš gumo češeš jaklovi cop

Honza II 1.9.2009 17:50

Re: Každopádne....

R^!!Ale naše politiky to nezajímá,protože jim z toho nic nekápne.

Landys 1.9.2009 17:27

Re: PROBOHA!

:-/Sakra, dnes se to tady hemží samými laureáty na Nobelovu cenu za ekonomii. Takže každou korunu, kterou chudáci dostanou, akorát zbůhdarma prožerou ! Když nebudou mít akorát na to žrádlo, tak možná utratí i za něco jiného. Asi by bylo nejlepší odnaučit je  žrát vůbec, aspoň pak nebude na těch dálnicích taková tlačenice. Na kvalitních dálnicích se také  bude moct zvýšit povolená rychlost na 160, na některých místech možná až na dvě stě, aby ti co se neodnaučili žrát, mohli svým bujným koním pod kapotou protáhnout pořádně faldy ! Kalousek to pochopil, a místo šrotovného na levná auta, navrhl pro plátce daně (podnikatele)  neplatit DPH z jakéhokoliv auta. Idea je stejná jako u šrotovného, pouze cílová skupina jiná. Nynější Vrchol (všeho) tehdy argumentoval, že chudáci by si akorát vozili prdel, kdežto podnikatel ušetřené peníze použije na zaměstnání slepého pracovníka !

vládík 1.9.2009 17:17

Re: Je

R^

Landys 1.9.2009 17:07

Třikrát Proboha !!! - to celé na třetí !!!

:-(To mislýte vážně, nebo se mílým i já ? Takže když pánové nechtějí platit daně, tak nic nekradou ? To je velmi zajímavý vývod, chtělo by to upřesnění, z které části těla vám ta velemyšlenka vypadla. Vy musíte být ten chytrý a inteligentní volič ODS, který též nutně  uvažuje správně ! Přihlaste se o Nobelovu cenu za ekonomii - že jste vymyslel ekonomické perpetum mobile - kdy jedni budou permanentně šetřit,  druzí na oplátku  nebudou platit daně. Sakra, že se to neplacení daní těm zmíněným pánům ale vyplatilo ! A nejlepší na tom všem bude, že až si zas na tu svou nezadluženou budoucnost něco naskládáme, tak nám pokynou z teplých krajů další kovbojové. To se hned člověkovi radostněji utahuje opasek !

památník 1.9.2009 17:06

Re: alternativy / a co více krizí najednou ?

Navštivte v Americe Památník obětem vietnamské války , drží zde hladovku (fiktivní) veteráni za 1700 nezvěstných američanů. Padlo jich tam cca 56 000, vietnamců více než 3 miliony (převážně civilistů). Oplakávají je zde rodiny pozůstalých, převážně chudších, ale i bohatších američanů.

LN 8/09 1.9.2009 16:57

Re: Každopádne....

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí       6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

Jura Jurax 1.9.2009 16:48

Re: PROBOHA!

protože peníze nasypané do infrastruktury lze těžko prožrat - a infrastruktura zůstane, kdežto z toho prožrání zbude akorát howno. Doslova ... ale zato olbřímí ... ;-)

mackie 1.9.2009 16:20

Re: Je

Ekonomie je v tom poměrně nevině. Do krize dostali lidstvo politici a ti si z ekonomie vybírají jenom to, co se jim hodí. No a politiky si lidé volí podle toho, co jim slíbí. Myslíte, že by lidé zvolili politika s heslem: Budeme šetřit na horší časy?

V. Hoffman 1.9.2009 15:44

Re: ideokonom

Dobre, toto beriem. Lenze prave preto, ze ide o krizovu situaciu, kde sa na trh deru silni hraci a tym klesa dostupnost/rastie cena pre slabsich, bol by som s tymi predikciami opatrny. Buduci rok moze byt situacia uplne ina, podla toho, ako sa svetova /v ziadnom pripade nemozeme vynechavat zvysok sveta, trh so statnymi dlhopismi je globalny/ ekonomika zotavi. A ono je dost sporne, ci prave teraz utlmenie domacej spotreby /teda domaceho predaja/ cez vyssiu DPH je to najrozumnejsie riesenie, tiez by to v konecnom dosledku mohlo znamenat nizsi celkovy vyber. Cim sa deficit dalej prehlbi.

Pozrite, vyhadzovanie penazi z helikoptery podla Keyesoveho receptu sice znie velmi blaznivo, osobne preferujem verejne investicie, ale v sucasnej deformovanej ekonomike /tym myslim deformovanej tak poslednych 50 rokov, mozno aj viac/, kde absolutna vacsina penazi v obehu je kryta maximalne tak prislubmi a odhadmi, je starosvetsky recept v zmysle utiahnutia opaskov az sebevrazedny. Ono to moze fungovat v rodinnej ekonomike, ale ekonomika statov, ani nehovoriac o globalnej ekonomike, sa uz davno pokrivvila tak ako by sa ekonomika rodiny/malej firmy nikdy pokrivit nemohla /skrachovala by totiz davno predtym/. Je to strasne hlupe, ale navzajom sme si predstierali /staly vyvoj, hodnotu nasich statkov/ tak dlho, ze s tym nemozeme prestat zo dna na den.

Ze nas jedneho neprilis vzialeneho dna caka obrovsky krach, pokial tu ekonomiku "nezrealnime" je fakt. Ale davam prednost postupnemu ochladzovaniu.

cb 1.9.2009 15:26

Re: Okruh kovboju se tenci...

Vyhodne pro statni uredniky, policajty a vojaky, ktery maji jeste ranni neinflacni vyplatu.

cb 1.9.2009 15:19

Re: Splácení dluhu má i negativní důsledky - zvláště v krizi.

Ty penize nikdo nesesrotuje ani je nezavre do sklepa, byt virtualniho.

cb 1.9.2009 15:18

Re: PROBOHA!

Utahovat opasky si nebudeme my, ale stat. A neni to proto, abychom se v nejake vzdalene budoucnosti meli lip, ale aby to tu ve velmi blizke budoucnosti cele nekrachlo.

cb 1.9.2009 15:17

Re: PROBOHA!

A hlavne konecne sjednotit sazby DPH.

Fialka 1.9.2009 15:06

Re: Už jednou...

No přece zdroje jsou, kdopak to říkall, Být Eu komisařem, dobrý posterunek. Proč jsme se zadlužovali, když šla ekonomika nahoru, proč se nemyslelo na horší časy, to bylo za vlád socanů, mnoho expertů varovalo, no a ještě to jízdné pro děti zdarma, třinácté důchody, zdravotnictví bez poplatku, 400 mega pro Kocábův program pro romy a konečná pro nás všechny. Jedině krach, úplný krach může tento nepoučitelný národ poučit. Milánkové, až nám nikdo nepůjčí, tak kde vezmeme na léky. Ono to pak v takových krizových situacích funguje tak, že Vás do nemocnice třeba i přijmou, ale tu infúzi, účinné léky si musíte zapaltit sami keš, protože špitál na ně nebude mít peníze, no a kdo mít nebude, má prostě smůlu. Jen dál věřte Paroubkovi Rhatovi a ostatním.

Kaja Mařík 1.9.2009 14:54

Re: alternativy / a co více krizí najednou ?

Jak chce Evropa konkurovat těm zemím, které nedusí evropské normy pro výrobu, pro pracovní sílu. Ty tam jsou časy, kdy jsme měli levnou pracovní sílu. Všechny ty nařízení o nerez programech ve veřejném stravování, likvidování úplně funkčních zařízení,  studená teplá studená voda, bezdotykové baterie na WC, dvojí WC muži, ženy v restauracích je sice moc pěkné, ale měli jsme na to? Vždyď Eu dělá tyto normy jen proto, aby lobolovala pro vyvolené země pro trh. Dnes je výroba, díky všem směrnicám Eu, darmojedům ISO, kteří to kontroluji tak drahá, že se stává celé Evropa nekonkurence schopná vůči zemím jako Čína, kde do extrému žádné pravidla nemusí, kde je levná pracovní síla. Eu si nakonec podřeže větev sama sobě. Když k tomu přidáme mandatorní výdaje, dlouhá placená mateřská, nejdelší v celé EU, vysoké porodné, pastelkovné, sociální dávky, včetně placení soc a zdrav pojištění těmto lidem ze státní pokladny, různé programy pro vyloučené, kde tečou peníze, programy ministerstev, mladí do 30 let studují, někdy i déle, kdo má ty daně platit? Jak je možné, že nejsou peníze pro záchranáře? To jsme museli rozporcovat medvěda na nesmyslné hřiště s umělým trávníkem, to nemohly byt tyto peníze na tyto účely? Kdo se k těmto nezodpovědným počinům před volbami přihlásí. Jedni chtěji rozdávat 13 důchody, někteří chtějí ubrat platy učitelům, snížit důchody. Teď nějak utichlo to rozdávání dětem ve škole, ovoce a zeleninu zdarma, co chtěla nařídit EU. No a těm pár co ještě pracuji, je třeba přtnout a zvednout jim daně, no kde se na to všechno má brát? . 

Kaja Mařík 1.9.2009 14:33

Re: Je mi tady ze všeho

A fest.

j 1.9.2009 14:19

Re: PROBOHA!

vaši zmínění pánové nic neukradli, pouze nechtěli platit daně. Teď je otázka jak moc závrženihodné tento čin je. Předpokládáv , že i vy žádné daně platit státu nechcete proto se s řemeslníkem raději domluvíte práci bez papírů. Nebo se snad mílím?:-)

Landys 1.9.2009 14:17

Re: PROBOHA!

Mohl by se nám pochválit, jaké má vozidlo ! Ať víme, co si můžeme dovolit, když budeme také poctivě šetřit. Ať máme motivaci !

Landys 1.9.2009 14:11

Re: PROBOHA!

:-/Ale jsme národ pitomců ! Národ věčných Utahů. Po kolikátů už si utahujeme opasky, a někteří si utahují z nás ? Nejdřív jsme si měli utahovat opasky abychom se už zítra měli jak ti na Západě, postupně jsme se dopracovali do stádia, že utahujeme proto, abychom zítra nemuseli okusovat kůru ze stromů. Zatím co my si celou dobu válíme koule,  soudruzi kovboji Kožený, Krejčíř, Pitr, Vaškůj a další honáci poctivě střádali, a  teď už nejsou ochotni nám naše dobrodružství financovat.  Po létech odříkání se svými poctivě nabytými miliardami odjeli dobývat Západ. Takže srozumitelně řečeno - zisky (a krádeže) jsou soukromé, dluhy jsou veřejné. No a pokud někteří zaníceně horují pro nízké nebo přímo žádné daně, pak nás chtějí přesvědčit, že stát nemůže plnit svou roli a bude "nucen" předat část soukromému sektoru - např. privatizace důchodového systému. A to už bude fakt po srandě. Takže začněte fest šetřit, soudruh Pitr nebo někdo podobný, vám možná pošle za uspořené miliardy nějaký hezký barevný pohled !

zed 1.9.2009 13:56

Re: PROBOHA!

A proč si myslíte, že zrovna silnice a dálnice jsou to, co nejvíc potřebujeme?

j 1.9.2009 13:39

Re: Každopádne....

a já myslel, že nejvíc nás stojí prostý lid, jsou třeba vidět  úspory jaké byly ve zdravotnictví když ta pakáž zničehonic měla platit 30 korun. To už si rozmyslí chodit fligmovat k doktorovi. Jinak ti tvoji kapitalisti kradou tím způsobem, že nechtějí platit daně, který slouží na podporu takové svoloči jako seš ty(Y)