16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sherlock Holmes 12.7.2009 2:56

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Rekl bych, ze vetsina z nich nema  zadnou jinou moznost se uzivit a trochu se jim to tak libi!

Sherlock Holmes 11.7.2009 9:26

Banalni economie bez pochopeni

vytazek Pavlova psani: Republikánský guvernér Arnold Schwarzenegger požaduje schválení

razantních výdajových škrtů, zatímco demokraté ovládající Senát chtějí

zvyšovat daně.

To zase takneni Pavle , je to nepresne a  MATOUCI. Demokrati chteji  zdanovat Bohate (podobne jako Evropa), kteri UNIKALI TAXAM A DANIM OD DOBY REAGANA!!!! coz by jsi mel jako znala osobnost chapat??$$%%$$!!!!  pisici o ekonomii.  Bohati skutecne v Americe plati nizsi danne, a tim rujnuji do jiste miry  ekonomii unikem penez  na Bahami  (offshore banking). Tomu taky rikal Reagan  "Boj PROTI STREDNIM AMERICKYM VRSTVAM!!! Jak jsem se docetl v magazinu FUTURIST, trendy jsou ze  mnohe  Statem (ci socialne)  organisovane  ekonomicke celky pocinaji byt efektivnejsi nezli ciste podnikatelske!!!  Neco jako Keynessian model capito amigo?? A posledni otazka vyresit je "CTES OBCAS???  nebo si to cucas z prstu u nohy??

Sherlock Holmes 11.7.2009 6:45

Re: zdanění bohatých

Inteligentni postreh!!! absolutne !!

Sherlock Holmes 11.7.2009 6:41

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Strucne pane jste BLB. Protoze nevite o cem MLUVITE. Elektronika centra: Japonsko , Nemecko, Korea, USA,Cina. Proc Cina , protoze tam USA  Elita dala penize z politickych duvodu!!! Ale kazdopadne to nejsou mista s nejlevnejsi pracovni silou, spise kvalitni pracovni , vysoce trenovanou silou a za nekolik let Cina zvladne i ten design. Electronika a programovani je porad jeden z spickovych oboru spojena s materialy a programovanim.

Kdyby hledali skutecne  levnou pracovni silu, tak jsou v Indii.  Automaticke vyrobni linky  zcela vytlacily vyhodu  levne pracovni sily. Cesi rekl bych tezko se dostanou do spickove elektroniky, neb nemaji spravne socialni klima , jako spickovou spolupraci v kolektivu, kterou elektronika pozaduje.  Ja jsem delal  v elektronice 15 let jako inzenyr, tudiz vim.

Nevite o cem blabolite , ja jsem IEEE

Sherlock Holmes 11.7.2009 6:23

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik+ KECY

Vazeny pane Kolego , stejne jako pan Paral a ja jsem sherlock. Mluvite a nevite O CEM. Pred 15 ti lety jsem byl v Japonsku a navstivil jsem  dve firmy ISUZU a Fuji_Xerox.  V te dobe uz jsem videl na vlastni oci  vyrobni linku na Auta , pracuji system  5 robotu a  2 delnici.

Vse se pohybovalo na plochych  pasech, synchronisovane  delnici -roboti ve stejne rychlosti, a kdyz robot mel nejaky problem , zahral pisnicku ( kazada jina pro ruzny problem), a mechanik  rpisel a udela upravu.  Nemel jsem cas navstivit  Toyotu dneska , ale muj  pritel ma zastoupeni Toyoty v meste a byl jimi trenovan a videl mnoho dokumentarnich filmu jako casti certifikacniho   treningu Toyotou. Vcestne studijniho filmu o montaznich linkach. Rekl mi , to bylo hrozne, zadni delnici, jen se tam flakaji inzenyri , nic nedelaji az do okamziku , kdy linka potrebuje jejich zasah. Pane , nemate pravdu,  elektronika stavi auta do slova a pismena. Zajiste tam je jeste zapotrebi lidske ruky rekl bych, jako pripojeni kabelu  a takove operace. Ale 95% prace dela elektronika. Uz to, ze je to nutne pro Japonsko ,aby  bylo schopne konkurovat s Cinou. Zdrave selske mysleni , by Vam melo dat spravnou odpoved,  a tento  zdravy selsky rozum vam chybi. Pisete o vecech , kterym nerozumite pouze si zahrat na zajimaveho.

iF 10.7.2009 23:48

Milý pane,

já jsem v roce 1988 nastupoval do své první práce za 1 950,- Kč měsíčně jako VŠ-vzdělaný ekonom a programátor. A mé tarifní maximum, kdybych se nestal vedoucím pracovníkem a zůstal jen řadový podřízený, bylo 3 000,- měsíčně. Na víc bych nedosáhl s jakoukoli praxí a vzděláním. Jedině, kdybych vstoupil do KSČ a začal dělat kariéru. Takže tak asi!

Fafa 10.7.2009 23:01

Re: Jenom mala poznamka

Pavle, ovsem Kalifornie muze delat dve veci, ktere prilis neodpovidaji balancovanemu rozpoctu.

Jednak si muze pujcovat penize na kapitalovych trzich a jednak muze vydavat IOU a de facto tak vynucovat pujcky od svych zamestnancu a dodavatelu. A az bude existovat sekundarni trh pro tyhle IOU, tak se rychle ukaze, na kolik lide veri statu California a balancovanemu rozpoctu.   

vicenzo 10.7.2009 22:04

Re: Jenom mala poznamka

Tak to je taky obecný Murphyho pravidlo, ovšem spíš se udává v poměru 80/20.

vicenzo 10.7.2009 22:03

Re: Autor zapomněl dodat, že

Ovšem jak se dostal do wajthauzu, roztočil deficit takovym způsobem, že to nikdo předtim nepamatoval .. to jsou paradoxy.

Pavel N. Matustik 10.7.2009 21:57

Re: Na ilegální imigranty autor zapoměl.

Dnes to v Los Angeles Times vypocitavali - ilegalove nas stoji asi tak 2 milliardy emerickych tolaru; schodek je 26,3 milliard...

Pavel N. Matustik 10.7.2009 21:54

Re: Kalifornie má smůlu,

To neni pravda.  Pan guverner je republikan a bez pozehnani snemoven si ani nestikne; a bohuzel, snemovny jsou velice do ruzova...

Pavel N. Matustik 10.7.2009 21:52

Jenom mala poznamka

Pravda co napsano avsak je potreba pridat, ze dle zakona (naseho tady v CA a i ostatnich 49 statu) rozpocet musi byt balancovany. Coz znamena, ze Kalifornie nemuze mit schodek v rozpoctu, ponevac Kalifornie nema pravo tisknout penize.  A tak jim nakonec nezbude nic jineho nez se domluvit.  A ano, je to tak nejak, ze 10% populace plati 90% dani... Neni nam ted zrovna do tancovani.

Honza II 10.7.2009 21:33

Re: Novinářský poskok

2 miliony z miliardy - to není tak mnoho

Dolly 10.7.2009 21:16

Pane autore

vy si skutečně myslíte, že Topolánkova sestava by alespoň trochu finančně vylepšila erár na úkor vlastní kapsy = nekradla by tolik?

Sumo 10.7.2009 20:48

Re: Cele na hlavu...

Právě pro to, že krize na pojišťovny dopadá tvrdě, je pro ně důležitý každý hlas, a proto o ně tvrdě bojují.

A zaplatí jenom část toho, co později zinkasují, navíc zaplatí jednou a inkasují trvale.

Jak prosté, milý Watsone.

Jan Daniel 10.7.2009 18:23

Kalifornie má smůlu,

že má v čele toho rakouského sockomouše Schwarzeneggera. My zasejc máme smůlu, že nám sockomouši odvolaly praporečníka pravice Mirka Topolánka. Tím jsme ztratili šanci vyrovnat se Slovensku, Rumunsku, Lotyšsku nebo Estonsku, zemím, které čerpají výhody z využívání rovné daně.

Malá Násobilka 10.7.2009 16:37

Je už Kalifornie komunistická ?

S těmi procenty jste mne skutečně překvapil ! Připočtěme k tomu demografickou budoucnost Kalifornie a hned máme prvníno kandidáta na demokraticky zvolený novokomunistický stát (samozřejmě pod jinou visačkou). 8-o

ps 10.7.2009 15:37

Re: Novinářský poskok

Ameriačni chrání Evropu před Evropou. Když pořádek v Evropě neudělá Američan tak nikdo (viz 1SV, 2SV, Řecko, Bosna, Kosovo).

ps 10.7.2009 15:35

Re: Novinářský poskok

Tak to se tedy divím, že USA se neřídí čínským vzorem. Kam se hrabe slabých 300 000 amerických vojáků na ty dva milióny číňanů ve zbrani.

ps 10.7.2009 15:33

Re: Novinářský poskok

Podíval jsem se a taky jsem se podíval na dluh v přepočtu na HDP a např. u Japonska, Itálie, GB, atd. Je zajímavé, že těmto zemím krach nikdo neprorokuje.

Karel. 10.7.2009 15:22

Cele na hlavu...

Tak pořad čtu jak jsou na tom zdravotni pojišťovny s nastavajici krizi a tim menšim vyběrem zdravotniho pojištěni špatně. A na druhe straně jsem se dočetl jak pojišťovny lakaji nove klienty dokonce jim slibuji penize na ruku. Nějak mi ti ekonomove nejdou pod nos neni to tak davno co davali za vzor USA, Irsko, Lotyšsko, Estonsko, Litvu a taky Island. Dnes se k tomu nehlasi.

M.S. 10.7.2009 15:15

Re: zdanění bohatých

Zajímalo by mne jak jste přišel k názoru že lidé s příjmem 100 000kč měsíčně patří u nás  ke střední třídě(ani ne té vyšší, když průměrný plat nedosahuje ani 25 000kč nejčetnější je hluboko pod 20 000kč (nehledě na příjmy důchodců).

Jan Daniel 10.7.2009 15:15

Re: Autor zapomněl dodat, že

Ronald Reagan měl jako guvernér Kalifornie rozpočtový přebytek, který rozdělil mezi daňové poplatníky. Údálost v dějinách nevídaná.

Jan Daniel 10.7.2009 15:12

Re: zdanění bohatých

"Nejsilnějším argumentem proti demokracii je pětiminutový rozhovor s průměrným voličem." Winston Churchill

Jan Daniel 10.7.2009 15:09

Re: zdanění bohatých

Žádné spiklenecké teorie. Stačí se podívat do světa, řekněme na socany obdivovaný švédský model. Myslíte, že tam vláda oškubává Wallenbergy nebo střední třídu? Je to totiž velmi logické:

1) Hospodářská politika socialistů je založena na regulaci a intervencionismu. Regulace a intervencionismus pak ve výsledku vždy znamená přesun peněz od jedněch ke druhým.

2) V politice, jak známo, mají největší vliv na rozhodování malé dobře organizované skupiny a nikoliv velké kolektivy. To je dávno popsaný jev (viz.např: Shepsle, Bonchek: Analyzing politics)

3) Výsledkem je to, že regulace a intervence jsou nastaveny tak, že z nich profituje malá skupina velkých firem, které si politiky platí. Desítky tisíc živnostníků, malých a středních firem se těžko dokáží zorganizovat v účinnou nátlakově-korupční skupinu. Tolik lidí se nikdy nedomluví a nic neutají.

Jan Daniel 10.7.2009 14:56

Re: zdanění bohatých

Podobně Alexis de Tocqueville ve své knize Demokracie v Americe správně prorokoval, že každá demokracie jednou vyústí v diktaturu podprůměrných. Je to totiž čistě matematická zákonitost.

Minutus 10.7.2009 14:54

Re: zdanění bohatých

S těmi daněmi je to pravda, z superboháčů se moc nezíská. Ale pokud vím mluví se o lidech s příjmem nad 100 000 kč měsíčně. To nejsou superboháči, ba ani boháči. To je střední třída, ani ne ta vyšší.

Co se týče toho spoojení se stranami. Vy rád čtete spiklenecké teorie, že? ;-D

Minutus 10.7.2009 14:50

Re: Novinářský poskok

Amerika chrání Evropu? před kým? Snad ne před sebou? Anebo sebe před Evropou?

Minutus 10.7.2009 14:49

Re: Novinářský poskok

Takový nezaměstnaný Rambo může být dost drahý. I když mu nedají dost peněz jako neaměstnanému.

Minutus 10.7.2009 14:48

Re: Novinářský poskok

No,tak se podívejte kolik procent HDP má dluh USA a kolik ČR. Je to opravdu snadné.