26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Minutus 10.7.2009 14:43

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Zatímco vaše představy jsou nijaké. Dětinské jsou ty ideologické Páralovy předvolební kecy. Sherlockovy připomínky jsou spíše otázkami a náměty. A má pravdu. Páral jen opakuje fakta a vysvětluje je ideologickou omáčkou z minulého století. Ovšem modrá klaka tleská. Zda je či není elektronika špičkovým oborem, o tom se dá diskutovat. Procesory Intel se myslím zatím v Číně nevyrábějí.

Pedrák 10.7.2009 14:28

Re: Páral = nový Kojzar

Tak podle toho výdělku úřednice soudím, že tou revolucí myslíte Pražské jaro. V roce 1989 už byly platy kapánek jinde.

H.K. 10.7.2009 14:04

Re: zdanění bohatých

V roce 1787 Alexander Tyler, skotský profesor historie na University of Edinburgh, řekl na adresu athénské republiky, zaniklé před 2000 lety, toto:

Demokracie je vždy dočasná a nemůže trvale existovat jako forma vlády. Demokracie existuje jen do doby, než voliči zjistí, že mohou sami sobě "navolit" velkorysé dary z veřejných statků. Od toho okamžiku většina vždy volí ty kandidáty, kteří jim slíbí co největší podíl na veřejných prostředcích, což má za následek, že každá demokracie nakonec zajde na zhroucení financí

R.J. 10.7.2009 14:02

Re: Páral = nový Kojzar

Ano , potvrzuji, dělník Pytel měl vše, dokonce jezdil kam chtěl, soudruzi se o své donašeče starali jak o svátost. ;-D

R.J. 10.7.2009 13:57

Re: zdanění bohatých

R^;-D

R.J. 10.7.2009 13:56

Re: Autor zapomněl dodat, že

Cóó, třébáá....... Kato-Kavan, nebo Filip- Falmr, zvaný Zlatoůstý. ;-D

go.west 10.7.2009 13:54

Re: Páral = nový Kojzar

Možná jen normálně lže, nebo to může taky být pokročilá senilita.

janík 10.7.2009 13:48

Re: Novinářský poskok

Vyjde levněji pro stát voják nebo chlap na podpoře ?

Karel K 10.7.2009 13:32

Autor zapomněl dodat, že

Kalifornie už jednou byla v mizerném stavu, ale guvernér Reagan ji dokázal z toho vytáhnout. Máme my Češi takového Reagana?

tomm 10.7.2009 13:15

Re: Z velké části má Páral pravdu,ale......

NA to jsi přišel sám nebo Ti to  řekli na schůzi Parubašviliho- Drátových  otroků a přátel státního krachu??;-D;-D

Marat 10.7.2009 13:09

Re: Páral = nový Kojzar

Pytle, tak to jste musel patřit mezi velice dobré soudruhy a patřil jste do bolševické nemenklatůry. Takoví ti  soudruzi opravdu mohli všechno co jste napsal. Pytle vaše zkušenosti převelice odporují zkušenostem drtivé většiny obyvtel ČSSR

Milan 10.7.2009 13:04

Re: Novinářský poskok

Těch 800 základen ,kde mají USA statisíce vojáků a jiného personálu,to je jejich záchrana.Kdyby se domů vrátila jen třetina z nich a žádala práci........??

Marat 10.7.2009 13:02

Na ilegální imigranty autor zapoměl.

Californií pohřbívá finančně  především  statisícová stáda ilegálních imigrantu, kteří stojí peníze ale daně neplatí, avšak  lékaře a nemocnice za ně musí platit stát. Co vydělají, posílají do svých zemích.

go.west 10.7.2009 12:57

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Konkrétně v Los Angeles mají 70 procent trestných činů na svědomí ilegálové a obdobné množství jich bručí v tamních kriminálech.

go.west 10.7.2009 12:54

Re: Páral = nový Kojzar

Můžeš být konkrétní co myslíš "na tu dobu slušným autem" ?

go.west 10.7.2009 12:51

Re: zdanění bohatých

Škoda že to ví každý kromě oněch připitomělých voličů a ještě větší škoda je, že je jich v populaci většina.

go.west 10.7.2009 12:48

Re: Celý předvolební boj je jen válka falešných představ

Ono taky dělení na pravici a levici je velmi zjednodušené, protože zamotat do toho práci, půdu a kapitál a k tomu strany jednotlivé zdroje podporující, to už je zřejmě za horizontem možností poznání většiny voličů.

Hloupý nemouš 10.7.2009 12:33

Re: Páral = nový Kojzar

Tak to nevím. V tom režimu jsem žil ale asi jsme ve stejném státě nežili. Moje máma dostávala jako úřednice 1200 korun československých, televizi jsme měli černobílou a auto jsme koupili od známého přes bazar. V zahraničí jsem byl poprvé až po revoluci, když mi bylo pětadvacet. Nežil jste náhodou třeba v Praze, nebo v Ostravě????

Alex 10.7.2009 12:05

Re: zdanění bohatých

Něco velmi podobného jsem chtěl taky autorovi napsat. Jeho úvahy zůstávají jen na začátku reality - jak by podle něj měly strany bojovat o moc (což zkrátka musí, s tím nic nenaděláme), aby zblbli tu připitomnělou lůzu? Tím, že udělají plakáty, na kterých se budou  šéfové všech stran objímat, jakože v krizi táhnou za jeden provaz a nejdou proti sobě, a mají všechny stejný program, tj. skutečný prospěch občanů? koho teda by pak volič měl volit? 

Pytel 10.7.2009 12:03

Re: Páral = nový Kojzar

Lžeš. Tak to nebylo. Já tehdy žil. Měli jsme všechno - barevnou televizi, na tu dobu slušné auto, pomeranče a banány jsme získávali jak? - normálně jsme šli do obchodu a koupili je! Cestovali jsme, kam jsme chtěli. Moje bába chtěla jet do Švýcar za synovcem, no tak tam jela! Kam na ty tendenční a nakloněné názory chodíte? (a nebyli jsme funkcionáři, já jsem z obyčejné dělnické rodiny)

Jan Daniel 10.7.2009 11:46

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Milý kolego, většinu elektroniky nevyrábí ani nedává vyrábět vláda. Je to věc soukromých investorů, kde ji budou vyrábět. Elektronika již dávno není špičkový obor, a tak se často stěhuje za levnou pracovní silou do Asie, stejně jako se tam předtím přestěhoval téměř celý textilní průmysl. Tak to vždy bylo a bude. Říká se tomu teorie komaprativních výhod a již dávno ji vymyslel David Ricardo. Standardní ekonomika by takové strukturální změny měla v pohodě ustát.

Napojení struktur na organizovaný zločin není nic nového, více či méně existuje vždy a všude, Kalifornie v tom není žádný originál.

Z vašeho příspěvku je jasné, že vaše představy o fungování ekonmiky jsou poměrně dětinské. Opsal jste tady pár jevů se zjevnou neschopností si je spojit dohromady a vydáváte to za analýzu.

Jan Daniel 10.7.2009 11:31

Re: ekonomický politruk Páral

Z vašeho zmatečného příspěvku je zřejmé, že ani vy sám nemáte v hlavě jasno s čím to vlastně chcete polemizovat....:-/

Jan Daniel 10.7.2009 11:28

zdanění bohatých

V článku je jeden nonsens. Sockomanči samozřejmě svým vlastním pohádkám o tom, kterak se získají zdroje zdaněním bohatých sami nevěří. To jsou jen bláboly pro připitomnělou lůzu, aby je volila.

Ostatně, spojení socialistických stran s těmi nejbohatšími velkopodnikateli ve většině zemí světa je dávno známou věcí. Těmi, co to skutečně platí je masa střední třídy.

janík 10.7.2009 11:23

Re: Novinářský poskok

Ad zbrojení -   Amerika utrácí ohromné peníze na zbrojení a Evropa si pod jejich ochranným deštníkem za ohromné peníze vybudovala sociální stát. Takže Bubeníku, aspoň buďte zticha.  

ps 10.7.2009 10:24

Re: Páral = nový Kojzar

Podle tebe soustružník který bere třicet ticíc má byt, auto a každoročně jezdí na dovolenou k moři živoří? Jistě, srovnávat to se starými dobrými komunistickými časy kdy takový soustružník bral 2000, cestovat mohl tak leda prstem po mapě, na auto ušetřila celá rodina až po několika letech (ale byl levný benzín tak co), když měl doma jednu černobílou televizi tak byl rád a na maso a jižní ovoce se stály fronty, nelze. To byl teprve blahobyt. Samozřejmě svobody se vzdát musel ale člověk nemůže chtít všechno, že.

ps 10.7.2009 10:16

Re: Novinářský poskok

No a kdo vidí jen bolševickou propagandu a lže si do kapsy místo toho aby si prostudoval mezinárodní srovnání např. o HDP má zřejmě za to, že čína je země zaslíbená, kde se všichni mají jako prasata v žitě.

leos 10.7.2009 10:07

?

 V kalifornii se 2 strany prou o to, jak zalepit obrovskou diru v rozpoctu. U nas jsou politici na dovolene a chystaji se na boj o koryta. Takze clanek rika za jabko je hruska a mame byt proto na pozoru. O, diky autore!

Jerome 10.7.2009 10:07

Z článku jsem

pochopil, že jeden chce šetřit a druhý udržet výdaje za cenu vyšších daní.  Není řečečeno nic o struktuře výdajů , s výjimkou platu úřednictva. Zda je to pravda , to nevím.  Pokud ano, je to obdoba naší situace a těmi kdo utáhnout opasky nechtějí je ČSSD. Není to volebně únosné. Minulost pana Párala v této kauze nehraje roli....

westík 10.7.2009 10:05

Celý předvolební boj je jen válka falešných představ

IMHO základ prosperující ekonomiky spočívá v  jediné větě : Nerozhazuj více ,než máš !  Celý problém současných potíží spočívá dle mého soudu v tom, že státy  schvalují ve svých rozpočtech to, co nemají. Tyto zdroje jsou virtuální, jen prohlubují státní dluh a zvyšují pnutí,které jednou překročí i kritickou mez. Celá dnešní naše politika je v krizi populistických řešení, která diktuje hloupost a průměrnost politiků  a jejich voličů. Osobně bych nedělila  strany na pravicovové, levicové, středové a bůhvíjaké , ale na strany  dobré a špatné...Umělé držení ekonomiky formou šrotovného( na dluh), 13.důchodů (na dluh) a podobných blbostí  nemůže trvat věčně. Jakékoliv sociální směřování státu by se mělo konat s přihlédnutím k reálným zdrojům ,a určitě nikoliv tak, že celá ekonomika si bude podřezávat větev,na které stojí. Jak se zdá ,racionalita je slovo, které většina politiků a jejich voličů neumí snad ani napsat, tím méně uvést do života.....a tak se nedivme, kam jsme se dostali ...:-(  Pravdou je , že čeští voliči  s důvěrou v boha Paroubka  a jeho melody boys uvěří všemu ...i tomu , že "zdroje jsou" ..... a také máme  ústavu, zaručující každému  právo být pitomec ....:-(

Pytel 10.7.2009 10:03

Re: Páral = nový Kojzar

:-) Jo, ale liberálové namítnou, že přece každý má možnost být nahoře :-D A to, že se pak ve většině případů možnosti nedostává uskutečnění, to je pochopitelně problém těch živořících. Živořících, ale svobodných!;-D