26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bubeník 10.7.2009 9:47

Novinářský poskok

Věta, že, "Kalifornie je ekonomicky silná země, která se může opřít o federální rozpočet nejmocnějšího státu světa", je opravdu novinářky skvělá. Krachující USA , kde jen armáda má finance na to,  aby ročně utratila 102 miliard na svých 800 základen ve světě, exsoudruh holt stále nevidí. Výprodej firem do zahraničí jako v ČR také tento novinářský slouha ne a ne postřehnout.

cicero.jan 10.7.2009 9:07

Dostihnout a předstihnout Kalifornii

je heslo našich politiků, ovšem tajné, veřejnosti nepřístupné. Ostatně poučit se z čehokoliv není vlastností příliš rozšířenou. Pokud se na cestě objeví brod s výkaly, čeští řidiči jej rádi projíždí v kabrioletu bez předního skla s otevřenými ústy plnou rychlostí. Ti chytřejší politici si pak sednou na zadní sedadla a ty vepředu povzbuzují.

ok 10.7.2009 9:05

Páral je ideolog a profláknutý chlap

Sherlock píše o skutečných příčinách jevů, to je důležité !!!

Páral jen opakuje 10 nejzákladnějších pouček klasické ekonomie, a ještě si k tomu přidává ideologickou omáčku. Páral je ideolog a profláknutý chlap, měl by jezdit autem s černými skly, aby si před ním lidé neodplivovali.

ok 10.7.2009 8:53

Páral = nový Kojzar

Páral = nový Kojzar

No comment. Ale velmi přesně vystihnul to, že soustružník v tomto státě živoří ať je krize nebo konjunktura, ti nahoře ho okradou o veškeré vytvořené hodnoty tak jako tak.

čtenář zdrojů 10.7.2009 8:18

ekonomický politruk Páral

To jsem se zas nasmál při Páralově tvrzení, že když není zisk, tak se nemohou platit daně ze zisku. Když jsem o tom psal před slavnými rovnodaňovými volbami v roce 2006, tak jsem tu byl za vola. Tehdy nám Páralové, Tlustí, Topolánkové a podobné ekonomické nuly tvrdily, že jen rovná nízká daň přinese do rozpočtu více peněz. H-o-v-n-o, pánové. Pouze vyšší zisk přinese do rozpočtu více peněz.

Rovnodaňové blbnutí fungovalo jen v roce 2008, kdy ještě nebyla krize a OSVČ měli zisky a zaměstnanci brali prémie. Páralové, Tlustí a Topolánkové nám pak v roce 2008 sdělovali, jak ta rovná daň skvěle funguje a že v Česku žádná krize nehrozí. Letos přišlo vystřízlivění. Tedy jen u někoho. Například Páral dnes přišel s objevným tvrzením, že za potíže českých veřejných financí může pád vlády. :-/

chouan 10.7.2009 7:48

Re: Z velké části má Páral pravdu,ale......

Jenže právě ČSSD a jí podobní přerozdělovači jsou  odpovědní za popisovaný marasmus. Nejde o to se s ČSSD dohodnout, ale nenechat jí sekat dluhy. Mimochodem, na návrhu penzijní reformy se právě se socany dohodnout nelze.

chouan 10.7.2009 7:45

Re: Vrcholem rozvoje a blahobytu České ropubliky byl půlrok, kdy po

Ano, souhlasím. Nebýt medií, která na absenci vlády poukazovala jako na něco anomálního, nikdo si jí ani nevšiml. Lidé chodili dál do práce a firmy fungovaly. Alespoň ty soukromé.

Petr Kohout 10.7.2009 7:28

Vrcholem rozvoje a blahobytu České ropubliky byl půlrok, kdy po

nejasných volbá nebyla ŽÁDNÁ vláda. Když vynecháme extrémy typu povodní, pak je lepší, když vláda nědělá nic. Hospodářství samozřejmě pomůže napumpování 500 miliard, ale pouze, pokud SPADNOU Z NEBE a nebudou předtím zase odčerpány formou daní čí vládních půjček. Jinak totiž nula od nuly pojde, respektive navíc zmizí 50 milard nákladů na odčerpaní, přesunutí a opětné načepání mnohdy tam, kde nejsou zapotřebí.

j 10.7.2009 7:11

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

leze vám to moc na hlavu ta vaše osvícenost. Článek byl o něčem jiném

j 10.7.2009 7:08

Re: Z velké části má Páral pravdu,ale......

;-D

Sherlock Holmes 10.7.2009 6:11

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

To jsem prave  myslel a napsal. Kazdy muze psat o dusledcich  bez spojovani pricin , kdyz si prectu  clanek v  kterychkoliv  ekonomickych novinach  muzu psat o dusledcich, k tomu neni zapotrebi prilis inteligence. Ja jsem schopen psat clanek o  stavu akcii ve Velke Britanii  po precteni clanku v Economistu ci Financnich listech. Ja jsem myslel jen, ze se  nema psat  o vecech bez spojeni mezi pricionou a dusledkem,  cili jinak pricinou a dusledkem v cemz je  ten ekonomicky pohled a rozbor. Pisi lakonicky, ja se tim  nezivim psanim a nepisi o vecech o kterych nemam predstavu abych byl zajimavy. Fakt je , ze mezi  problematikou Kalifornie a Cech  je dosti velky rozdil, specialne diky socialnim  trendum

a tak neni prilis zadne porovnani a tak proc to pise. Kdyby se zminil o ekonomickych modelech  , vyvoji cen  v nemovitostech a v akcii,   tak to beru. Ale mluvit o dusledcich ??

Ja bych byl zavazan za na priklad porovnani bankovnictvi  v Kalifornii a v Cechach a proc se tam muze stat neco ci nemuze  by bylo by pro mne zajimave. Uz vite kam s tim  mirim??

bruner 10.7.2009 5:47

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

pan Páral psal o důsledcích, kdežto vy o jedné z příčin. A psal dobře a s poučením, na rozdíl od vás.

Hubený 10.7.2009 5:35

Z velké části má Páral pravdu,ale......

pozapoměl jaksi ze skromnosti dodat,že má z velký podíl na nedohodě stran.Svým neustálým nenávistným psaním proti ČSSD ..........:-/ 

Sherlock Holmes 10.7.2009 3:57

pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Pan Paral  si precte  clanek v novinach a magazinu  a vyrobi  novy clanek  jako na vyrobnim pasu, bez  znalosti   vnitrnich economickych vztahu a jeho  pochopeni je KALIFORNII je mizive.Rekl bych , ze ma silne NERVY  neco takoveho napsat a jeste se podepsat a dat k tomu svoji fotku. To je neco!!! Fakt je , ze Kalifornie je v problemech z mnoztvi pricin. Jedna je , ze  se do Kalifornia nastehovalo mnoho Jihoamericanu illegalne(asi 8 milionu)a rekl bych , ze  vedomostmi nepatri do 21 stoleti spise 1930, a tudiz se nemuzou zapojit uspesne do ekonomie , ale za to uspesne jsou schopni vysavat Kalifornii financne!!!!! Napriklad 8 deti v rodine   neni pro ne neni vyjimkou. Prinesly taky do Kalifornie  mexicou mafii, san salvador mafii, a jen v los angles ma asi 200.000 clenu a divte se KAZDY MA DOMA BOUCHACKU ci bouchacky. Tudiz policie je slaba. Proc se to stalo,  protoze dosti clenu predchozi vlady, nechci mluvit kdo(neni to zdrave) byla zapletena do obchodu s drogy, ktery cinil usa  pres $300 miliiard rocne ci vice. Zatim staly banky a cely aparat ktery delaly 20% za procisteni bank co by ciste penize. Tyto spinave penize se  dostaly do pravniho systemu a byly schopne zneutralisovat kazdeho, kdo by jim chtel prekazet. Pak vlada pritele Ciny Bushe , dala vetsinu Americke  elektroniky  vyrabet Cine  z oblasti San Franciska. to je z San Jose .  Arnold Swarcneger , byvaly pritel  presidenta Bushe, nemaici velke  pochopeni pro ekonomie  pouze pro prazdne  zvasty z svych filmu. Vstrik  financi do systemu je darem priteli v bankach aby  ti rychle investovali penize do Ciny.  Vidim desitky  projektu na vytvareni prace ale vlada  proste nechce!!!!!!!????Verejnost neni znala a  socialne informovana  co se deje  a spise maji koncept zivota jako stary Rim "chleb a hry" s zajmem fyzickych poteseni. A vladci  v Los Angeles ci Californii jsou jisti , ze  mohou zajiste  uspesne vysavat  prumerneho Americana.  Parale , napsat nekolk cisel  bez vedomosti nestaci