20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
j 10.7.2009 7:08

Re: Z velké části má Páral pravdu,ale......

;-D

chouan 10.7.2009 7:48

Re: Z velké části má Páral pravdu,ale......

Jenže právě ČSSD a jí podobní přerozdělovači jsou  odpovědní za popisovaný marasmus. Nejde o to se s ČSSD dohodnout, ale nenechat jí sekat dluhy. Mimochodem, na návrhu penzijní reformy se právě se socany dohodnout nelze.

tomm 10.7.2009 13:15

Re: Z velké části má Páral pravdu,ale......

NA to jsi přišel sám nebo Ti to  řekli na schůzi Parubašviliho- Drátových  otroků a přátel státního krachu??;-D;-D

Sherlock Holmes 10.7.2009 3:57

pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Pan Paral  si precte  clanek v novinach a magazinu  a vyrobi  novy clanek  jako na vyrobnim pasu, bez  znalosti   vnitrnich economickych vztahu a jeho  pochopeni je KALIFORNII je mizive.Rekl bych , ze ma silne NERVY  neco takoveho napsat a jeste se podepsat a dat k tomu svoji fotku. To je neco!!! Fakt je , ze Kalifornie je v problemech z mnoztvi pricin. Jedna je , ze  se do Kalifornia nastehovalo mnoho Jihoamericanu illegalne(asi 8 milionu)a rekl bych , ze  vedomostmi nepatri do 21 stoleti spise 1930, a tudiz se nemuzou zapojit uspesne do ekonomie , ale za to uspesne jsou schopni vysavat Kalifornii financne!!!!! Napriklad 8 deti v rodine   neni pro ne neni vyjimkou. Prinesly taky do Kalifornie  mexicou mafii, san salvador mafii, a jen v los angles ma asi 200.000 clenu a divte se KAZDY MA DOMA BOUCHACKU ci bouchacky. Tudiz policie je slaba. Proc se to stalo,  protoze dosti clenu predchozi vlady, nechci mluvit kdo(neni to zdrave) byla zapletena do obchodu s drogy, ktery cinil usa  pres $300 miliiard rocne ci vice. Zatim staly banky a cely aparat ktery delaly 20% za procisteni bank co by ciste penize. Tyto spinave penize se  dostaly do pravniho systemu a byly schopne zneutralisovat kazdeho, kdo by jim chtel prekazet. Pak vlada pritele Ciny Bushe , dala vetsinu Americke  elektroniky  vyrabet Cine  z oblasti San Franciska. to je z San Jose .  Arnold Swarcneger , byvaly pritel  presidenta Bushe, nemaici velke  pochopeni pro ekonomie  pouze pro prazdne  zvasty z svych filmu. Vstrik  financi do systemu je darem priteli v bankach aby  ti rychle investovali penize do Ciny.  Vidim desitky  projektu na vytvareni prace ale vlada  proste nechce!!!!!!!????Verejnost neni znala a  socialne informovana  co se deje  a spise maji koncept zivota jako stary Rim "chleb a hry" s zajmem fyzickych poteseni. A vladci  v Los Angeles ci Californii jsou jisti , ze  mohou zajiste  uspesne vysavat  prumerneho Americana.  Parale , napsat nekolk cisel  bez vedomosti nestaci

bruner 10.7.2009 5:47

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

pan Páral psal o důsledcích, kdežto vy o jedné z příčin. A psal dobře a s poučením, na rozdíl od vás.

Sherlock Holmes 10.7.2009 6:11

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

To jsem prave  myslel a napsal. Kazdy muze psat o dusledcich  bez spojovani pricin , kdyz si prectu  clanek v  kterychkoliv  ekonomickych novinach  muzu psat o dusledcich, k tomu neni zapotrebi prilis inteligence. Ja jsem schopen psat clanek o  stavu akcii ve Velke Britanii  po precteni clanku v Economistu ci Financnich listech. Ja jsem myslel jen, ze se  nema psat  o vecech bez spojeni mezi pricionou a dusledkem,  cili jinak pricinou a dusledkem v cemz je  ten ekonomicky pohled a rozbor. Pisi lakonicky, ja se tim  nezivim psanim a nepisi o vecech o kterych nemam predstavu abych byl zajimavy. Fakt je , ze mezi  problematikou Kalifornie a Cech  je dosti velky rozdil, specialne diky socialnim  trendum

a tak neni prilis zadne porovnani a tak proc to pise. Kdyby se zminil o ekonomickych modelech  , vyvoji cen  v nemovitostech a v akcii,   tak to beru. Ale mluvit o dusledcich ??

Ja bych byl zavazan za na priklad porovnani bankovnictvi  v Kalifornii a v Cechach a proc se tam muze stat neco ci nemuze  by bylo by pro mne zajimave. Uz vite kam s tim  mirim??

j 10.7.2009 7:11

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

leze vám to moc na hlavu ta vaše osvícenost. Článek byl o něčem jiném

ok 10.7.2009 9:05

Páral je ideolog a profláknutý chlap

Sherlock píše o skutečných příčinách jevů, to je důležité !!!

Páral jen opakuje 10 nejzákladnějších pouček klasické ekonomie, a ještě si k tomu přidává ideologickou omáčku. Páral je ideolog a profláknutý chlap, měl by jezdit autem s černými skly, aby si před ním lidé neodplivovali.

Jan Daniel 10.7.2009 11:46

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Milý kolego, většinu elektroniky nevyrábí ani nedává vyrábět vláda. Je to věc soukromých investorů, kde ji budou vyrábět. Elektronika již dávno není špičkový obor, a tak se často stěhuje za levnou pracovní silou do Asie, stejně jako se tam předtím přestěhoval téměř celý textilní průmysl. Tak to vždy bylo a bude. Říká se tomu teorie komaprativních výhod a již dávno ji vymyslel David Ricardo. Standardní ekonomika by takové strukturální změny měla v pohodě ustát.

Napojení struktur na organizovaný zločin není nic nového, více či méně existuje vždy a všude, Kalifornie v tom není žádný originál.

Z vašeho příspěvku je jasné, že vaše představy o fungování ekonmiky jsou poměrně dětinské. Opsal jste tady pár jevů se zjevnou neschopností si je spojit dohromady a vydáváte to za analýzu.

Minutus 10.7.2009 14:43

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Zatímco vaše představy jsou nijaké. Dětinské jsou ty ideologické Páralovy předvolební kecy. Sherlockovy připomínky jsou spíše otázkami a náměty. A má pravdu. Páral jen opakuje fakta a vysvětluje je ideologickou omáčkou z minulého století. Ovšem modrá klaka tleská. Zda je či není elektronika špičkovým oborem, o tom se dá diskutovat. Procesory Intel se myslím zatím v Číně nevyrábějí.

Sherlock Holmes 11.7.2009 6:23

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik+ KECY

Vazeny pane Kolego , stejne jako pan Paral a ja jsem sherlock. Mluvite a nevite O CEM. Pred 15 ti lety jsem byl v Japonsku a navstivil jsem  dve firmy ISUZU a Fuji_Xerox.  V te dobe uz jsem videl na vlastni oci  vyrobni linku na Auta , pracuji system  5 robotu a  2 delnici.

Vse se pohybovalo na plochych  pasech, synchronisovane  delnici -roboti ve stejne rychlosti, a kdyz robot mel nejaky problem , zahral pisnicku ( kazada jina pro ruzny problem), a mechanik  rpisel a udela upravu.  Nemel jsem cas navstivit  Toyotu dneska , ale muj  pritel ma zastoupeni Toyoty v meste a byl jimi trenovan a videl mnoho dokumentarnich filmu jako casti certifikacniho   treningu Toyotou. Vcestne studijniho filmu o montaznich linkach. Rekl mi , to bylo hrozne, zadni delnici, jen se tam flakaji inzenyri , nic nedelaji az do okamziku , kdy linka potrebuje jejich zasah. Pane , nemate pravdu,  elektronika stavi auta do slova a pismena. Zajiste tam je jeste zapotrebi lidske ruky rekl bych, jako pripojeni kabelu  a takove operace. Ale 95% prace dela elektronika. Uz to, ze je to nutne pro Japonsko ,aby  bylo schopne konkurovat s Cinou. Zdrave selske mysleni , by Vam melo dat spravnou odpoved,  a tento  zdravy selsky rozum vam chybi. Pisete o vecech , kterym nerozumite pouze si zahrat na zajimaveho.

Sherlock Holmes 11.7.2009 6:41

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Strucne pane jste BLB. Protoze nevite o cem MLUVITE. Elektronika centra: Japonsko , Nemecko, Korea, USA,Cina. Proc Cina , protoze tam USA  Elita dala penize z politickych duvodu!!! Ale kazdopadne to nejsou mista s nejlevnejsi pracovni silou, spise kvalitni pracovni , vysoce trenovanou silou a za nekolik let Cina zvladne i ten design. Electronika a programovani je porad jeden z spickovych oboru spojena s materialy a programovanim.

Kdyby hledali skutecne  levnou pracovni silu, tak jsou v Indii.  Automaticke vyrobni linky  zcela vytlacily vyhodu  levne pracovni sily. Cesi rekl bych tezko se dostanou do spickove elektroniky, neb nemaji spravne socialni klima , jako spickovou spolupraci v kolektivu, kterou elektronika pozaduje.  Ja jsem delal  v elektronice 15 let jako inzenyr, tudiz vim.

Nevite o cem blabolite , ja jsem IEEE

go.west 10.7.2009 12:57

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Konkrétně v Los Angeles mají 70 procent trestných činů na svědomí ilegálové a obdobné množství jich bručí v tamních kriminálech.

Sherlock Holmes 12.7.2009 2:56

Re: pan Pavel Paral = povrchni ekonomik

Rekl bych, ze vetsina z nich nema  zadnou jinou moznost se uzivit a trochu se jim to tak libi!