26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pepek 14.2.2009 23:37

Re: ekonomove 21 stoleti jako Paul Krugman

Myslíte asi požadavky odborářů na růst platů násobně převyšující růst ekonomiky.

yorik 14.2.2009 11:05

Re: ekonomove 21 stoleti jako Paul Krugman

Klaus možná tlačil na " socialistické" banky aby poskytovaly podnikům provozní úvěry a nedošlo ke kolapsu ekonomiky. Co dělají nynější stratégové? Tlačí na soukromé banky, aby činily totéž. Komu se budou omlouvat oni? Kdo myslíte, že to zaplatí?

certik 14.2.2009 13:02

Re: ekonomove 21 stoleti jako Paul Krugman

Clovece, Klaus at si rika nebo mysli co chce, je v rozmeru tehle krize neviditelny mravenecek. Nic z toho, co k tehle krizi vedlo on ani nezavinil, ani se na tom nespolupodilel mirou vetsi nez mikroskopickou. Nic nemohl nedomyslet, protoze nic podstatneho nevymyslel. Fanaticky se te NRT nezastaval, v praktickych zalezitostech je to v zasade exponent klasickeho bankovniho socialismu, a navrch svadet tuhle krizi na NRT je jenom intelektualni pohodlnost.

bebe 14.2.2009 4:59

Zajímavý pohled za kulisy Davosu

Starý dobrý Klaus ! Vychutnávejme si  pocit, mít takového skvělého, ostrého presidenta. Může tam být i Paroubek...>->->-

Kopecký 14.2.2009 7:22

Re: Zajímavý pohled za kulisy Davosu

Snažím se vychutnávat si pana Klause, bohužel nemůžu se zbavit takový divný pachutě.

Dentista 14.2.2009 13:35

Re: Zajímavý pohled za kulisy Davosu

Musíte si více čistit zuby.

kvevet 14.2.2009 22:46

Re: Zajímavý pohled za kulisy Davosu

Ten se mi taky nelíbí,líbil by se mi třeba Bred Pitt

Tony 14.2.2009 4:12

Hodte na neho sit on nevi o co jde!

Nikdy nikoho nenapadlo, že příčinou krize je špatné, nepromyšlené, podvodné, trestuhodné chování těch či oněch jednotlivců v managementech bank či finančních fondů. Až teď, v dnešním, poněkud zvláštním světě................Bank CEOs meek before CongressFebruary 11, 2009

But the humble tone the CEOs adopted at the witness table before the House Financial Services Committee — including an apology from John Mack, Morgan Stanley chairman and CEO, over “mistakes” that the industry had made — was not enough to spare them a public flogging by many legislators, who made it clear they blame Wall Street for much of the nation’s economic downturn.

“America doesn’t trust you any more,” said Rep. Mike Capuano, D-Mass.

Peter 14.2.2009 18:48

Re: Hodte na neho sit on nevi o co jde!

Tony, jeden z mala prispevku jez se da cist. Nevim, jak media v Cesku prekladaji lidem co se defacto stalo behem tzv. financni krize . Z reakci lidi bohuzel je videt, ze vetsinou jim neni jasne co se stalo. Neni se bohuzel co divit, samotny Klaus ktery ma nejakou tu znalost anglictiny povazuje Larryho Summerse za ekonoma. L. Summers spolu s dalsimi bankeri je primo zodpovedny za dnesni krizi. Politikove v Kongresu a Clinton ovsem maji svuj dil take. Kdo odstranil v roce 1999 Glass-Steagall Act  z roku 1933 a nahradil ho tzv. 1999 Financial Services Modernization Act byli prave politici. G-S Act z roku 1933 byl uzakonen prave proto, aby se neopakoval propad burzy z roku 1929. Na odstraneni regulace bank, na demisi Glass-Steagall Act 1933 bylo zapotrebi 17 pokusu a 300 milionu dolaru Wall Street penez . Zaprodanost politiku v Kongresu kteri vzali od bankeru tyto lobby penize jasne ukazuje kdo je spolupachatelem. Reci kolem neplacenych hypotek nevedou ke korenu problemu. Dnesni tzv. financni krize je design bankeru. Komu to neni jasne nema bud dostatek informaci nebo nezna anglicky. 

Tony 14.2.2009 3:44

Ceskej president,"profesor".

Klaus napsal:Ekonomové vědí, že i dnes jde o standardní, periodicky se opakující fenomén hospodářského cyklu,,,,,,Tak s timhle jsem se v US jeste nesetkal svetovi ekonomove nositele Nobel cen, jako Stiglitz a sefove nejvetsich inv.Bank City, JP Morgan, Merill Lynch atd. priznali pred dvema dny pred Kongresem US, ze vinu za nynejsi situaci nese odstraneni regulaci, jako repeal of Glass Stiegel act jejich rizeni Bank. Prej je ekonom ten proffesor...;-D;-D tohle ja e samozrejmne taky perla::: Nikdy nikoho nenapadlo, že příčinou krize je špatné, nepromyšlené, podvodné, trestuhodné chování těch či oněch jednotlivců. Jen jedno"profesore" neregulovany kapitalismus prinesl svetu vzdycky po par letech hruzu a to nemluvim o sedmiletych cyklech.  Prej"Profesor";-D;-D;-DJak za nim prichazeji zahranicni statnici, kdyz se vypnou microfony je zde.I was surprised when just two other reporters, from KOIN TV and KBOO radio, showed up for his (Klaus) Sept. 30 news conference at the Portland... Pouze dva reporteri naslouchajici jeho zvastum.;-D

Tony 14.2.2009 4:05

Re: Ceskej president,"profesor".

Alan Greenspan, who headed the U.S. Federal Reserve for more than 18 years, on Thursday called the current world financial crunch a "once-in-a-century credit tsunami" during testimony to the U.S. Congress.

Greenspan said he and others are in "shocked disbelief" because they assumed lending institutions would protect their shareholders from the credit market fallout.

V. Hoffman 14.2.2009 4:16

Re: Ceskej president,"profesor".

Presne. Ale pan Klaus zjavne nepovazuje odstranenie Glass-Steadhala za deregulaciu. " K žádné deregulaci finančních trhů v minulých desetiletích nedošlo." Cele to prezentuje ako spor tych co do toho vidia /ekonomov/ a tych druhych /pravdepodobne neekonomov/. Mozno by este mohol vyhlasit, ze kto s nim nesuhlasi jednoducho nie je dost dobry ekonom, aby to bolo uplne na rovinu. 

Tony 14.2.2009 4:40

Re: Ceskej president,"profesor".

Pane Hoffman zapomel jsem pripomenout Mc Caina ekonomickeho poradce Phil Gram s jeho Comodity Futures Modernization Act of 2000kter vyjmul energy trading z kontroly.To byl posledni hrebik do rakve deregulace. Ujistil kouzelniky z Burzy, ze zadne pesky regulace je ve vytvareni derivatu nezastavi Jako pr.prosim celej trh s nemovitostma v US je zhruba $10 tril. kouzelnici z US stock vyprodukovali cenu 60x vetsi.

Tony 14.2.2009 4:42

Re: Ceskej president,"profesor".

Oprava regulace, ne deregulace

Peter 14.2.2009 19:15

Re: Ceskej president,"profesor".

Tony opet nemohu s Tebou vice souhlasit. Je videt ze jsi dobre provedl "homework".

Peter 14.2.2009 19:11

Re: Ceskej president,"profesor".

Pokud Klaus opravdu rekl, ze odstraneni Glass-Steagall Act z roku 1933 nepovazuje za deregulaci bank potom je treba se zamyslet zda tento zakon cesky ekonom vubec cetl. Tady v Severni americe se o tomto vubec nedebatuje - je to povazovane jako fact podepreny drziteli Nobelove ceny za ekonomii. Cesky prezident se snazi hrat na piscicku kteremu jasne nerozumi. Je to cadet socialisticke univerzity na vedeckem poli jez nema aplikaci v dnesnim svete.

sociolog 14.2.2009 4:23

Re: Ceskej president,"profesor".

Nejen to. Soros ve svem interview s BBC srovnal nazory Greenspana pred pul rokem a nyni. Tehdy vice mene tvrdil to, co nas velky profesor, totiz ze krize je potrebna, aby se trhy korigovali smerem k realite. Nyni je  dle velkeho financnika Greenspan zcela jineho nazoru a souhlasi se Sorosem, ze soucasna demolice zakladnich piliru svetoveho hospodarstvi vubec ke korekture smerem k realite nevede.

Rath pred nedavnem prizvukoval nedavno zemrelemu pravicovemu extremistovi Haiderovi v souvislosti s "oredentliche Beschäftigungspolitik Hitler`s", tedy o velkem prispevku Hitlera n reseni nezamestnanosti.  Ten spocival ve zbrojeni a priprave valky. Ani Klaus ani nikdo jiny z tzv. vedoucich ekonomu tyto historii potvrzene souvislosti nethematizuji.    

Peter 14.2.2009 19:50

Re: Ceskej president,"profesor".

Nejlepsi dukaz o nespravnosti ekonomicke filozofie A.Greenspan vedl FED po dobu nejakych 17 let je Greenspanovo ostudne priznani pred US House Banking Committee (US Kongres bankovni komise) " I have found a flaw" (nasel jsem chybu) kratce po kolapsu Lehmann Brothers.A. Grenspan - clovek na konci sveho produktivniho zivota - tehdy priznal, ze jeho  obdiv k M. Friedmanove ekonomii pod kterou vedl FED (Centralni banka) byl spatny. Pokud se tyka Hitleroveho "reseni" krize 30. let ja se domnivam, ze Hitler se uchylil k tomuto kroku ne pouze jako "ekonomicke reseni" problemu doby, ale jako celkove vychodisko ze zavazku 'parizske konference v roce 1918". Hitler neminil dodrzovat tuto smlouvu, povazoval ji jako ostudny diktat a vedel, ze pouze nova valka muze veci zmenit. Nemyslim, ze jedine vychodisko z ekonomickych kriz je nutne valka. Je mi ovsem zcela jasne, ze historie mluvi jinak.                                        

Jenda 14.2.2009 2:05

Klaus je nejvetsi nebezpeci hlavne pro ruzna Pehe

nebezpecne jim zvysuje krevni tlak a riziko infarktu.

68 14.2.2009 1:25

Největší hrozba?

Zhroucení i na bleším trhu. Ještě včera odpoledńe všechno OK, byl jsem tam.

Anton 14.2.2009 10:40

Re: Největší hrozba?

Pravda pravda, brzy přestanou platit peníze.

marsion 14.2.2009 1:25

Samostredne? Jen Klaus jako obvykle

Cesky Don Chichote nezklamal. Urputny (samostredny) bojovnik za zviditelneni sebe sama. Skoda ze neda k dobru nejaky sprim o sobe ze zakulisi. Nanestesti neomylne ego dosahlo rozmeru, kdy sebe samo nedokaze videt z odstupu, natoz si udelat srandu. 

Jiri Hovorka 14.2.2009 2:28

Re: Samostredne? Jen Klaus jako obvykle

Vazeny Marsione. Za prve bud ve sve kritice V.Klause konkretni.

Ja ho kuprikladu nemusim, ale priznavam mu, ze tento clanek ma neco do sebe - jeho postrehy (byt sebestredne) jsou inspirativni. Me se libi ty o 20,30,50% a jednotnem hlasu totEvropy - priznavam, ze timto me dostal.

A za druhe se, packale, nauc pravopis!;-P Zacni s i/y, Velkymi Pismeny Na Zacatku Jmen a nakonec se samovystred;-) Mimochodem: tvou hricku 'Don Chichote' povazuji za vybornou!

PS: A toto plati nejen pro Marsiona: zkuste se nekdy podepsat celym jmenem - ja to povazuji za slusnost tech, co si za svymi nazory stoji.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 14.2.2009 3:37

Re: Samostredne? Jen Klaus jako obvykle

Jen jestli samostredny nemel byt vtip. Nevzpomenu si, jak se tem slovum rika, kdyz ze dvou slozite jedine tak, ze z kazdeho pouzijete jen zacatek nebo konec (napr. Czenglish nebo prdůch). Me totiz pripada, ze Klaus je posledni dobou nejen sebestredny, ale i samosvorny ;-D

janabok 14.2.2009 1:13

skvělý článek!

a poznámku: "začínám mít větší strach z těchto „reforem“ než z krize samotné" tesat do kamene! ...

Anton 14.2.2009 9:54

Re: skvělý článek!

Ano mám větší strach z léčby než z nemoci. Nejlépe bude spáchat sebevraždu.

Jenda 14.2.2009 13:40

Re: skvělý článek!

Nejlepe bude nervat do sebe tuny leku a pockat az si s chorobou poradi organismus sam. Jinak se vam muze stat, ze vedlejsi ucinky vsech tech leku budou horsi nez puvodni choroba.

Delam Sikozy 14.2.2009 1:12

Chytrá manželka

A vtipná!

janabok 14.2.2009 1:15

Re: Chytrá manželka

;-D...

jiná manželka by třeba začala hlasitě pískat na prsty...:-)))

Hubený 14.2.2009 7:17

Re: Chytrá manželka

ta jiná manželka by na prsty pískat nemusela,protože by na jejího manžela nikdo takhle neútočil......Toho presidenta si totiž vážili a váží..kdežto z tohodle klauna si dělá každý už jenom pr/del .....:-D