6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 15.2.2009 11:02

Re: Neviditelna ruka tunelaru a zlodeju

Za to ruce těchhle všech (Vilém Buriánek, Zdeněk Doležel,Vladimír Dryml, Jan Fencl,  Andrej Grega, Stanislav Gross, Jan Hanáček,  Josef Hojdar, Miroslav Jansta, Věra Jourová, Tomáš Kadlec, Jan Kavan, Eva Klimovičová, Luděk Krystýn, Jan Mareš, Michal Kraus, Marian Kuś, Otakar Kypta, Petr Lachnit, Egon Lánský, Josef Láznička, Jan Mládek, Jaroslav Palas, Jiří Paroubek, Ladislav Péťa, Karel Ponocný, Petr Pospíchal, Pavel Přibyl, Milan Pulec, David Rath, Zdeněk Richtr, Miloslav Řehulka, Jaromír Schling, Ludmila Schwarzová, Barbora Snopková, Marie Součková, Karel Srba, Jindřich Sznapka, IvoSvoboda, Vladimír Šiša, Jana Volfová, František Vybíral, Jiří Vyvadil, Lubomír Zaorálek, Ladislav Zelinka, Eduard Zeman, Petr Zgarba, Lubomír Žemlička, Martin Vlasta,Karel Černý ) byly a jsou docela nestydatě vidět.

Tony 15.2.2009 4:53

Patheticky ekonom je presidentem.

Potom vsem cim se tenhle clovek presentuje a to nemyslim jenom absolutni neschopnost pprezentovat zem Evropy, prezentovat titul profesora ekonomie, mam jenom jednu otazku, kdo mu dal ten titul, je to opravdovym vysvedcenim Ces, akademie ved? Podle posledniho hodnoceni  coleges a univerzit se UK umistila mezi 401-500 mistem sveta.Coz dokazuje, ze akademicka uroven ceske Alma mater je na prakticky poslednim miste civilizovanych narodu, rozumim, ale proc tenhle negramot dostava sanci prezentovat Cesko a dokazovat, ze Cesko je opravdu zemi Neandrtalcu? 

Torzo 15.2.2009 5:33

Re: Patheticky ekonom je presidentem.

..ale stále máme "bezplatné školství ".Lidé u nás nechtějí ani kapitalismus,ani tržní nájemné,ani zdravotnictví s poplatky----tak jak by mohlo být na čelném místě školství.

Tony 15.2.2009 4:36

Patheticky ekonom je presidentem.

Potom vsem cim se tenhle clovek presentuje a to nemyslim jenom absolutni neschopnost pprezentovat zem Evropy, prezentovat titul profesora ekonomie, mam jenom jednu otazku, kdo mu dal ten titul, je to opravdovym vysvedcenim Ces, akademie ved? Podle posledniho hodnoceni  coleges a univerzit se UK umistila mezi 401-500 mistem sveta.Coz dokazuje, ze akademicka uroven ceske Alma mater je na prakticky poslednim miste civilizovanych narodu, rozumim, ale proc tenhle negramot dostava sanci prezentovat Cesko a dokazovat, ze Cesko je opravdu zemi Neandrtalcu? 

certik 15.2.2009 8:25

Re: Patheticky ekonom je presidentem.

Mate v te akademicke obci mysunk. Klaus "obhajil" profesuru na VSE ktera neni casti ani UK ani akademie ved. Jinak ji opravdu obhajil stylem nabobu z nejhlubsi totality, proste ho napred odhabilitovali ve zkracenem rizeni a pak sup profesuru za dohromady snad dva akademicky ladene clanky. Jeho habilitacni prace, narozdil od habilitacni prace jakehokoliv jineho docenta v CR, neni verejne dostupna.

Jira 15.2.2009 1:11

Von nezalez, muj Boze ceskej profa.

Tak jsem myslel, ze ten trouba, kdyz napise: ze,  "Nikdy nikoho nenapadlo, ze prícinou krize je spatné, nepromyslené, podvodné,

trestuhodné chování tech ci onech jednotlivcu v managementech bank ci

financních fondu. Az ted, v dnesním, ponekud zvlástním svete"...s ostudou zalez, kdyz mu bylo pineseno prohlaseni z US Kongresu a samotneho Greenspana, ktery byl sefem Fedu prez !8 let a "called the current world financial crunch a "once-in-a-century, credit tsunami" during testimony to the U.S. Congress a nebo kdyz ze sebe dela uplnyho hlupaka tvrzenim, ze"K zádné deregulaci financních trhu v minulých desetiletích nedoslo. Doslo

naopak k výraznému zvysování regulace". A ono zatim doslo k odvolani Glass-Stigell act a navic jeste k ""Commodity Futures

Modernization act of 2000" . Pane Boze, kdo ho udelal profesorem, Bilak?:-)))

V 15.2.2009 7:19

Re: Von nezalez, muj Boze ceskej profa.

ono je to asi takhle, kdyz vse zregulujete a pak nekde regulace povolite, tak je to jako kdyz postavite plot kolem lesa aby zver neutikala jinam, ale pak nekde udelate z nejakeho duvodu v tom plote diru a zvirata tudy utecou... pak to co rikate o opaku regulaci je presne podle teto analogie - regulace se vsude zvysily, ale na par mistech se v nich diky lobismu anebo diky pomylenym idejim nasich politiku udelala dira a tim se zadelalo na tuhle krizi.

Je to podle pravidla, ze kdyz se reguluje, tak se zakonite musi nakonec regulovat vse do mrte, jako v socialismu, kde napriklad nemuzou byt v podnikani vyjimky aby to vubec melo sanci fungovat a nebylo rozneseno na kopytech.

Klasicka ekonomie o tomto rika, ze regulace nemuzou nez plodit dalsi regulace a z nutnosti musi nakonec dojit k regulaci vseho co se hybe. Podobne napul diktatorsky stat se nakonec musi stat uplne diktatorskym, anebo padnout v nejake revoluci.

Ten priliv penez za Greenspana snad nepovazujete za odregulovani financi, ci trhu. Prece kdyz stat ci jeho centralni banka emituje penize, tak je to regulace trhu jako hrom, regulace nutne neznamena 'omezovani' ale vseobecne zasahovani do veci ekonomiky, jeji ovlivnovani podle predstav regulatora, a ta creditova tsunami byla zasahnutim do trhu jako hrom.

certik 15.2.2009 8:14

Re: Von nezalez, muj Boze ceskej profa.

Zpusob jakym Klaus habilitoval a dostal profesuru je ostudou ceske akademicke obce.

Dolly 14.2.2009 23:24

Pokud tento článek psal pan Klaus

pak mi to jenom potvrzuje, že je naprosto podprůměrný účetní a už vůbec ne ekonom. Jsem přesvědčena, že jakákoliv firma by pod jeho vedením zkrachovala během několika týdnů. Teorie od zelených stolů nikdy nikoho neuživily a případná realizace těchto teorií je pouhá zlodějna. Lituji.

Peter 15.2.2009 0:42

Re: Pokud tento článek psal pan Klaus

Dolly, ten pan ma rezume ktere tu zlodejinu potvrzuji.

Terra 15.2.2009 5:20

je naprosto podprůměrný účetní

Klaus je ideolog - ideologie ktera ted zkrachovala jako komunism .... ale stale ma par vericich ...

Jan 14.2.2009 22:59

Autorovi

Jste neuvěřitelně namyšlený, sebestředný a ani v nejmenším si neuvědomujete, jak to téměř v každé větě prozrazujete. Vecpal jste se do postu kam nepatříte a stále se křečovitě, strojeně a značně komplikovaně snažíte své okolí přesvědčit, jak jste výlučný a ve své "genialitě" nepochopený. Stydím se za vás jako za prezidenta a myslím si, že byste nebyl dost dobrý ani jako profesor, protože byste studenty obtěžoval dokazováním své výlučnosti místo  moudrého otevíraní zákonitostí světa. Ani zdaleka jste nepochopil proč tu jsme a kam to všechno směřuje a zdá se, že si ani takové otázky nekladete.

para 14.2.2009 23:40

Re: Autorovi

R^;-)

Vlado 15.2.2009 7:33

Re: Autorovi

Ani zdaleka jste nepochopil proč tu jsme a kam to všechno směřuje a zdá se, že si ani takové otázky nekladete.

Já to také nevím, tak mi alespoň řekněte Vy proč tu jste a kam to vše směřuje. Děkuji za odpověď.

para 15.2.2009 13:01

Re: Autorovi

Zkusím něco naznačit za Jana - když už jsem mu přitakal. Položme si otázku co v minulosti pozvedlo úroven člověka. Nejdřív jen lovil a sbíral. Pokud nazbíral více než sám snědl mohl uživit i potomky a ženu. Musel tedy s okolí přinést zhruba 5x víc energie jak do lovu vložil jinak by jeho tlupa zanikla. Kdž ulovil a donesl více - tlupa rostla - neulovil /vylovil oblast/ - ztenčila se. Pak přišel nápad se zemědělstvím. To dávalo sice jen málo nad 5 ale čím víc rukou a krků tím větší plocha a zas víc krků a tak se s přebytku a množství přeci jen dalo něco  společensky udržovat. Jak oběvil např vodní přepravu /třeba Nil/ poklesly náklady a ERoEI zas trochu vystoupilo a civilizace začla růst. Rostli i předávané zkušenosti. Oběvy pak následovaly rychleji. Jak v technologii zemědělské tak i zpracování kovů, povozů, lodí... Zas lepší technologie, které dovolili obsadit větší území a efektivněji vzdorovat výkyvům klimatu. Lepší technologie, která umožnila získání větší dynamiky vždy podporovala rozvoj. Těžba uhlí, ropy a zemního plynu pak pro obrovský převis ERoEI nastartovala i třeba ten "Americký zázrak" jak o tom píše Ch. Hall - http://www.esf.edu/EFB/hall/ . Najdemeli nové technologie porostem, jestli ne musíme začít radikálně šetřit a měnit strukturu společnosti tak aby její spotřeba byla nižší - jinak nás čeká kolaps. ERoEI - chcete-li energetická výtěžnost zdrojů a Ekostopa - chceteli úživnost pak spolu-limitují civilizaci jako celek. Tyto limity jsou oba v posledních desetiletích překročeny a nebudemeli tyto přístupy respektovat /naděje jsou v novém uspořádání a technologiích/ krize neustane. Ta asi tímto směrem to vše směřuje.;-)

jirka.s. 14.2.2009 22:35

Copak, copak ???

8-o Zima nám konečně skončil v blázinci bez internetu??? 8-o

VLADIMÍR 14.2.2009 21:02

U nás se říká,

blb ostane vždycky blbem  !

jirka.s. 14.2.2009 22:33

Re: U nás se říká,

Aby ne!!! Ty přece o tom víš své!!!;-D

H.K. 15.2.2009 9:20

Re: U nás se říká,

U nás se to taky tak říká.

František 14.2.2009 20:57

Je to jednoduché

Krize vzniká nečestným jednáním a nějak se to musí vždycky vyřešit.

Velcí lidé řeší velké problémy a my, malí lidé, naše malé problémy, ale podstata je stejná.

Abych se přiznal, článek mi mnoho nepřinesl, já mám jiné starosti.

Mell 14.2.2009 18:04

Moc pěkně napsáno

Držím palce pisateli, jen mám strach, aby se díky divně cíleným (skoro by se dalo řící, že už dávno nastaveným) a enormně velkým balíčkům nakonec nestala tato krize rovněž šíleně velká, to pak nebude rýma, ale leukemie. Zločinci by se měli eliminovat, aby dále neškodili, při krizi bude mít  přes 90% populace znehodnocené vklady a majetek a nikdo nebude potrestán. To je podhoubí pro další a ještě větší podvody a krize.

Karel. 14.2.2009 17:03

Zaklad.

Krize ma prapuvod v tom že zaměstnanci si jako zakaznici memohou koupit to co vyrobili, proto si berou pujčky a tim opět snižuji svou koupěschopnost. Těžko pomuže nalivat penize do bank nebo podniku ktere vyrobi zboži ktere si zakaznici nebudou moci koupit. Řešenim je zvednout poptavku, ale ne dalšimi pujčkami ale spravedlivym finančnim ohodnocenim zaměstnancu.

Pepek 14.2.2009 22:46

Re: Zaklad.

Mít levicový názor na svět je jen jiný výraz pro závidět a krást.

Rarus 14.2.2009 17:00

Opravdu dnes zvláštní svět

... mě nejvíc štve právě to, co uvádí Hnyk, že ti, co mají účast v organizování kríze a  teď možná dostanou z veřejných peněz resuscitační dotace- propustí stovky lidí z práce nebo jim omezí mzdy... se vůbec neuskromní ve svých zpravidla horentních příjmech a prémiích /za co?/ -- oni, ti dozorčí radní či menežéři a akcionáři eseróček - to své  o m e z e n é  ručení by hravě uhradili z milionú, ke kterým se dostali často jako s vodpuštěním slepý k houslím.

Ludva 14.2.2009 17:59

Re: Opravdu dnes zvláštní svět

Jo, jo, zisky jsou soukromé, ztráty veřejné. Třeba by se mohly na majitele zkrachovalých bank uvalit exukuce. Když se to dělá za penále k již splaceným pokutám.....

Hnyk 15.2.2009 0:16

Re: Opravdu dnes zvláštní svět

No, třeba takové osobní ručení managerů za ztráty banky... To je jeden z návrhů o nových pravidlech finančnictví. Jenomže taková opatření jsou "regulace" a ty pan profesor V. K. vehementně odmítá.

Doktor Živago 14.2.2009 16:20

Zajímavý článek

Potřebuji poradit,jak vyřešit problém, jenž má dnes president V.Klaus.Vzdělaní a inteligentní lidé jeho řeči rozumí a jsou ochotni ho následovat jako vůdce.Ti ostatní,ohlouplí politiky -populisty typu Rath jej vnímají s nevolí a závist je pro ně silnější ,než zdravý úsudek.Těchto hlupáků bohužel v populaci rychle přibývá.Co dělat,jak vyřešit problém s Tím,že i úplný hlupák má volební právo ?Poraďte.

dělník 14.2.2009 16:36

Re: Zajímavý článek

Z vašeho poříspěvku je patrné,že jste absolutní namyšlenec, kterému je hned jasné ,když s ním někdo nesouhlasí , že je hlupák.Tak jakou pak radu by jste chtěl?Když s ní nebudete souhlasit,hned dotyčného zase a opět nazvete hlupákem, který by neměl mít ani hlasovací právo.Takže milý Doktore, napadá mne ale pořekadlo"Kdo se povyšuje , bývá ponížen.Mít rozum asi neznamená mít jen vysoké IQ.

PROKOP BUBEN 14.2.2009 16:45

Re: Zajímavý článek

Jaké to kLausbolševické myšlení a vyjadřování......Brzy budete asi jeden z mála, kdož věří, fíglu, že kLausismus opěvují jedinci inteligentní a schopní......

certik 14.2.2009 19:04

Re: Zajímavý článek

Jedno reseni nabizim--vzit vam ho.