19.6.2024 | Svátek má Leoš


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 21.1.2006 12:15

Pokud občané rozhodnou špatně,

občané si své špatné rozhodnutí taky odnesou. Kdysi rozhodli špatně švédští občané o ústupu od jaderné energetiky - švédští občané pocítili vítr v peněženkách po zahájení téhož a je jen a jen na švédských občanech vynutit si referendum (oni mohou) o zrušení výsledků předchozího referenda. A nebo ne - a nechť za svou enormní spotřebu elektřiny taky enormě platí těm, kdo elektřinu dokáží vyrobit. Z jádra... Rakouští občané rozhodli špatně a dnes za to platí závislostí své země na dovozech elektřiny, které jsou a budou stále draží. A pokud nebudou postaveny nové zdroje, tak i méně spolehlivé. Je jen a jen na nich, jestli se budou nadále přiživovat na ostatní Evropě jako dosud, nebo své rozhodnutí přehodnotí. Jejich hojné exkurze do Temelína ukazují, že to nejsou jenom zblblí trotli, že se chtějí sami přesvědčit. Jsem pro to, aby občané mohli rozhodnout. A věřím, že čeští občané rozhodnou správně. Vždyť i v dobách největších protijaderných a protitemelínských masáží, kdy do televize měli přístup jen odpůrci, kdy Kuchta a Beránek blábolili, lhali a šířili poplašné zprávy obden, i tenkrát byla většina pro dostavbu. Důvěřuju lidem, že rozhodnou správně - to je základní předpoklad demokracie. A pokud ne - oni sami pocítí tíhu špatného rozhodnutí. A i když ho pak změní, budou ji pociťovat dostatečně dlouho, aby si to zapamatovali. Zpětná vazba.
Sch.glosátor 21.1.2006 12:08

Průmyslová architektura může být krásná a nerušit krajinu ?

Prdlajs krásná. Nenápadná má být. Žádná stavba socialismu anichrám  energetiky. Nebylo by řešení jak se obejít bez monstrózních chladících věží ? Zbytkovým teplem vytápět rekreační zónu, akvapark a skleníky.  U jaderné elektrárny ?  Proč ne, to není bezpečnostní, ale čistě psychický problém.
zdeněk 21.1.2006 12:08

Re: nevim,

Stačí se podívat na slunce do škol. Tento projekt má moji podporu, moc nestojí a aspoň trochu  podpoří solární technologie. jádro je ale důležitější, jen díky němu bychom nemuseli prolamovat limity v severních čechách. 
Mysch 21.1.2006 11:20

nevim,

na burze se takove veci nezverejnuji. a vubec, jak si predstavujete, ze by se v trzni americe neco dotovalo?
zdeněk 21.1.2006 11:17

Re: nojo, mate pravdu,

A není to náhodou tím že se očekávají státní dotace těmto firmám?
Mysch 21.1.2006 9:41

nojo, mate pravdu,

ale newyorsti bursiani si myslej asi neco jinyho. akcie forem zabyvajicich se solarni energii stupaji dosud nevidanym tempem.
Kikina 21.1.2006 8:36

Re: 100% souhlas.

A navíc "Jihočeská mamá" Kuchtová bude mít zase živnost.   Akorát mne mrzí, že autor opomenul výrobu el. energie třením ebonitové tyče liščím ocasem...Je to ekologické, ovšem ochránci zvířat budou mít asi připomínky....
68 21.1.2006 3:55

Re: Ovšem melounům to nevysvětlíte ........

Snad to ani nevysvětlovat. Nač. To už je lepší se natáhnout, vzít si knížku a dát si šlofika.
AeroKarel 21.1.2006 0:19

Ovšem melounům to nevysvětlíte ........

qwert 21.1.2006 0:15

souhlas

Přesně tak . Jádro je jediná možnost , pokud se ovšem nechceme vrátit zpátky na stromy .